ההרשמה לסמסטר ב' בשנה"ל תשפ"ה תחל ב-05.01.2025
לרשימת החוגים שיפתחו להרשמה
-
שמירת טבע ומנהל שטחים פתוחים
אתם אנשי טבע? רוצים לפתח קריירה בתחום?
השטחים הפתוחים הופכים חשובים יותר ויותר בעקבות ההתפתחות המהירה של תהליכי התיעוש והעיור בעולם באופן כללי ובישראל בפרט. שטחים אלו כוללים חורשים, בתות, שטחי מרעה טבעי, יערות נטועים וטבעיים, חולות, נחלים, שמורות טבע ופארקים. לשטחים אלו משמעות אקולוגית, כלכלית וחברתית רבה, בהיבטים של תפקוד המערכות האקולוגיות, שימור ערכי טבע ונוף, שמירה על איכות הסביבה וטיפוח מרחבים לנופש פעיל וטיולים.
היום, תפקיד החקלאות חורג מעבר לייצור מזון והיא תופסת מקום מרכזי בשימור הנוף והטבע בשטחים פתוחים. במסגרת חטיבת הלימודים נעמיק בלימודי אקולוגיה וביולוגיה, והסטודנטים ירכשו כלים להתמחות באקולוגיה יישומית ושיקומית, עם דגש על שמירת המגוון הביולוגי והנופי. אנו מציעים גם מסלול ייחודי להתמחות ביערנות.
לבוגרי החטיבה יוענק תואר B.Sc.Agri, בו יצויין שם החוג הראשי. החטיבה ב"שמירת טבע ומנהל שטחים פתוחים" תצוין רק באישור הלימודים והציונים ולא תופיע בתעודה.
-
שפה וספרות גרמנית
מטרת הלימודים היא הקניית שליטה בשפה הגרמנית וכן הענקת היכרות מעמיקה עם הספרות של העולם דובר הגרמנית ותרבותו. החוג לשפה וספרות גרמנית הוא המקום היחיד בארץ, שבו ניתן לקבל תואר אקדמי בלימודי השפה הגרמנית ותרבותה.
תכנית הלימודים
לא נדרשת ידיעה מוקדמת של השפה הגרמנית. הלימודים בנויים כך שכבר בסוף לימודי התואר הראשון הסטודנטים מסוגלים לקרוא ולדבר באופן שוטף בגרמנית, וזאת במקביל לבניית תשתית דקדוקית וסגנונית לכתיבה בשפה הגרמנית.
♦ קורסי השפה נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות בפקולטה למדעי הרוח, הפועלת על-פי מסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות CEFR. הסטודנטים מתקשרים בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון, ובכל מפגש מתנסים בקריאה, כתיבה, הבנת הנשמע ודיבור. כך בונים ביטחון לפעול בשפה ולהשתמש בה באופן טבעי. מכיוון שתוצרי הלמידה מותאמים לתקן בינ"ל, את השפה ניתן להמשיך ולרכוש גם במסגרת תוכניות לחילופי סטודנטים.
לפרטים נוספים אודות קורסי השפה: אתר היחידה
ליצירת קשר ולקביעת פגישת ייעוץ אישית: languagehu@savion.huji.ac.il -
שפה וספרות ערבית
החוג לשפה וספרות ערבית הוא הוותיק ביותר בארץ ובעל מוניטין בין-לאומיים. כאן תוכלו לרכוש ידע עיוני ומעשי בכל הרבדים של השפה הערבית - קלאסית ומודרנית, ספרותית ומדוברת - וגם להתוודע לערבית-היהודית מימי-הביניים ועד העת החדשה. תלמידי החוג נחשפים למקורות החשובים ביותר של הספרות הערבית הקלאסית והמודרנית ולומדים על התרבות הערבית ודת האסלאם, והכול - בשפת המקור!
קורסי החוג מבוססים על קריאה מדויקת של מקורות ראשוניים מן הספרות הערבית הקלאסית והמודרנית, בליווי ספרות מחקר שמאפשרת דיון מעמיק ברקע ההיסטורי, הדתי, החברתי והלשוני של כל טקסט. הלימודים בחוג יביאו אתכם לרמת שליטה גבוהה ביותר בדקדוק הלשון הערבית, ותוכלו לרכוש ניסיון ומיומנויות משמעותיים בכל הנוגע לטיפול בטקסט הערבי.
נוסף על כך, כל תלמידי החוג לומדים קורס מבוא על הלהגים הערביים המדוברים ורוכשים כלים לעיסוק מדעי בערבית המדוברת. החוג מעודד שימוש אקטיבי בשפה הערבית בקורסים ייעודיים שנבנו למטרה זו, וכן באמצעות תכנית חילופי-שפה חוגית. חלק מהקורסים בחוג נלמדים בשפה הערבית.
- תחום הלשון: הערבית והשפות השמיות, הדקדוק הערבי על פי גישות מודרניות וקלאסיות, הערבית-היהודית של ימי הביניים והעת החדשה, הדיאלקטים המדוברים במזרח ובמערב.
- תחום הספרות: הספרות הערבית הקלאסית – שירה ופרוזה, תולדות המחשבה המוסלמית והספרות הפולמוסית, הספרות הערבית המודרנית, תאוריות של תרגום.
- תחום דת האסלאם וההיסטוריה של דת האסלאם: הקוראן ופרשנותו, החדית', הכיתות באסלאם, המיסטיקה האסלאמית, יחסים בין-דתיים בעולם האסלאם, תאולוגיה והגות אסלאמית.
לרשימת חברי הסגל האקדמי ולתחומי ההתמחות של כל אחד מהם לחצו כאן.