יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
ההרשמה לתכנית מכפיל במשפטים לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
תואר ראשון במשפטים בהיקף חד חוגי + חוג נוסף לתואר לבחירה: כלכלה או פילוסופיה (בהיקף דו-חוגי) ולימודים נוספים שלא לתואר בחוג השלישי
העולם המודרני מאופיין במורכבות הבעיות אשר עומדות לפתחם של מעצבי המדיניות בתחומים השונים. לימודי המשפט, הפילוסופיה והכלכלה נותנים כל אחד נקודת מבט וניתוח שונות על הבעיות הללו. התוכנית במשפטים, כלכלה ופילוסופיה נשענת על התפיסה כי בעיות מורכבות מחייבות לרוב תשובות מורכבות, וכי שילוב של שלושת הדיסציפלינות ייתן לבוגריה את הכלים לדון בהיבטים התאורטיים, הערכיים והמעשיים של פתרונות אלו.
התוכנית המוצעת, המשלבת לימודים בשלושה חוגים- משפטים , כלכלה ופילוסופיה תעניק לבוגריה יתרון ייחודי. כל אחד מתחומי הידע מספק כלים אנליטיים חשובים ומשלימים. תלמידי התכנית ייחשפו למגוון רחב של תכנים הקשורים בסוגיות חברתיות עכשוויות, וילמדו לשלב ביניהם. בזכות הכלים שיקבלו, בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בעמדות מפתח במגזרים הציבורי והעסקי, בארגונים חברתיים, וכמובן בסקטור האקדמי במדינת ישראל; ולהשתמש בידע הבינתחומי שרכשו על מנת להטביע את חותמם על החברה הישראלית.
התוכנית מציעה לסטודנטים מצטיינים תואר במסלול ייחודי אשר משלב שלושה תחומי דעת קשורים, מובחנים ומשלימים- משפטים, כלכלה ופילוסופיה. בכל אחד מהחוגים הללו יש לאוניברסיטה העברית יתרון איכותי על פני מוסדות אחרים, והשאיפה היא למנף את נקודת החוזק הללו כדי ליצור תכנית יוקרתית שמעניקה לבוגריה שלם הגדול מכלל חלקיו.
פרטים נוספים
ההרשמה למשפטים לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
"רק יחידי סגולה מבקשים את הצדק. האנושות כולה משתוקקת לרחמים"
אוסקר ויילד
מידע כללי:
מראשית ההיסטוריה, חברות אנושיות גיבשו לעצמן מערכות של "קודים להתנהגות" מתוך כוונה להסדיר את האינטראקציה החברתית ולבטא את ערכי המוסר של החברה. עניין זה התקיים בכל סוגי החברות, קטנות כגדולות והוא הולך ומתרחב. כיום אנו עדים לניסיונות לייצר מערכת חקיקה ואכיפה בינלאומיות כד להתמודד עם המציאות של גלובליזציה. כל אלה הם מופעים של משפט.
הלימודים בפקולטה מזמינים את התלמידים לחשוב על שאלות כגון מה ראוי שהמשפט יסדיר, מתי ואיך. הם מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי במשפט הישראלי, ההשוואתי והבינלאומי. הם גם בוחנים את הקשר שבין המשפט ובין ענפי ידע אחרים כגון כלכלה, פילוסופיה, היסטוריה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה.
הלימודים מקיפים את תחומי המשפט השונים ובהם: תורת המשפט, משפט משווה ושיטות משפט, משפט חוקתי ומנהלי, דיני חוזים, נזיקין וקניין, דיני תאגידים ומיסים, משפט פלילי, משפט דיוני, דיני משפחה ועבודה ומשפט בין לאומי פרטי ופומבי.
סטודנטים בתכנית יזכו להרחיב את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם בבחירה מבין מגוון רחב של עשרות קורסי בחירה וסמינרים מתמחים המוצעים בפקולטה על ידי חברי סגל מהפקולטה ומהאוניברסיטאות הטובות בעולם וכן מאנשי פרקטיקה מובילים.
