• רוקחות

    מידע כללי: 

    המכון למדעי התרופה בבית הספר לרוקחות מהווה מרכז מחקר מוביל בחקר ופיתוח תרופות. במכון מתקיימים לימודים לתארים מתקדמים; מוסמך במדעים MSc, דוקטור ברוקחות קליניתPharm D , ודוקטור לפילוסופיה PhD

    לימודים המוסמך והדוקטור מתקיימים בתחומים הבאים: רוקחות, רוקחות קלינית, כימיה תרופתית, פרמקולוגיה וננו-רפואה.
    לימודי המוסמך נמשכים 4 סמסטרים וכוללים השתתפות בקורסים בהיקף 28 נקודות זכות (7 נ"ז חובה, 7 נ"ז חובת בחירה, 14 נ"ז בחירה) + ביצוע עבודת מחקר והגשת עבודת גמר בהיקף של 12 נ"ז + בחינת מוסמך. מצטיינים יכולים לעבור לתכנית לימודים לתואר דוקטור בפילוסופיה, PhD, ב"מסלול ישיר" תוך פרק זמן של עד שנתיים מיום תחילת לימודי המוסמך ובלבד שסיימו את כל החובות למוסמך ועמדו בדרישות הקבלה.

    לימודי דוקטור ברוקחות קלינית Pharm D, נמשכים שישה סמסטרים ומיועדים לבוגרי תואר ראשון ברוקחות ובעלי רישיון לעסוק ברוקחות בישראל.

    לימודי דוקטור לפילוסופיה נמשכים כארבע וחצי שנים במהלכם מבצעים עבודת מחקר מקיפה ומשתתפים בקורסים בהיקף 12 נקודות זכות.

    תואר מוסמך במדעים או דוקטור לפילוסופיה אינו מקנה רישיון לעסוק במקצוע הרוקחות. 

     

    מצטיינים?  חושבים קדימה?    מתעניינים במחקר?  מקומכם איתנו! 

    אתר החוג

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה: 

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-30.09.2024. 

    תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    תנאי קבלה: 

    • ללימודי המוסמך במדעים בתחומים: רוקחות, כימיה תרופתית, פרמקולוגיה וננו-רפואה רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר BSc במדעים כגון: רוקחות, כימיה, ביולוגיה, סיעוד, מדעי הרפואה ומקצועות ההנדסה, בציון ממוצע של 80 ומעלה.
    • ללימודי המוסמך ברוקחות בהתמחות ננו רפואה רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר BSc במדעים בציון ממוצע לבוגר של 85 ומעלה. 
    • הקבלה ללימודי מוסמך בכל תחום מותנית בהסכמה של מנחה מסגל בית הספר להדריך את המועמד בעבודת המחקר לתואר.
    • לתואר ד"ר ברוקחות קלינית יתקבלו מועמדים בעלי תואר בוגר ברוקחות מאוניברסיטאות מוכרות בעלי ממוצע ציונים לתואר של 85 ומעלה, בעלי רישיון לעסוק ברוקחות בישראל, ועל סמך ראיון קבלה. הקבלה לתוכנית מוגבלת במספר המשתתפים.
    • לתואר דוקטור לפילוסופיה ((PhD יתקבלו מועמדים בעלי תואר מוסמך במדעים כגון: רוקחות, מדעי הרפואה, ומדעי הטבע של מוסד מוכר להשכלה גבוהה ובעלי ממוצע ציונים לתואר של 85 ומעלה.

     

    הרשמה: 

    הרשמה ללימודי מוסמך וד"ר ברוקחות קלינית נעשית דרך אתר הרישום של בית הספר לרוקחות
     

    ההרשמה ללימודי דוקטור לפילוסופיה,PhD, נעשית דרך הרשות לתלמידי מחקר של האוניברסיטה.

     

     

    לימודי מוסמך ברוקחות מאפשרים מחקר בתחומים שונים כמפורט להלן:

    תחום הרוקחות -

    לימודי המוסמך בתחום הרוקחות משלבים מחקר בסיסי ומעשי בסביבה מחקרית בתחומי הרוקחות. ומאפשרים לסטודנטים ללמוד ולחקור נושאים בפיתוח תכשירים וצורות מתן לתרופות, ננוטכנולוגיה, הובלת תרופות לאתרי מטרה ומודלים ביו-הנדסיים. המחקרים בתחום נעים מנושאים בסיסיים של חקר מנגנוני פעולה של תרופות ותהליכים ביולוגים ועד נושאים יישומיים הנוגעים לטיפול בחולה ותעשיית התרופות.

