גאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי

• הר הצופים

• מחקרי, לא מחקרי

• מידע כללי:

המחלקה לגאוגרפיה והמכון ללימודים עירוניים ואזוריים מציעים תכנית משותפת ל תואר מוסמך , המעניקה השכלה מקיפה בתחום התכנון העירוני והאזורי. חבילת הקורסים של המכון ללימודים עירוניים ואזוריים מתמקדת בלימודי הליבה של התכנון העירוני והאזורי (כגון דיני תכנון ובנייה, תיאוריות בתכנון, תכנון – הלכה ומעשה), בלימודים בעלי גוון פרופסיונאלי (אולפנים בתכנון, קליניקה אורבאנית) ובמגוון לימודים עירוניים אינטר-דיסציפלינאריים.
    לימודי גאוגרפיה כוללים את המטען העיוני בגאוגרפיה עירונית ובתחומים רלוונטיים אחרים, וכלים מתודולוגיים (מערכות מידע גאוגרפיות, שיטות איתור מתקדמות, חישה מרחוק, שיטות מחקר וסטטיסטיקה).

התואר מכשיר את מוסמכיו לעבודה כמתכננים עירוניים ואזוריים ובתחומים אחרים של מדיניות עירונית, ולמחקר בתחום הלימודים העירוניים והאזוריים והגאוגרפיה העירונית.

גאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי במגמת תכנון תחבורה

לתכנון תחבורה מקום מרכזי בעולם התכנון העירוני וקיים צורך רב במתכנני תחבורה בעלי כישורים מתאימים.

המגמה בתכנון תחבורה נועדה להכשיר לעיסוק מחקרי ויישומי בתחום, וכוללת קורס ליבה בתכנון תחבורה ומודלים, קורסי חובת בחירה בכלכלת תחבורה, הנדסת תחבורה וממ"ג בתכנון תחבורה, וקורסי בחירה.

המגמה תירשם בתעודה: "גאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי במגמת תכנון תחבורה"

מבנה המגמה: 12  נ"ז  + עבודת סמינר בתחום התחבורה (4  נ"ז  ) או עבודת גמר בתחום (כולה במסגרת ה  נ"ז  הנדרשים בגאוגרפיה ותכנון עירוני ואזורי).

אתר החוג

אתר המכון

מבנה התכנית:

הלימודים כוללים קורסי יסוד בתכנון עירוני ואזורי, קורסי ליבה עיוניים בתכנון וסביבה, קורסים מתודולוגיים, קורסי בחירה בתכנון ובגאוגרפיה, סמינרים ואולפנים בתכנון. תיתכן דרישה לקורסי השלמה (אחד עד שלושה) ממועמדים שהתואר הראשון שלהם אינו גאוגרפיה.

מועדי הרשמה לשנת תשפ"ג:

ההרשמה תחל בתאריך 23.01.2022 ותסתיים בתאריך 31.08.2022. תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

הנחיות לרישום:

המועמדים מתבקשים להירשם ללימודי המוסמך באמצעות הרישום המקוון באתר האוניברסיטה ובמקביל לשלוח גיליון ציונים מקורי ואישור זכאות לתואר מקורי לכתובת: מזכירות לענייני תלמידים עבור נטע לוי, ה פקולטה  למדעי החברה, האוניברסיטה העברית, הר הצופים, ירושלים, 91905011

תנאי קבלה:

תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.

פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

למסלול הלא מחקרי ציון של 82 לפחות בלימודי הבוגר, ולמסלול המחקרי ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר.

פרטי קשר:

גב' מעיין מויאל, 02-5883017, maayanm@savion.huji.ac.il