גנטיקה והשבחה

  • חקלאות מזון וסביבה

  • 721

  • רחובות

  • מחקרי, עיוני

  • מידע כללי:

    מטרות החוג הן:

    1. הוראת הגנטיקה וההשבחה לכלל הסטודנטים ב פקולטה לחקלאות, במסגרת התואר הראשון, וברמה המתקדמת, לסטודנטים הלומדים לתואר "מוסמך" בחוג לגנטיקה והשבחה.
    2. להכשיר את הסטודנטים להיות חוקרים בגנטיקה והשבחה ומטפחי צמחים ובעלי-חיים עצמאיים בבוא העת, על יסוד הבסיס הגנטי המעמיק שרכשו.
    3. העמקת הידע התאורטי בגנטיקה קלאסית ובגישות המולקולריות החדישות. לימוד הגישות והשיטות במחקר גנטי ובהשבחת צמחים ובעלי-חיים מתוך מבט כולל.
    4. הקניית המוטיבציה לישם את הידע הגנטי, על תחומיו השונים, למטרות תכליתיות בחקלאות.
    5. הרחבת הרקע הגנטי וההשבחתי של מתמחים במגמות אחרות  .

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות ה פקולטה .

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

    הלימודים מבוססים על ידע קודם הנרכש בקורסים: 71964+71092+71034+71045/71091 או מקבילים להם ממוסדות אחרים.
    מי שחסר רקע זה, יוכל שידרש להשתתף בכל או בחלק מהקורסים הנ"ל, בהתאם לחסר. 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך .

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עידן עפרוני - 08-9489252 idan.efroni@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' איריס אייזנשטדט - 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il 

    שעות קבלה: ימים א'-ה' בשעות 08:30- 12:00