מדע המדינה (4 מגמות)

  • מדעי החברה

  • 311

  • הר הצופים

  • מחקרי, עיוני

  • מידע כללי:

    לימודי המוסמך במחלקה מקנים לסטודנטים כלים מתקדמים למחקר בדיסציפלינה של מדע המדינה ומכשירים אותם לעבודה בתפקידי מחקר, תכנון וארגון במוסדות מדע ובמוסדות ציבור אחרים. הלימודים מאפשרים התמחות באחד מהתת-תחומיה הרבים של מדע המדינה. תלמידים שלא למדו תואר ראשון במדע המדינה יידרשו להשלמות.

    המסלול המחקרי מיועד לתלמידים המעוניינים להמשיך את לימודיהם במסלול האקדמי ולהפוך לחוקרים בתחום מדע המדינה ולתלמידים המתכננים קריירה בתפקידי מחקר מגוונים בנושאי פוליטיקה וממשל במוסדות ציבוריים ופרטיים. הלימודים במסלול זה פרושים על פני מספר ימים בשבוע. במסגרת התואר יכתבו הסטודנטים עבודת תזה. סטודנטים שיסיימו תואר מחקרי יוכלו להגיש מועמדות ללימודי דוקטורט במחלקה.

    המסלול העיוני מיועד לתלמידים המעוניינים להרחיב את היעד שלהם בנושאים הקשורים לחקר הפוליטיקה, ובמיוחד לתלמידים השוקלים קריירה עתידית בזירה בפוליטיקה, במנהל הציבורי, בהוראה או בכל תחום אחר שיש לו נגיעה לסוגיות הפוליטיות.
    הלימודים במסלול זה מרוכזים ביום אחד בשבוע (קורסי השלמה במידה ונדרשים, ניתנים בימים אחרים).

    לאתר המחלקה

     

    תיאור התכנית:

    במסגרת התואר השני במחלקה ישנן מספר תכניות ומגמות המפורטות בהמשך. רוב המגמות פתוחות ללימוד הן במסלול המחקרי והן במסלול העיוני. יש לשים לב להליכי ותנאי הקבלה בכל מגמה. 

     

    מסלול מחקרי :

    הלימודים לתואר שני במסלול זה פרושים על פני מספר ימים בשבוע ומורכבים מקורסי חובה, קורסים מתכנית תל"ם, סמינר וקורסי בחירה. במסגרת התואר יכתבו הסטודנטים עבודת תזה. סטודנטים שיסיימו תואר מחקרי יוכלו להגיש מועמדות לדוקטורט במחלקה בהתאם לתנאים המפורטים באתר לתלמידי המחקר ובאתר המחלקה. אפשר ללמוד תואר שני מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה (במגמה לתקשורת פוליטית, במגמה למחשבה פוליטית, במגמת לפוליטיקה וחברה במזה"ת ובמגמה למשפט, ממשל וחברה). הפירוט על כל מגמה מופיע בידיעון זה בנפרד. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה. 

    אפשר ללמוד תואר שני מחקרי עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה:

    תכנית גלזר-מודי ללימודים מתקדמים במדע המדינה

    מדע המדינה - כללי 

    המגמה לפוליטיקה וחברה במזרח התיכון 

    המגמה למחשבה פוליטית 

    מגמת משפט, ממשל וחברה 


    הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים שצוינו לעיל. יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.
     

    מסלול עיוני:

    במסלול זה בדרך כלל הלימודים מתרכזים ביום אחד בשבוע, למעט קורסי ההשלמה. הלימודים מורכבים משני קורסי חובה, קורסי בחירה וסמינרים.
    אפשר ללמוד תואר שני עיוני עם אחת מהמגמות המוצעות במחלקה - הפירוט על כל מגמה מופיע בקישורים, יש לשים לב לתנאי הקבלה הייחודיים לכל מגמה.

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל בתאריך 02.02.2025 ותסתיים למסלולים המחקריים בתאריך 16.05.2025

    ולמסלולים העיוניים בתאריך 14.09.25.
    למסלולים העיוניים תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למדעי החברה

    • למסלול המחקרי: לבעלי תואר בוגר במדע המדינה בציון 87 לפחות או בציון 87 לפחות ב תואר בוגר אחר וממוצע של 85 לפחות בקורסי ההשלמה. המתאימים יזומנו לראיון.  
    • למסלול העיוני: תואר בוגר במדע המדינה בציון 80 לפחות או בציון של 80 לפחות ב תואר בוגר אחר וממוצע של 80 לפחות בקורסי ההשלמה. למקדימים להירשם תתכן אפשרות למבחני פטור בחלק מקורסי ההשלמה.
    • לתכנית תל"ם ( מסלול מחקרי בלבד): תואר בוגר במדע המדינה או בחוג אחר בממוצע 90 לפחות. המועמדים המתאימים יזומנו לראיון.
       

    פרטי קשר:

    יועץ ל תואר מוסמך ד"ר יפתח אלעזר yiftah.elazar@mail.huji.ac.il

    מנהלנית מוסמך במחלקה למדע המדינה: גב' הילה סימון  hilasi@savion.huji.ac.il

    מידע נוסף ניתן לקבל במזכירות המחלקה בטלפון: 02-5883060 או 02-5882797