מדעי המחשב
-
521
-
בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב
-
אדמונד י' ספרא בגבעת רם
-
תמיד אהבתם מחשבים? רוצים לסלול לעצמכם את העתיד?
בעולם של ימינו אנו מוקפים מחשבים, וכמעט כל היבט של חיינו עבר מהפיכה בעקבות כניסת המחשב. בתחום המחקר הרפואי התרחשה קפיצת מדרגה בזכות מדעני מחשב שהצטרפו לתחום והציגו שיטות חדשות להסקת מסקנות מכמויות גדולות של מידע כגון רצפי מולקולות DNA. בפיזיקה ניתן למדל במחשב התפוצצות גלקסיות וללמוד דברים חדשים על היקום. במדעי המוח נעזרים במחשבים כדי להבין את תהליך המחשבה ואגירת זיכרונות. בעזרת האינטרנט, חולים במחלה נדירה יכולים למצוא אחד את השני וליצור קהילה תומכת. הרשתות החברתיות מאפשרות הפצת רעיונות בקלות ומעוררות מהפיכות פוליטיות. המחשוב שינה את הדרך שבה אנו נוהגים, מתקשרים, לומדים ומתבטאים. בעזרת תואר במדעי המחשב תוכלו לגשת לבעיות בכל תחום ולמצוא פתרון שישפר את חיינו.
במסגרת הלימודים נעניק לכל סטודנט כלים לחשיבה אנליטית ומובנית ובסיס להבנת התיאוריה של מדעי המחשב ויישומה בהקשרים שונים.
תכנית הלימודים שלנו מציעה לסטודנטים לצבור ניסיון מעשי משמעותי בתכנון ובניה של מערכות תוכנה ושמה דגש על הפן המעשי-פרקטי בשילוב עם ידע תיאורטי של מדעי המחשב.
אצלנו תזכו לקבל את הידע והכלים הנדרשים להמשך לימודים לתארים מתקדמים, או להשתלבות בתעשייה לאחר התואר.
תכנית הלימודים כוללת קורסים מתמטיים, קורסים עיוניים שונים בתחום, למידת מעשית של מערכות הפעלה, שפות תכנות רשתות ומערכות מבוזרות, מערכות מסדי נתונים, ועוד.
אנו מציעים לכל סטודנט להעמיק את הידע בתחומים המעניינים אותו ומציגים מגוון רחב של קורסי בחירה כדוגמת: עיבוד תמונות, שפות טבעיות, בינה מלאכותית, אנליזה נומרית, תכנון וייצור בעזרת מחשב, למידה חישובית, עיבוד אותות, גרפיקה ממוחשבת ורבים אחרים.
-
קשה למצוא היום תחום שאינו נוגע לעולם המחשבים. ההתפתחות המתמדת של הטכנולוגיה והמחשוב שבצידה מובילים לכך שהביקוש לאנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים עולה כל הזמן. המשק הישראלי, התעשייה וחברות וארגונים רבים זקוקים לחוקרים ומדענים בעלי התמחות במדעי המחשב. על כן תואר במדעי המחשב מהווה כרטיס כניסה לעולם ההיי-טק ולעיסוק בתפקיד טכנולוגי מאתגר ורב עניין. כאוניברסיטה חוקרת, אנו מציעים לסטודנטים שלנו את החומר הלימודי המעודכן ביותר ואת ההכשרה המתקדמת ביותר. הצטרפו אלינו!
-
- האוניברסיטה מציעה מגוון קורסי הכנה במתמטיקה להשלמת פערים בתחום המדעים המדויקים ולרכישת המיומנויות הנחוצות בקורסי שנה א.
- האוניברסיטה מעודדת סטודנטים מצטיינים למדעי המחשב במגוון דרכים - תכניות לימודים מגוונות ופרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים במיוחד.
