גנטיקה והשבחה
-
חקלאות מזון וסביבה
-
721
-
רחובות
-
מחקרי, עיוני
-
מסלולי הרשמה:
721-2140 גנטיקה והשבחה, מחקרי
721-2141 גנטיקה והשבחה, עיונימידע כללי:
מטרות החוג הן:
- הוראת הגנטיקה וההשבחה לכלל הסטודנטים ב פקולטה לחקלאות, במסגרת התואר הראשון, וברמה המתקדמת, לסטודנטים הלומדים לתואר "מוסמך" בחוג לגנטיקה והשבחה.
- להכשיר את הסטודנטים להיות חוקרים בגנטיקה והשבחה ומטפחי צמחים ובעלי-חיים עצמאיים בבוא העת, על יסוד הבסיס הגנטי המעמיק שרכשו.
- העמקת הידע התאורטי בגנטיקה קלאסית ובגישות המולקולריות החדישות. לימוד הגישות והשיטות במחקר גנטי ובהשבחת צמחים ובעלי-חיים מתוך מבט כולל.
- הקניית המוטיבציה לישם את הידע הגנטי, על תחומיו השונים, למטרות תכליתיות בחקלאות.
- הרחבת הרקע הגנטי וההשבחתי של מתמחים במגמות אחרות .
שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל בתאריך 02.02.2025 ותסתיים ב-19.10.2025
מבנה התכנית:
תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.
הלימודים מבוססים על ידע קודם הנרכש בקורסים: 71964+71092+71034+71045/71091 או מקבילים להם ממוסדות אחרים.
מי שחסר רקע זה, יוכל שידרש להשתתף בכל או בחלק מהקורסים הנ"ל, בהתאם לחסר.תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה
- בוגר במדעי החקלאות או בוגר במדעי התזונה, וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
- בוגר במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ו' ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ל לימודי מוסמך .
פרטי קשר:
ראש החוג: פרופ' עידן עפרוני, 08-9489252 idan.efroni@mail.huji.ac.il
מזכירת החוג: גב' איריס אייזנשטדט, 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.ilשעות קבלה: ימים א'-ה' בשעות 08:30- 12:00