מתעניינים בביוכימיה? מחפשים לעסוק בתעשיית המזון?
ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים מתחומי הכימיה והביולוגיה. במסגרת הלימודים גם נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן - שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.
המסלול מיועד למי שרוצה לעסוק במחקר ביוכימי ולאלו הרוצים להשתלב בתעשיית המזון כאחד.
קצת לעומק:
במהלך הלימודים נלמד מספר נושאים מדעיים כלליים (ביולוגיה של התא, עקרונות הכימיה וכימיה אורגנית, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה) ובנוסף נתעמק באספקטים המדעיים של תעשיית המזון (אנליזה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון). במהלך המסלול, יש אפשרות גם להרחיב כיוונים מתקדמים יותר, כגון: ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.
פרטים נוספים
מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?
במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים - תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי ביוכימיה ומדעי המזון להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.
פרטים נוספים
הבלשנות עוסקת בחקר העקרונות הבסיסיים של השפה, ובמחקר תופעות לשוניות.
היכולת להשתמש בשפה מורכבת ועשירה היא ייחודית לאדם ונוכחת בכל היבט של חיינו. מכאן העניין הרב בחקר השפה ובהבנת מאפייניה ועקרונותיה. האם יש עקרונות מבניים המשותפים לשפות כולן, או שהשפות השונות נבדלות זו מזו ללא הגבלה? כיצד ניתן להשוות בין שפות? כיצד השפה משתנה בהקשרים חברתיים שונים? אילו תאוריות קיימות כיום בחקר הלשון? מה ניתן ללמוד מחקר השפה על הקוגניציה האנושית?
החוג שלנו מתייחד במחקר בלשני במגוון של גישות, וזה יתרונו על פני חוגים אחרים בארץ, שבהם ננקטת גישה מחקרית אחידה.
הלימודים בחוג מתחילים בשנה משותפת לכל הסטודנטים, ואחריה מתחלקים לשני מדורים:
1. בלשנות גנרטיבית
2. בלשנות פונקציונלית
למה אצלנו?
החוג לבלשנות מציע קורסים מאת חוקרים מובילים בתחומם המלמדים קשת רחבה של נושאים בחקר שפה אנושית. בחוג שני מדורים המציעים התמחות תיאורטית ומתודולוגית בבלשנות פונקציונלית ובלשנות גנרטיבית. בנוסף, על פי בחירת הסטודנטים, החוג מציע קורסים בלשניים המתרכזים במבנה של שפות מסוימות, אלה כוללות שפות שמיות (כולל עברית, ערבית, ארמית, אכדית ושפות אתיופיות שונות) ושפות שכנות כמו המצרית העתיקה; שפות הודו-אירופיות (כולל שפות רומאניות, גרמאניות, סלאוויות, בלטיות), ועוד. כמו כן ניתן ללמוד שפות מתוך מגוון הלשונות הנלמדות בפקולטה כולה, למשל שפות יהודיות כגון יידיש, לאדינו, סינית, יפנית, מונגולית, פרסית, קצ'ואה, תורכית ושפות הודיות שונות.
הלימודים מכשירים את הסטודנטים לחשיבה אנליטית וביקורתית. ישנם אפיקי תעסוקה רבים הפתוחים לבוגרי החוג. בשני המדורים הסטודנטים יוכלו להשתלב במחקר, בהוראה, בהיי-טק, בתרגום ובעריכה ובתחומים רבים אחרים.
פרטים נוספים