אפיקי מעבר:
- קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים
- קיים אפיק מעבר מהחוג למתמטיקה.לפרטים נוספים
♦ פטור משכר לימוד למועמדים שהשתתפו או זכו בהיותם תלמידי תיכון באולימפיאדות בינלאומיות בתחומים מדעיים ופטור משכר לימוד למשתתפי או זוכי חידון התנ"ך העולמי לפרטים נוספים לחצו כאן
♦ תכנית פורטלנד - פועלת לשילוב של צעירים חרדים בתעשיית ההיי-טק על ידי מודל חדש שיגשר על פערים בהשכלה. לפרטים נוספים לחצו כאן
♦ מלגות מקרן סלים ורחל בנין
המלגה מיועדת למתקבלים לאוניברסיטה העברית לשנה ראשונה, ל תואר בוגר בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה (עדיפות למדעים ביו-רפואיים). עדיפות תינתן לסטודנטים מהפריפריה הכלכלית-חברתית, לאלו שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ולנשים. המלגה תוענק למשך השנתיים הראשונות לתואר ותכסה באופן חלקי את עלויות הלימודים והמחיה. בנוסף לסיוע הכלכלי יזכו מלגאי קרן בנין להשתייך לקבוצת תמיכה שתנוהל על ידי רכז בדיקנט הסטודנטים. הקבוצה תסייע למלגאי קרן בנין במכלול האתגרים הלימודיים שלהם. המלגות במימון הקרן ע"ש רחל וסלים בנין ובניהול של - UJA Federation of New York. מתוך אוכלוסיית הסטודנטים שהגישו בקשה למלגות סיוע תינתן תשובה רק לתלמידים שיהיו זכאים למלגה. כלל התלמידים יטופלו במסגרת יחידת הסיוע.
לפרטים נוספים נוספים על המלגה לחצו כאן♦ תכנית מלגת מנהיגי שוליך - שנת הלימודים תשפ"ו
תכנית מנהיגות יוקרתית, המטפחת את הדור הבא של פורצי הדרך במדע ובטכנולוגיה.
התכנית מיועדת לסטודנטים שהתקבלו לשנה א' לתואר הראשון לחוגי לימוד מדעיים: פיסיקה, כימיה, מדעי המחשב, הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית, הנדסת חשמל ומדעי המחשב וכן חוגים מדעיים הנלמדים ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה - אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה, ביוכימיה ומדעי המזון, ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה, מדעי הקרקע והמים, מדעי התזונה.
למקצועות ה- STEM השפעה רבה על חיינו ועל עתידנו, בשל כך הקים סימור שוליך, פילנתרופ יהודי-קנדי בשנת 2012 קרן בשווי 100 מיליון דולר אשר מטרתה לעודד את מיטב בנותינו ובניינו לפנות למקצועות אלו, ולהפוך לפורצי הדרך הבאים באקדמיה וביזמות טכנולוגית.
במסגרת התכנית מוענקת מלגה בסך של 40,000 ₪ לשנה, במהלך שנות התואר התקניות. מלבד התמיכה הכספית אשר מכסה הן את שכר לימוד והן את הוצאות המחייה, המשתתפים בתכנית הופכים להיות חלק מקבוצה מובילה של סטודנטיות וסטודנטים באוניברסיטה. בנוסף, במהלך התואר ישתתפו הסטודנטיות והסטודנטים בסדנאות ובהרצאות העשרה בנושאי מנהיגות, יזמות ותכנים ייחודיים אחרים. החל משנה ב' לתואר, הסטודנטים ישתתפו בתכנית יזמות על בסיס שבועי - ההשתתפות בתכנית הינה חובה.הקבלה לתכנית מחייבת עמידה בקריטריון של מנהיגות- על המועמד/ת להיות בוגר/ת של תכנית מנהיגות או יזמות, שנת שירות, רקע התנדבותי או פיקודי וכן עמידה בקריטריון של מצוינות אקדמית*: פסיכומטרי בדגש כמותי בציון 700 ומעלה או ממוצע בגרות בציון 11 ומעלה (בנוסף לקבלה ללימודים בחוג).
מועמדים המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר יקבלו עדיפות.
לפרטים נוספים וליצירת קשר ניתן לפנות ליחידת הסיוע בדיקנט הסטודנטים )בנושא הפנייה נא לציין "מנהיגי שוליך").
ההרשמה למלגה תתקיים בין 01.04.2024 לבין 11.05.2024. תשובות יינתנו עד תחילת יולי 2024
להגשת מועמדות למלגה (יש להיכנס לטופס באמצעות דפדפן כרום).
* סטודנטים שיימצאו זכאים למלגת שוליך, לא יהיו זכאים לקבל במקביל פטור משכר לימוד בגין הישגיהם הלימודיים.
