רמת עברית

ידיעת השפה העברית היא חיונית ללימודים באוניברסיטה.

מועמדים בעלי תעודת בגרות ישראלית, אשר סיימו בית ספר תיכון, ששפת ההוראה בו אינה עברית, נדרשים להיבחן בבחינת ידע בעברית.

ניתן להציג את רמת העברית באמצעות:

1. בחינת יע"ל . לידיעתכם, המרכז הארצי לבחינות מקיים את בחינת יע"ל בתום הבחינה הפסיכומטרית לנבחנים בשפה שאינה עברית. כמובן, ניתן להיבחן בבחינת יע"ל במועד נפרד. הציון בבחינה בעברית יינתן בנפרד ולא ייכלל בציון הפסיכומטרי.
ציון הבחינה ממועד אוקטובר 1990 ואילך תקף.

2. ניתן לבצע בחינות מיון ושיבוץ לרמת עברית באמצעות היחידה להוראת עברית בביה"ס לתלמידים מחו"ל. הבוחרים במסלול זה מחוייבים ללמוד קורסי עברית במהלך שנת הלימודים הראשונה, עד להגעה לרמת פטור בעברית. לא ניתן לקבל תואר מהאוניברסיטה העברית ללא אישור על פטור בעברית.

תנאי קבלה ללימודי בוגר באוניברסיטה העברית הוא ציון 105 לפחות בבחינת  יע"ל  /  יע"ל  נט , או רמה ה' לפחות בבחינת השיבוץ (מספר חוגים דורשים רמה גבוהה יותר, כמפורט להלן). על המועמדים להשלים בהצלחה את לימודי רמה ד' לפני תחילת שנת הלימודים. האוניברסיטה העברית מציעה אולפן קיץ בחודשים אוגוסט-ספטמבר, בתאריכים 19.8.2019-26.9.2019, למועמדים שהגיעו לרמה ד' בעברית. שכר הלימוד בגין הלימודים באולפן יקוזז במלואו משכר הלימודים בשנת הלימודים הראשונה.

להסבר מפורט על הבחינות ומועדי הבחינות של היחידה לעברית

פרטים נוספים בתקנון נהלי הוראה ולימודים.

3. מבחן מיון ממוחשב לרמות בעברית ( יע"ל -נט) - האוניברסיטה עורכת מבחני מיון במהלך השנה.

רמת העברית הנדרשת:

חוג