חקר פולקלור ותרבות עממית

• הר הצופים

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

התכנית לחקר פולקלור ותרבות עממית מציעה התמחות במגוון תחומי לימוד ומקנה תואר שני בשני מסלולים: מחקרי ועיוני. התכנית מציעה את תחומי הלימוד והמחקר הבאים: היבטים פולקלוריסטיים של טקסטים קנוניים, תרבות עממית עכשווית, אמנות עממית יהודית ותרבות חומרית, חקר גלויות דואר, מנהגי אכילה, לבוש וחיי היום יום, פולקלור היסטורי, מסורות רוב ומסורות מיעוט בישראל, אוניברסאליות, לאומיות ואתניות בתרבות העממית ובפולקלור, חשיבה סמלית והתנהגות טקסית בזירות פרטיות וציבוריות, מנהגי לידה, נישואים ומוות, סיפורי חיים, סיפורים אישיים וסוגות של ספרות עממית כגון בדיחות, חידות, פתגמים, מעשיות ואגדות, אגדות אורבניות, שמועות ותיאוריות קונספירציה, מיתוס וחשיבה מיתית, עבודת שדה ואתנוגרפיה, תאוריה ומתודולוגיה של חקר הפולקלור והתרבות העממית וכן פולקלור דיגיטלי ומרשתת.

לאתר

התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים

פתוחה לכל תלמידי המוסמך ב פקולטה , על חשבון מכסת ה נ"ז ים הדרושה לתואר.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

25.02.2024 - 08.10.2024

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

• הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה ל פקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה ל פקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של ה פקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

» מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

מבנה התכנית:

התכנית כוללת לימודי חובה (מבוא לחקר פולקלור ותרבות עממית, לאומיות, אתניות, בינלאומיות ותולדות חקר הפולקלור, הפולקלור היהודי בהקשרו ההיסטורי והתרבותי, שיטות מחקר ועבודת שדה). במסלול המחקרי יילמדו לימודי בחירה מקורסי התכנית ומקורסים מחוץ לתכנית על פי אישור מדריכיהם וכן שפה זרה שנייה בהתאם לנושא מחקרם. במסלול העיוני יילמדו לימודי בחירה בהיקף רחב יותר.

תנאי קבלה:

הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך . עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה

ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי ל תואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.
    תנאי מעבר למסלול המחקרי: סטודנט שהתקבל למסלול העיוני, יוכל לעבור למסלול המחקרי בסוף השנה הראשונה לתואר, ובתנאי שהיה רשום ל-40% לפחות מהיקף הלימודים הדרוש לתואר (14 נ"ז ) והשיג ממוצע 90 ומעלה.

ג. תנאי קבלה למסלול העיוני: ציון סופי לבוגר של 80 לפחות בחוג בו ממשיכים ללמוד.

ד. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו ל תואר בוגר , רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ל לימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

היקף הלימודים הן במסלול המחקרי והן במסלול העיוני הוא 36 נקודות ( נ"ז ). תכנית הלימודים של כל התלמידים תורכב בהתייעצות אישית עם ראש התוכנית.

פרטי קשר:

ראש התכנית: ד"ר דני שרירא, 02-5881633, dani.schrire@mail.huji.ac.il

מזכירות החוג: גב' מירב פישר - טל': 02-5880287 meiravfi@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: יום א' בשעות 14:30-11:30, בימים ב'-ה' בשעות 13:00-10:00, חדר 46405