כלכלה
-
321
-
מדעי החברה
-
הר הצופים
-
מדע הכלכלה עוסק בדרך בה החברה האנושית משתמשת במשאבים מוגבלים על מנת לייצר מוצרים ושירותים הנדרשים לקיומם ולרווחתם של בני האדם ובדרך בה המוצרים מחולקים ביניהם. לימודי הכלכלה מעניקים לסטודנטים מגוון של כלים תיאורטיים ואמפיריים ומכשירים אותם לחשוב באופן אנליטי.
-
לימודי הכלכלה מאפשרים לסטודנטים להבין טוב יותר את העולם בו אנו חיים ולענות על מגוון שאלות מעניינות וחשובות. לדוגמה, מה קובע את קצב הצמיחה של מדינה? מהו ההסבר לאי-שוויון בהכנסות בין משפחות במשק? לימודי הכלכלה מעניקים הבנה טובה יותר של הפוטנציאל והמגבלות של מדיניות כלכלית. חברי כנסת, שרים ואף ראש הממשלה מעורבים באופן שוטף בקבלת החלטות כלכליות. לדוגמה, האם צריך להעלות את שכר המינימום? האם כדאי להקטין או להגדיל את הוצאות הממשלה? לימודי הכלכלה מסייעים לנו להבין טוב יותר את השיקולים הכרוכים בקבלת החלטות אלו. לימודי הכלכלה עשויים לשפר את הדרך בה אנו מקבלים החלטות. במהלך החיים כל אחד מאתנו מקבל החלטות כלכליות חשובות. לדוגמה, איזה אחוז מתוך ההכנסה נחסוך במקום לצרוך? האם בכסף שנחסוך כדאי לקנות מניות או אגרות חוב? לימודי הכלכלה מסייעים לנו לקבל החלטות כאלו באופן יותר מושכל.
-
המחלקה לכלכלה של האוניברסיטה העברית הינה המחלקה המובילה בתחום הכלכלה בישראל, ובין המחלקות החשובות בעולם. המחלקה לכלכלה נחשבת למרכז מחקר והוראה ברמה בין-לאומית. בשורותינו מצויים למעלה מעשרים מרצים העוסקים בחקר ובהוראת התחומים העיקריים, המצויים בחזית המחקר הכלכלי. המכון למחקר כלכלי בישראל ע"ש מוריס פאלק מקדם את המחקר הכלכלי, תוך תשומת לב מיוחדת לבעיות המשק הישראלי, ומקיים שיתוף פעולה הדוק עם החוקרים במחלקה לכלכלה. המרכז לחקר הרציונליות, הינו מרכז בינתחומי שבמסגרתו נחקרים תהליכי קבלת החלטות והסברים רציונליים לתופעות טבע ותופעות חברתיות וביניהן תופעות כלכליות. המרכז מקיים שיתוף פעולה הדוק עם חוקרים במחלקה לכלכלה.
-
מזכירות תלמידים: בימים א'-ה' בשעות 8:30 - 15:00
גב' דקלה שדלז diklas@savion.huji.ac.il
גב' טלי אביצדק taliavi@savion.huji.ac.il
טלפון: 02-5883066/7
יועץ ב"א: נעם בינשטוק noam.binstok@mail.huji.ac.il
חדר 22314
-
בחוג לכלכלה קיימים מספר מסלולי הרשמה:
321-1021- כלכלה דו-חוגי בשילוב מתמטיקה321-3020- כלכלה דו-חוגי בשילוב מדעי המחשב
321-3033- כלכלה דו-חוגי בשילוב מט"ר - ממשקי טכנולוגיה, חברה ורשתות
321-7411- כלכלה דו-חוגי בשילוב סטטיסטיקה ומדע הנתונים
321-7500- כלכלה דו-חוגי
הלימודים מורכבים מלימודי חובה ומלימודי בחירה. קורסי החובה מהווים תשתית מושגית ומקנים כלים ללימודי הבחירה בשנה ב' ובעיקר בשנה ג'. בשנת הלימודים האחרונה יבחר כל סטודנט מבין מגוון קורסים המעניינים אותו, כגון: כלכלת עבודה, כלכלת סביבה, מימון ציבורי, כלכלת אינטרנט, היסטוריה כלכלית ועוד.
