דרישת סף במתמטיקה

מועמדים לחוגים הבאים חייבים לעמוד בדרישת סף במתמטיקה בבחינת הבגרות בהיקפים הבאים:

דרישה זו הינה הכרחית גם למתקבלים בערוצי הקבלה הישירה.

החוג לפיסיקה - בחינת בגרות במתמטיקה בהיקף 4  יח"ל בציון 85 או 5  יח"ל  בציון 65.

מועמדים שאינם עומדים בדרישה זו, ישלימו את הידע במתמטיקה באחת הדרכים הבאות:

1. השלמת בגרות לרמה הנדרשת ובציון הנדרש.
2. השלמת ידע במתמטיקה על סמך קורסים מהאוניברסיטה הפתוחה:

• לבעלי 4 יח"ל או 5 יח"ל (שלא עומדים בציון המינימלי שצוין מעלה)- סיום קורס חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי א' (20406) ו/או חשבון אינפיניטסימלי 1 (20474) בציון 65 לפחות.
  • לבעלי 3 יח"ל - סיום הקורסים חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי א' ו-ב' (20406 ו-20423) בציון 65 לפחות

החוג למנהל עסקים - בחינת בגרות במתמטיקה בהיקף 4 יח"ל לפחות.

מועמדים בעלי 3  יח"ל  ישלימו את הידע במתמטיקה באחת הדרכים הבאות:

1. השלמת בגרות לרמה של 4  יח"ל .
2. למידה במכינה האוניברסיטאית בהיקף מקביל ל-4  יח"ל .
3. למידה במכינה למתמטיקה שתתקיים במהלך חופשת סוכות. עלות המכינה 350 ₪. תלמידי המכינה ייבחנו בבחינת הביניים שתתקיים בקורס המתמטיקה הרגיל שלומדים תלמידי שנה א' ב סמסטר  א'. לבחינה זו יהיה גם מועד ב'. ציון העובר הינו 60.

לפרטים על המכינה, יש לפנות למזכירות החוג.

חטיבת לימודים באגרואינפורמטיקה - בחינת בגרות במתמטיקה בהיקף 5 יח"ל בציון 80 לפחות.

מועמדים שאינם עומדים בדרישה זו, ישלימו את הידע במתמטיקה בדרך הבאה:

מועמדים שנבחנו בבגרות במתמטיקה בהיקף 5    יח"ל    וקיבלו ציון פחות מ-80, או נבחנו בהיקף של 4   יח"ל   וקיבלו ציון 90 ומעלה, יוכלו ללמוד את קורס ההכנה המורחב במתמטיקה (בהיקף של 60 שעות) במסגרת מכינת הקיץ ב   פקולטה   לחקלאות, מזון וסביבה. יש לסיים את הקורס בציון 80 לפחות, לפני תחילת שנת הלימודים.