• תוכנית "רביבים"

    רוצים להיות מורים משפיעים? מחפשים לימודים עם אופק תעסוקתי? מתעניינים בתרבות יהודית ישראלית במרחב החינוכי?

    תוכנית רביבים ייחודית לאוניברסיטה העברית. התוכנית הוקמה מתוך חזון להכשרת מורים ומנהיגים חינוכיים אשר יתרמו לקידום הוראת מקצועות היהדות במערכת החינוך הממלכתית ברחבי הארץ ומבוססת על השקפת עולם יהודית-פלורליסטית.
    במסגרת הלימודים נשלב בין הכשרה ייחודית להוראה בליווי צוות פדגוגי מעולה והנחייה אישית ולימוד אקדמי מעמיק בתחומים המגוונים של מדעי היהדות.
    תוכנית הלימודים מעניקה לסטודנטים תעודת הוראה והכשרה מעשית וכלים ביקורתיים ומחקריים להתמודדות עצמאית עם מגוון התחומים של מדעי היהדות שילוו אותם כמורים לעתיד. 
    התוכנית עשירה בתכנים ובפעילויות העשרה וכוללת סיורים, ימי עיון, הרצאות אורחים ועוד.
    בוגרי התוכנית יסיימו את לימודיהם בתום 3 שנים עם תואר ראשון (בוגר) במקרא ובמדעי היהדות ותעודת הוראה במקרא ובלימודי יהדות (התמחות בתרבות יהודית-ישראלית). תלמידים המעוניינים בכך יוכלו להמשיך את לימודיהם לתואר שני (מוסמך) במסלול המחקרי או במסלול העיוני.
    הקבלה לתוכנית מותנית בראיון אישי.
    ניסיון בפעילות חינוכית כגון: הדרכה בתנועות נוער ובמחנות קיץ, תפקידי חינוך והדרכה במסגרת מכינה קדם צבאית, בשנת שירות ובשירות הצבאי/הלאומי ייחשבו ליתרון בעת ההרשמה לתוכנית.
    אתר החוג

     

    תאריך אחרון להרשמה לשנת תשפ"ו 31.5.2025

     

    פרטים נוספים
  • תולדות האמנות

    אוהבים אמנות והיסטוריה? מוקפות בתרבות חזותית ורוצות להבין את שפתה? בחוג לתולדות האמנות תקבלו מגוון כלים להתבונן, להעריך, לנתח ולפרש אמנות, עיצוב ואדריכלות, תוך הקניית ידע היסטורי ותרבותי רחב הנחוצים להבנת האמנויות השונות לאורך התקופות, החל בתקופה הפרה-היסטורית ועד היום, בארץ ובעולם. החוג מציע אווירת לימודים מיוחדת המשלבת מצוינות אקדמית לצד יחס אישי.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • תולדות התאטרון

    אוהבים תאטרון? אוהבות פרפורמנס ורוצות לדעת יותר? נראה לכם שכל העולם במה, שהפוליטיקה היא גם משחק?

    בחוג לתולדות התאטרון תקבלו כלים לצפייה, ניתוח, פרשנות של אמנות התאטרון והפרפורמנס. תיחשפו לאמנות רב-תחומית דרך למידה על המרכיבים השונים שבה: משחק, דרמה, מוזיקה, עיצוב חלל, עיצוב תלבושות, ועוד).  תלמדו על ההיסטוריה של התאטרון ושל הפרפורמנס מאז יוון העתיקה ובדגש על התיאטרון והפרפורמנס העכשווי.

    תיאטרון ופרפומרנס קיימים גם על בימת התיאטרון, גם במוזיאון לאמנות וגם במרחב הציבורי. החוג שלנו מציע להיפגש עם העבר, ההווה והעתיד של אמנויות הבמה. אנחנו מלמדים לחקור ולחוות תיאטרון, להבין פרפורמנס ולפתח כלים להבנה וניתוח יצירות תיאטרון ולהבנת העולם דרך הדרמה והפרפורמנס העכשווי. תאטרון ופרפורמנס הם אמנות של הווה ושל תקווה.

    במה מתאפיין החוג שלנו?

    החוג מתאפיין בשילוב של לימודים עיוניים ומעשיים באמצעות ראייה רב-תחומית. כוללים היכרות עם גישות תיאורטיות מדיסציפלינות שונות ומגוונות, דרכן ניתן להעמיק בהבנת האופי הרב תחומי של אמנות התיאטרון. הדגש המהותי בשיטה זאת יושם על היצירה העכשווית בעולם, בארץ ובעיר ירושלים, המהווה זירה ניסיונית מרתקת וייחודית בתחומי התיאטרון והפרפורמנס. במסגרת הלימודים תיחשפו גם לגישות מתודולוגיות פורצת דרך של מחקר-יצירה ותפיקו בסוף הלימודים פרויקט יצירתי-מחקרי שלכם.

