יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
מדעי התזונה
-
712
-
חקלאות מזון וסביבה
-
רחובות
-
ההרשמה למדעי התזונה לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
"אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" (ז'אן אנתלם ברייה-סברין)
כל חיינו מתנהלים במידה רבה סביב אוכל. השמחות, השגרה, היחסים, האהבות והבחירות המקצועיות. אוכל מתקשר לכל פן בחיינו, ומבחינה מקצועית הוא קשור למחקר להוראה, לסוגיות בתחום החינוך התזונתי ולהגדרת מקצוע התזונה בעולם.
מהו בעצם מקצוע התזונה? "מדע העוסק במזון בהקשר לתהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתו והשימוש בו על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב). התזונה עוסקת גם במחלות חסר ובדיאטות". זהו מקצוע מדעי קודם כל, כלומר הוא מבוסס על ידע שמושג ע"י מדענים, באמצעים מדעיים מקובלים, במחקרים הנערכים במיטב האוניברסיטאות בעולם.
-
תזונה נכונה היא ההגנה הראשונה שלנו מפני מחלות ומקור האנרגיה שלנו לחים פעילים. בעיות תזונתיים הנגרמות על ידי תזונה לא מספקת יכולות להיות רבות, וכאשר הן משפיעות על דור שלם של ילדים ובני נוער, הן יכולות להוריד את יכולות הלמידה שלהם, ובכך לסכן את עתידם, להנציח דורות של עוני ותת-תזונה, עם השלכות חמורות על הפרט ועל החברה.
בעוד שילדים צעירים הם הפגיעים ביותר לתת-תזונה, הזכות למזון הולם היא אוניברסלית ותזונה נכונה היא חיונית לכל. בעיות של תת-תזונה, חסרים ספציפיים והשמנת יתר - קיימים בכל המדינות וחוצים מעמדות חברתיים וכלכליים.
האתגרים המתעוררים, כגון שינויי אקלים, קיימות סביבתית ועוד, משנים את מערכות המזון ומעלים שאלות על האופן שבו ניתן להזין את אוכלוסיית העולם הגדלה בדרכים ברות קיימא.יחד עם זאת, צמיחה כלכלית לא אחידה, תמורות חברתיות וכלכליות וגורמים אחרים מעצבים את מערכות המזון והתזונה. כתוצאה מכך, השכיחות של עודף משקל, השמנת יתר והמחלות הנלוות
-
הלימודים ל תואר בוגר /ת במדעי התזונה, אורכים כארבע שנים באוניברסיטה העברית. למי שמבקש/ת לעסוק במקצוע דיאטן/נית קליני/ת נדרש/ת הכשרה מקצועית בתזונה קלינית שהינה חלק בלתי נפרד מהתואר.
תלמידי מקצועות הרפואה והבריאות שעתידים לבצע את ההכשרה המקצועית שלהם בבתי החולים, במרפאות ובקהילה מחויבים להתחסן לפי תכנית הבסיס של משרד הבריאות.
למידע בנושא החיסונים הנדרשים לחצו כאן♦ האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים
♦ תכנית מלגת מנהיגי שוליך - שנת הלימודים תשפ"ה
תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.
התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לחוגי לימוד מדעיים: פיסיקה, כימיה, מדעי המחשב, הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית, הנדסת חשמל ומדעי המחשב וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה - אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה.
למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.
במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה, במהלך שנות התואר התקניות. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים. החל משנה ב' לתואר, הסטודנטים ישתתפו בתכנית יזמות על בסיס שבועי - ההשתתפות בתכנית הינה חובה.הקבלה לתכנית מחייבת עמידה בקריטריון של מנהיגות- על המועמד/ת להיות בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי וכן עמידה בקריטריון של מצוינות אקדמית*: פסיכומטרי בדגש כמותי בציון 700 ומעלה או ממוצע בגרות בציון 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג).
מועמדים המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר יקבלו עדיפות.
לפרטים נוספים וליצירת קשר ניתן לפנות ליחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים )בנושא הפנייה נא לציין "מנהיגי שוליך").
ההרשמה למלגה תתקיים בין 01.04.2024 לבין 11.05.2024. תשובות יינתנו עד תחילת יולי 2024
להגשת מועמדות למלגה (יש להיכנס לטופס באמצעות דפדפן כרום).
* סטודנטים שיימצאו זכאים למלגת שוליך, לא יהיו זכאים לקבל במקביל פטור משכר לימוד בגין הישגיהם הלימודיים.