פרטים נוספים באתר הפקולטה
פרטים נוספים
ההרשמה למשפטים עם חוג נוסף לתואר לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
תמיד התעניינתם בלימודי משפטים? רוצים ללמוד את זה עם תחום לימוד נוסף?
אנו עדים למגמה של הפיכת המחקר המשפטי והוראת המשפטים לרב-תחומיים יותר מאשר בעבר. כך, בצד הלימוד המשפטי "הקלאסי", הבוחן את מקורותיה ההיסטוריים של שיטת המשפט ואת מבנה מוסדותיה, הממפה את כללי השיטה והמנתח את עקרונותיה, בבסיס מגמות אלה מצויה התובנה כי מחקר ועיסוק משפטי אינו מנותק מתחומי ידע אחרים המשיקים לעולם המשפט, מעצבים את תכניו ומושפעים על ידו. הלימודים בפקולטה מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי במשפט הישראלי, ההשוואתי והבינלאומי, בין היתר תוך בחינת הקשר שבין המשפט ובין ענפי ידע אחרים כגון כלכלה, פילוסופיה, היסטוריה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה.
לימוד תחום ידע נוסף במסגרת התכנית המשותפת מקנה כלים ופרספקטיבה רחבים יותר המעצימים את הכישורים המקצועיים בעתיד.
עם סיום הלימודים וסיום חובות הלימוד בשני החוגים, יוענק לסטודנטים תואר בוגר במשפטים LL.B ותואר בוגר בחוג הרלוונטי הנוסף במתכונת דו חוגית.
בפני המתקבלים המצטיינים למשפטים ניצבת אפשרות ייחודית ללמוד חוג נוסף במתכונת דו חוגית מהמגוון העשיר של תחומי הלימוד המעולים שמציעה האוניברסיטה העברית:
- כל החוגים בפקולטה למדעי הרוח למשל, אמירים למצטיינים, פילוסופיה, לימודי מזרח אסיה, לימודי מדעי היהדות, לימודי האסלאם, ועוד.
- כל החוגים בפקולטה למדעי החברה, וביניהם, כלכלה, מדע המדינה, פסיכולוגיה, יחסים בינלאומיים, ועוד.
- לימודי הסביבה, מתמטיקה ומדעי החיים בפקולטה למדעי הטבע, יחד עם זאת תאום מערכת השעות ומילוי חובות תכנית הלימודים באחריות התלמיד/ה ( למעט בתכנית לתואר בוגר במשפטים עם חוג נוסף במדעי הסביבה).
- תואר בוגר במשפטים עם חוג נוסף במנהל עסקים במתכונת דו חוגית.
- תואר בוגר במשפטים עם חשבונאות כחוג נוסף במתכונת דו חוגית.
- תואר בוגר במשפטים ותואר בוגר בעבודה סוציאלית.
גם הקריירה המשפטית עצמה נתרמת מלימודי תחום ידע נוסף, וכך, תלמידים הלומדים משפטים ובחוג נוסף כגון, מנהל עסקים או כלכלה ירכשו כלים להתמחות בתחום המשפט הכלכלי והעסקי; תלמידים הלומדים משפטים ויבחרו כחוג נוסף, את גיאוגרפיה או את לימודי מדעי הסביבה ייהנו מיתרון בתחום איכות הסביבה והתכנון; תלמידים הלומדים משפטים, שיבחרו כחוג נוסף ללמוד למשל, פילוסופיה או פסיכולוגיה או סוציולוגיה או יחסים בינלאומיים או בחוג לאנגלית ירכשו כלים בתחום מדעי החברה והרוח, שהם משמעותיים להיבטים חשובים ומרתקים של עולם המשפט.
תכנית ייחודית עם תחום ידע נוסף היא משפטים עם לימודי עבודה סוציאלית. תכנית זו מקנה תואר כפול. תואר בוגר במשפטים LL.B ותואר בוגר בעבודה סוציאלית BSW.
