• 722

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • מתעניינים בביוכימיה?  מחפשים לעסוק בתעשיית המזון?

    תכנית הלימודים שלנו מציעה מגוון קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם.

    ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים מתחומי הכימיה והביולוגיה. במסגרת הלימודים גם נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן - שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.

    המסלול מיועד למי שרוצה לעסוק במחקר ביוכימי ולאלו הרוצים להשתלב בתעשיית המזון כאחד.

     

    קצת לעומק:

    במהלך הלימודים נלמד מספר נושאים מדעיים כלליים (ביולוגיה של התא, עקרונות הכימיה וכימיה אורגנית, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה) ובנוסף נתעמק באספקטים המדעיים של תעשיית המזון (אנליזה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון). במהלך המסלול, יש אפשרות גם להרחיב כיוונים מתקדמים יותר, כגון: ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.

     

    אתר החוג

  • עולם הביוכימיה הוא רחב ועוסק בתחומי מחקר ופיתוח בנושאים מגוונים. זהו ענף הולך ומתפתח והשפעותיו ניכרות בתחומי הרפואה, החקלאות, המזון ובתעשיות רבות נוספות.

    בין האתגרים החדשים של העולם בשנים האחרונות היא האחריות לבריאות צרכני המזון. לשם כך, אנו חוקרים חומרי מזון והשפעתם על גוף האדם. בנוסף, ניתן להשתמש בטכנולוגיה מתקדמת יותר כדי לשפר את איכות וחיי המדף של המוצרים.

    הצטרפו אלינו! ללימודים שיעניקו לכם את הכלים המתאימים להשתלבות בתעשיית המזון ובמחקר הביוכימי.

  • קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים

     

    תכנית מלגת מנהיגי שוליך

    תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.

    התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לשנת הלימודים תשפ"א, 2021-2020 לחוגי לימוד מדעיים:

    פיסיקה, כימיה, הנדסת חשמל ופיסיקה יישומית, הנדסת חשמל ומחשבים וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה (אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה).

    למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.

    במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה לכל משך הלימודים לתואר. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים.  

    הקבלה לתכנית מבוססת על שלושה גורמים:

    - מנהיגות: המועמד/ת בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי

    - מצוינות אקדמית: ציון פסיכומטרי 700 ומעלה או ציון בגרות משוקלל 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג)

    - נזקקות כלכלית

    ההרשמה לתכנית לשנת הלימודים תשפ"א מתקיימת בין 16.2.2020 ל- 21.4.2020 ותיעשה באמצעות יחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים.
    להגשת מועמדות למלגת מנהיגי שוליך.

     

  • פרופ' עידו ברסלבסקי ido.braslavsky@mail.huji.ac.il טלפון: 054-8820955

    גב' רווית טלמור ravitt@savion.huji.ac.il 08-9489259

     

  • קורסי החובה הכלליים נלמדים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים והם משותפים לכל הסטודנטים ב פקולטה . אלו הם קורסי מבוא בכימיה, פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, ביוכימיה וביולוגיה. קורסי החובה של החוג לביוכימיה ומדעי המזון נפרשים לאורך כל לימודי התואר וכוללים קורסים ייחודים בביוכימיה ובטכנולוגיה של מזון.

    תוכלו להרחיב ידע בתחומים המעניינים אתכם בקורסי הבחירה של החוג, כדוגמת: טכנולוגיה של חלב, טכנולוגיה של אפייה, מבוא למדעי האריזה, ביוכימיה חישובית, ועוד. כמו כן, במסגרת הלימודים הסטודנטים ישתתפו במעבדות וביניהן מעבדות לניתוחים בבעלי חיים.

    רמת הלימודים גבוהה והקורסים ניתנים על ידי חברי סגל המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה. מספר קורסים ניתן על ידי מרצים אורחים ממכון וולקני ומהתעשייה. 

  • 150 נ"ז

  •  

     

  • סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים וקישורים לאתריהם באתר, פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה מופיע באתר.

     

     

  • מחפשים התנסות במחקר אקדמי במעבדה? אנחנו מציעים שתי תכניות:

     

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • מומלץ!  לכל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3  יח"ל במתמטיקה, או 4  יח"ל בציון נמוך מ-90, או 5  יח"ל  בציון נמוך מ-75, להשלים את החומר במכינת קיץ במתמטיקה מכיוון שקורס חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי 1 מתבסס על שליטה מוקדמת בחומר זה.

    מידע על מכינת קיץ במתמטיקה ניתן לקרוא באיגרת למתקבל שבאתר ה פקולטה  או לפנות לקרן אוחיון במייל kerenoha@savion.huji.ac.il  או בטלפון 08-9489285

     

     

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • ערוץ קבלה רלוונטי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • קיים

  • בוגרי החוג לביוכימיה ומדעי המזון מוכשרים לעסוק במגוון תפקידים בתחום הביו-טק, תרופות, מזון ומחקר:

    1. מחקר ופיתוח במפעלי ביו-טק, משרד החקלאות, משרד הבריאות ובמשרד להגנת איכות הסביבה.

    2. השתלבות בתעשיית המזון כטכנולוג מזון: ייצור מוצרי מזון, עבודה ביבוא של חומרים הדרושים לתעשיית המזון, קידום מכירות בשטחי המזון והכימיה, בדיקות סנסוריות ואנליזת מוצרים.

    3. עבודה בתעשיית התרופות: תעמלנות רפואית, מחקר ושיווק תרופות.

    4. תעסוקה בביוטכנולוגיה: אנליזה כימית, הפרדה ואפיון חלבונים.

    5. המשך לימודים לתארים מתקדמים במגוון תחומים במדעי החיים.