ריפוי בעיסוק

  • רפואה

  • 627

  • הר הצופים

  • מחקרי, עיוני

  • מידע כללי:

    בבית הספר לריפוי בעיסוק קיימים שני מסלולים לתואר מוסמך בריפוי בעיסוק M.Sc.OT. (ראו פירוט בהמשך) שמטרתם להכשיר מנהיגים/ות למקצוע הריפוי בעיסוק, וכן להרחיב ולהעמיק את הידע הקליני, התיאורטי והמחקרי בהקשר למדע העיסוק ומקצוע הריפוי בעיסוק. הלימודים נמשכים שנתיים כאשר יש אפשרות ללמוד יום בשבוע בכל שנה.

    אתר חוג 

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    • ההרשמה למסלול מוסמך עיוני תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 08.09.2024.

    • ההרשמה למסלול מוסמך מחקרי החל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.07.2024.

    תיתכן הרשמה גם לאחר מועד זה על בסיס מקום פנוי. יש לבדוק מול מזכירות החוג.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    הנרשמים לחוג באמצעות אתר הרישום, יבצעו רישום נוסף גם באתר ביה"ס לריפוי בעיסוק. יש לוודא כי פרטי הרישום התקבלו בדוא"ל: nitzans@savion.huji.ac.il

    כדי להירשם יש ללחוץ על ← טפסי הרשמה למילוי

     

     

    מבנה התכנית:

    קיימים כיום שני מסלולים בתכנית המוסמך בריפוי בעיסוק:

    המסלול המחקרי – מטרת מסלול זה היא לפתח חשיבה מחקרית ומומחיות על-ידי הקניית ידע וכלים, לשאול שאלות מחקריות וקליניות, לתכנן ולערוך מחקר וליישמו. מסלול זה מאפשר לבוגרים להוביל מחקר בשדה הקליני. בנוסף, המסלול מתאים לסטודנטים/ות שמעוניינים להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב באקדמיה. מסלול זה פתוח לאנשי מקצועות הבריאות השונים  (ייתכן ויידרשו השלמות). יחד עם זאת, בוגרי מסלול זה שאינם בעלי תואר בוגר בריפוי בעיסוק לא יהיו רשאים לעסוק במקצוע הריפוי בעיסוק.

    המסלול העיוני – מטרת מסלול זה היא להכשיר מרפאים/ות בעיסוק למנהיגות ויזמות מקצועית ולתפקידי ניהול הדרכה ופיקוח. הדגש במסלול זה הינו על העמקה והתמחות במגמות קליניות במקצוע הריפוי בעיסוק באמצעות פיתוח מיומנויות של חשיבה קלינית ושל יכולת להבין ולתרגם ידע מחקרי לעבודה הקלינית. רבים מבוגרי מסלול זה מאיישים כיום משרות ניהוליות במגוון מסגרות קליניות בארץ. מסלול זה פתוח לבוגרי תכניות הבוגר בריפוי בעיסוק בלבד.

     

    התמחויות במסגרת לימודי מוסמך בריפוי בעיסוק:

     

    התמחות בהפרעות נוירו-התפתחותיות - תכנית חדשה

    בשנת תשפ"ג נפתחה התמחות במסגרת לימודי המוסמך (במסלולים המחקרי והעיוני), בנושא הפרעות נוירו-התפתחותיות, מטרת ההתמחות היא להכשיר מרפאים/ות בעיסוק לעסוק במחקר ולהוביל צוותים בעבודה קלינית עם אוכלוסייה זו. ההתמחות תקנה לבוגריה ידע תיאורטי, מחקרי ויישומי בנושא ההפרעות הנוירו-התפתחותיות שכיחות (כגון, לקויות למידה, הפרעת קשב וריכוז, הפרעה בויסות חושי, אוטיזם והפרעה התפתחותית בקואורדינציה). ההתמחות אינה כוללת התנסות קלינית מעשית, אולם היא תרחיב ותעמיק את היכולת לחשיבה קלינית מבוססת ראיות מחקר בעזרת ניתוח מקרים. סטודנטים/ות בהתמחות במסלול המחקרי, נדרשים/ות לכתוב תיזה בנושא הקשור להפרעות נוירו-התפתחותיות. סטודנטים/ות בהתמחות במסלול העיוני, נדרשים/ות לעשות פרוייקט קליני בנושא הקשור להתמחות. היקף הלימודים בהתמחות זהה להיקף הלימודים במסלולי המוסמך הרגילים. 