    תחום הפרמקולוגיה -

    פרמקולוגיה משתמשת בעקרונות הבסיסיים של ביולוגיה, כימיה ורפואה כדי לקבוע כיצד תרופות משפיעות על החי. המחקר בפרמקולוגיה עוסק בזיהוי המטרות הביולוגיות של פעילות התרופה, באיתור המנגנונים בהם תרופות פועלות, בבדיקת ההשפעות הטיפוליות והרעילות של התרופות, וכן באיתור מנגנונים ומולקולות שיביאו לפיתוחן של תרופות חדשות. הסטודנטים לומדים קורסים בפרמקולוגיה וקורסים מתקדמים בביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה, גנטיקה, וביולוגיה של התא. תחומי המחקר בפרמקולוגיה כוללים חקר קולטנים ומנגנוני אותות תאיים ובין תאיים כמטרות של פעילות של תרופות, נוירופרמקולוגיה ומחלות מערכת העצבים והמוח, מטבוליזם והשמנה, כאב, אימונולוגיה ופרמקולוגיה של תאים וגידולים סרטניים.

    תחום הכימיה התרופתית -

    נושאי המחקר לתואר מוסמך בתחום הכימיה התרופתית כוללים תכנון ממוחשב של תרופות, סינתזה של מולקולות פעילות חדשות או נגזרות משופרות של תרופות קיימות, פתוח שיטות כימיות לסינתזה של חומרי טבע, חלבונים וחומצות גרעין ונגזרותיהם, סינתזה של חומרי הדמיה לזיהוי מחלות, סינתזה של ביו-פולימרים מתכלים להובלת תרופות, ופיתוח מודלים לניבוי והבנת מנגנוני קישור ופעולה של תרופות.   

     

    מוסמך בתחום הננו-רפואה -

    תכנית הלימודים בתחום זה מאפשרת חשיפה לתכני מחקר בתחום הננוטכנולוגיה תוך הרחבת הידע בנושאים הרלוונטים בכימיה, פיזיקה והנדסה, בנוסף למדעי התרופה ורוקחות. הסטודנטים נהנים משייכות לקהילת הננוטכנולוגיה באוניברסיטה ומרכז הננוטכנולוגיה האוניברסיטאי, כולל מפגשים חודשיים וימי מחקר. תואר זה פותח אפשרויות להכרת עולם הננו-חומרים, הדפסות תלת ממד, ביו-חקיינות ונשאים חכמים וביות תרופות.
    תכנית הלימודים כוללת קורסים מעשירים בתחומים השונים שחלקם ניתן לבחור וחלקם מוגדרים מראש כחובה. במסגרת המוסמך ברוקחות התלמיד/ה יידרשו לקורס ליבה בהיקף של 14 נ"ז (7 חובה ו-7 חובת בחירה). בנוסף, מי שמעוניין/ת באזכור תחום ההתמחות (רלוונטי לתחומי הננו-רפואה, הכימיה התרופתית והפרמקולוגיה) יידרשו לקורסים נוספים מוגדרים(חובת בחירה)  בהיקף של 10 נ"ז מעבר לתוכנית הליבה של הרוקחות. 

    הסטודנטים בכל התכניות זוכים ללימודים ברמה גבוהה, לבסיס מדעי ומקצועי ולהכשרה הולמת לעיסוק במחקר ופתוח בתחומי הרוקחות על כל גווניו במכוני המחקר ותעשיית התרופות והטכנולוגיה. בוגרי התוכניות השונות משתלבים במחקר באקדמיה, בתעשיית התרופות, בחברות ביו-טק, במכוני מחקר ובשרות הציבורי.

     