-
רכזת החוג: גב' שרית עדיקה, 02-5494501 , saritad@savion.huji.ac.il
מנהלנית הוראה ולימודים: גב' הילה ברק, 02-5494606 , hilabara@savion.huji.ac.il
רכזת תוכניות מיוחדות: גב' יעל בן לולו, 02-5494584, yaelb@savion.huji.ac.il
-
המסלול החד-חוגי
במסלול הלימודים נעמיק בליבת המקצוע, נעסוק בבסיס העיוני והמעשי של מדעי המחשב. במסגרת תכנית הלימודים נרחיב בלימוד יסוד במתמטיקה כבסיס לפיתוח חשיבה אנליטית ומובנית.
הסטודנטים במסלול יזכו לידע מעמיק שממנו ניתן להתפתח לכיוונים רבים ושונים ונציע לכל סטודנט להרחיב את הידע הכללי שלו ע"פ תחומי העניין שלו באמצעות קורסי הבחירה.
מסלולי הלימודי המוצעים:
521-3009- מדעי המחשב חד-חוגי עם חטיבה521-3010- מדעי המחשב חד-חוגי
521-3013- מדעי המחשב במסלול חד-חוגי עם הדגש במתמטיקה (מסלול לא להרשמה)
המסלול הדו-חוגי
סטודנט אשר יבחר לשלב את לימודי מדעי המחשב עם חוג נוסף, לקבלת תואר דו-חוגי, יזכה בתואר עשיר ומותאם לטעמו.
כל שילוב הוא אפשרי. גם בעולם המקצועי, קיימות נקודות ממשק רבות בין עולם המחשבים לבין תחומים שונים ומגוונים כגון: מדעי המחשב-מתמטיקה, מדעי המחשב-קוגניציה, מדעי המחשב-פיזיקה, מדעי המחשב-כלכלה ורבים אחרים.
מסלולי הלימודי המוצעים:521-3011- מדעי המחשב דו-חוגי
521-3012- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב בלשנות
521-3014- מדעי המחשב ( עתודה ) דו-חוגי בשילוב סטטיסטיקה ומדע הנתונים
521-3017- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב סטטיסטיקה ומדע הנתונים
521-3020- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב כלכלה
521-3021- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב מדעי הקוגניציה והמוח
521-3022- מדעי המחשב חד-חוגי, תואר כפול עם בצלאל
521-3084- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב מט"ר, ממשקי טכנולוגיה, חברה ורשתות
521-5025 -מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב כימיה
521-8011- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב מדעי כדור הארץ521-8014- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב מתמטיקה521-8015- מדעי המחשב דו-חוגי בשילוב פיסיקה
לפירוט המסלולים המוצעים ניתן לפנות לאתר ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב.
יש לנו תכניות נוספות בשבילכם! למידע נוסף
-
134 נ"ז לפחות
-
• מסלול חד חוגי או מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
-
♦ תוכנית משולבת מדעי המחשב וכלכלה לתואר ראשון
התוכנית משלבת לימודי מדעי המחשב וכלכלה (מסלול דו חוגי ). היא מיועדת לקבוצה מצומצמת של סטודנטים מצטיינים וכוללת קורסים ייחודיים לתלמידי התכנית. התואר בכלכלה מקנה לתלמידים מערכת מושגית, כלי חשיבה וידע, שיאפשרו להם להבין ולנתח לעומק התנהגות כלכלית תופעות כלכליות, הן בשווקים ספציפיים (כגון שוק העבודה או שווקים למוצרים שונים), והן במשק בכללותו (כגון צמיחה כלכלית, תעסוקה ואינפלציה). מעבר לכלים האנליטיים, לימודי הכלכלה מכשירים סטודנטים לזהות אמפירית קשרים סיבתיים החל בניסויים מבוקרים ועד מאגרי נתונים של חברות פרטיות וממשלות. התואר במדעי המחשב חושף את הסטודנטים לתחום החישוב, הן מבחינה תאוריה של החישוב ואלגוריתמיקה, והן בהיבטים מעשיים כפיתוח תוכנה ולימוד שפות תכנות. התואר המשולב גם יחשוף את הסטודנט לנושאים המשלבים חישוב וכלכלה.
