• 712

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • תמיד התעניינתם בתזונה? מחפשים להתמחות בתחום?

    הגוף דורש הזנה מתאימה ותזונה נכונה היא הבסיס של הרפואה הטבעית. כבר לפני למעלה מאלפיים שנה, דנו גדולי הפילוסופים היוונים בתפקיד החשוב של התזונה בשמירה על איזון גוף האדם. בהמשך היה זה הרמב"ם, שכתב ספרים וחיבורים רבים על אודות תכונות המזון, סגולותיהם של צמחים ומזונות שונים ותפקידם הרפואי.

    במסגרת הלימודים נכשיר סטודנטים למקצוע של מדעני תזונה. נעסוק בלימוד בסיסי של תהליכים ביוכימיים, פיזיולוגיים, תאיים ומולקולאריים בתזונה ובאופן יישומם בבני אנוש, חיות ותאים.

    אתר החוג

  • נמצא קשר ישיר בין תזונה והתפתחות מחלות. מחקר בתחום יכול למנוע זאת.

    הידע הרפואי והתזונתי הרב העומדים לרשותנו היום מאפשר לסייע לאדם לשמור על אורח חיים בריא יותר, לסייע במניעת מחלות ולהגדיל את הסיכוי הכללים לבריאות אישית.

    בעולם בו האדם הממוצע צורך כמויות גדולות של מזון מהיר, הופך מדע התזונה לנושא מחקר משמעותי והכרחי.

    תכנית הלימודים שאנו מציעים היא מהמובילות בארץ. אנו מתגאים בסגל מדענים, מרצים, דיאטנים ורופאים בולטים בתחומם שיחד מובילים את ה פקולטה למעורבת פעילה במחקר בתחומי תזונה קהילתית ומחקר במחסום התזונה.

    תחום מדעי התזונה מציע עבודה מרתקת ומגוונת עם אנשים, בעלי-חיים ומחקר.

    הצטרפו אלינו! לתכנית לימודים עשירה, לסגל נמרץ ולתחום לימודים משנה חיים.

     

  • ראש החוג- פרופ' אורן תירוש oren.tirosh@mail.huji.ac.il

    מזכירות- גב' גילי גפני אבידור giliag@savion.huji.ac.il, טלפון: 08-9489265, פקס: 08-9363208.

     

  • תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה כלליים המרוכזים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים ומשותפים לכל תלמידי ה פקולטה . אלו הם קורסי מבוא, לדוגמא: כימיה, פיזיקה, חדו"א, סטטיסטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית וכו' וכן קורס העשרה - פילוסופיה של המדע.

    קורסי החובה החוגיים במדעי התזונה משתלבים לאורך כל שנות הלימודים וכוללים קורסים ייחודים כגון: אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, תזונת האדם, פתולוגיה וקליניקה של מחלות, תורת הראיון, פסיכולוגיה התפתחותית, דיאטטיקה, מבוא לאפידמיולוגיה, חשיבה קלינית, מבוא לשיטות סקר בתזונה ובריאות, בריאות הציבור, תוכניות חינוך תזונתי, השמנה והפרעות אכילה - אטיולוגיה פתולוגיה וגישות טיפול, פיסיולוגיה וקליניקה של תזונת האדם, מיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון, ועוד.

    הסטודנטים בתכנית ייהנו ממגוון רחב של קורסי העשרה רבים בתחום מדעי התזונה. כל סטודנט יזכה להעמיק את ידיעותיו בהתאם לתחומי העניין האישיים שלו.

     

  • 150 נ"ז

  • פרופ' אורן תירוש- מבכירי החוקרים בתחום התזונה, סטרס חמצוני נוגדי החמצון ומחלות כבד שומני. משמש כראש בית הספר למדעי התזונה. מעביר את הקורסים בתזונת האדם ויסודות בטוקסיקולוגיה ובפרמקולוגיה.