    המסלול הישיר לתואר דוקטור בפילוסופיה PhD 
    מיועד לסטודנטים מצטיינים בעלי תואר בוגר בתחומי המדעים ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל בעלי ציון 85 לפחות. המסלול הישיר מאפשר למתקבלים לתכנית ללמוד לתואר דוקטור לפילוסופיה (Ph.D) מבלי שיהיו חייבים לקבל תחילה את התואר מוסמך . המועמדים למסלול הישיר לדוקטורט יתקבלו תחילה לתכנית לימודי מוסמך וישלימו את כל מכסת הקורסים למוסמך, 28 נקודות זכות כולל הרצאה על עבודת המחקר שבצעו במהלך השנה הראשונה ללמודים. בסוף השנה הראשונה ללימודי המוסמך, הסטודנט יעבור בחינת סינון למעבר למסלול הישיר, בה יידרש להוכיח את הצטיינותו והתאמתו לתכנית. רשאים להצטרף סטודנטים שעמדו כבר בדרישות חובות הקורסים למוסמך בציון ממוצע של 90 לפחות ובאישור הועדה ללימודים מתקדמים של ביה"ס לרוקחות. במקרה והמועמד לא יתקבל לדוקטורט במסלול הישיר, ימשיך בלימודי המוסמך כפי שפורט לעיל. סטודנט שבכוונתו להתקבל למסלול הישיר, יגיש בקשה בכתב למזכירות תלמידי מוסמך. קבלתו של סטודנט כתלמיד מחקר, סדרי הרשמתו, הגשת הנושא לעבודת הדוקטור, לימודי השלמה שיוטלו עליו וכיו"ב, יתנהלו ידי הרשות לתלמידי מחקר.  

     

    תואר דוקטור בפילוסופיה (PhD)

    הרשות לתלמידי מחקר

     

    פרטי קשר: 

    גב' הדר הודיס, טלפון: 02-6758617, מייל: hadarho@savion.huji.ac.il 

    פרטים נוספים
  • ריפוי בעיסוק

    מידע כללי:

    בבית הספר לריפוי בעיסוק קיימים שני מסלולים לתואר מוסמך בריפוי בעיסוק M.Sc.OT. (ראו פירוט בהמשך) שמטרתם להכשיר מנהיגים/ות למקצוע הריפוי בעיסוק, וכן להרחיב ולהעמיק את הידע הקליני, התיאורטי והמחקרי בהקשר למדע העיסוק ומקצוע הריפוי בעיסוק. הלימודים נמשכים שנתיים כאשר יש אפשרות ללמוד יום בשבוע בכל שנה.

    אתר חוג 

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    • ההרשמה למסלול מוסמך עיוני תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 08.09.2024.

    • ההרשמה למסלול מוסמך מחקרי החל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 31.07.2024.

    תיתכן הרשמה גם לאחר מועד זה על בסיס מקום פנוי. יש לבדוק מול מזכירות החוג.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    הנרשמים לחוג באמצעות אתר הרישום, יבצעו רישום נוסף גם באתר ביה"ס לריפוי בעיסוק. יש לוודא כי פרטי הרישום התקבלו בדוא"ל: nitzans@savion.huji.ac.il

    כדי להירשם יש ללחוץ על ← טפסי הרשמה למילוי

     

     

    מבנה התכנית:

    קיימים כיום שני מסלולים בתכנית המוסמך בריפוי בעיסוק:

    המסלול המחקרי – מטרת מסלול זה היא לפתח חשיבה מחקרית ומומחיות על-ידי הקניית ידע וכלים, לשאול שאלות מחקריות וקליניות, לתכנן ולערוך מחקר וליישמו. מסלול זה מאפשר לבוגרים להוביל מחקר בשדה הקליני. בנוסף, המסלול מתאים לסטודנטים/ות שמעוניינים להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב באקדמיה. מסלול זה פתוח לאנשי מקצועות הבריאות השונים  (ייתכן ויידרשו השלמות). יחד עם זאת, בוגרי מסלול זה שאינם בעלי תואר בוגר בריפוי בעיסוק לא יהיו רשאים לעסוק במקצוע הריפוי בעיסוק.

    המסלול העיוני – מטרת מסלול זה היא להכשיר מרפאים/ות בעיסוק למנהיגות ויזמות מקצועית ולתפקידי ניהול הדרכה ופיקוח. הדגש במסלול זה הינו על העמקה והתמחות במגמות קליניות במקצוע הריפוי בעיסוק באמצעות פיתוח מיומנויות של חשיבה קלינית ושל יכולת להבין ולתרגם ידע מחקרי לעבודה הקלינית. רבים מבוגרי מסלול זה מאיישים כיום משרות ניהוליות במגוון מסגרות קליניות בארץ. מסלול זה פתוח לבוגרי תכניות הבוגר בריפוי בעיסוק בלבד.

