• 725

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • מחקרים רבים בתחום החקלאות, המזון והסביבה עוסקים באיסוף, ניתוח והבנה של מידע כמותי. בעידן המודרני נדרשים כלים חישוביים הן לניהול ועיבוד המידע והן להפקת תובנות.  על כך בדיוק אמונה האגרואינפורמטיקה, שהינה תחום דעת אינטרדיסציפלינרי חדש המשלב בין עולם החקלאות, המזון והסביבה לעולם המתמטיקה, מדעי המחשב, הפיזיקה וההנדסה.

     

     

  • הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת קבלת נתונים רבים מחיישנים הממוקמים בשדה, מהדמיות ברמת המקרו (לוויינים מרובי-ערוצים) והמיקרו (מיקרוסקופיה), מאנליזות גנומיות ועוד. הדרך היחידה לעשות שימוש מושכל במידע רב זה היא על ידי פיתוח דרכים חדשות לשמירה וארגון, עיבוד וניתוח, הכוללות אלגוריתמים מתמטיים, מודלים, תוכנות מחשב, כלים סטטיסטיים ולמידת מכונה. כך ניתן לחבר מיליוני פיסות מידע לתמונה שלמה המאפשרת לזהות את תבניות הפעולה העיקריות. פיתוח של טכנולוגיות חדשות בעזרת האגרואינפורמטיקה, מאפשר קיום של חקלאות מתקדמת המסוגלת הן להזין את העולם והן לשמור על הסביבה.

    התכנית מיועדת לסטודנטים המעוניינים להעמיק את הידע בגישות חישוביות מודרניות ולרכוש הן את היכולות התיאורטיות והן את היכולות המעשיות בתחום.

     

     

  • מורי ויועצי התכנית:

    דר' תמר פרידלנדר - 08-9489620,    tamar.friedlander@mail.huji.ac.il

    דר' יונתן פרידמן - 08-9489161,  yonatan.friedman@mail.huji.ac.il

    דר' אסף לוי -  08-9489596,  alevy@mail.huji.ac.il

  • חטיבת הלימודים באגרואינפורמטיקה מיועדת להקנות לבוגריה מגוון יכולות חישוביות. מבסיס מתמטי חזק המשולב בקורסי תכנות בסיסי ומתקדם, דרך יידע בכתיבת מודלים וביצוע סימולציות, בגישות סטטיסטיות לניתוח “Big Data”, באנליזה ממוחשבת של חלבונים, רנ"א ודנ"א, בעיבוד תמונות, בחישה מרחוק ובחקלאות מדייקת, ועד יכולת שימוש בלמידת מכונה.

    רשימת הקורסים הייעודית לתכנית כוללת: קורסי תכנות בפייתון: בסיסי ומתקדם, מעבדה בחקלאות חכמה/מדייקת, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, מבוא לגנומיקה, מבוא למודלים וסימולציות בביולוגיה, מבוא לביולוגיה כמותית, אקולוגיה של צמחים, עיבוד תמונה, למידת מכונה, פנומיקה של צמחים.  

     

     

  • התכנית כוללת 32 נ"ז

  • תכנית הלימודים אפשרית במסלול משולב עם אחד מהחוגים הבאים:

    מדעי הצמח בחקלאות, אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, מדעי הקרקע והמים, מדעי בעלי החיים, כלכלת סביבה וניהול, מדעי התזונה, ביוכימיה ומדעי המזון.

     

     

  • דר' יאיר מאו, דר' נמרוד שוורץ, דר' רן טס, פרופ' מאשה ניב, דר' אסף לוי, דר' תמר פרידלנדר, דר' יונתן פרידמן, דר' אפרת שפר, דר' אביגיל קנר, פרופ' עדו ברסלבסקי, דר' אורן פורקוש, דר' איתי הרמן, דר' אנה גורביץ.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • בנוסף לתנאי הקבלה של החוג הרלוונטי, נדרש ציון 80 ומעלה בבגרות במתמטיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד, כמו כן  נדרש מקצוע מדעי נוסף בהיקף של 2 יחידות לימוד לפחות.

    מועמדים שנבחנו בבגרות במתמטיקה בהיקף 5    יח"ל    וקיבלו פחות מ-80, או נבחנו בהיקף של 4   יח"ל   וקיבלו ציון 90 ומעלה, יכולים כחלופה  ללמוד את קורס ההכנה המורחב במתמטיקה (בהיקף של 60 שעות) במסגרת מכינת הקיץ ב   פקולטה   לחקלאות, מזון וסביבה. יש לסיים את הקורס בציון 80 לפחות, לפני תחילת שנת הלימודים.

     

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • 600 רב תחומי/ כמותי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • בוגרי החטיבה ירכשו במהלך הלימודים יכולת חישובית גבוהה, ובמקביל יידע רב בתחומי הלימוד: חקלאות ואיכות הסביבה, ייצור המזון, התזונה וכלכלת הסביבה. חברות רבות בתחומי הביוטכנולוגיה, האגרו-טק הפוד-טק ותעשיית התרופות זקוקות בדיוק לידע משולב ולא שגרתי זה. לכן, אנו צופים יתרון משמעותי לבוגרי התכנית הן בהשתלבות בשוק העבודה בתעשייה או במשרדי הממשלה והן בקבלה לתארים מתקדמים במוסדות בארץ ובחו"ל.