תקשורת ועיתונאות
-
323
-
מדעי החברה
-
הר הצופים
-
המחלקה לתקשורת ועיתונאות מזמינה אתכם ללמוד ולהבין את עולם התקשורת בו אנו חיים כיום, תוך הצצה אל עבר העתיד ואל התמורות הדרמטיות שאנו עומדים לפתחן. הלימודים מיועדים להעמיק את ההבנה בנושאים תיאורטיים, מחקרים ועיוניים הנוגעים בתחומים רבים כגון תקשורת והתנהגות פוליטית, פסיכולוגיה בתקשורת, השפעות תקשורת ודעת קהל, עיתונות ועיתונות דיגיטלית, תקשורת חזותית, שפה ותקשורת, היסטוריה ופילוסופיה של המדיה, מדיה חברתיים ותרבות דיגיטלית ועוד. תלמידי המחלקה יתנסו גם בסדנאות מעשיות בתחומים נרחבים כגון פרסום, דוברות, בניית קמפיין אינטרנטי, יצירת פודקאסטים, התנסות מול מצלמה באולפן טלוויזיה, כתיבה לתוכניות רדיו וטלוויזיה ותסריטאות.
תלמידים מצטיינים של שנה ב' וג' מוזמנים להגיש מועמדות למסלול מצטיינים מיוחד המעניק היכרות מעמיקה עם העבודה המחקרית של המחלקה. המסלול כולל קורסי ליבה ייחודיים ומעטפת של פעולות והטבות.
תלמידים עם ציונים גבוהים גם יוכלו להתמחות בתוכנית שנתית בתחום התקשורת בארגונים שונים כמו כנסת ישראל, ערוצי טלוויזיה מסחריים, תאגיד השידור הציבורי, בית הנשיא, עיריית ירושלים ועוד. -
למה ללמוד אצלנו?
המחלקה לתקשורת המובילה בישראל
המחלקה לתקשורת ועיתונאות מדורגת במקום 14 מבין כל המחלקות לתקשורת בעולם, ובמקום הראשון בישראל לפי מדרג שנגחאי. מעמד מכובד זה הושג בשל המצוינות המחקרית של חברי הסגל של המחלקה, העומדים בחזית המחקר הבינלאומי והעוסקים בקידום ההבנה של העידן שבו אנו חיים - עידן בו תקשורת ורשתות דיגיטליות מהוות גורם מרכזי המשפיע על האופן בו מתנהלים חיי הפרט, החברה והמדינה.
המחלקה היא הוותיקה והגדולה ביותר בתחום בישראל. למחלקה תכניות לימודים בכל הדרגות האקדמיות: תואר ראשון (בוגר), תואר שני (מוסמך) ולימודי דוקטורט.
בוגרי המחלקה לתקשורת משתלבים בתחומים רבים, כולל עיתונות, רדיו, טלוויזיה, עריכת תוכן, תחקירנות, קולנוע, פרסום, שיווק דיגיטלי, דוברות ויחסי הציבור. בין בוגרינו נמנים אנשי תקשורת בכירים במגוון ארגונים ותפקידים במגזרים הציבורי והפרטי, וכן חוקרים ומרצים מובילים במחלקות לתקשורת בישראל ובעולם.
-
♦ האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים
-
יועץ תואר ראשון: מר תום דיבון bacommunication@mail.huji.ac.il
מזכירות: גב' ענבל לוין 02-5883046 inballev@savion.huji.ac.il
שעות קבלה במזכירות: בימים א'-ה', 9:00-15:00
-
בחוג לתקשורת ועיתונאות קיימים שני מסלולי הרשמה:
323-3034- תקשורת ועיתונאות דו-חוגי בשילוב מט"ר - ממשקי טכנולוגיה, חברה ורשתות323-7600- תקשורת ועיתונאות דו-חוגי
השנה הראשונה מוקדשת בעיקרה למבואות וללימודים עיוניים.
בהמשך הלימודים נשלב בין לימודים עיוניים לסדנאות מעשיות שונות. (2 סדנאות במהלך התואר)
כל סטודנט יזכה להעשיר את ידיעותיו בתחומים המעניינים אותו ולבחור ממגוון גדול של קורסי בחירה.
-
מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
מסלול חד חוגי - ניתן ללמוד במסלול רק החל משנה ב' - לפרטים ניתן לפנות במהלך שנת הלימודים הראשונה למזכירות המחלקה או להתעדכן בשנתון.
