• 722

  • חקלאות מזון וסביבה

  • רחובות

  • מתעניינים בביוכימיה? מחפשים לעסוק בעולם המדע ובתחום המזון?

    ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים ממדע הכימיה.

    במסגרת הלימודים נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן. אלו שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.

    תכנית הלימודים שלנו מציעה מגוון קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם.

    קצת לעומק:

    במהלך הלימודים ניגע במספר נושאים:

    1. הנדסת מזון, אנליזה, כימיה, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה.
    2. הכנה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון
    3. כיוונים מתקדמים כגון: ביוטכנולוגיה, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.

    אתר החוג

  • עולם הביוכימיה הוא רחב ועוסק בתחומי מחקר ופיתוח בנושאים מגוונים. זהו ענף הולך ומתפתח והשפעותיו ניכרות בתחומי הרפואה, החקלאות, המזון ובתעשיות רבות נוספות.

    הגברת המודעות לנושאי איכות הסביבה מעלה את הצורך במומחים בעלי מקצועיות וידע בתחום על מנת להתמודד עם הבעיות הסביבתיות ומורכבותן. למשל: החקלאות נפגעת מזיהום הסביבה ומנגד היא עצמה תורמת גם לזיהום. תחום הביוכימיה ומדעי המזון עוסק במציאת פתרונות לבעיות הזיהום ופגיעה באיכות הסביבה שנגרמות בעולם החקלאות.

    דוגמה אחרת היא הצורך בטכנולוגיות מתקדמות כדי לשפר את חיי המדף של המוצרים, שניתן להשיגה, למשל, בעזרת ציפויים מתקדמים.

    בין האתגרים החדשים של העולם החדש היא האחריות לבריאות צרכני המזון. לשם כך אנו חוקרים חומרי מזון והשפעתם על גוף האדם.

    הצטרפו אלינו! ללימודים שיעניקו לכם את הכלים המתאימים להשתלבות בתעשיית המזון ובמחקר הביוכימי בתחומים רבים.

  • קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים

  • פרופ' עידו ברסלבסקי ido.braslavsky@mail.huji.ac.il טלפון: 054-8820955

    גב' רווית טלמור ravitt@savion.huji.ac.il 08-9489259

     

  • קורסי החובה הכלליים נלמדים בשלושת ה סמסטר ים הראשונים והם משותפים לכל הסטודנטים ב פקולטה . אלו הם קורסי מבוא בכימיה, פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה, ביוכימיה וביולוגיה. קורסי החובה של החוג לביוכימיה ומדעי המזון נפרשים לאורך כל לימודי התואר וכוללים קורסים ייחודים בביוכימיה ובטכנולוגיה של מזון.

    תוכלו להרחיב ידע בתחומים המעניינים אתכם בקורסי הבחירה של החוג, כדוגמת: טכנולוגיה של חלב, טכנולוגיה של אפייה, מבוא למדעי האריזה, ביוכימיה חישובית, ועוד. כמו כן, במסגרת הלימודים הסטודנטים ישתתפו במעבדות וביניהן מעבדות לניתוחים בבעלי חיים.

    רמת הלימודים גבוהה והקורסים ניתנים על ידי חברי סגל המכון לביוכימיה מדעי המזון והתזונה. מספר קורסים ניתן על ידי מרצים אורחים ממכון וולקני ומהתעשייה. 

  • 150 נ"ז

  • 1.  מסלול חד חוגי

    2 . מסלול חד חוגי בצירוף חטיבה לימודית חטיבת כלכלה ושיווק (163 נ"ז ים)

    פרטים בקישור

     

  • סגל המרצים בחוג כולל מרצים בעלי שם עולמי ומובילים בתחומם. ניתן לראות את שמות המרצים וקישורים לאתריהם באתר, פירוט הכולל קורסים אותם מלמד כל מרצה מופיע באתר.

     

     

  • מחפשים התנסות במחקר אקדמי במעבדה? אנחנו מציעים שתי תכניות:

    • תכנית "אמירים" מיועדת לסטודנטים מצטיינים במיוחד, בעלי ממוצע מעל 94 בשנת הלימודים הראשונה. הסטודנטים ייהנו מהתנסות בעבודת מעבדה החל מסוף השנה השנייה ללימודיהם אצל מנחה מן החוג.
    • תרגיל מחקר – סטודנטים מובילים יוזמנו להצטרף למעבדה בהנחיית איש סגל מהחוג. במסגרת תרגיל המחקר יגישו הסטודנטים עבודה מסכמת. סטודנטים בעלי ממוצע מעל 81 בתום ארבעת ה סמסטר ים יוזמנו להצטרף לתרגיל המחקר.

  • ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

  • ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

  • נוסף על תנאי הקבלה הכלליים ל פקולטה לחקלאות, יידרשו מועמדים בעלי בגרות במתמטיקה בהיקף של 3 יחידות לימוד, להשתתף במכינה במתמטיקה או לעמוד במבחן בקיאות במתמטיקה. 

    מועמד שיתקבל ולא יעבור קורס מכינה במתמטיקה או את מבחן הבקיאות במתמטיקה לא יהיה רשאי להתחיל את לימודיו

    למידע נוסף לגבי מועדי המכינה והבחינות, עלויות וחלופות ניתן לקרוא באתר.

  • ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

  • 50%/50%, 70%/30%

  • 50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)

  • 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

  • קיימת

  • ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

  • 650 רב תחומי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

  • 550 רב תחומי

  • 45 נ״ז לכל הפחות

  • התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

  • קיים

  • בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

    1. משרות במפעלי ביו-טק, בתעשיית ההיי טק, במשרד החקלאות, במשרד הבריאות ובמשרד להגנת איכות הסביבה.
    2. השתלבות בתעשיית המזון בטיפול בתוצרת חקלאית טרייה ובעיבוד תוצרת חקלאית
    3.  עבודה כטכנולוגים של מזון בתעשיות המזון השונות, פיתוח מוצרי מזון, עבודה ביבוא של חומרים הדרושים לתעשיית המזון, קידום מכירות בשטחי המזון והכימיה, בדיקות סנסוריות ואנליזה של מוצרי מזון.
    4. עיסוק בעולם תעשיית התרופות: תעמלנות רפואית , מחקר בתחום התרופות ועיסוק בשיווקן, הוראה בתחום מדעי הטבע.
    5. מחקר: תעסוקה במגוון תעשיות ביוטכנולוגיות ובמשרות הכרוכות באנליזת הפרדה ואפיון של חלבונים.
    6. המשך לימודים לתארים מתקדמים.