התכנית ללימודי תרבות

• הר הצופים

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

התמסדותם של לימודי תרבות כתחום דעת ומחקר אוטונומי החלה בשנות ה-50 של המאה ה-20 באוניברסיטאות באירופה וארה"ב, על רקע מספר תהליכים היסטוריים, כלכליים, טכנולוגיים, וחברתיים. תהליכים אלה - גידול חד בנפח הייצור התרבותי, הפצה המונית ומהירה של מידע, הקמה של תנועות חברתיות על בסיס של "פוליטיקה של זהויות", חלוקה מחדש של טריטוריות לאומיות, תהליכי הגלובליזציה - העצימו את חשיבות התרבות להבנת חיי אנוש וחברה.

מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ב:

ההרשמה תחל בתאריך 17.01.2021  ותסתיים בתאריך 30.06.2021.

תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הרשמה נוספת בחוג:

לאחר הרישום באתר האינטרנט לתכנית 369, מזכירות ה פקולטה למדעי החברה יוצרת קשר עם המועמד ובמידה והמועמד עומד בתנאי הקבלה המינימליים, ראיון קבלה נקבע מול מזכירות התכנית 02-5883795.

מבנה התכנית:

תכנית הלימודים תתפרש על פני שנתיים. מטרתה היא רכישת מתודות ותאוריות בחקר רב-תחומי של תרבות, חברה, ופוליטיקה במסגרת קורסי חובה וליבה המיוחדים לתכנית.
    מבחינה רעיונית, התחום שואב מארבעת המסורות האינטלקטואליות השונות שהתפתחו במשך המאה ה-19 והמאה ה-20 והציעו תאוריות ומתודות שונות לניתוח תרבותי:

1. המסורת הטקסטואלית - הבנה של תהליכים חברתיים במונחים של שפה, סמלים, ודימוים כמכוונים את התפיסה, אופן המחשבה, והפעולה שלנו.
    2. המסורת הביקורתית - הבנה של הקשר בין תרבות ואי-שוויון, חקר הקשר בין ידע וכח, ניתוח של אידאולוגיות.
    3. המסורת המוסדית - הבנה של תהליך היצירה והקבלה של תרבות, חקר התהליכים התאורטיים, חברתיים, כלכליים ופוליטיים העומדים בבסיסה של חלוקת התרבות ל"גבוהה" ו"נמוכה".
    4. המסורת האנתרופולוגית - חקר תרבויות "אחרות", לא-מערביות והבדלים תרבותיים.

תכנית הלימודים באוניברסיטה העברית היא היחידה בארץ שמבוססת על שילוב שיטתי של גישות ותאוריות של מדעי הרוח והחברה.

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים ל פקולטה למדעי החברה

1. תואר בוגר (ממוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה ) בציון 85 לפחות.
    2. פטור באנגלית
    3. ראיון אישי בו יש להציג גיליון ציונים מקורי של תואר בוגר ואישור מקורי על סגירת התואר.

בהתאם לנתוני המועמד/ת ועדת הקבלה תחליט על מסלול הלימודים המתאים: שנת השלמה,  מסלול לא מחקרי או מסלול מחקרי .

פרטי קשר:

ראשת התכנית: פרופ' לואיז בית-לחם, דוא"ל: louise.bethlehem@mail.huji.ac.il , 054-6470407

מזכירות התכנית: גב' ליאור לוין טלפון: 02-5883795  ענבל פסואה, טלפון: 02-5880371. חדר 3711 בניין מדעי החברה, הר הצופים

שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 9:00 - 15:00, מייל:liorl@savion.huji.ac.il inbalpe@savion.huji.ac.il

אתר החוג

עמוד הפייסבוק של החוג