     

    התמחויות במסגרת לימודי מוסמך בריפוי בעיסוק:

     

    התמחות בהפרעות נוירו-התפתחותיות - תכנית חדשה

    בשנת תשפ"ג נפתחה התמחות במסגרת לימודי המוסמך (במסלולים המחקרי והעיוני), בנושא הפרעות נוירו-התפתחותיות, מטרת ההתמחות היא להכשיר מרפאים/ות בעיסוק לעסוק במחקר ולהוביל צוותים בעבודה קלינית עם אוכלוסייה זו. ההתמחות תקנה לבוגריה ידע תיאורטי, מחקרי ויישומי בנושא ההפרעות הנוירו-התפתחותיות שכיחות (כגון, לקויות למידה, הפרעת קשב וריכוז, הפרעה בויסות חושי, אוטיזם והפרעה התפתחותית בקואורדינציה). ההתמחות אינה כוללת התנסות קלינית מעשית, אולם היא תרחיב ותעמיק את היכולת לחשיבה קלינית מבוססת ראיות מחקר בעזרת ניתוח מקרים. סטודנטים/ות בהתמחות במסלול המחקרי, נדרשים/ות לכתוב תיזה בנושא הקשור להפרעות נוירו-התפתחותיות. סטודנטים/ות בהתמחות במסלול העיוני, נדרשים/ות לעשות פרוייקט קליני בנושא הקשור להתמחות. היקף הלימודים בהתמחות זהה להיקף הלימודים במסלולי המוסמך הרגילים. 

    סטודנטים/ות שבוחרים/ות התמחות זו ולומדים/ות במסלול העיוני יידרשו לעשות פרויקט גמר.

     

    התמחות בקידום תפקוד ובריאות בזקנה  - תכנית חדשה

    תכנית ההתמחות בקידום תפקוד ובריאות בזקנה היא תכנית מצטיינים שנפתחה בשנת תשפ"ג. היא מיועדת לסטודנטים.ות בבמסלול המחקרי בלבד. מטרת ההתמחות היא לקדם את כישוריהם.ן של מרפאות.ים בעיסוק מצטיינים.ות להשתלב בעבודה קלינית, במחקר, וכן במנהיגות ובהובלת צוותים העוסקים בקידום תפקוד ובריאות בזקנה. ההתמחות מקנה לבוגריה ידע תיאורטי, מחקרי ויישומי בנושא  הזקנה, וכן כלים לחשיבה קלינית ותרגום ידע מחקרי לעבודה הקלינית. כמו-כן ההתמחות מכשירה את בוגריה לפיתוח יזמות בתחום הזקנה. בעזרת המומחיות שירכשו במסגרת ההתמחות, יהפכו הבוגרים.ות לדמויות מפתח בפיתוח וניהול שירותים לקידום התפקוד בזקנה במערכות הבריאות והרווחה, בהדרכת אנשי מקצוע, בני משפחה ומטפלים לא-מקצועיים, וכן יהיו מעורבים.ות במיזמים קליניים, בריאותיים, חברתיים, מחקריים וטכנולוגיים לקידום התפקוד אצל אנשים זקנים.

    סטודנטים בהתמחות זו נדרשים ללמוד יומיים בשבוע. הקורסים השונים כוללים, הרצאות, עבודות בקבוצות, עבודה עצמאית וכתיבת תיזה בנושא.

    סטודנטיות שמתקבלים לתכנית מקבלים פטור משכר-לימוד וכן מלגת מחייה.

     

    התמחות במוגבלויות ובריאות הנפש 

    תפיסת העל של ההתמחות בתחום המוגבלויות ובריאות הנפש נשענת על נקודת מבט אינטגרטיבית, אשר שמה דגש על חיבור תיאורטי ומעשי בין מדיניות חברתית, היבטים חברתיים, רפואיים ותפקודיים ויישומם בדרכי הערכה, התערבות, טיפול ושיקום עם אנשים עם מוגבלויות ובני משפחותיהם.

      

    ניתן ללמוד את ההתמחויות הן במסלול המוסמך המחקרי והן במסלול העיוני. היקף שעות הלימוד לסטודנטים/ות הבוחרים/ות בהתמחות זהה לזו של המסלול בו הם/ן לומדים/ות.

     

    יום אוריינטציה - נוכחות חובה - יתקיים בתאריך ה-28.10.2024.

     

    פרטים נוספים לגבי תנאי קבלה ותכנית הלימודים ניתן למצוא באתר ביה"ס לריפוי בעיסוק 

     

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לרפואה

    מסלול מחקרי: תואר בוגר בריפוי בעיסוק או תואר בוגר בתחומים נלווים, בממוצע 89 לפחות.

    מסלול עיוני: לבעלי תואר בוגר בריפוי בעיסוק בלבד, בממוצע 85 לפחות.

    בשני המסלולים נדרש ראיון קבלה.

