• 722

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • מתעניינים בביוכימיה? מחפשים לעסוק בתעשיית המזון?

    תכנית הלימודים שלנו מציעה מגוון קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם.

    ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים מתחומי הכימיה והביולוגיה. במסגרת הלימודים גם נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן - שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.

    המסלול מיועד למי שרוצה לעסוק במחקר ביוכימי ולאלו הרוצים להשתלב בתעשיית המזון כאחד.

     

    קצת לעומק:

    במהלך הלימודים נלמד מספר נושאים מדעיים כלליים (ביולוגיה של התא, עקרונות הכימיה וכימיה אורגנית, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה) ובנוסף נתעמק באספקטים המדעיים של תעשיית המזון (אנליזה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון). במהלך המסלול, יש אפשרות גם להרחיב כיוונים מתקדמים יותר, כגון: ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.

    אתר החוג

     

  • עולם הביוכימיה הוא רחב ועוסק בתחומי מחקר ופיתוח בנושאים מגוונים. זהו ענף הולך ומתפתח והשפעותיו ניכרות בתחומי הרפואה, החקלאות, המזון ובתעשיות רבות נוספות.

    בין האתגרים החדשים של העולם בשנים האחרונות היא האחריות לבריאות צרכני המזון. לשם כך, אנו חוקרים חומרי מזון והשפעתם על גוף האדם. בנוסף, ניתן להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת יותר כדי לשפר את איכות וחיי המדף של המוצרים.

    הצטרפו אלינו! ללימודים שיעניקו לכם את הכלים המתאימים להשתלבות בתעשיית המזון ובמחקר הביוכימי.

     

  • • קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים

     


    ♦ מלגות מקרן סלים ורחל בנין

    המלגה מיועדת למתקבלים לאוניברסיטה העברית לשנה ראשונה, ל תואר בוגר בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה (עדיפות למדעים ביו-רפואיים). עדיפות תינתן לסטודנטים מהפריפריה הכלכלית-חברתית, לאלו שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ולנשים. המלגה תוענק למשך השנתיים הראשונות לתואר ותכסה באופן חלקי את עלויות הלימודים והמחיה. בנוסף לסיוע הכלכלי יזכו מלגאי קרן בנין להשתייך לקבוצת תמיכה שתנוהל על ידי רכז בדיקנט הסטודנטים. הקבוצה תסייע למלגאי קרן בנין במכלול האתגרים הלימודיים שלהם. המלגות במימון הקרן ע"ש רחל וסלים בנין ובניהול של - UJA Federation of New York. מתוך אוכלוסיית הסטודנטים שהגישו בקשה למלגות סיוע תינתן תשובה רק לתלמידים שיהיו זכאים למלגה. כלל התלמידים יטופלו במסגרת יחידת הסיוע.
    לפרטים נוספים נוספים על המלגה לחצו כאן

     

    ♦ תכנית מלגת מנהיגי שוליך - שנת הלימודים תשפ"ה

    תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.
    התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לחוגי לימוד מדעיים: פיסיקה, כימיה, מדעי המחשב, הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית, הנדסת חשמל ומדעי המחשב וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה - אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה.

     

    למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.
    במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה, במהלך שנות התואר התקניות. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים. החל משנה ב' לתואר, הסטודנטים ישתתפו בתכנית יזמות על בסיס שבועי - ההשתתפות בתכנית הינה חובה. 

    הקבלה לתכנית מחייבת עמידה בקריטריון של מנהיגות- על המועמד/ת להיות בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי וכן עמידה בקריטריון של מצוינות אקדמית*  פסיכומטרי בדגש כמותי  בציון 700 ומעלה או ממוצע בגרות בציון 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג).

    מועמדים המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר יקבלו עדיפות.

    לפרטים נוספים וליצירת קשר ניתן לפנות ליחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים )בנושא הפנייה נא לציין "מנהיגי שוליך").

    ההרשמה למלגה תתקיים בין 01.04.2024 לבין 11.05.2024. תשובות יינתנו עד תחילת יולי 2024

    להגשת מועמדות למלגה (יש להיכנס לטופס באמצעות דפדפן כרום).

    * סטודנטים שיימצאו זכאים למלגת שוליך, לא יהיו זכאים לקבל במקביל פטור משכר לימוד בגין הישגיהם הלימודיים.

