• 712

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • "אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" (ז'אן אנתלם ברייה-סברין)

    כל חיינו מתנהלים במידה רבה סביב אוכל. השמחות, השגרה, היחסים, האהבות והבחירות המקצועיות. אוכל מתקשר לכל פן בחיינו, ומבחינה מקצועית הוא קשור למחקר להוראה, לסוגיות בתחום החינוך התזונתי ולהגדרת מקצוע התזונה בעולם.

    מהו בעצם מקצוע התזונה? "מדע העוסק במזון בהקשר לתהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתו והשימוש בו על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב). התזונה עוסקת גם במחלות חסר ובדיאטות". זהו מקצוע מדעי קודם כל, כלומר הוא מבוסס על ידע שמושג ע"י מדענים, באמצעים מדעיים מקובלים, במחקרים הנערכים במיטב האוניברסיטאות בעולם.

    אתר החוג

  • תזונה נכונה היא ההגנה הראשונה שלנו מפני מחלות ומקור האנרגיה שלנו לחים פעילים. בעיות תזונתיים הנגרמות על ידי תזונה לא מספקת יכולות להיות רבות, וכאשר הן משפיעות על דור שלם של ילדים ובני נוער, הן יכולות להוריד את יכולות הלמידה שלהם, ובכך לסכן את עתידם, להנציח דורות של עוני ותת-תזונה, עם השלכות חמורות על הפרט ועל החברה.

    בעוד שילדים צעירים הם הפגיעים ביותר לתת-תזונה, הזכות למזון הולם היא אוניברסלית ותזונה נכונה היא חיונית לכל. בעיות של תת-תזונה, חסרים ספציפיים והשמנת יתר - קיימים בכל המדינות וחוצים מעמדות חברתיים וכלכליים.

    האתגרים המתעוררים, כגון שינויי אקלים, קיימות סביבתית ועוד, משנים את מערכות המזון ומעלים שאלות על האופן שבו ניתן להזין את אוכלוסיית העולם הגדלה בדרכים ברות קיימא.יחד עם זאת, צמיחה כלכלית לא אחידה, תמורות חברתיות וכלכליות וגורמים אחרים מעצבים את מערכות המזון והתזונה. כתוצאה מכך, השכיחות של עודף משקל, השמנת יתר והמחלות הנלוות

     

  • ראשת החוג- פרופ' אפרת מונסונגו-אורנן efrat.mo@mail.huji.ac.il

    מזכירות- גב' גילי גפני אבידור giliag@savion.huji.ac.il, טלפון: 08-9489265, פקס: 08-9363208.

     

  • תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה כלליים המרוכזים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים ומשותפים לכל תלמידי ה פקולטה . אלו הם קורסי מבוא, לדוגמא: כימיה, פיזיקה, חדו"א, סטטיסטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית וכו' וכן קורס העשרה - פילוסופיה של המדע.

    קורסי החובה החוגיים במדעי התזונה משתלבים לאורך כל שנות הלימודים וכוללים קורסים ייחודים כגון: אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, תזונת האדם, פתולוגיה וקליניקה של מחלות, תורת הראיון, פסיכולוגיה התפתחותית, דיאטטיקה, מבוא לאפידמיולוגיה, בריאות הציבור, תוכניות חינוך תזונתי, השמנה והפרעות אכילה, אנדוקרינולוגיה של האדם, גדילה והתבגרות ועוד.

     

     

  • 150 נ"ז

  • סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים וקישורים לאתריהם. פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה מופיע באתר

  • מצטיינים? יש לנו תכניות בשבילכם.

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • כל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3  יח"ל  במתמטיקה, או 4  יח"ל  בציון נמוך מ-90, או 5  יח"ל  בציון נמוך מ-75, יחויב בהשלמה מוכחת של תכנים חסרים באחת מהמסגרות המפורטות בקישור:

    מידע על מכינת קיץ במתמטיקה ניתן לקרוא באיגרת למתקבל שבאתר ה פקולטה  או לפנות לקרן אוחיון במייל kerenoha@savion.huji.ac.il או בטלפון 08-9489285.

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • 650 רב תחומי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • בוגרי החוג יכולים להמשיך את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

    1. תעסוקה כדיאטני/ת או תזונאי/ת - במערכות הבריאות בארץ.
    2. השתלבות בניהול מערכות מזון או פיתוח מזון בחברות עסקיות וציבוריות.
    3. ייעוץ תזונתי לאנשים במסגרת קליניקה פרטית או מוסדות.
    4. הדרכה וחינוך לתזונה נכונה במסגרות שונות כמו מערכת החינוך, קופות החולים, בתי מלון, חברות ייצור המזון.
    5. מערכות ניהול מזון ובריאות- משרד הבריאות, קופות חולים ובתי חולים.
    6. מחקר תזונתי באקדמיה או בבתי חולים - לימודי המשך ל תואר מוסמך במסלול המחקרי במסגרת החוג לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה. בית הספר מאפשר להתמחות בתחום תזונת האדם, לקראת תואר מוסמך במסלול עיוני.