התכנית ללימודי תרבות

• العلوم الاجتماعية

• מחקרי, עיוני

מידע כללי:

התמסדותם של לימודי תרבות כתחום דעת ומחקר אוטונומי החלה בשנות ה-50 של המאה ה-20 באוניברסיטאות באירופה וארה"ב, על רקע מספר תהליכים היסטוריים, כלכליים, טכנולוגיים, וחברתיים. תהליכים אלה - גידול חד בנפח הייצור התרבותי, הפצה המונית ומהירה של מידע, הקמה של תנועות חברתיות על בסיס של "פוליטיקה של זהויות", חלוקה מחדש של טריטוריות לאומיות, תהליכי הגלובליזציה - העצימו את חשיבות התרבות להבנת חיי אנוש וחברה.

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים 15.10.24 .

תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת לחוג:

בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש לשלוח גיליון ציונים רשמי לגב' סיון בכר, רכזת המוסמך, ב פקולטה למדעי החברה במיילsivanbach@savion.huji.ac.il
    לא נוכל לדון במועמדות ללא קבלת כל המסמכים הנדרשים להרשמה.
    למועמדים אשר עומדים בתנאי הקבלה, ייקבע ראיון אישי מול מזכירות התכנית.

מבנה התכנית:

תכנית הלימודים תתפרש על פני שנתיים. מטרתה היא רכישת מתודות ותאוריות בחקר רב-תחומי של תרבות, חברה, ופוליטיקה במסגרת קורסי חובה וליבה המיוחדים לתכנית.
    מבחינה רעיונית, התחום שואב מארבעת המסורות האינטלקטואליות השונות שהתפתחו במשך המאה ה-19 והמאה ה-20 והציעו תאוריות ומתודות שונות לניתוח תרבותי:

1. המסורת הטקסטואלית - הבנה של תהליכים חברתיים במונחים של שפה, סמלים, ודימוים כמכוונים את התפיסה, אופן המחשבה, והפעולה שלנו.
    2. המסורת הביקורתית - הבנה של הקשר בין תרבות ואי-שוויון, חקר הקשר בין ידע וכח, ניתוח של אידאולוגיות.
    3. המסורת המוסדית - הבנה של תהליך היצירה והקבלה של תרבות, חקר התהליכים התאורטיים, חברתיים, כלכליים ופוליטיים העומדים בבסיסה של חלוקת התרבות ל"גבוהה" ו"נמוכה".
    4. המסורת האנתרופולוגית - חקר תרבויות "אחרות", לא-מערביות והבדלים תרבותיים.

תכנית הלימודים באוניברסיטה העברית היא היחידה בארץ שמבוססת על שילוב שיטתי של גישות ותאוריות של מדעי הרוח והחברה.

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה למדעי החברה

1. תואר בוגר (ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה ) בציון 85 לפחות עבור המסלול העיוני.
    2. תואר בוגר (ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה ) בציון 90 לפחות עבור המסלול המחקרי.
    3. פטור באנגלית
    4. ראיון אישי בו יש להציג גיליון ציונים מקורי של תואר בוגר ואישור מקורי על סגירת התואר.

בהתאם לנתוני המועמד/ת ועדת הקבלה תחליט על מסלול הלימודים המתאים: שנת השלמה, מסלול עיוני או מסלול מחקרי .

פרטי קשר:

ראשת התכנית: ד"ר ניקול הוכנר  nicole.hochner@mail.huji.ac.il

רכזת התוכנית : גב' מאיה גונן mayasc@savion.huji.ac.il

מנהלנית התוכנית ומתן מענה לגבי הליך הרישום: גב' ענבל פאוסהinbalpe@savion.huji.ac.il

טלפון: 02-5883795, חדר 27316 , בניין מדעי החברה, הר הצופים.

שעות קבלת קהל: ימים א'-ה' בשעות 9:00 - 15:00.

אתר החוג

עמוד הפייסבוק של החוג