כלכלת סביבה וניהול
-
717
-
חקלאות מזון וסביבה
-
רחובות
-
איכות הסביבה חשובה לכם? מחפשים אופק ניהולי?
לאור תשומת הלב הגדלה והולכת לתופעות של התחממות גלובלית ושינויי אקלים, הכלכלה של משאבי טבע ואיכות הסביבה הוא אחד הנושאים החמים המעסיקים אנשי מקצוע מתחומים שונים. החוג לכלכלת סביבה וניהול של האוניברסיטה העברית מציע תכנית לימודים איכותית, מגוונת, ובעלת אוריינטציה יישומית בתחומי הכלכלה והמנהל, עם דגש על כלכלת משאבי הטבע, איכות הסביבה, החקלאות והמזון. הלימודים מתקיימים ברמות בוגר, מוסמך ודוקטור, כל זאת באווירה הביתית ב קמפוס הירוק של ה פקולטה לחקלאות ברחובות, מרחק חמש דקות הליכה מתחנת הרכבת. החוג הוא בעל היסטוריה ומורשת של מצוינות ונחשב בין המובילים בתחומו בעולם.
לימודי הבוגר בחוג משלבים קורסים בכלכלה תיאורטית ויישומית, כלכלת משאבי הטבע ואיכות הסביבה, החקלאות והכפר, המזון, מימון, שיווק וחשבונאות. קורסי הבסיס מקנים ידע חיוני במחשבים, מתמטיקה וסטטיסטיקה. מטרת החוג להכשיר חוקרים ואנשי מעשה בתחומי הכלכלה והמנהל המתמחים בתחום הסביבה, משאבי הטבע והמגזר החקלאי. בוגרי החוג מועסקים במגוון רחב של משרות, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי, ורבים מהם הגיעו לעמדות בכירות. הבוגרים המצטיינים יכולים להמשיך בלימודים ל תואר מוסמך בחוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ או בחו"ל.
-
החוג לכלכלת סביבה וניהול מכשיר כלכלנים בעלי ידע תיאורטי ויישומי רחב בתחומי הכלכלה והמנהל, עם דגש על כלכלת החקלאות, המזון, משאבי הטבע ואיכות הסביבה. בנוסף לכך, החוג מאפשר שילוב ייחודי של לימודי כלכלה ומנהל עם מדעי הטבע, תוך מתן אפשרות לסטודנט לקבוע את המשקל היחסי של שני התחומים הללו על ידי בחירת מסלול לימודים התואם את העדפותיו. מגוון האפשרויות נע בין מסלול הכולל לימודי כלכלה ומנהל בלבד, מסלול עם התמחות באחת משלוש חטיבות, או מגוון מסלולים משותפים ודו-חוגיים עם חוג נוסף ב פקולטה .
תלמידי החוג רשאים להצטרף לאחת משלוש החטיבות:
-
» אנו גאים להיות החוג היחיד בארץ ללימודי כלכלת סביבה וניהול. לחוג היסטוריה מפוארת של למעלה מ-80 שנה והוא בעל מורשת של מצוינות ומדורג בין המובילים בתחומו בעולם. החוג לכלכלת סביבה וניהול עושה כל מאמץ על מנת שהסטודנטים יפיקו את המרב מלימודיהם. תכנית ההוראה כוללת מגוון של קורסים ברמה ובאיכות המקבילות למוסדות ההוראה המובילים בעולם. רבים מהבוגרים ומסגל החוג מילאו וממלאים תפקידי מפתח במשק. מידע נוסף על החוג ניתן למצוא באתר החוג לכלכלת סביבה וניהול.
» המחלקה לכלכלת סביבה וניהול בפייסבוק – האתר כולל חלק הפתוח אך ורק לסטודנטים ולבוגרי החוג, בו מתפרסמות באופן שוטף הצעות עבודה בתחומי הכלכלה, ורבים מהסטודנטים והבוגרים מעידים כי מצאו עבודה בדרך זו.
