התמחות במדעי הסביבה

התמחות במדעי הסביבה עבור תלמידי מדעי אטמוספירה/אוקיינוגרפיה/גיאולוגיה/הידרולוגיה ומשאבי מים - מוסמך

מידע כללי:

כדור הארץ חווה שינויים רחבים כתוצאה מפעילות האדם. זיהום אוויר, השמדת בתי גידול וניצול יתר של משאבי טבע מהווים אתגרים רבים החברה צריכה להתמודד איתם. התמחות במדעי הסביבה מאפשרת לתלמידים הולמדים תואר שני במדעי כדור הארץ להרחיב את האופקים בלימודי סביבה. בנוסף לקורסים בתחום העיקרי שלהם, סטודנטים בהתמחות יכולים ללמוד קורסים נוספים במדעי הסביבה כולל קורסים  ממדעי החברה (כלכלה, משפטים וכו').

סטודנטים בהתמחות יכולים להגיש מועמדות למלגות הצטיינות מבית הספר לסביבה באוניברסיטה העברית.

בשל חשיבותה של עבודת המחקר, מומלץ להתחיל עם יצירת קשר עם מנחה אקדמי אשר יסכים לקלוט את הסטודנט בקבוצת המחקר שלו

מבנה התכנית:

היקף ההתמחות היא 32 נ"ז :

נקודות חובה בהתמחות: 4

נקודות חובת בחירה בהתמחות: 10

נקודות חובה בחוג הראשי: 4

נקודות חובת בחירה בחוג הראשי: 3

נקודות בחירה בחוג הראשי: 11

לימודי המוסמך נמשכים כשנתיים ובמהלכם לומדים הסטודנטים קורסים בהיקף של 32  נ"ז  ומבצעים עבודת מחקר למוסמך בהנחיית מורי החוג (אפשרות גם בשיתוף חוקרים ממכונים ומוסדות מחקר אחרים).

לרשימת תחומי המחקר והמנחים אתר החוג

לתכניות הלימודים בחוג

תנאי קבלה:

ציון 85 לפחות ב תואר בוגר בתחומים של מדעי הסביבה, מדעי כדור הארץ או מדעי הטבע אחרים.

במידת הצורך לימודי השלמה ייקבעו על ידי וועדת ההוראה של המכון למדעי כדור הארץ.

על כל מועמד למצוא מדריך לעבודת המחקר מתוך רשימת חברי התוכנית, כחלק מתהליך ההרשמה ללימודים. יש להביא אישור מהמנחה על הסכמתו להדריך את הסטודנט בעבודת המחקר. איתור מנחה הינו דרישה מוקדמת לשלב ההרשמה, אך אינו מבטיח קבלה לתוכנית.

נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

יעוץ לימודים

ראש החוג: פרופ' עמנואל סיימון simon.emmanuel@mail.huji.ac.il