• 722

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • מתעניינים בביוכימיה?  מחפשים לעסוק בתעשיית המזון?

    תכנית הלימודים שלנו מציעה מגוון קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם.

    ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים מתחומי הכימיה והביולוגיה. במסגרת הלימודים גם נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן - שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.

    המסלול מיועד למי שרוצה לעסוק במחקר ביוכימי ולאלו הרוצים להשתלב בתעשיית המזון כאחד.

     

    קצת לעומק:

    במהלך הלימודים נלמד מספר נושאים מדעיים כלליים (ביולוגיה של התא, עקרונות הכימיה וכימיה אורגנית, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה) ובנוסף נתעמק באספקטים המדעיים של תעשיית המזון (אנליזה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון). במהלך המסלול, יש אפשרות גם להרחיב כיוונים מתקדמים יותר, כגון: ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.

     

    אתר החוג

  • עולם הביוכימיה הוא רחב ועוסק בתחומי מחקר ופיתוח בנושאים מגוונים. זהו ענף הולך ומתפתח והשפעותיו ניכרות בתחומי הרפואה, החקלאות, המזון ובתעשיות רבות נוספות.

    בין האתגרים החדשים של העולם בשנים האחרונות היא האחריות לבריאות צרכני המזון. לשם כך, אנו חוקרים חומרי מזון והשפעתם על גוף האדם. בנוסף, ניתן להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת יותר כדי לשפר את איכות וחיי המדף של המוצרים.

    הצטרפו אלינו! ללימודים שיעניקו לכם את הכלים המתאימים להשתלבות בתעשיית המזון ובמחקר הביוכימי.

  • קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים

     

  • פרופ' עידו ברסלבסקי ido.braslavsky@mail.huji.ac.il טלפון: 054-8820955

    גב' רווית טלמור ravitt@savion.huji.ac.il 08-9489259

     

  • קורסי החובה הכלליים נלמדים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים והם משותפים לכל הסטודנטים ב פקולטה . אלו הם קורסי מבוא בכימיה, פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, ביוכימיה וביולוגיה. קורסי החובה של החוג לביוכימיה ומדעי המזון נפרשים לאורך כל לימודי התואר וכוללים קורסים ייחודים בביוכימיה ובטכנולוגיה של מזון.

    תוכלו להרחיב ידע בתחומים המעניינים אתכם בקורסי הבחירה של החוג, כדוגמת: טכנולוגיה של חלב, טכנולוגיה של אפייה, מבוא למדעי האריזה, ביוכימיה חישובית, ועוד. כמו כן, במסגרת הלימודים הסטודנטים ישתתפו במעבדות וביניהן מעבדות לניתוחים בבעלי חיים.

    רמת הלימודים גבוהה והקורסים ניתנים על ידי חברי סגל המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה. מספר קורסים ניתן על ידי מרצים אורחים ממכון וולקני ומהתעשייה. 

  • 150 נ"ז

  • סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים וקישורים לאתריהם באתר, פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה מופיע באתר.

     

     

  • מחפשים התנסות במחקר אקדמי במעבדה? אנחנו מציעים שתי תכניות:

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • נוסף על תנאי הקבלה הכלליים ל פקולטה לחקלאות, יידרשו מועמדים בעלי בגרות במתמטיקה בהיקף של 3 יחידות לימוד, להשתתף במכינה במתמטיקה או לעמוד במבחן בקיאות במתמטיקה. 

    מועמד שיתקבל ולא יעבור קורס מכינה במתמטיקה או את מבחן הבקיאות במתמטיקה לא יהיה רשאי להתחיל את לימודיו

    למידע נוסף לגבי מועדי המכינה והבחינות, עלויות וחלופות ניתן לקרוא באתר.

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • 650 רב תחומי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • קיים

  • בוגרי החוג לביוכימיה ומדעי המזון מוכשרים לעסוק במגוון תפקידים בתחום הביו-טק, תרופות, מזון ומחקר:

    1. מחקר ופיתוח במפעלי ביו-טק, משרד החקלאות, משרד הבריאות ובמשרד להגנת איכות הסביבה.

    2. השתלבות בתעשיית המזון כטכנולוג מזון: ייוצור מוצרי מזון, עבודה ביבוא של חומרים הדרושים לתעשיית המזון, קידום מכירות בשטחי המזון והכימיה, בדיקות סנסוריות ואנליזת מוצרים.

    3. עבודה בתעשיית התרופות: תעמלנות רפואית, מחקר ושיווק תרופות.

    4. תעסוקה בביוטכנולוגיה: אנליזה כימית, הפרדה ואפיון חלבונים.

    5. המשך לימודים לתארים מתקדמים במגוון תחומים במדעי החיים.