» קיים אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לשנה ב'. לפרטים נוספים
♦ האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים
-
יו"ר החוג: ד"ר אוהד רוה דוא"ל, ohad.raveh@mail.huji.ac.il, טלפון: 08-9489373
מזכירות החוג: גב' מירי ארזי דוא"ל, miriguy@savion.huji.ac.il
http://pnyot.huji.ac.il/agri, טלפון: 08-9489230
-
בחוג כלכלת סביבה וניהול קיימים מספר מסלולי הרשמה:
717-1710- כלכלת סביבה וניהול חד-חוגי
717-1910- כלכלת סביבה וניהול דו-חוגי בשילוב עם מדעי הצמח בחקלאות - תנאי הקבלה מפורטים בעמוד המסלול
717-1916- כלכלת סביבה וניהול דו-חוגי בשילוב עם מדעי הקרקע והמים - תנאי הקבלה מפורטים בעמוד המסלול
717-1918- כלכלת סביבה וניהול דו-חוגי בשילוב עם מדעי בעלי החיים
717-1723- כלכלת סביבה וניהול חד-חוגי עם חטיבה בחקלאות ואיכות הסביבה
717-1715- כלכלת סביבה וניהול חד-חוגי עם חטיבה בשיווק ובמימון
-
126 נ"ז
-
• מסלול חד חוגי
• מסלול חד חוגי עם אחת משלושת החטיבות (שיווק/מימון אגרואינפורמטיקה איכות הסביבה וחקלאות) או עם אמירים- תכנית מצטיינים מדעי החקלאות
• מסלול דו חוגי עם מדעי קרקע ומים.
• מסלול דו חוגי עם מדעי הצמח בחקלאות.
• מסלול משותף עם ביוטכנולוגיה.
• מסלול דו חוגי עם מדעי בעלי החיים - מסלול לימודים חדש בשנת תשפ"ה.
• מסלול עם לימודי הכנה למוסמך במנהל עסקים -
המחלקה לכלכלת סביבה וניהול כוללת כתריסר חברי סגל הניצבים בחזית המחקר המדעי בתחומי התמחותם, ומחקריהם מתפרסמים בכתבי העת המדעיים היוקרתיים בעולם. רבים מחברי הסגל משמשים גם בעמדות מפתח כחברי דירקטוריון, יועצים ומנהלים במוסדות ממשלתיים ואחרים. סטודנטים שיעמדו בדרישות הסף וירצו להמשיך לתארים מתקדמים יוכלו להשתלב במחקרים של חברי הסגל במסגרת עבודות התיזה ל תואר מוסמך ודוקטור. להלן רשימה חלקית של תחומי ההתמחות והמחקר של חברי הסגל:
כלכלת סביבה
כלכלת משאבי טבע
כלכלת משק המים
מדיניות חקלאית בישראל ובעולם
כלכלה וחקלאות במדינות מתפתחות
פריון הייצור החקלאי במדינות מפותחות
כלכלה כללית ויישומית
כלכלה פוליטית, ציבורית ומדינית
כלכלת מאקרו וצמיחה
כלכלת העבודה והמגדר
כלכלה התנהגותית וקבלת החלטות
כלכלת המשפחה הכפרית
פיתוח אזורי וכפרי
תיירות כפרית
מימון הפירמה ושוק ההון
אגרי-ביזנס: שיווק וניהול פיננסי
שיווק מוצרי מזון וחקלאות.
-
מצטיינים? יש לנו תכניות עבורכם.
» תכנית משותפת ייחודית בין החוגים ביוכימיה ומדעי המזון, וכלכלת סביבה וניהול
התוכנית המוצעת תינתן במסגרת של חוג לאחר תואר, כאשר החוג הראשי הינו ביוכימיה ומדעי המזון והחוג הנוסף הינו כלכלת סביבה וניהול. התוכנית משלבת בין התוכניות החד-חוגיות של שני החוגים (שתיהן ב פקולטה לחקלאות) באופן שמאפשר לבוגריה לקבל את ההכשרה הבסיסית המלאה הניתנת בכל אחד מהחוגים, באותו ה קמפוס ותחת היקף כולל של 182 נ"ז , פרוסים על פני ארבע שנים.
בתום השנה השלישית ללימודים יוענק תואר בוגר במדעים, B.sc, בביוכימיה ומדעי מזון. בתום השנה הרביעית ללימודים יוענק תואר בוגר במדעים נוסף, B.sc, בכלכלת סביבה וניהול, במתכונת דו-חוגית.
לבוגרי התוכנית תהיה הכרה כטכנולוגים של מזון עם ידע כלכלי.
למידע נוסף ravitt@savion.huji.ac.il
» לימודי כלכלת סביבה וניהול עם התמחות בביוטכנולוגיה (מסלול 795) - הביוטכנולוגיה משלבת קשת רחבה של נושאים ממדעי החיים ועד למדעי המחשב, ועוסקת בפיתוח ויישום טכנולוגיות ביולוגיות לייצור תרופות, מערכות דיאגנוסטיקה ומזון. תחום זה מתרחב כל העת, ובעתיד מרבית ייצור המזון והתרופות בעולם יסתמך על טכנולוגיות אלה. אנחנו מציעים תכנית לימודים מאתגרת בהיקף של 150 נ"ז המכשירה את בוגריה להיות גם כלכלנים וגם ביו-טכנולוגים. במהלך התואר נסקור את הרקע התיאורטי בתחום, נתנסה בעבודת מעבדה תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ונתמודד עם יזמות ופיתוח בהיבטים כלכליים, משפטיים ואתיים. תכנית הלימודים כוללת לימודי יסוד במדעי הטבע והכלכלה עם לימודי התמחות בביוטכנולוגיה.
» מדעי בעלי החיים וכלכלת סביבה וניהול - תואר דו חוגי . התכנית נועדה לענות על הצורך המחקרי והתעסוקתי בשילוב ידע וכלים מתחום כלכלת סביבה וניהול ומתחום מדעי בעלי החיים לטובת התמודדות אינטגרטיבית עם מגוון היבטים עכשוויים רלוונטיים הקשורים בחקלאות בעלי החיים מדייקת וסביבתית כמו גם ניהול משקים וחברות חקלאיות ומיזמים ביוטכנולוגיים הקשורים במשק החי.
התכנים המוצעים יאפשרו לבוגרי התכנית להמשיך ל לימודי מוסמך , ללא דרישה להשלמות, הן במדעי בעלי החיים והן בכלכלת סביבה וניהול. נוסף לכך בוגרי התכנית יזכו ליתרון ברור בשוק העבודה בזכות כך שיוכלו לשווק עצמם כבוגרי שתי הדיסציפלינות, ובשל העובדה שיוכלו לפנות למגוון רחב יותר של משרות, מתחומי מדעי החיים ומדעי החברה.
תכנית זו תאפשר לתלמידים להמשיך ללימודי וטרינריה (באישור ועדת הלימודים של ביה"ס לרפואה וטרינרית). לשנתון התכנית
» שילוב עם לימודים לתואר שני במנהל עסקים (7217) – תכנית של לימודי בוגר ברחובות הכוללת קורסי תשתית המהווים דרישה מוקדמת ל לימודי מוסמך במנהל עסקים בירושלים, והמאפשרת קבלה ל תואר מוסמך ללא צורך במבחן GMAT . ניתן להתקבל לתכנית בשנה א' ע"פ ממוצע בגרות ופסיכומטרי או בשנה ב' ע"פ ממוצע שנה א' החל מציון 85 ומעלה. סטודנטים מצטיינים (בעלי ממוצע מעל 85 בשנתיים הראשונות ללימודי התואר הראשון) יוכלו להתחיל קורסי מוסמך במנהל עסקים כבר בשנה ג' ללימודי התואר הראשון. התכניות מאפשרות לסיים את התואר השני במנהל עסקים תוך שנה מסיום לימודי התואר הראשון.
» אמירים - תכנית מצטיינים למדעי החקלאות
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
כל מי שיתקבל על סמך בגרות בהיקף: 3 יח"ל במתמטיקה, או 4 יח"ל בציון נמוך מ-90, או 5 יח"ל בציון נמוך מ-75, יחויב בהשלמת החומר באחת מהאפשרויות המפורטות באיגרת למתקבל.
למידע נוסף ניתן לפנות לגילי גפני במייל giliag@savion.huji.ac.il או בטלפון 08-9489658.
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.00 (ראויים לקידום 9.65)
-
קבלה ישירה 600 (ראויים לקידום 565)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
550 רב תחומי
-
38 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
קיים
-
-
-
בוגרי החוג מעידים כי במהלך לימודיהם הוקנה להם ידע כלכלי מקצועי רחב ושליטה בכלי ניהול וניתוח כמותיים אשר פתחו בפניהם אפשרויות תעסוקה מגוונות, וכל זאת באווירה מאירת פנים ותומכת.
בוגרי החוג מבוקשים מאוד בכל ענפי המשק, הן בחברות פרטיות והן במוסדות ממשלתיים.
רבים מהבוגרים ומסגל החוג מילאו וממלאים תפקידי מפתח במשק כגון מנכ"לים של חברות ענק ("טבע", "תנובה", "כימיקלים לישראל") ושל משרדי ממשלה (אוצר, ביטחון, איכות הסביבה), וכן תפקידי ניהול בכירים בבנק ישראל, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, משרד החקלאות, בנקים מסחריים, חברות ביטוח, חברות פרסום, חברות בשוק ההון וחברות ייעוץ. בפני הבוגרים פתוחות גם אפשרויות רבות להמשך לימודים לתארים מתקדמים, במסגרת החוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ ובעולם. אלו שבחרו במסלול האקדמי עשו זאת בהצלחה מרובה.
להלן רשימה חלקית:
שמעיה אביאלי – לשעבר תא"ל בצה"ל וראש האגף ליצוא בטחוני במשרד הביטחון
שי אביטל – לשעבר אלוף בצה"ל ומנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה
איתן בן-דוד – לשעבר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר חברת ק.א.ל.
פרופ' ניר בקר – ראש החוג לכלכלה וניהול, מכללת תל חי
זיו גבע – מנהל "פקטור ניהול והשקעות"
ד"ר דוד גולדפרב – מנכ"ל “Gems Investment Research”
ד"ר לימור גונן – מרצה בכירה לכלכלה ומנהל עסקים, אוניברסיטת אריאל
ניר גלעד – יו"ר "מגדל", לשעבר נשיא ומנכ"ל "החברה לישראל" והחשב הכללי במשרד האוצר
דורון גרופר – לשעבר מנכ"ל "דוראד אנרגיה", יו"ר “מקורות”, ומנכ"ל בנק החקלאות
ד"ר מוטי דלג'ו – יו"ר "האיחוד החקלאי", לשעבר ראש המועצה האזורית דרום השרון
שחר דרוקר – מנכ"ל "ד"ש השקעות מוסדיים בע"מ"
מיכל המאירי – מנכ"ל קבוצת "אלדר, לשעבר מנכ"ל "גיתם BBDO" ומנהלת השיווק של "תנובה"
אבשלום הרשקוביץ – נשיא ומנכ"ל "גובלי בע"מ", לשעבר מנכ"ל "אלבר"
אריה וולק – שותף בחברת אגריויזן בע"מ, לשעבר מנכ"ל "אגרידב"
גיא ועדיה – מנכ"ל קרן אוריגו, לשעבר מנכ"ל "פיבי אחזקות"
איציק טובי – לשעבר ראש סקטור תשתיות, החטיבה העסקית, בנק לאומי לישראל
צביקה כהן – סמנכ"ל בכיר להשקעות ומימון במשרד החקלאות
ד"ר אסף לוי – סגן בכיר למנהל הרשות לתכנון במשרד החקלאות
ישראל מקוב – לשעבר יו"ר "גיוון אימג'ינג", יו"ר המכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי הרצליה, יו"ר נטפים, ומנכ"ל "טבע"
שלמה נמרודי – מנכ"ל "רמות", הזרוע העסקית של אוניברסיטת תל אביב
ד"ר עוזיאל מירסקי, שרון – ראש היחידה לפיתוח משאבי למידה במרכז האקדמי פרס
ערן פולק – מנכ"ל NDrip, לשעבר נציג בנק ישראל בבנק האירופי לשיקום ופיתוח
אורי צוק-בר – סמנכ"ל בכיר למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות
ד"ר יעל קחל, – מנהלת תחום בכירה בחטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות
מיכל קראוס – מנכ"ל מועצת החלב, לשעבר מנהלת היחידה לשותפויות וגיוסי הון באיגוד התעשייה הקיבוצית
ד"ר אריה רגב – לשעבר מנהל היחידה לקשרי חוץ במשרד החקלאות
עמי רגב – מנכ"ל "Top Greenhouses"
ד"ר נתיב רופא – ראש החטיבה הכלכלית ברשות החשמל, לשעבר סגנית בכירה למנהל הרשות לתכנון, משרד החקלאות
פרופ' אסף רזין – פרופסור לכלכלה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטת קורנל
אהרן רטנר – CFO “Glasshouse Israel” ומרצה ב פקולטה לניהול טכנולוגיה במכון הטכנולוגי חולון
פרופ' אריק שדה – פרופסור לניהול טכנולוגיה במכון הטכנולוגי חולון