-
תולדות האמנות
אוהבים אמנות והיסטוריה? מוקפות בתרבות חזותית ורוצות להבין את שפתה? בחוג לתולדות האמנות תקבלו מגוון כלים להתבונן, להעריך, לנתח ולפרש אמנות, עיצוב ואדריכלות, תוך הקניית ידע היסטורי ותרבותי רחב הנחוצים להבנת האמנויות השונות לאורך התקופות, החל בתקופה הפרה-היסטורית ועד היום, בארץ ובעולם. החוג מציע אווירת לימודים מיוחדת המשלבת מצוינות אקדמית לצד יחס אישי.
-
תולדות התאטרון
אוהבים תאטרון? אוהבות פרפורמנס ורוצות לדעת יותר? נראה לכם שכל העולם במה, שהפוליטיקה היא גם משחק?
בחוג לתולדות התאטרון תקבלו כלים לצפייה, ניתוח, פרשנות של אמנות התאטרון והפרפורמנס. תיחשפו לאמנות רב-תחומית דרך למידה על המרכיבים השונים שבה: משחק, דרמה, מוזיקה, עיצוב חלל, עיצוב תלבושות, ועוד. תלמדו על ההיסטוריה של התאטרון ושל הפרפורמנס מאז יוון העתיקה ובדגש על התאטרון והפרפורמנס העכשווי.
תאטרון ופרפומרנס קיימים גם על בימת התאטרון, גם במוזיאון לאמנות וגם במרחב הציבורי. החוג שלנו מציע להיפגש עם העבר, ההווה והעתיד של אמנויות הבמה. אנחנו מלמדים לחקור ולחוות תאטרון, להבין פרפורמנס ולפתח כלים להבנה וניתוח יצירות תאטרון ולהבנת העולם דרך הדרמה והפרפורמנס העכשווי. תאטרון ופרפורמנס הם אמנות של הווה ושל תקווה.
במה מתאפיין החוג שלנו?
החוג מתאפיין בשילוב של לימודים עיוניים ומעשיים באמצעות ראייה רב-תחומית. כוללים היכרות עם גישות תיאורטיות מדיסציפלינות שונות ומגוונות, דרכן ניתן להעמיק בהבנת האופי הרב תחומי של אמנות התאטרון. הדגש המהותי בשיטה זאת יושם על היצירה העכשווית בעולם, בארץ ובעיר ירושלים, המהווה זירה ניסיונית מרתקת וייחודית בתחומי התאטרון והפרפורמנס. במסגרת הלימודים תיחשפו גם לגישות מתודולוגיות פורצת דרך של מחקר-יצירה ותפיקו בסוף הלימודים פרויקט יצירתי-מחקרי שלכם.
קצת לעומק:
הלימודים בחוג מקנים כלים מחקריים לעיסוק בעולם התאטרון והמופע ומפתחים חשיבה פרשנית בשיח העכשווי בבחינת תהליכים היסטוריים, פוליטיים וחברתיים. במסגרת הלימודים לתואר ראשון לומדים על תולדות התאטרון והפרפורמנס, מתנסים בשיטות שונות של ניתוח יצירות בימתיות ובמופעים תלויי מקום.
בין הנושאים הנלמדים: שיטות משחק ובימוי, תרפיה באמנות, תאטרון בקהילה, כתיבה דרמטית, בימוי, עבודות קול, אמנות רדיו, פודקאסט ופרפורמנס והתאטרון היהודי. דגש מיוחד ניתן ליצירות העכשוויות החוצות את הגבולות הדיסציפלינריים.
בשנה ג' כל סטודנט מפתח פרוייקט גמר אמנותי יצירתי בנושאים שהוא בחר. מספר קורסים בכל שנה מתקיימים במרחב הציבורי והתלמידים יוצאים מכותלי האוניברסיטה ללמידה ומחקר במרחב, לביקורים בהצגות, מופעים ואירועי אמנות.
מידע נוסף:
- הבוגרים שלנו מחזיקים בעמדות מפתח בניהול פסטיבלים של תאטרון ואמנות. חלקם נמנים בין המחזאים המשפיעים, אחרים בחרו בדרך של הוראה או בהעמקה בלימודים של תאטרון טיפולי.
- לחוג קשר עמוק עם מוסדות התאטרון בירושלים. במסגרת הלימודים קיימת גם האפשרות לקיים קורס התמחות במוסד מרכזי בירושלים בתחום התאטרון והמופע (הזירה הבינתחומית, תאטרון החאן, תאטרון הקרון, המרכז לאמנות ומחקר מעמותה בבית הנסן ועוד).
- לצד השיעורים העיוניים מתקיימים בחוג שיעורי מעבדה, סדנאות וכיתות אמן המפגישים את הסטודנטים עם דמויות מרכזיות בתחומי התאטרון והפרפורמנס.
- קולוקוויום: במסגרת הלימודים כל שנה פוגשים הסטודנטים אמנים מובילים, מראיינים אותם ויוצאים יחד למופעים כחלק מהתהליך הלימודי.
-
תקשורת ועיתונאות
המחלקה לתקשורת ועיתונאות מזמינה אתכם ללמוד ולהבין את עולם התקשורת בו אנו חיים כיום, תוך הצצה אל עבר העתיד ואל התמורות הדרמטיות שאנו עומדים לפתחן. הלימודים מיועדים להעמיק את ההבנה בנושאים תיאורטיים, מחקרים ועיוניים הנוגעים בתחומים רבים כגון תקשורת והתנהגות פוליטית, פסיכולוגיה בתקשורת, השפעות תקשורת ודעת קהל, עיתונות ועיתונות דיגיטלית, תקשורת חזותית, שפה ותקשורת, היסטוריה ופילוסופיה של המדיה, מדיה חברתיים ותרבות דיגיטלית ועוד. תלמידי המחלקה יתנסו גם בסדנאות מעשיות בתחומים נרחבים כגון פרסום, דוברות, בניית קמפיין אינטרנטי, יצירת פודקאסטים, התנסות מול מצלמה באולפן טלוויזיה, כתיבה לתוכניות רדיו וטלוויזיה ותסריטאות.
תלמידים מצטיינים של שנה ב' וג' מוזמנים להגיש מועמדות למסלול מצטיינים מיוחד המעניק היכרות מעמיקה עם העבודה המחקרית של המחלקה. המסלול כולל קורסי ליבה ייחודיים ומעטפת של פעולות והטבות.
תלמידים עם ציונים גבוהים גם יוכלו להתמחות בתוכנית שנתית בתחום התקשורת בארגונים שונים כמו כנסת ישראל, ערוצי טלוויזיה מסחריים, תאגיד השידור הציבורי, בית הנשיא, עיריית ירושלים ועוד.