    מספר המתקבלים ללימודי מוסמך מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג, ולפיכך עמידה בממוצע הציונים כפי שפורט לעיל אינה מבטיחה קבלה ללימודי המוסמך. 

    נדרש פטור באנגלית ובעברית לקבלה לתואר מוסמך, טרם תחילת הלימודים. בוגרי תואר ראשון ממוסד לימודי המוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה, יחשבו כבעלי פטור מאנגלית ועברית.

     

     

    פרטי קשר:

    מזכירת מסלול המוסמך בריפוי בעיסוק: ניצן שטיינברג, 02-5880294, nitzans@savion.huji.ac.il 

     

    פרטים נוספים
  • רפואה וטרינרית

    מידע כללי:

    • עקב מלחמת חרבות ברזל, ההרשמה לבי"הס לרפואה וטרינרית לשנה"ל תשפ"ה תחל ב-25.2.2024 ותסתיים ב-1.6.2024.
    • מועמדים שבעקבות המלחמה לא יספיקו לעמוד בדרישות הקבלה עד 1.6.2024, יפנו למזכירות לביה"ס לקבלת הארכה.
    • מועמדים שצריכים לגשת לבחינה הפסיכומטרית - מועד יולי 2024 של הבחינה יהיה המועד האחרון התקף לצורך קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה (ולא מועד אפריל כבכל שנה רגילה).
    • על אף המלחמה, יש להימנע מקבלת ציון בינארי "עובר" בקורסי הקדם.

    ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט הינו המוסד היחיד במדינת ישראל המכשיר סטודנטים לקבלת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית (D.V.M). ביה"ס רואה עצמו כמרכז של ידע ומצוינות בתחומי הוראת הרפואה הווטרינרית, המחקר הווטרינרי והשרות הווטרינרי, לרווחת בעלי החיים והאדם. סגל ביה"ס שוקד על ביסוסו בשורה אחת עם מיטב המוסדות להוראה ולמחקר וטרינרי בעולם. ביה"ס מהווה מקור ראשוני לידע וטרינרי הנוגע לבריאותם ורווחתם של בני אדם, חיות מחמד, חיות המשק וחיות הבר. פעילות זו נעשית בשיתוף פעולה ואחווה מקצועית עם הממסד הווטרינרי, החקלאי והבריאותי בישראל ועם אנשי המקצוע השונים. 

    הלימודים לקראת תואר דוקטור לרפואה וטרינרית נמשכים 4 שנים לאחר תואר ראשון באחד המקצועות המפורטים מטה. לימודי התואר "ד"ר לרפואה וטרינרית-DVM" מקבילים ללימודי מוסמך מחקרי, ומאפשרים לבוגר ביה"ס להמשיך ללימודי תואר שלישי ((PhD.

    הלימודים בשנתיים הראשונות מתקיימים בעיקר ב קמפוס ה פקולטה לחקלאות ברחובות, ובמהלכן נלמדים מקצועות הרפואה הווטרינרית הקדם קליניים והקליניים בעזרת הרצאות, תרגילים, סמינרים, מעבדות ותרגול מעשי של מיומנויות הנדרשות באבחון וטיפול בבע"ח.

    הלימודים בשנים ג' ו-ד' מתקיימים ברובם בקמפוס בית הספר בבית דגן. השנה השלישית מוקדשת ללימודים קליניים של היבטים שונים של המקצוע בעזרת הרצאות, תרגילים ומעבדות והשנה הרביעית מוקדשת לעבודה מעשית במקצועות הרפואה הווטרינרית השונים במסגרת בית החולים הווטרינרי להוראה, במסגרת של עבודה קלינית עם חיות המשק ובעבודה עם אנשי בריאות הציבור וגהות המזון. השנה המעשית דורשת את מלוא זמנו של הסטודנט, כולל תורנויות וכוננויות בלילות, בסופי שבוע ובחגים. 

    הסגל האקדמי של בית הספר לרפואה וטרינרית מורכב מחוקרים וטרינרים ושאינם וטרינרים העוסקים בחקר שאלות וטרינריות, רפואיות ובכאלו הנושקות למקצוע. בסגל המרצים גם מומחי בית החולים הווטרינרי האוניברסיטאי ומומחים בתחומי הווטרינריה השונים, רובם בעלי מומחיות בינלאומית. סגל בית הספר כולל מורי חוץ הנמנים על טובי בעלי המקצוע בארץ בתחומם. 

