• 712

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • "אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" (ז'אן אנתלם ברייה-סברין)

    כל חיינו מתנהלים במידה רבה סביב אוכל. השמחות, השגרה, היחסים, האהבות והבחירות המקצועיות. אוכל מתקשר לכל פן בחיינו, ומבחינה מקצועית הוא קשור למחקר להוראה, לסוגיות בתחום החינוך התזונתי ולהגדרת מקצוע התזונה בעולם.

    מהו בעצם מקצוע התזונה? "מדע העוסק במזון בהקשר לתהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתו והשימוש בו על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב). התזונה עוסקת גם במחלות חסר ובדיאטות". זהו מקצוע מדעי קודם כל, כלומר הוא מבוסס על ידע שמושג ע"י מדענים, באמצעים מדעיים מקובלים, במחקרים הנערכים במיטב האוניברסיטאות בעולם.

    אתר החוג

  • תזונה נכונה היא ההגנה הראשונה שלנו מפני מחלות ומקור האנרגיה שלנו לחים פעילים. בעיות תזונתיים הנגרמות על ידי תזונה לא מספקת יכולות להיות רבות, וכאשר הן משפיעות על דור שלם של ילדים ובני נוער, הן יכולות להוריד את יכולות הלמידה שלהם, ובכך לסכן את עתידם, להנציח דורות של עוני ותת-תזונה, עם השלכות חמורות על הפרט ועל החברה.

    בעוד שילדים צעירים הם הפגיעים ביותר לתת-תזונה, הזכות למזון הולם היא אוניברסלית ותזונה נכונה היא חיונית לכל. בעיות של תת-תזונה, חסרים ספציפיים והשמנת יתר - קיימים בכל המדינות וחוצים מעמדות חברתיים וכלכליים.

    האתגרים המתעוררים, כגון שינויי אקלים, קיימות סביבתית ועוד, משנים את מערכות המזון ומעלים שאלות על האופן שבו ניתן להזין את אוכלוסיית העולם הגדלה בדרכים ברות קיימא.יחד עם זאת, צמיחה כלכלית לא אחידה, תמורות חברתיות וכלכליות וגורמים אחרים מעצבים את מערכות המזון והתזונה. כתוצאה מכך, השכיחות של עודף משקל, השמנת יתר והמחלות הנלוות

     

  • תכנית מלגת מנהיגי שוליך

    תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.

    התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לשנת הלימודים תשפ"א, 2021-2020 לחוגי לימוד מדעיים:

    פיסיקה, כימיה, הנדסת חשמל ופיסיקה יישומית, הנדסת חשמל ומחשבים וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה (אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה).

    למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.

    במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה לכל משך הלימודים לתואר. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים.  

    הקבלה לתכנית מבוססת על שלושה גורמים:

    - מנהיגות: המועמד/ת בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי

    - מצוינות אקדמית: ציון פסיכומטרי 700 ומעלה או ציון בגרות משוקלל 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג)

    - נזקקות כלכלית

    ההרשמה לתכנית לשנת הלימודים תשפ"א מתקיימת בין 16.2.2020 ל- 21.4.2020 ותיעשה באמצעות יחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים.
    להגשת מועמדות למלגת מנהיגי שוליך.

  • ראשת החוג- פרופ' אפרת מונסונגו-אורנן efrat.mo@mail.huji.ac.il

    מזכירות- גב' גילי גפני אבידור giliag@savion.huji.ac.il, טלפון: 08-9489265, פקס: 08-9363208.

     

  • תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה כלליים המרוכזים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים ומשותפים לכל תלמידי ה פקולטה . אלו הם קורסי מבוא, לדוגמא: כימיה, פיזיקה, חדו"א, סטטיסטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית וכו' וכן קורס העשרה - פילוסופיה של המדע.

    קורסי החובה החוגיים במדעי התזונה משתלבים לאורך כל שנות הלימודים וכוללים קורסים ייחודים כגון: אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, תזונת האדם, פתולוגיה וקליניקה של מחלות, תורת הראיון, פסיכולוגיה התפתחותית, דיאטטיקה, מבוא לאפידמיולוגיה, בריאות הציבור, תוכניות חינוך תזונתי, השמנה והפרעות אכילה, אנדוקרינולוגיה של האדם, גדילה והתבגרות ועוד.

     

     

  • 150 נ"ז

  •  

     

     

  • סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים וקישורים לאתריהם. פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה מופיע באתר

  • מצטיינים? יש לנו תכניות בשבילכם.

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • בוגרי החוג יכולים להמשיך את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

    1. תעסוקה כדיאטני/ת או תזונאי/ת - במערכות הבריאות בארץ.
    2. השתלבות בניהול מערכות מזון או פיתוח מזון בחברות עסקיות וציבוריות.
    3. ייעוץ תזונתי לאנשים במסגרת קליניקה פרטית או מוסדות.
    4. הדרכה וחינוך לתזונה נכונה במסגרות שונות כמו מערכת החינוך, קופות החולים, בתי מלון, חברות ייצור המזון.
    5. מערכות ניהול מזון ובריאות- משרד הבריאות, קופות חולים ובתי חולים.
    6. מחקר תזונתי באקדמיה או בבתי חולים - לימודי המשך ל תואר מוסמך במסלול המחקרי במסגרת החוג לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה. בית הספר מאפשר להתמחות בתחום תזונת האדם, לקראת תואר מוסמך במסלול עיוני.

    לסרטון בנושא