    סטודנטים/ות שבוחרים/ות התמחות זו ולומדים/ות במסלול העיוני יידרשו לעשות פרויקט גמר.

     

    התמחות בקידום תפקוד ובריאות בזקנה  - תכנית חדשה

    תכנית ההתמחות בקידום תפקוד ובריאות בזקנה היא תכנית מצטיינים שנפתחה בשנת תשפ"ג. היא מיועדת לסטודנטים.ות בבמסלול המחקרי בלבד. מטרת ההתמחות היא לקדם את כישוריהם.ן של מרפאות.ים בעיסוק מצטיינים.ות להשתלב בעבודה קלינית, במחקר, וכן במנהיגות ובהובלת צוותים העוסקים בקידום תפקוד ובריאות בזקנה. ההתמחות מקנה לבוגריה ידע תיאורטי, מחקרי ויישומי בנושא  הזקנה, וכן כלים לחשיבה קלינית ותרגום ידע מחקרי לעבודה הקלינית. כמו-כן ההתמחות מכשירה את בוגריה לפיתוח יזמות בתחום הזקנה. בעזרת המומחיות שירכשו במסגרת ההתמחות, יהפכו הבוגרים.ות לדמויות מפתח בפיתוח וניהול שירותים לקידום התפקוד בזקנה במערכות הבריאות והרווחה, בהדרכת אנשי מקצוע, בני משפחה ומטפלים לא-מקצועיים, וכן יהיו מעורבים.ות במיזמים קליניים, בריאותיים, חברתיים, מחקריים וטכנולוגיים לקידום התפקוד אצל אנשים זקנים.

    סטודנטים בהתמחות זו נדרשים ללמוד יומיים בשבוע. הקורסים השונים כוללים, הרצאות, עבודות בקבוצות, עבודה עצמאית וכתיבת תיזה בנושא.

    סטודנטיות שמתקבלים לתכנית מקבלים פטור משכר-לימוד וכן מלגת מחייה.

     

    התמחות במוגבלויות ובריאות הנפש 

    תפיסת העל של ההתמחות בתחום המוגבלויות ובריאות הנפש נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין מדיניות חברתית, היבטים חברתיים, רפואיים ותפקודיים ויישומם בדרכי הערכה, התערבות, טיפול ושיקום עם אנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם.

      

    ניתן ללמוד את ההתמחויות הן במסלול המוסמך המחקרי והן במסלול העיוני. היקף שעות הלימוד לסטודנטים/ות הבוחרים/ות בהתמחות זהה לזו של המסלול בו הם/ן לומדים/ות.

     

    יום אוריינטציה - נוכחות חובה - יתקיים בתאריך ה-28.10.2024.

     

    פרטים נוספים לגבי תנאי קבלה ותכנית הלימודים ניתן למצוא באתר ביה"ס לריפוי בעיסוק 

     

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה  לרפואה

    מסלול מחקרי :  תואר בוגר  בריפוי בעיסוק או  תואר בוגר  בתחומים נלווים, בממוצע 89 לפחות.

    מסלול עיוני: לבעלי  תואר בוגר  בריפוי בעיסוק בלבד, בממוצע 85 לפחות.

    בשני המסלולים נדרש ראיון קבלה.

    מספר המתקבלים ל לימודי מוסמך  מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג, ולפיכך עמידה בממוצע הציונים כפי שפורט לעיל אינה מבטיחה קבלה ללימודי המוסמך. 

    נדרש פטור באנגלית ובעברית לקבלה ל תואר מוסמך , טרם תחילת הלימודים. בוגרי תואר ראשון ממוסד לימודי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה , יחשבו כבעלי פטור מאנגלית ועברית.

     

     

    פרטי קשר:

    מזכירת מסלול המוסמך בריפוי בעיסוק: ניצן שטיינברג, 02-5880294, nitzans@savion.huji.ac.il