     

    תנאי ההרשמה והקבלה לשנת תשפ"ה:

    מועד פתיחת הרשמה:  25.2.2024
    מועד סיום ההרשמה והמצאת המסמכים הינו: 1.6.2024
    מועמדים שבעקבות המלחמה לא יספיקו לעמוד בדרישות הקבלה עד 1.6.2024, יפנו למזכירות ביה"ס לקבלת הארכה (גב' ג'קי הירש jackieh@savion.huji.ac.il או מר עדיאל ברודמן adielbr@savion.huji.ac.il)


    לביה"ס לרפואה וטרינרית יכולים להירשם מי שממלאים אחר כל התנאים הבאים:

    א. בעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר בארץ בציון ממוצע 85 לפחות באחד מהתחומים הבאים: 

    חקלאות (החוגים הנלמדים בפקולטה לחקלאות למעט : ניהול מלונאות משאבי מזון ותיירות; כלכלה חקלאית ומנהל בחקלאות) 

    רפואה, רפואת שיניים, מדעים ביו-רפואיים, מדעי המעבדה הרפואית, רוקחות 

    ביוטכנולוגיה 

    פסיכוביולוגיה 

    ביולוגיה, מדעי בעלי החיים, מדעי החי/החיים ,מדעי הטבע (למעט מתמטיקה והחוגים הנלמדים במסגרת ביה"ס להנדסה ולמדעי המחשב) 

    מדעי הים 

    הנדסה ביו-רפואית 

    ביואינפורמטיקה 

    מדעי המח 

    רשאים להירשם גם סטודנטים בתחומים אלו, ששנת לימודיהם האחרונה לבוגר הינה תשפ"ג, קבלתם מותנית בהצגת אישור זכאות לתואר בוגר עד לתאריך 15.09.2024 
     

    ב. קורסי הקדם נכללו בתכנית הלימודים לתואר והציון בכל אחד מהם 80 לפחות

    הקורסים 

    היקף נ"ז מינימלי 

    היקף שעות מינימלי 

    אימונולוגיה 

    28 

    ביוכימיה 

    84 

    ביולוגיה (זואולוגיה, ביולוגיה כללית וכו') 

    12 

    168 

    גנטיקה 

    56 

    כימיה (כללית, אורגנית, אנליטית  פיסיקלית וכו') 

    12 

    168 

    מיקרוביולוגיה (וירולוגיה, פרזיטולוגיה וכו') 

    56 

    מתמטיקה 

    56 

    סטטיסטיקה 

    42 

    פיסיולוגיה של בעלי חיים או אדם 

    84 

    פיסיקה 

    84 

     
     

    על ציוני הקורסי הקדם הללו להופיע בגיליון ציוני המועמד עד מועד סיום ההרשמה.יש להימנע מקבלת ציון בינארי "עובר"  בקורסי הקדם.
    מועמדים שלמדו במוסדות בהם אחד הקורסים מהרשימה ניתן רק בסמסטר השישי יוכלו להגיש בקשה לוועדת הקבלה של ביה"ס אשר תבחן את בקשתם. מועמדים אשר לא לומדים קורסי ליבה במסגרת התואר הראשון או מועמדים שעליהם ללמוד בשנית קורסים אלו ע"מ להגיע לציון הסף הנדרש, יכולים להשלימם בפקולטה לחקלאות או בכל מוסד אקדמי מוכר בישראל. על ציוני ההשלמה, אם נעשו, להגיע עד מועד סיום ההרשמה והם יתווספו לחישוב ציון התואר.

     

    ג. ציון  600 לפחות בבחינה הפסיכומטרית בדגש רב תחומי ו/או ציון 600 לפחות בדגש הכמותי. עקב מלחמת "חרבות ברזל" מועד יולי 2024 של הבחינה הפיכומטרית-הינו המועד האחרון התקף לצורך קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה (ולא במועד אפריל כבכל שנה רגילה ) 
     

    ד. "פטור" באנגלית
     

    ה. עמידה בדרישות העברית
     

    ו.  אזרחות ישראלית - בעלי תעודת זהות ישראלית או תושב קבע.
     

    ז. הצהרת בריאות, יש להוריד מאתר ביה"ס למלא ולצרף לבקשת ההרשמה. 
     

    ח. ניתן להגיש מועמדות לבית הספר עד 7 שנים מיום סיום התואר הראשון.
     

