מדע המדינה

• جبل المشارف

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

לימודי המוסמך במחלקה מקנים לסטודנטים כלים מתקדמים למחקר בדיסציפלינה של מדע המדינה ומכשירים אותם לעבודה בתפקידי מחקר, תכנון וארגון במוסדות מדע ובמוסדות ציבור אחרים. הלימודים מאפשרים התמחות באחד מהתת-תחומיה הרבים של מדע המדינה.
    המסלול המחקרי מיועד לתלמידים המעוניינים להמשיך את לימודיהם במסלול האקדמי ולהפוך לחוקרים בתחום מדע המדינה ולתלמידים המתכננים קרירה בתפקידי מחקר מגוונים בנושאי פוליטיקה וממשל במוסדות ציבוריים ופרטיים.
    המסלול הלא מחקרי מיועד לתלמידים המעוניינים להרחיב את היעד שלהם בנושאים הקשורים לחקר הפוליטיקה, ובמיוחד לתלמידים השוקלים קריירה עתידית בזירה בפוליטיקה, במנהל הציבורי, בהוראה או בכל תחום אחר שיש לו נגיעה לסוגיות הפוליטיות.
    המסלול הכללי הוא מסלול הבסיס של התואר המאפשר לסטודנטים לבחור ממגוון הקורסים מכל תת-תחום של מדע המדינה. מומלץ לכל אלה אשר אינם בקשים להתמחות בתת-תחום ספציפי.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ב:

ההרשמה תחל בתאריך 17.01.2021 ותסתיים למסלולים המחקריים בתאריך 18.05.2021 ולמסלול הלא מחקרי בתאריך 30.06.2021. למסלול הלא מחקרי תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת לחוג:

סטודנטים המבקשים להירשם לתואר שני במחלקה למדע המדינה מתבקשים, בנוסף ובמקביל להרשמה באתר האוניברסיטה, למלא

טופס רישום פנימי, לצרף את המסמכים הנדרשים בהתאם למגמה ולמסלול ולהעביר לידי רכזת ההרשמה ב פקולטה למדעי החברה

גב' סיון בכר: sivanbach@savion.huji.ac.il. לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.

תיאור התכנית:

מסלול מחקרי :

הלימודים לתואר שני במסלול זה פרושים על פני מספר ימים בשבוע ומורכבים מקורסי חובה, קורסים מתכנית תל"ם, סמינר וקורסי בחירה. במסגרת התואר יכתבו הסטודנטים עבודת תזה. סטודנטים שיסיימו תואר מחקרי יוכלו להגיש מועמדות לדוקטורט במחלקה בהתאם לתנאים המפורטים באתר לתלמידי המחקר ובאתר המחלקה. אפשר ללמוד תואר שני מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה (מגמת דמוקרטיה ופוליטיקה בישראל, המגמה ליחב"ל, המגמה לתקשורת פוליטית, המגמה למחשבה פוליטית ומגמת משפט, ממשל וחברה). הפירוט על כל מגמה מופיע בידיעון זה בנפרד. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.

אפשר ללמוד תואר שני מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה:

הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים שצוינו לעיל. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.

מסלול לא מחקרי :

הלימודים מתרכזים במסלול זה ביום אחד בשבוע (ביום שני), למעט קורסי השלמה. הלימודים מורכבים משני קורסי חובה, קורסי בחירה וסמינרים.
    אפשר ללמוד תואר שני לא מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה - הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים שצוינו תחת " מסלול מחקרי ". יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.

תכנית תל"ם, התכנית ללימודי מחקר במדע המדינה לפרטים נוספים

במסגרת החוג מתקיימת התכנית ללימודי מחקר (תל"ם) במדע המדינה -המשלבת לימודים לתואר שני ושלישי. לתכנית, מתקבלת בכל שנה קבוצה קטנה של סטודנטים מצטיינים הזוכים, באופן מלא או חלקי ובכפוף ליכולת הכספית של המחלקה, לפטור משכר לימוד, למלגת מחייה ולשכר בגין תרגול. התכנית מיועדת למצב את הסטודנטים בתכנית בחזית של המחקר בדיסציפלינה. הקורסים בתכנית הינם קורסים מתקדמים למחקר והם מתמודדים עם דילמות מורכבות של חקר הפוליטיקה. סטודנטים בתכנית יקבלו במהלך לימודיהם תואר מוסמך במסלול המחקרי. בתום השנתיים הראשונות ימשיכו הסטודנטים לשלוש שנות לימודי דוקטורט, בהתאם לתנאים המפורטים בתכנית הלימודים.

ראש תכנית תל"ם: פרופ' אורן ברק - oren.barak1@mail.huji.ac.il

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

למסלול המחקרי: לבעלי תואר בוגר במדע המדינה בציון 87 לפחות או בציון 87 לפחות ב תואר בוגר אחר וממוצע של 85 לפחות בקורסי ההשלמה. המתאימים יזומנו לראיון.
    למסלול הלא מחקרי: תואר בוגר במדע המדינה בציון 80 לפחות או בציון של 80 לפחות ב תואר בוגר אחר וממוצע של 80 לפחות בקורסי ההשלמה. למקדימים להירשם תתכן אפשרות למבחני פטור בחלק מקורסי ההשלמה.
    לתכנית תל"ם ( מסלול מחקרי בלבד): תואר בוגר במדע המדינה או בחוג אחר בממוצע 90 לפחות. המועמדים המתאימים יזומנו לראיון.
    יועץ המוסמך: ד"ר אפרים פודוקסיק,  podoksik@mail.huji.ac.il

פרטי קשר:

מידע נוסף במזכירות המחלקה בטלפון: 02-5883060 או 02-5882797.

לאתר המחלקה