     

  • פרופ' מאשה ניב masha.niv@mail.huji.ac.il 

    גב' רווית טלמור ravitt@savion.huji.ac.il 08-9489259

     

  • קורסי החובה הכלליים נלמדים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים והם משותפים לכל הסטודנטים ב פקולטה . אלו הם קורסי מבוא בכימיה, פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, ביוכימיה וביולוגיה. קורסי החובה של החוג לביוכימיה ומדעי המזון נפרשים לאורך כל לימודי התואר וכוללים קורסים ייחודים בביוכימיה ובטכנולוגיה של מזון.

    תוכלו להרחיב ידע בתחומים המעניינים אתכם בקורסי הבחירה של החוג, כדוגמת: טכנולוגיה של חלב, טכנולוגיה של אפייה, מבוא למדעי האריזה, ביוכימיה חישובית, ועוד. כמו כן, במסגרת הלימודים הסטודנטים ישתתפו במעבדות וביניהן מעבדות לניתוחים בבעלי חיים.

    רמת הלימודים גבוהה והקורסים ניתנים על ידי חברי סגל המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה. מספר קורסים ניתן על ידי מרצים אורחים ממכון וולקני ומהתעשייה. 

  • 150 נ"ז

  • • מסלול חד חוגי

    • מסלול דו חוגי (לצורך הרשמה בלבד) המשלב לימודים בחוג זה עם חטיבת לימודים באגרואינפורמטיקה

    • מסלול דו חוגי (לצורך הרשמה בלבד) המשלב לימודים בחוג זה עם אמירים - תכנית מצטיינים למדעי החקלאות

    • מסלול עם לימודי הכנה למוסמך במנהל עסקים
     

  • סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים, פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה וקישורים לאתריהם באתר.

     

     

  • תכנית משותפת ייחודית בין החוגים ביוכימיה ומדעי המזון, וכלכלת סביבה וניהול 

    התוכנית המוצעת תינתן במסגרת של חוג לאחר תואר, כאשר החוג הראשי הינו ביוכימיה ומדעי המזון והחוג הנוסף הינו כלכלת סביבה וניהול. התוכנית משלבת בין התוכניות החד-חוגיות של שני החוגים (שתיהן ב פקולטה לחקלאות) באופן שמאפשר לבוגריה לקבל את ההכשרה הבסיסית המלאה הניתנת בכל אחד מהחוגים, באותו ה קמפוס ותחת היקף כולל של 182 נ"ז , פרוסים על פני ארבע שנים.

    בתום השנה השלישית ללימודים יוענק תואר בוגר במדעים, B.sc, בביוכימיה ומדעי מזון. בתום השנה הרביעית ללימודים יוענק תואר בוגר במדעים נוסף, B.sc, בכלכלת סביבה וניהול, במתכונת דו-חוגית.

    לבוגרי התוכנית תהיה הכרה כטכנולוגים של מזון עם ידע כלכלי.

    למידע נוסף ravitt@savion.huji.ac.il

     

    מחפשים התנסות במחקר אקדמי במעבדה? אנחנו מציעים שתי תכניות:

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • כל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3  יח"ל  במתמטיקה, או 4  יח"ל  בציון נמוך מ-90, או 5  יח"ל  בציון נמוך מ-75, יחויב בהשלמת החומר באחת מהאפשרויות המפורטות באיגרת למתקבל

    למידע נוסף ניתן לפנות לגילי גפני במייל giliag@savion.huji.ac.il או בטלפון 08-9489658.

     

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • ערוץ קבלה רלוונטי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • קיים

  • בוגרי החוג לביוכימיה ומדעי המזון מוכשרים לעסוק במגוון תפקידים בתחום הביו-טק, תרופות, מזון ומחקר:

    1. מחקר ופיתוח במפעלי ביו-טק, משרד החקלאות, משרד הבריאות ובמשרד להגנת איכות הסביבה.

    2. השתלבות בתעשיית המזון כטכנולוג מזון: ייצור מוצרי מזון, עבודה ביבוא של חומרים הדרושים לתעשיית המזון, קידום מכירות בשטחי המזון והכימיה, בדיקות סנסוריות ואנליזת מוצרים.

    3. עבודה בתעשיית התרופות: תעמלנות רפואית, מחקר ושיווק תרופות.

    4. תעסוקה בביוטכנולוגיה: אנליזה כימית, הפרדה ואפיון חלבונים.

    5. המשך לימודים לתארים מתקדמים במגוון תחומים במדעי החיים.