    ט. ניסיון מעשי אנו רואים חשיבות בחשיפה מוקדמת של הסטודנטים לחיות מחמד ומשק. כל המועמדים לביה"ס לרפואה וטרינרית חייבים להוכיח ניסיון מעשי בעבודה עם בעלי חיים שיכלול לפחות שלושה שבועות של עבודה בשלוש מסגרות, לפי הפירוט הבא: 

                     1. שבוע עבודה (30 שעות) במרפאה לחיות מחמד   

                     2. שבוע עבודה (30 שעות) באורוות הסוסים, או עם רופא סוסים

                     3. שבוע עבודה (30 שעות) במשק בעלי חיים (רפת ,דיר, לול וכד')

     

    לא ניתן לצבור ניסיון מעשי על סמך עבודה בפינות חי, גני חיות, חוות חופש, בריכות דגים וכו' (במקרה של ספק לגבי התאמת המסגרת יש לפנות למזכירות ביה"ס). המועמדים מתבקשים לדאוג לחשיפה זו בכוחות עצמם. באתר בית הספר יש טופס אישור על התנסות מעשית זו. יש להדפיסו, למלאו, ולהחתים את שלושת האחראים במקומות ההתנסות. כמו כן, כל אחד משלוש האחראים מתבקש לכתוב מכתב חוות דעת מפורט אודות המועמד/ת. על המכתבים להיות ברורים, רשמיים, עם לוגו המסגרת, פרטי התקשרות עם אחראי המקום, ונושאים חתימה, חותמת ותאריך. מכתבים אשר אינם עומדים בדרישות אלו לא יתקבלו. את שלושת המכתבים ואת הטופס החתום בצירוף תמונת פספורט יש לשלוח למזכירות ביה"ס לרפואה וטרינרית עד 1.6.2024יילקח בחשבון הניסיון המעשי אשר נצבר לפני מועד הרישום ולכל המאוחר בשש השנים הקודמות.

     

     

    כל המועמדים חייבים לשלוח גיליון ציונים של כל הלימודים הכולל ממוצע משוקלל ופירוט הקורסים כולל ציונים סופיים, למזכירות ביה"ס לרפואה וטרינרית עד .1.6.2024 בנוסף, לחומר הנשלח למזכירות בית הספר יש לצרף גם:

    1. קובץ תמונת פנים (תמונת פספורט)  2.טופס הצהרת בריאות (אין צורך בחתימת רופא) 3. קורות חיים       4.טופס התנסות מעשית 5. שלוש המלצות של החתומים על טופס ההתנסות.

    כתובת למשלוח:

    גב' ג'קי הירש jackieh@savion.huji.ac.il או מר עדיאל ברודמן adielbr@savion.huji.ac.il

     

    בחירת המועמדים:

    מספר המקומות בביה"ס מצומצם ולפיכך מתקבלים מועמדים בעלי נתוני קבלה גבוהים ביותר. המועמדים ידורגו במדרג ציונים על פי ממוצע הישגיהם האקדמיים. כלהלן:

    א. לבעלי תואר בוגר - הממוצע הסופי לתואר. 

    ב.  בעלי לימודים אקדמיים חלקיים ל תואר בוגר - יילקח הציון הממוצע המצטבר של כל הלימודים הקודמים לתואר (5 סמסטרים לפחות). 

    ג.  במקרה וגיליון הציונים מכיל ציון "פטור" ו/או "זיכוי" (ע"ס לימודים אקדמיים במוסד אחר) הציון ששימש בסיס ל"פטור"/"זיכוי" יובא גם הוא בחישוב הממוצע המשוקלל לצורכי קבלה. על כן, על המועמד למסור בעת ההרשמה גיליונות ציונים מכל המוסדות בהם למד. 

    סטודנטים החוזרים על קורסים במטרה להגיע לציון סף נדרש או במטרה לשפר את הממוצע , הציון החדש יצטרף לממוצע האקדמי ולא יחליף קורס ישן שקיים עם ממוצע נמוך יותר. 

    סטודנטים אשר למדו קורסים נוספים, שאינם חלק מלימודי תואר הבוגר או קורסי הליבה, צריכים לקבל את אישור יו"ר ועדת הקבלה להוספת הציונים החדשים לממוצע הקבלה.

    ד. לבעלי תואר בוגר ומוסמך - לצורכי קבלה יחושב ציון משוקלל המבוסס על ממוצע הבוגר (משקל 80%) וממוצע המוסמך (משקל 20%). לימודי המוסמך ישוקללו עם לימודי הבוגר רק במידה וישנה זכאות לתואר המוסמך. לימודים חלקיים ל תואר מוסמך לא ישוקללו לצרכי קבלה.

