כלכלה סביבה וניהול

• رحوفوت

• מחקרי, עיוני

• מידע כללי:

לימודי ה"מוסמך" בחוג לכלכלה סביבה וניהול  מקנים לתלמיד הכשרה תיאורטית ויישומית, תוך התמקדות בבעיות כלכליות בתחומי החקלאות, משאבי הטבע, איכות הסביבה ושיווק. ביניהן: כלכלת ענפי החקלאות, הקצאת משאבי המים והקרקע, שיווק מוצרי החקלאות בארץ ובשוקי הייצוא, מבנה ענף החקלאות, ופיתוח החקלאות במדינות מתפתחות. הסטודנטים בחוג מתנסים במחקר במסגרת עבודות הגמר לתואר "מוסמך".

החוג לכלכלת סביבה וניהול מציע שלושה מסלולי לימוד ל תואר מוסמך  M.Sc)):

» מסלול מחקרי (1740) - היקף הלימודים במסלול זה הוא 32 נ"ז , מתוכם 2 נ"ז סמינרים בכלכלת סביבה וניהול (א' ו-ב')

»  מסלול מחקרי במגמת שיווק (1777) - הקבלה למסלול הלימודים בשיווק (1777) מותנית בעמידה בדרישות מקדימות בקורסים: 71733 (ניהול השיווק) ו-71720 (מבוא לחקר שווקים), או קורסים מקבילים במוסדות אחרים. תלמידי המסלול מחויבים בכתיבת עבודת גמר מחקרית בנושא הקשור בשיווק.

» מסלול עיוני (1741)  - היקף הלימודים במסלול זה הוא 44 נ"ז , מתוכם 4 נ"ז סמינר עיוני.

ניתן ללמוד עד 6 נ"ז קורסי בוגר מתחום הכלכלה, באישור של הקורסים על ידי ראש החוג.

אתר החוג

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

הרשמה נוספת בחוג:

באתר האוניברסיטה ובמזכירות ה  פקולטה

לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

מבנה התכנית:

תכנית המוסמך היא דו שנתית ומיועדת לבעלי  תואר בוגר  בכלכלת סביבה וניהול, כלכלה ותחומים קרובים אחרים. ישנם קורסי מוסמך העשויים להינתן פעם בשנתיים - על התלמידים לקחת זאת בחשבון בעת גיבוש תכנית לימודיהם. השנה הראשונה מוקדשת להעמקת הידע בתיאוריה הכלכלית ובשיטות מחקר כמותיות. הסטודנטים במסלול המחקרי מקדישים את עיקר השנה השנייה למחקר ואילו הסטודנטים במסלול העיוני ממשיכים לקורסי בחירה מתקדמים.

תנאי קבלה:

1. תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה  לחקלאות, מזון וסביבה
    2. תלמידים בעלי תעודת "בוגר במדעי החקלאות, בחוג לכלכלת סביבה וניהול"  עם ממוצע ציונים 80 לפחות
    3. תלמידים בעלי תעודת "בוגר" בכלכלה או במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י וועדת ההוראה של החוג),  בממוצע ציונים 80 לפחות +  ידע בסיסי בקורסי התשתית מתואר ראשון של החוג לכלכלה
    4. עמידה בדרישות העברית

פרטי קשר: