• מדעי הצמח בחקלאות

    תכנית הלימודים שלנו מציעה לסטודנטים לימוד מעמיק של מדעי הצמח והכנה מקיפה לקראת אתגרי האגרוטכנולוגיה וחקלאות במאה ה-21. התכנית מסתמכת על פיתוחים חדשניים מתחומי הביוטכנולוגיה, הגנטיקה והביולוגיה המולקולרית, תוך מודעות לשמירת איכות הסביבה וטיפוח ערכי טבע ונוף.

    הסטודנטים בחוג זוכים ללימודים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר ונהנים מלימודים באווירה נעימה מהנה ומאתגרת ועם סיום הלימודים מוענק  להם תואר בוגר במדעי החקלאות.

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הקרקע והמים

    מדעי הקרקע והמים - עיצוב החקלאות, משק המים והסביבה של המחר

    החוג למדעי הקרקע והמים מוביל את המהפכה הטכנולוגית בחקלאות המודרנית ובניהול משק המים בישראל. בעידן של אתגרים גלובליים - מגידול מואץ באוכלוסייה ועד משבר האקלים - אנו מכשירים את המומחים שיעצבו את עתיד החקלאות, משק המים ויסייעו בשמירה על הסביבה.

    המציאות הישראלית הייחודית, בה משאבי המים והקרקע הם מוגבלים ביותר, מחייבת פיתוח אסטרטגיות בנות קיימא לניהול משאבים אלו ולקיום חקלאות יצרנית סביבתית ועמידה לשינויי האקלים. תוכנית הלימודים שלנו מעניקה לסטודנטים הכשרה מקיפה במדעי היסוד לצד התמחות מעמיקה בתחומי הקרקע, המים, הסביבה והחקלאות. המסלול מאפשר התמקדות בשלושה אפיקים מרכזיים: סביבה, חקלאות, או חקלאות חישובית (אגרוטק).

    ההכשרה המקיפה והרב-תחומית שמקבלים בוגרי החוג מאפשרת להם להשתלב בתפקידי מפתח בחזית החדשנות החקלאית, הסביבתית והטכנולוגית:

    • בחברות אגרוטק מובילות - כאגרונומים מומחי מדעי הנתונים ואגרונומים דיגיטליים, מפתחי פתרונות טכנולוגיים לחקלאות.
    • במגזר החקלאי - כאגרונומים ויועצים מקצועיים במשקים חקלאיים, בארגוני מגדלים ובשירות ההדרכה והמקצוע של משרד החקלאות.
    • בתחום המים והסביבה - ברשות המים, בחברת מקורות, במשרד להגנת הסביבה, בחברות מובילות בתחום היעוץ והעשייה הסביבתית.
    • בתפקידי ניהול וייעוץ - בחברות תשתית, בארגונים סביבתיים, ובפרויקטים של פיתוח בר-קיימא בארץ ובעולם.
    • בגופי מחקר ופיתוח - במכוני מחקר, בחברות ייעוץ סביבתי, ובפרויקטים בינלאומיים.

     

    קצת לעומק:

    לימוד מעמיק ומחקר מיוחד המתייחס להיבטים הקשורים בניצול בר-קיימא של משאבי הקרקע והמים ומשאבי טבע אחרים, הוא הכלי המרכזי העומד לרשות החברה האנושית בהתמודדות עם ייצור המזון להאכלת אוכלוסיית העולם ולפתרון בעיות סביבתיות חמורות הקשורות בזיהום קרקע, מים עיליים, מי-תהום והאטמוספרה. המחקר מסייע לזיהוי תהליכים ובעיות, חקלאיות וסביבתיות, ולהצעת פתרונות, כדוגמת התאמת ממשקי קרקע ומים לגידולים שונים, להשאת היבול ולמזעור הפגיעה בסביבה, מחזור מים  וחומרי פסולת שמקורם בחקלאות, בסקטור התעשייתי ובישוב העירוני.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הקרקע והמים וכלכלת סביבה וניהול

    התכנית האינטר-דיסציפלינרית בין מדעי הקרקע והמים וכלכלת סביבה וניהול מספקת רקע עשיר הן במדעי הטבע והן במדעי החברה.

    תכנית זו נועדה לענות על הצורך המחקרי והתעסוקתי של שילוב ידע וכלים מתחום כלכלת סביבה וניהול ומתחום מדעי הקרקע והמים לטובת התמודדות אינטגרטיבית עם מגוון היבטים עכשוויים רלוונטיים הקשורים בחקלאות מדייקת וסביבתית. התכנית כאמור מציעה מסלול דו-חוגי בין דיסציפלינה במדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) ומדעי הטבע (מדעי קרקע מים) בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. התכנית, ייחודית באוניברסיטה העברית ומחוצה לה, משלבת בין התכניות החד-חוגיות של החוג למדעי קרקע ומים והחוג לכלכלת סביבה וניהול באופן שמאפשר לבוגריה לקבל את ההכשרה הבסיסית המלאה הניתנת בשני החוגים.

    שני החוגים ממוקמים בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ברחובות, ועל כן תכנית הלימודים תינתן במלואה באותו הקמפוס, ברחובות.

    לפרטים נוספים על החוג למדעי הקרקע והמים

    לפרטים לגבי החוג לכלכלת סביבה וניהול
     

    פרטים נוספים
  • מדעי כדור הארץ

     

    מדעי כדור הארץ עוסקים בחקר התהליכים המעצבים את כדור הארץ המוצק, את הימים והאוקיאנוסים ואת האטמוספירה. מורי החוג הם מדענים וחוקרים מובילים מהשורה הראשונה ומחקריהם מתמקדים בהיבטים מרכזיים בחזית מדעי כדור הארץ. במדעי כדור הארץ קיים יישום נרחב של כימיה, פיסיקה, מתמטיקה ומדעי המחשב בחקר סוגיות הקשורות לכדור הארץ, ובשנה הראשונה ללימודים מקנים לסטודנטים בסיס חזק במקצועות אלו. בנוסף, מתחילים להכיר את כדור הארץ באמצעות מבואות לגיאולוגיה, למדעי האטמוספרה ולמדעי הים, וכן מתקיים סיור עם דגש גיאולוגי בנגב. 

    לקראת תום השנה הראשונה, כל סטודנט בוחר התמחות מבין שתי התמחויות: גיאולוגיה ואקלים-אטמוספרה-אוקיאנוגרפיה (א.א.א.). בשנה השנייה של הלימודים מעמיקים את הידע עם קורסי ליבה בהתמחות הנבחרת. בשנת הלימודים השלישית מעמיקים את הידע עוד יותר עם קורסים מתקדמים ומרחיבים את הידע עם קורסי בחירה, יחד עם הזדמנויות להכיר מחקר בתחומים שונים. בנוסף, במהלך הלימודים מתקיימים סיורים, מחנות מיפוי בשטח, והזדמנויות ללימודי אוקיאנוגרפיה בים.

     

    התמחות בגיאולוגיה עוסקת בהתפתחות ובמבנה כדור הארץ ובאופן פעולתו, בתהליכים המתרחשים במעמקיו ובפני שטחו וביחסי הגומלין בין מעטפת הסלע של כדה"א עם האטמוספרה והאוקיאנוסים. בקורסים לומדים הסטודנטים להכיר מינרלים, סלעים ומאובנים, ולומדים על היווצרות רכסי הרים, תנועת הלוחות, רעידות אדמה והדינמיקה של כדור הארץ, שיטות תיארוך המבוססות על שעונים רדיואקטיביים, תנועות מי תהום, שטפונות, הידרולוגיה, התפתחות הנוף וגיאומורפולוגיה, יצירת סלעים והרי געש, בניית שוניות אלמוגים, היווצרות מאגרי נפט וגז, שינויי אקלים ועוד. במעבדות מכירים הסטודנטים מכשור מדעי מודרני וקונים ידע אנליטי מתקדם בקביעת מבנה והרכב של מוצקים ותמיסות. מתקיימים כ-20 ימי מיפוי, סיור ומחקר בשדה. למעוניינים יש אפשרות להשתתף ב 5 ימי הפלגות ועבודת ים. 

     

    התמחות ב-א.א.א עוסקת בלימוד אקלים כדור הארץ ובשני האלמנטים המרכזיים המשותפים בקביעת האקלים, האטמוספרה והאוקיאנוסים. תכנית הלימודים כוללת קורסים בנושאים של תהליכים פיסיקליים וכימים הקשורים בהרכבו של האוויר באטמוספרה ובתנועתו, תהליכי התפתחות עננים והמטרת משקעים, תנועת האוויר באטמוספרה ותנועת המים באוקיאנוסים, כימיה אטמוספרית, המחזוריות הכימית של פחמן דו-חמצני, מעברי קרינה באטמוספירה, חישה מרחוק של תכונות האטמוספירה ופני השטח, ומרכיבים של מודלים אקלימיים. בנוסף סטודנטים משתתפים בקורס אוקיאנוגרפיה מעשית באילת.

     

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    פרטים נוספים