ארכאולוגיה והמזרח הקרוב והקדום

• הר הצופים

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

ארכאולוגיה - לימודי תואר שני בארכאולוגיה עיקרם מתן כלים להתמודדות עצמאית עם העשייה הארכאולוגית, הן מבחינת עבודת שדה (חפירות וסקרים), הן בעיבוד הממצא הארכאולוגי, והן ברמת ניתוח הממצא ופרשנותו. אופייה הייחודי של הארכאולוגיה דורש התמקצעות והתמחות מאוד פרטנית משום שהחוקר, תוך כדי תהליך החשיפה של העדויות הארכאולוגיות, חופר דרכן ואגב כך, "פוגע ומסיר" שרידים אלו.

מה עושים עם זה?

החוג מכשיר ארכאולוגים כחוקרים בשדה, כאנשי אקדמיה וכעובדי מוזיאון. כמו כן, קיים מסלול להכשרת מורים לארכאולוגיה בבתי ספר על-יסודיים.

המזרח הקרוב הקדום, לשונותיו ותרבויותיו - הלימודים לתואר השני יתקיימו במגמה לאשורולוגיה. למעוניינים, ניתן גם להתמחות באגיפטולוגיה. במסגרת לימודי התואר השני מתמחים הסטודנטים בשלבים שונים ובסוגי טקסטים שונים של השפה המצרית. כן נלמדים נושאים נבחרים נוספים בתרבות מצרים.

לאתר החוג לארכאולוגיה ומזק"ק

לאתר המכון לארכאולוגיה

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ג:

23.01.2022 - 16.10.2022

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

סטודנט הלומד במסלול המחקרי יחליט על נושא מחקרו וימצא את המדריך המתאים תוך 6 חודשים לכל היותר מיום הרשמתו. כאשר הסטודנט והמנחה החליטו על נושא המחקר יש להפקיד בתיקו האישי של הסטודנט במזכירות החוג הצעת מחקר קצרה כחלק מדרישות הלימודים.

מבנה התכנית:

ארכאולוגיה - לימודי המוסמך מתנהלים ב מסלול מחקרי ובמסלול העיוני. בשני המסלולים ניתן להתמחות במדור אחד או בשניים. הסטודנטים ישתתפו גם בקורסים מחוץ לחוג ובלבד שאלו יהיו מקושרים ללימודיהם לתואר.

קורסי עזר במסלול המחקרי בלבד: שפה זרה מודרנית שנייה (צרפתית או גרמנית) ברמת מתקדמים.

המזרח הקרוב הקדום - הלימודים מתקיימים במסגרת מסלול א' ( מסלול מחקרי ) בלבד.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

בכל מקרה, לאנשים המעוניינים בלימודים מתקדמים בחוג לארכאולוגיה יינתן יעוץ אישי בהתאם ללימודים האקדמיים.

פרטי קשר:

ראש החוג: פרופ' עוזי ליבנר - טלפון:  02-5881545 Uzi.Leibner@mail.huji.ac.il

מזכירות החוג: גב' אורנה אבידר - טלפון: 02-5882404, ornaa@savion.huji.ac.il

קבלת קהל: ביום א' בשעות 14:30-11:30, בימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00, בניין ארכיאולוגיה חדר 503