תלמידים בעלי השכלה המשלבת בין מדעי המחשב לכלכלה הופכים למבוקשים בתעשייה (מסחר אלקטרוני, מטבעות קריפטוגרפים , ניהול היי-טק) ובסקטור הציבורי והפיננסי. לימודים אלה הם גם הכנה טובה למחקר בתארים המתקדמים באחד משני החוגים הללו, בין היתר בזכות ההכשרה המתמטית הניתנת במסגרתם וההיכרות עם כלי ניתוח שנמצאים בחזית המחקר המדעי. לפרטים נוספים
♦ תואר ראשון במדעי המחשב וגם תואר שני במנהל עסקים
השוק מעלה דרישה לאנשי מקצוע וחוקרים בתחומי ההיי-טק בעלי התמחות במדעי המחשב מצד אחד, ויכולת ניהול וראייה עסקית מצד שני.
סטודנטים מצטיינים במדעי המחשב יוזמנו לתכנית המאפשרת להם לסיים לימודי תואר שני (MBA- מוסמך במנהל עסקים). ב-3 השנים הראשונות נתמקד ב תואר בוגר במדעי המחשב (B.Sc.) ובשנה הרביעית נשלים את לימודי ה- MBA). תכנית זו מציעה הכנה מקצועית לבוגרים להשתלבות בעולם העסקי בענפי ההיי-טק, חברות הזנק וכדומה.
• מדעי המחשב, בשילוב עם החוג לבלשנות-מסלול דו חוגי
האוניברסיטה העברית מציעה למתחילים את לימודיהם בתשפ״ד מסלול משולב דו-חוגי במדעי המחשב ובלשנות. תכנית הקורסים במסלול כוללת את נושאי הליבה של מדעי ומחשב ובלשנות, כמו גם קורסים בתחומי הממשק בין שני התחומים, למשל בלשנות חישובית ועיבוד שפה טבעית. בנוסף, התכנית מציעה, לקראת שנה ג׳, הזדמנות להתנסות בעבודת מחקר בין-תחומית בתחומי ממשק אלו, במסגרת מעבדות המחקר של החוג למדעי המחשב והחוג לבלשנות.
עיבוד שפה טבעית הוא דוגמא מצוינת להפריה ההדדית בין בלשנות למדעי המחשב. התחום עוסק בבניית מודלים חישובים המנסים לדמות את ההתנהגות השפתית האנושית. מעבר לתובנות התיאורטיות שהמחקר בתחום מציע, עיבוד שפה טבעית נמצא כיום בחזית פיתוח הטכנולוגיה בבינה מלאכותית. במסגרת התחום מפותחות טכנולוגיות כמו תרגום מכונה, תיקון שגיאות אוטומטי ועוזרים וירטואליים (virtual assistants).
לתלמידים מצטיינים מקרב הנרשמים לתכנית בשנת תשפ״ד יוצעו מלגות בגובה מחצית שכר הלימוד בשנה א׳. הקבלה לתכנית המלגות מבוססת על מצוינות אקדמית, כפי שמשתקפת בהישגי התלמידים במבחני הבגרות ובמבחן הפסיכומטרי. הקבלה לתכנית המלגות מותנית בראיון אישי.
• מדעי המחשב, סטטיסטיקה ומדע הנתונים - מסלול דו חוגי
מדע המידע (Data Science) הוא תחום העוסק בזיהוי תבניות ודפוסים במידע גולמי. הצמיחה המהירה בנפח המידע הדיגיטלי והערך שניתן להפיק מניתוח מידע הגבירו מאד את הדרישה למומחים ומומחיות בתחום זה. למדע המידע מגוון רחב של ישומים ממדע בסיסי וטכנולוגיה, דרך תעשיה, חברה וכלכלה. מדעני ומדעניות נתונים נדרשים לידע תיאורטי ומעשי בהנדסת תוכנה, סטטיסטיקה, למידת מכונה (Machine Learning) ותכנות נתוני עתק (Big Data). כן הם נדרשים לרקע מתמטי רחב וניסיון מעשי בעיבוד מידע מסוגים מגוונים, כגון עיבוד שפה טבעית, עיבוד תמונה, מערכות המלצה (Recommendation Systems) ועוד. ביה״ס למדעי המחשב והמחלקה לסטטיסטיקה הרכיבו מסלול מצטיינים לתואר ראשון, אשר יכשיר תלמידי מדעי המחשב כמדעני ומדעניות נתונים מובילים בתחומם. היקף הנקודות במסלול מדע הנתונים דומה לזה של המסלול המורחב במדעי המחשב, ואולם הוא ממוקד בהכשרה ספציפית למדע נתונים וכולל שילוב של קורסים תיאורטיים ומעשיים במדעי המחשב, מתמטיקה וסטטיסטיקה, כמו גם מעבדה מעשית ופרויקט מסכם. התוכנית מאתגרת ופונה לתלמידים מצטיינים, אשר יוכלו להשתלב כמובילים בתעשייה או להמשיך לתואר גבוה מחקרי. לפרטים נוספים
• מדעי המחשב-פיזיקה - מסלול דו חוגי
תכנית לימודים
תכנית הלימודים כוללת שילוב של קורסים עיוניים ומעשיים במדעי המחשב, פיזיקה ומתמטיקה. תכנית זו היא תכנית מקיפה המיועדת להכשיר סטודנטים לקראת שילוב בתעשייה ותארים מתקדמים. בנוסף, התכנית כוללת קורסים ייעודיים על התפר שבין מדעי המחשב ופיסיקה ומאפשרת להשתתף בפרויקט סיכום מחקרי בהנחית חברי סגל מביה"ס למדעי המחשב וממכון רקח לפיסיקה. כמו כן, יחשפו הסטודנטים בתכנית למפגשי גיבוש והעשרה ייחודיים לתכנית.