    פרופ' אורן פרוי- מבכירי החוקרים בתחום התזונה התנהגות אכילה והשעון הביולוגי. משמש כראש המכון לביוכימיה, מדעי המזון ותזונה. מעביר את הקורסים בביוכימיה ובנוירואנדוקרינולוגיה של תזונת האדם.

    פרופ' בטי שוורץ- מבכירי החוקרים בתחום התזונה, הסרטן ומערכת העיכול. מעבירה את הקורסים באנטומיה ופסיולוגיה של האדם.

    פרופ' אפרת מונסונגו אורנן- מבכירי החוקרים בתחום התזונה חוזק והתפתחות העצם. מעבירה את הקורסים באנדוקרינולוגיה של תזונת האדם ובאנטומיה ופסיולוגיה.

    פרופ' זכריה מדר-  מבכירי החוקרים בישראל בתחום הביוכימיה. מעביר סמינריון במסגרת החוג ומרכז קורס פתולוגיה קליניקה של מחלות א.

    פרופ' רם רייפן- רופא גסטרואנטרולוג מבכירי החוקרים בתחום התזונה ודלקות מערכת העיכול. מעביר את הקורסים בפתולוגיה וקליניקה של מחלות ב.

    ד"ר אהרון טרואן- מבכירי החוקרים בתחום התזונה והתפתחות מערכת העצבים המרכזית והמוח. מעביר את הקורס מבוא לאפדמיולוגיה.

    פרופ' מאשה ניב- חוקרת בתחומים סימולציות מחשב של דינמיקה והכרה מולקולארית של חלבונים, חקר תהליכים בתא ותכנון ממוחשב של מעכבי העברת סיגנל, כולל מעכבים פפטידיים. דגש על פרוטאין קינאזות ורצפטורים טרנס-ממברנאלים כגון רצפטורים לטעם. מעבירת את הקורסים מתודולוגיה של חישת מזון ויסודות בטוקסיקולוגיה ופרמקולוגיה.

    ד"ר עליזה שטרק- דיאטנית קלינית חוקרת תוכניות חינוך תזונתי. מעבירה את הקורסים בתורת המזון, הכנת מזון תזונה במעגל החיים.

    ד"ר אנה ארוניס- דיאטנית קלינית חוקרת השפעת תוספי תזונה מעבירה את הקורסים בויטמינים ומינרלים וכן דיאטטיקה.

    ד"ר טלי סיני- דיאטנית קלינית חוקרת השפעת התזונה על התפתחות וגדילה בילדים. מעבירה את הקורסים תרגיל בדיאטטיקה ואנדוקרינולוגיה של ילדים.

    ועוד סגל מורים מקצועי ורחב התומך בבית הספר למדעי התזונה.

  • מצטיינים? יש לנו תכניות בשבילכם.

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • נוסף על תנאי הקבלה הכלליים ל פקולטה לחקלאות, יידרשו מועמדים בעלי בגרות במתמטיקה בהיקף של 3 יחידות לימוד, להשתתף במכינה במתמטיקה או לעמוד במבחן בקיאות במתמטיקה. 

    מועמד שיתקבל ולא יעבור קורס מכינה במתמטיקה או את מבחן הבקיאות במתמטיקה לא יהיה רשאי להתחיל את לימודיו

    למידע נוסף לגבי מועדי המכינה והבחינות, עלויות וחלופות ניתן לקרוא באתר.

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי

  • 50%/50%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • 650 רב תחומי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

    1. תעסוקה כדיאטני/ת או תזונאי/ת.
    2. השתלבות בניהול מערכות מזון או פיתוח מזון בחברות עסקיות וציבוריות.
    3. ייעוץ תזונתי לאנשים פרטיים או בתעשיית המזון.
    4. הדרכה וחינוך לתזונה נכונה במסגרות שונות כמו מערכת החינוך, קופות החולים, בתי מלון, חברות ייצור המזון ועוד.