הלימודים מקיפים את תחומי המשפט השונים ובהם: משפט חוקתי ומנהלי, דיני חוזים, נזיקין וקניין, משפט פלילי, משפט מסחרי ועסקי, משפט דיוני, דיני משפחה ומשפט בין לאומי.
סטודנטים בתכנית יזכו להרחיב את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם בבחירה מבין מגוון רחב של עשרות קורסי בחירה המוצעים בפקולטה על ידי חברי סגל ואנשי פרקטיקה מן הארץ ומן האוניברסיטאות המובילות בעולם.
פרטים נוספים באתר הפקולטה
פרטים נוספים
ההרשמה למשפטים עם חשבונאות כחוג נוסף לתואר לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
התכנית ל תואר בוגר במשפטים עם חשבונאות כחוג נוסף לתואר, נועדה למועמדים מצטיינים במיוחד. התכנית מקנה השכלה אקדמית מעמיקה בשני מקצועות יוקרתיים, בשילוב בין השכלה משפטית וחשבונאות באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרי התכנית רוכשים כלים ייחודיים המעניקים להם יתרונות תעסוקתיים במגוון רחב של תפקידים בכירים בעולם העסקי אבל גם בשוק התעסוקה הציבורי. ההשכלה המשותפת בשני התחומים מעצימה את כישוריהם בכל אחד מהתחומים בנפרד.
עם סיום הלימודים וסיום חובות הלימוד בשני החוגים, יוענק לסטודנטים תואר בוגר במשפטים LL.B ותואר בוגר בחוג הנוסף חשבונאות במסגרת תואר דו חוגי.
על הלימודים במשפטים עם לימודי חוג נוסף בתואר דו חוגי
על לימודי החשבונאות
יעוץ לימודים -
רכזת המועמדים והמתקבלים בפקולטה:
גב' דניאלה אמוייב, טלפון 053-5537989, law.admissions@mail.huji.ac.il
שעות קבלת קהל במזכירות החוג: ימי א'-ה' בין השעות 09:00- 12:30 ובין 14:00- 16:00.
ניתן ליצור עימנו קשר באמצעות אתר הפקולטה > מועמדים > יעוץ ורישום
מה אומרת לכם המילה "פשיעה"?
תכנית הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה נותנת מענה לשאלות רבות העוסקות בפשיעה, הבנת הגורמים לפשיעה, ודרכי ההתמודדות עם פשיעה.
התכנית, המציגה את ההתפתחויות החדשניות ביותר בתחום הקרימינולוגיה, כוללת עיסוק בקשת רחבה של תחומים קרימינולוגיים כגון: עבריינים, קורבנות, פשעי מדינה, נשים ופשיעה, תגובת המערכות החברתיות לעבריינות, משפט וחברה, קרימינולוגיה ניסויית, יעילות תכניות לשיקום עבריינים, פשעי צווארון לבן, פשיעה ומקום ושיטור ב"נקודות חמות", שיטור טרור, יחסי משטרה-קהילה, לגיטימיות המשטרה, מערכות כליאה, מדע פורנזי, זיהויי פלילי ועוד.
מטרת התכנית היא לחשוף סטודנטים/ות למגוון נושאים תיאורטיים, מחקריים ומעשיים הקשורים לפשיעה. מטרה נוספת היא לקרב את העובדים/ות בתחום הרחב של מערכת אכיפת החוק לעשייה האקדמית בתחום הקרימינולוגיה ולהעשיר אותם בידע וביכולת לתרגם ממצאי מחקרים לעשייה יעילה והוגנת יותר בשטח, כזו שמפיקה את המרב מהמשאבים הציבוריים שעומדים לרשות מערכת אכיפת החוק. התכנית שואפת לבנות בסיס לחוקרים קרימינולוגים מצטיינים ולספק להם ידע וכלים לפיתוח מחקר קרימינולוגי בסטנדרטים בין-לאומיים.
פרטים נוספים