-
מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
מסלול חד חוגי - ניתן ללמוד במסלול רק החל משנה ב' - לפרטים ניתן לפנות במהלך שנת הלימודים הראשונה למזכירות המחלקה או להתעדכן בשנתון.
-
אפשרות לסטודנטים מצטיינים:
סטודנטים מצטיינים יוכלו, בכפוף לאישור היועץ, ללמוד כבר בשנה השלישית ללימודי התואר הראשון קורסים מהמסלול הלא-מחקרי למוסמך בהיקף של עד 12 נ"ז (קורס/י חובה). לאחר הקבלה ל לימודי מוסמך , קורסים אלה ייחשבו כחלק מהלימודים לתואר מ"א. אפשרות זו מיועדת לסטודנטים בעלי ממוצע מעל 85 בקורסים "תורת המחירים א+' ב"' , "מקרו-כלכלה א'" ו"מבוא לאקונומטריקה", שהשלימו את חובות המתמטיקה ל תואר מוסמך (אלגברה ליניארית ומתמטיקה מתקדמת לכלכלנים).
תכניות לימודים משולבות עם חוגים אחרים
הקבלה לתכניות המשותפות כפופה לעמידה בתנאי הקבלה של כל אחד מהחוגים בנפרד.
- תכנית משולבת כלכלה ומדעי המחשב;
- תכנית משולבת כלכלה וסטטיסטיקה ומדע הנתונים;
- תכנית משותפת כלכלה ופיזיקה;
- תכנית משותפת כלכלה ומתמטיקה
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
לתשומת לב- המתקבלים ללימודים במחלקה לכלכלה נדרשים לרקע מתמטי בהיקף מורחב.
ידע זה מהווה תנאי הכרחי ללימוד ועמידה בהצלחה בקורסי החובה בשנה א' 'חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי לכלכלנים' חלק א' וחלק ב'.
לפיכך, מועמדים שלא למדו מתמטיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד או שאינם שולטים בחומר זה יידרשו להשלים את החומר הנדרש עוד טרם תחילת שנת הלימודים.
רשימת הנושאים הנדרשים והספרות הרלוונטית ממנה ניתן להשלים את החומר, מופיעים באתר המחלקה לכלכלה.המחלקה לכלכלה תציע מכינה קצרה במתמטיקה, שתסייע ברענון החומר. פתיחת המכינה מותנית במספר הנרשמים. במידה ותיפתח, המכינה תתקיים סמוך לפתיחת שנה"ל . בשלבים המוקדמים של הקורס 'חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי לכלכלנים' ייערך בוחן על החומר המתמטי הנ"ל.
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 11.00 (ראויים לקידום 10.65)
-
קבלה ישירה 675 (ראויים לקידום 640)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
אופק אקדמי
כל אחת מהמחלקות ב פקולטה מציעות גם לימודים מתקדמים ל תואר מוסמך ודוקטורט (למעט תכנית פכ"מ).
כמו כן, בוגרי כל אחת ממחלקות ה פקולטה , יוכלו להשתלב בלימודים מתקדמים במסגרת תכניות ייחודיות למוסמך: לימודי מגדר ומגוון, לימודי תרבות, לימודי אירופה, לימודי גרמניה בת זמננו, מדיניות ציבורית, חקר סכסוכים, גלוקל – פיתוח בינלאומי, תכנון עירוני וניהול ומדיניות משאבי טבע וסביבה וכן תכנית המוסמך במדע המדינה, במגמת משפט, ממשל וחברה, בשיתוף ה פקולטה למשפטים.אופק תעסוקתי
בוגרי החוג לכלכלה בעברית מבוקשים על ידי משרד האוצר, רשות המיסים, בנק ישראל, קרנות הון סיכון וייעוץ פיננסי, אינטל וחברות נוספות, בארץ ובעולם.