     

    קצת לעומק:

    הלימודים בחוג מקנים כלים מחקריים לעיסוק בעולם התיאטרון והמופע ומפתחים חשיבה פרשנית בשיח העכשווי בבחינת תהליכים היסטוריים, פוליטיים וחברתיים. במסגרת הלימודים לתואר ראשון לומדים על תולדות התיאטרון והפרפורמנס, מתנסים  בשיטות שונות של ניתוח יצירות בימתיות ובמופעים תלויי מקום.

    בין הנושאים הנלמדים: שיטות משחק ובימוי, תרפיה באמנות, תיאטרון בקהילה, כתיבה דרמטית, בימוי, עבודות קול, אמנות רדיו, פודקאסט ופרפורמנס והתיאטרון היהודי. דגש מיוחד מושם על היצירות העכשוויות החוצות את הגבולות הדיסציפלינריים.

    בשנה ג' כל סטודנט מפתח פרוייקט גמר אמנותי יצירתי בנושאים שהוא בחר. מספר קורסים בכל שנה מתקיימים במרחב הציבורי והתלמידים יוצאים  מכותלי האוניברסיטה ללמידה ומחקר במרחב, לביקורים בהצגות, מופעים ואירועי אמנות. 

    מידע נוסף:

    • הבוגרים שלנו מחזיקים בעמדות מפתח בניהול פסטיבלים של תיאטרון ואמנות. חלקם נמנים בין המחזאים המשפיעים בעולם, אחרים בחרו בדרך של הוראה או בהעמקה בלימודים של תיאטרון טיפולי.
    • לחוג קשר עמוק עם מוסדות התאטרון בירושלים. במסגרת הלימודים קיימת גם האפשרות לקיים קורס התמחות במוסד מרכזי בירושלים בתחום התיאטרון והמופע (הזירה הבינתחומית, תאטרון החאן, תאטרון הקרון, המרכז לאמנות ומחקר מעמותה בבית הנסן ועוד).
    • לצד השיעורים העיוניים מתקיימים בחוג שיעורי מעבדה, סדנאות וכיתות אמן המפגישים את הסטודנטים עם דמויות מרכזיות בתחומי התיאטרון והפרפורמנס.
    • קולוקוויום: במסגרת הלימודים כל שנה פוגשים הסטודנטים אמנים מובילים, מראיינים אותם ויוצאים יחד למופעים כחלק מהתהליך הלימודי.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • תלמוד והלכה

    הספרות התלמודית היא ספרות מרתקת, מגוונת מאוד בתכניה ובשלל צורותיה הספרותיות. ספרות זו עומדת בתשתיתם של חיי התרבות והמחשבה היהודית ושל אורח החיים היהודי המסורתי, והיא גם מהווה מעיין ספרותי המזין דורות של מחברים ויוצרים. מאז הקמת האוניברסיטה העברית ניצב החוג לתלמוד באוניברסיטה העברית בחזית המחקר התלמודי, והוא נושא הדגל של חקר ספרות חז"ל על כל ענפיה בארץ ובעולם. מחקר זה, שהגיע להישגים חשובים מאוד בעשרות השנים האחרונות וממשיך להתפתח, עוסק בתחומי ידע מגוונים והוא בעל פוטנציאל חדשני רב - הוא מאפשר לנו להתבונן בטקסטים העתיקים מזוויות חדשות, לעמוד על התגלגלותם במהלך הדורות ולגלות בהם תכנים מהותיים שאינם מתגלים בדרך הלימוד המסורתית.

    החוג הצמיח חוקרים בכירים המשמשים במשרות חשובות באוניברסיטאות בארץ ובעולם. המחקר המתנהל בחוג הניב מפעלי מחקר ופרסומים חשובים ביותר בתחום הספרות התלמודית. העוצמה הזאת מאפשרת לנו לתת לסטודנטים את ההכשרה הטובה ביותר.

    למה אצלנו?
    החוג לתלמוד באוניברסיטה העברית מציע חוויה אינטלקטואלית סוחפת, מסע מרתק אל נבכי ההלכה והמחשבה היהודית. עם צוות חוקרים בעלי שם עולמי, תחשפו את רבדיה הנסתרים של הספרות התלמודית – ממשנה ועד ראשונים – תוך שימוש בגישות מחקר חדשניות. אצלנו התלמוד אינו טקסט עתיק, אלא מפתח לדיאלוג מתמשך. החוג, המקיים קשרים בינלאומיים ענפים, מזמין אתכם לכנסים, ימי עיון והרצאות אורח, כפי שמצוין באתר: "החוג... מכשיר חוקרים לעיון מעמיק בספרות חז"ל... מתוך זיקה למחקר העדכני...". לימודי תלמוד בעברית הם הזדמנות לפיתוח חשיבה ביקורתית, ניתוח מעמיק וכישורי מחקר. בוגרינו משתלבים בתחומי החינוך, המחקר, עריכה תורנית ועוד, תוך שהם מיישמים חשיבה יצירתית. רבים ממשיכים לתארים מתקדמים. מחפשים קהילה אקדמית תוססת? החוג לתלמוד הוא הבית שלכם.

    אתר החוג

    פרטים נוספים