אוקיינוגרפיה

  • מתמטיקה ומדעי הטבע

  • 592

  • אדמונד י' ספרא בגבעת רם

  • מחקרי

  • מידע כללי:

    לאוקיינוסים תפקיד מכריע במערכת האקלים ובתהליכים חשובים אחרים בכדור הארץ. הם מהווים מקור למשאבים שונים (כגון אנרגיה, מזון, מים מותפלים) וכאמצעי תחבורה, וחשיבותם רבה לרווחת וכלכלת האנושות. בשל מורכבותם וחשיבותם הרבה, חקר האוקיינוסים מהווה אתגר מדעי מרתק עם השלכות מעשיות.

    החוג לאוקיינוגרפיה מציע לסטודנטים מצטיינים בפיזיקה, בכימיה, במדעי החיים, במדעי כדור-הארץ ובהנדסה הזדמנויות מחקר לתארים מתקדמים באוקיינוגרפיה פיזיקלית, כימית, ביולוגית, וגיאופיזית, תוך שימוש בשיטות תיאורטיות, נסיוניות ועבודת שדה. הזדמנויות המחקר כוללות מחקר תחומי ורב-תחומי. 

    תכנית הלימודים באוקיינוגרפיה משותפת למכונים למדעי כדור הארץ ולמדעי החיים, וכוללת קורסים בין-אוניברסיטאיים המתקיימים במכון הבין-אוניברסיטאי באילת. לקורסים אלו יש להירשם ישירות במכון הבין-אוניברסיטאי באמצעות אתר האינטרנט

    ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.

    מוסמכי החוג עוסקים במגוון תפקידים הקשורים לחקר הסביבה (מחקר, ניטור, פיקוח והוראה) באוניברסיטאות ומכוני מחקר, גופים ממשלתיים, מוסדות ציבוריים ובחברות תעשייתיות ועסקיות.

    סטודנטים מצטיינים מוזמנים בתום השנה הראשונה ובמהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט.

     

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה. 

     

    אתר החוג

    אתר ה פקולטה

     

    מבנה התכנית:

    משך הלימודים הרגיל הוא ארבעה סמסטר ים והוא כולל השתתפות בלימודים הסדירים, ביצוע עבודת גמר ובחינה סופית. היקף הלימודים יהיה לפחות 32 נ"ז .

    הלימודים מורכבים מהרצאות, עבודות מעבדה, עבודות שדה, סיורים וסמינריון. חובה על הסטודנט להתקשר עם המדריך לעבודת המחקר שהוא מורה מהחוג המסכים להנחות את הסטודנט. נושא עבודת הגמר יקבע על ידי הסטודנט ומדריכו. הסטודנט יגיש תכנית מפורטת לעבודת הגמר, באמצעות מדריכו, וייבחן עליה. במסגרת הבחינה על הצעת המחקר ייבדקו גם ידיעותיו הכלליות של הסטודנט במקצוע לימודיו בהקשרים הרחבים של נושא המוסמך. מועד הגשת תכנית המחקר והבחינה יהיה תוך שנה מתחילת הלימודים לתואר.

    תכנית לימודיו של הסטודנט תכלול קורסים מתקדמים במסלול לימודיו וקורסים מחוגים אחרים הקשורים לתכנית המחקר. היא תקבע בעזרת ועדת מלווה שתמונה על ידי ראש החוג ותאושר על ידו. ועדה זו תקבע אלו קורסי בוגר יוכלו להיכלל במסגרת תכנית המוסמך של הסטודנט. 

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה ל תואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת ה פקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע ל תואר בוגר ואישור זכאות ל תואר בוגר . לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות ל תואר בוגר , יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ל לימודי מוסמך , מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    מועמדים ל תואר מוסמך מוזמנים להגיש את מועמדותם על ידי משלוח הטפסים שנמצאים באתר ה פקולטה למזכירות לתלמידי מוסמך ב פקולטה למדעי הטבע.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודי המוסמך יוכל להגיש מועמדותו בעל תואר בוגר במדעי הטבע, מתמטיקה, מדעי הים, או הנדסה, שציונו הכללי "טוב" (80) לפחות. סטודנט שציונו הסופי הוא 85 ומעלה - קבלה ישירה .

    סטודנטים שממוצע הבוגר שלהם 80-84 יתקבלו רק באישור ועדת הלימודים. מועמדותם של בעלי ממוצע בוגר של 75-79 תישקל רק במקרים חריגים.

    דרישת קדם: קורס 66140 "מבוא למדעי הים" או קורס מקביל. ניתן להשלים קורס זה במהלך השנה הראשונה.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עדי טורפשטיין, 02-6584246 או  08-6360139, adi.torf@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה: מגי פרקין, 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il