-
ראש החוג: פרופ' אורן פרוי oren.froy@mail.huji.ac.il
מזכירות: גב' אסתר צגאי estertz@savion.huji.ac.il טלפון: 08-9489265,
פקס: 08-9363208.
-
תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה כלליים המרוכזים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים ומשותפים לכל תלמידי ה פקולטה . אלו הם קורסי מבוא, לדוגמא: כימיה, פיזיקה, חדו"א, סטטיסטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית וכו' וכן קורס העשרה - פילוסופיה של המדע.
קורסי החובה החוגיים במדעי התזונה משתלבים לאורך כל שנות הלימודים וכוללים קורסים ייחודים כגון: אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, תזונת האדם, פתולוגיה וקליניקה של מחלות, תורת הראיון, פסיכולוגיה התפתחותית, דיאטטיקה, מבוא לאפידמיולוגיה, בריאות הציבור, תוכניות חינוך תזונתי, השמנה והפרעות אכילה, אנדוקרינולוגיה של האדם, גדילה והתבגרות ועוד.
-
150 נ"ז
-
• מסלול חד חוגי
• מסלול דו חוגי (לצורך הרשמה בלבד) המשלב לימודים בחוג זה עם חטיבת לימודים באגרואינפורמטיקה• מסלול דו חוגי (לצורך הרשמה בלבד) המשלב לימודים בחוג זה עם אמירים - תכנית מצטיינים למדעי החקלאות
-
סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים וקישורים לאתריהם. פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה מופיע באתר
-
מצטיינים? יש לנו תכניות בשבילכם.
- תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
- תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
כל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3 יח"ל במתמטיקה, או 4 יח"ל בציון נמוך מ-90, או 5 יח"ל בציון נמוך מ-75, יחויב בהשלמת החומר באחת מהאפשרויות המפורטות באיגרת למתקבל.
למידע נוסף ניתן לפנות לגילי גפני במייל giliag@savion.huji.ac.il או בטלפון 08-9489658.
מועמדים שיתקבלו יידרשו להמציא למזכירות החוג את המסמכים הבאים תוך שבועיים בקישור, אי העברתם תתפרש כוויתור על המועמדות:
מיד לאחר הרישום, לקראת שנה א':
- טופס חתום של פרטים אישיים
- הצהרת בריאות אישית
- אישורים מתאימים במידה ויש בעיה רפואית
- תעודות רפואיות מתאימות במידה ויש פטור משירות בצה"ל מסיבות רפואיות
- כתב ויתור על סודיות רפואית חתום
- טופס התחייבות לשמירת סודיות רפואית
- מסמך חתום על התחייבות לקבלת חיסונים כנדרש על ידי משרד הבריאות
- הסכמה להנפקת תעודת יושר + צילום תעודת זהות
לקראת הכשרה בשנה ג'- לא יאוחר מפתיחת סמסטר ב' בשנה ב':
- הצגת אישור על כל החיסונים הנדרשים כתנאי מעבר להשתתפות בהתנסויות הקליניות
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.5 (ראויים לקידום 10.15)
-
קבלה ישירה 650 (ראויים לקידום 615)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
550 רב תחומי
-
45 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
-
בוגרי החוג יכולים להמשיך את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:
- תעסוקה כדיאטני/ת או תזונאי/ת - במערכות הבריאות בארץ. תכנית ההכשרה המקצועית בתזונה קלינית היא באחריות משרד הבריאות בלבד. תלמיד שיסיים את חובותיו ל תואר בוגר במדעי התזונה רשאי להצטרף להכשרה המקצועית בתזונה קלינית בתנאי שבידו אישור מהמזכירות לענייני הוראה ותלמידים של ה פקולטה לחקלאות על סיום חובותיו ללימודי הבוגר בממוצע משוקלל של לפחות 70 ועל זכאותו האקדמית להתקבל להכשרה המקצועית בתזונה.
- השתלבות בניהול מערכות מזון או פיתוח מזון בחברות עסקיות וציבוריות.
- ייעוץ תזונתי לאנשים במסגרת קליניקה פרטית או מוסדות.
- הדרכה וחינוך לתזונה נכונה במסגרות שונות כמו מערכת החינוך, קופות החולים, בתי מלון, חברות ייצור המזון.
- מערכות ניהול מזון ובריאות- משרד הבריאות, קופות חולים ובתי חולים.
- מחקר תזונתי באקדמיה או בבתי חולים - לימודי המשך ל תואר מוסמך במסלול המחקרי במסגרת החוג לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה. בית הספר מאפשר להתמחות בתחום תזונת האדם, לקראת תואר מוסמך במסלול עיוני.