-
מסלול לסטודנטים מצטיינים
המחלקה לתקשורת ועיתונאות מדורגת במקום מספר שלושים מכל המחלקות לתקשורת בעולם, במקום הראשון בישראל ובין עשר המחלקות המובילות באירופה (לפי מדרג שנגחאי). מעמד מכובד זה הושג בשל המצוינות המחקרית של חברי הסגל של המחלקה. מטרת המסלול היא להעניק לסטודנטים מצטיינים של התואר הראשון חשיפה מוקדמת ואינטנסיבית לחיים בחזית המחקר הבינלאומי בתקשורת.
המשתתפים במסלול יעמיקו את הבנתם ומעורבותם במחקר התקשורת על ידי היכרות עם המחקרים האישיים של חברי הסגל במחלקה. באמצעות קורסי ליבה ייחודיים למסלול ילמדו הסטודנטים על הפרויקטים המחקריים של חברי הסגל השונים בתחומי התמחות מגוונים, ישמעו על מחקריהם של אורחים מובילים מחו"ל ויכירו את עבודתם המחקרית של צוות הדוקטורנטים במחלקה.
בנוסף, משתתפי המסלול ייהנו מ"מעטפת" של מספר פעילויות והטבות, כגון: אפשרות העסקה כעוזרי מחקר, אפשרות הצטרפות לקבוצות מחקר, קידום אופציות לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות זרות, השתתפות באירועים מיוחדים של מחלקה כולל מפגשים עם חוקרים אורחים, עידוד ותמיכה בהגשת עבודות סמינר מצטיינות לכנסים ו/או כמאמרים, אפשרות של מועמדות לפרסים ומלגות למצטיינים. סטודנטים במסלול גם יוכלו להשתתף בתוכנית לימודים מואצת הכוללת תואר ראשון ושני בארבע שנים.
התנסות מקצועית
תלמידים מצטיינים בשנים ב-ג יוכלו להתמחות בתוכנית שנתית בתחום התקשורת בארגונים שונים כמו כנסת ישראל, ערוצי טלוויזיה מסחריים , תאגיד השידור הציבורי, בית הנשיא, עיריית ירושלים ועוד.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי , ציון פסיכומטרי בדגש מילולי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.00 (ראויים לקידום 9.65)
-
קבלה ישירה 600 (ראויים לקידום 565)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית
-
-
600 רב תחומי
-
32 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
קיים
-
-
1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.
2. נדרש ציון ממוצע 80 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.
מספר המקומות המתפנים מוגבל. יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג. ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים.
לתשומת לב:
- המתקבלים לחוג המבוקש יוכלו להפנות בקשה לזיכויים על סמך לימודים אקדמיים קודמים אל מזכירות ה פקולטה . לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי שיקול דעתם של יועצי החוג. הבקשה תוגש לאחר שהסטודנט מימש לימודיו על ידי הגשת תכנית לימודים.
- סטודנטים יהיו זכאים ל תואר בוגר של האוניברסיטה העברית, רק אם למדו בה תכנית מלאה של שנה ג' לפחות והיקף לימודיהם בה מהווה לפחות שליש מלימודי התואר. לימודים אלו יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.
-
-
אופק אקדמי
כל אחת מהמחלקות ב פקולטה מציעות גם לימודים מתקדמים ל תואר מוסמך ודוקטורט (למעט תכנית פכ"מ).
כמו כן, בוגרי כל אחת ממחלקות ה פקולטה , יוכלו להשתלב בלימודים מתקדמים במסגרת תכניות ייחודיות למוסמך: לימודי מגדר ומגוון, לימודי תרבות, לימודי אירופה, לימודי גרמניה בת זמננו, מדיניות ציבורית, חקר סכסוכים, גלוקל – פיתוח בינלאומי, תכנון עירוני וניהול ומדיניות משאבי טבע וסביבה וכן תכנית המוסמך במדע המדינה, במגמת משפט, ממשל וחברה, בשיתוף ה פקולטה למשפטים.אופק תעסוקתי
בוגרי החוג לתקשורת בעברית מבוקשים על ידי ארגוני חדשות ועיתונאות, תאגיד השידור וערוצי תקשורת מסחריים, תפקידי תקשורת בגופים ממשלתיים ורשויות מקומיות, משרדי פרסום ויועצי מדיה, גוגל וחברות דיגיטל נוספות בארץ ובעולם.