היסטוריה

• הר הצופים

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

החוג להיסטוריה מבקש להביא לידיעת הסטודנטים מערכת כללים ושיטות ולתת בידיהם את הכלים למחקר היסטורי ואת יסודות הידע וההבנה ההיסטורית. מרבית הקורסים בחוג להיסטוריה עוסקים בהיסטוריה האירופית, אך בהיצע הקורסים מקום לפרקים רבים בהיסטוריה העולמית. הסטודנטים יתמחו בתחום העדפותיהם. ההתמחות הינה לפי תקופות או אזורים וכן לפי תחומי הפעילות: ההיסטוריה הפוליטית, החברתית, התרבותית וכיו"ב.

אתר החוג

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ג:

23.01.2022- 16.10.2022

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

מבנה התכנית:

במסגרת לימודי המוסמך יבחרו הסטודנטים בכיוון התמחות המעניין אותם מבחינת התחום והתקופה. תכנית הלימודים של כל סטודנט תורכב בהתייעצות אישית עם יועץ החוג, אך על הסטודנטים חובה להשתתף בסמינריון המתודולוגי של שנה א'. במסלול המחקרי נבנית התכנית כשהיא שואפת אל עבודת הגמר (עבודה סמינריונית בעלת אופי מחקרי). בתכנית דגש ניכר על הצד המתודולוגי וההיסטוריוגרפי. אין בהיצע סמינריוני המחקר כדי "לכסות" את כל התחומים, ולפיכך רשאי הסטודנט להסתייע בקורסים של חוגים רלוונטיים אחרים או להחליף סמינריון בהדרכה אישית שבה ידריך המורה את הסטודנטים בנושא שייקבע על ידם.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

פרטי קשר:

יועץ ל תואר מוסמך מחקרי: ד"ר לי מרדכי, lee.mordechai@mail.huji.ac.il