    ה.  מועמדים עם תואר משולב (דו-חוגי) כשהחוג השני הינו ללא זיקה לדרישות וטרינריה, נדרשים לקבל אישור מראש להצגת המועמדות ובאילו תנאים. 

     

    חובת נוכחות:

    לידיעתכם, קיימת חובת נוכחות בכל השיעורים, ההרצאות, התרגילים, המעבדות וכדומה, במהלך כל שנות הלימודים.

     

    ועדת חריגים:

    א.  ביה"ס ישקול מתן העדפה מסויימת לקבלת מועמדים בעלי רקע במחקר מדעי, חיות משק ו/או גהות המזון, לתושבי הפריפריה, בני מיעוטים ו/או נציגי מגזרים טעוני טיפוח. מועמדים הנמנים עם אחת הקבוצות הנ"ל מוזמנים לשלוח למזכירות ביה"ס מכתב המפרט את הנימוקים לבקשת ההעדפה, בצירוף כל המסמכים העשויים לתמוך בבקשה זו. 

    ב. מועמדים בעלי תואר ראשון מחו"ל , בציון מינימום 85 בהתאם לכללי התרגום הנהוגים באוניברסיטה העברית. הציון שילקח בחשבון הוא הציון הסופי לתואר כפי שניתן ע"י המוסד מעניק התואר (פירוט תנאי הקבלה של אוכלוסייה זו דרך המשרד לקבלת תלמידי חו"ל ובאתר שלהם). 

    ג. מועמדים שאינם מקיימים תנאי אחד מכלל התנאים שפורטו לעיל (פסיכומטרי גבולי, ציוני ליבה פחות מהנדרש וכדומה). 

    ד. מועמדים ששירתו במילואים במשך 60 יום ב-2024 ושוחררו 60 יום או פחות לפני מועד הבחינה הפסיכומטרית של מועד יולי, יוכלו לפנות בבקשה למזכירות החוג  לקבלת אישור להבחן בבחינה הפסיכומטרית של מועד ספטמבר 2024.

     

    תנאי קבלה למועמדים שהחלו לימודי רפואה וטרינרית בחו"ל (קבלה לשנה ב'):

    הדיון בבקשות של המועמדים שהחלו לימודי רפואה וטרינרית בחו"ל ורוצים להתקבל לשנה ב' לביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, יתקיים סמוך לפתיחת שנת הלימודים ורק אם יתפנו מקומות. רשאים להציג את מועמדותם:

    1.      בוגרי לימודי רפואה וטרינרית בהיקף של שנתיים לפחות בחו"ל או שנה בארה"ב במוסד המוכר באוניברסיטה העברית 

    2.      הלימודים הקודמים חייבים לכלול את כל הקורסים הנדרשים להרשמה לשנה א', ואת הקורסים הנלמדים בשנה א' בביה"ס לרפואה וטרינרית של האוניברסיטה העברית .

    3.      בחינה פסיכומטרית כמותי ו/או רב תחומי בציון 600 לפחות. מועד אחרון לבחינה לנרשמים הוא יולי 2420

    4.      "פטור" באנגלית ו "פטור" בעברית  (פרטים במשרד לקבלת תלמידים מחו"ל). 

    5.      אזרחות ישראלית. 

    סדרי הרשמה:

    מועד סיום ההרשמה למועמדים שהחלו לימודי רפואה וטרינרית בחו"ל לשנה ב' - 31.08.2024.  המועמדים יגישו את גיליון הציונים  כולל ממוצע משוקלל וקורות חיים עד סיום ההרשמה.

     

     תוכניות מיוחדות:

    תכניות משולבות: DVM/MSc, DVM/PhD

    קבלה לתכניות אלו תתאפשר רק לאחר שהמועמד התקבל כתלמיד מן המניין לתואר DVM

    פרטים נוספים באתר ביה"ס

    מוסמך בבריאות ציבור וטרינרית -MVPH: 

    מיועדת לבעלי תואר דוקטור לרפואה וטרינרית ממוסד מוכר להשכלה גבוהה.

    פרטים נוספים באתר ביה"ס

     

    ייעוץ לימודים:

    גב' ג'קי הירש: טל' 08-9489021, jackieh@savion.huji.ac.il ,
    מר עדיאל ברודמן: טל' 08-9489031  adielbr@savion.huji.ac.il

    ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, ת"ד 12 רחובות. 

     

    פרטים נוספים