• בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב

• אדמונד י' ספרא בגבעת רם

• מצטיינים? מקומכם איתנו.

תכנית "אמירים-מחשבים" הינה תכנית לימודים ייחודית לסטודנטים מצטיינים המעוניינים להרחיב את השכלתם מעבר למקובל ולפתח ולממש את כישוריהם בעזרת טובי המדענים והמורים בביה"ס להנדסה ומדעי המחשב.

תכנית הלימודים מורכבת מלימודי חוג אחד לפחות בביה"ס. ניתן לשלב לימודים בין-תחומיים ושילובים עם לימודים מפקולטות אחרות, כגון מדעי הטבע.

במסגרת תכנית האמירים התלמידים יחשפו למחקר עדכני במגוון תחומי המחשב ע״י השתתפות בסמינר מחקר ומפגשים חודשיים עם חוקרים, וגם ע״י ביצוע עבודת מחקר בהנחיה אישית ע״י חבר סגל מביה״ס. זאת בנוסף ללימודי הכנה לתארים גבוהים יותר.

עם תום הלימודים יצוין על גבי תעודת הבוגר כי הסטודנט/ית סיים/ה לימודיו /ה במסגרת תכנית "אמירים" ויירשמו שמות החוגים בהם למד/ה.

בגיליון הציונים הרשמי יירשם כי הסטודנט/ית  הגיש/ה פרויקט מחקרי במסגרת תכנית אמירים-מחשבים.

• אנשי ונשות מדעי המחשב נדרשים היום ליכולות פיתוח וחדשנות המבוססות על ידע במגוון תחומים, וזאת בנוסף ליכולות ניתוח ופתרון בעיות. תכנית ה-״אמירים״ מכוונת לפיתוח יכולות אלו ע״י חשיפת התלמיד/ה למגוון נושאים (ע"י סמינרים) והקניית ניסיון מחקרי כבר במהלך התואר הראשון. לימודים אלו פותחים גם את הדלת ללימודי מחקר עתידיים בתארים גבוהים יותר.

תכנית אמירים בבית סיפרנו כוללת מלגת לימודים.

הצטרפו אלינו לתכנית המצטיינים מהמבוקשות בארץ!

• אנו מציעים לסטודנטים עם נתוני קבלה גבוהים מאוד להצטרף לתכנית כבר בשנה הראשונה ללימודיהם. סטודנטים אשר זכו בפרס הרקטור או הדיקן על סמך הישגיהם בלימודי השנה הראשונה יוכלו להצטרף לתכנית "אמירים" בשנת לימודיהם השנייה.

במסגרת התוכנית מתקיימים מפגשים חודשיים עם חוקרים מובילים בביה"ס . מפגשים אלו מהווים הזדמנות פז להכרות מעמיקה עם החוקר ומחקריו, ובכך מציעה התוכנית העשרה רחבה ובלתי-שגרתית, מעבר לחומר הנלמד בקורסי התואר. בנוסף, מדי שנה מתקיים סיור לימודי  מגבש  בן יומיים לתלמידי התכנית ברחבי הארץ.

מלגות:

סטודנטים בתכנית זכאים למלגת "אמירים" במהלך לימודיהם בשנים א', ב', ג' ב תואר בוגר , וזאת בכפוף לעמידה בתנאי התכנית. פרטים נוספים בביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב.

• ראש התכנית - פרופ' רענן פטאל,  raananf@cs.huji.ac.il
    מזכירות תכנית אמירים- גב' שרית עדיקה,  02-5494606,  saritad@savion.huji.ac.il

לאתר ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב

• תכנית הלימודים של התלמיד  תיקבע בהתייעצות בין התלמיד ליועצי החוגים ובמידת הצורך גם מרכז התכנית.

בשנים א', ב' ו - ג' יתקיימו במסגרת "אמירים" מפגשים שונים (סמינרים) שבהם ירצו מיטב חוקרי ותלמידי-המחקר מהביה״ס ומפקולטות אחרות על עבודת המחקר שהם מבצעים.

בנוסף, תלמידי האמירים ייקחו בשנה ג' את הקורס בכלים מתמטיים למדעי-המחשב (67865) וסמינר מבוא למחקר (67579), ויבצעו פרויקט מחקרי לפי בחירתם בהנחיית אחד ממורי הביה״ס.

היקף הלימודים הנדרש יקבע באופן אישי בהתאם לחוג(ים) שבחר התלמיד.

חובות הלימודים של תלמידים בתכנית אמירים:

• על כל סטודנט למלא את חובות הלימודים במסלול בו הוא לומד, כמתחייב מתכנית החוג.
    • השתתפות במפגשי התוכנית (סמינרי המחקר בביה״ס ובסדנת אמירים)
    • הגשת פרויקט מחקרי, אשר אינו מזכה ב נ"ז אך הינו שווה ערך ל-10 נ"ז .

• בהתאם לתכנית הלימודים הראשית של הסטודנט, בתוספת סדנה במדע בסיסי לתלמידי אמירים.

• מסלול לימודים:
    יש  ללמוד בצירוף עם  חוג נוסף מה פקולטה ,   נא ראו  טבלת הצירופים

ניתן לשלב עם חוג נוסף מה פקולטה וגם עם חוג נוסף מ פקולטה אחרת ( בכפוף לאישור ה פקולטה ).

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%