אפשרויות תעסוקה
תחום מדעי המחשב הוא תחום מבוקש ומתפתח בשוק העבודה בארץ ובעולם, הן בחברות ענק והן בחברות הזנק קטנות. בנוסף, מאז ומעולם תואר בפיסיקה העניק מכלול כישורים עם ביקוש רב בתעשייה ואקדמיה. שילוב לימודי הפיסיקה ומדעי המחשב פותח מגוון אפשרויות תעסוקה הנוגעות למידול ופתרון מגוון של בעיות, לפיתוחי ננו-טכנולוגיה, חומרים חדשניים, וסימולציות נומריות של מערכות מורכבות כגון תאים סולריים או מודלים פיננסיים. בנוסף לאפיקים קונבנציונלים של עבודה בתכנות או בפיתוח אלגוריתמים.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
-
ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%
-
-
קבלה ישירה 11.4 (ראויים לקידום 11.05)
-
קבלה ישירה 740 (ראויים לקידום 705)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
ה פקולטה תקבל גם מועמדים עם רמת מתקדמים ב' ותאפשר להם להשלים את הפטור במהלך ה סמסטר הראשון של שנה ב'
-
-
לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית
-
-
-
תנאי הקבלה לשנה ב' במדעי המחשב החל מ שנה"ל תשפ"ד:
החל משנת הלימודים תשפ"ד חל שינוי במסלול המעבר מהחוג למתמטיקה לחוג למדעי המחשב- יש להתקבל לשנה א' בחוג למתמטיקה ולהשלים את כל קורסי שנה א' בחוג בשנה אקדמית אחת, בממוצע משוקלל של 80 לפחות (לא ניתן להרשם לקורסים ולחטיבה במדעי המחשב בשנה א'). סטודנטים העומדים בתנאי זה יוכלו להגיש בקשה ולהתקבל לחוג למדעי המחשב בשנתם השנייה באוניברסיטה. יש לבצע בתום שנה א' הרשמה לשנה ב' במדעי המחשב דרך אתר ההרשמה לאוניברסיטה. עם קבלתם יצטרכו הסטודנטים להשלים את קורסי שנה א' בחוג למדעי המחשב: מבוא למדעי המחשב (67101), מבני נתונים (67109) וסדנת בתכנות סי סי++ (67312). מספר המקומות מוגבל, ולפיכך המעבר יעשה על סמך ממוצע ציונים משוקלל של קורסי החובה בשנה א'. לפרטים נוספים לחצו כאן
-
קיים
-
-
נדרשת עמידה בדרישות המעבר משנה א' לשנה ב' במוסד שבו למדו.
לצורך הגשת מועמדות לשנה ב' יש להירשם לאוניברסיטה באמצעות הרישום המקוון לא יאוחר מתאריך 20.10.2025.
» למידע נוסף, יש לפנות לגב' הילה ברק hilabara@savion.huji.ac.il
-
-
הבוגרים שלנו משתלבים בחברות תעשייה ,הייטק וסטארט-אפ בארץ ובעולם בתפקידים מגוונים, ביניהם: מתכנתים, מנהלי מוצר, סייבר ואבטחת תוכנה ובתפקידי מחקר ופיתוח כמו כן, מובילים בתפקידים טכנולוגים בתחומי הלמידה הממוחשבת ומדעי המידע (מומחי ביג דאטה).