האתר נמצא בשלבי עדכון המידע לקראת פתיחת הרישום לשנת תשפ"ו
אוהבים את מדעי בעלי החיים? רוצים לבנות עתיד בתחום?
במסגרת הלימודים נעסוק בכל ההיבטים של ביולוגיית בעל החיים השלם בדגש על יצרנות חיות משק בענפי החקלאות השונים.
הלימודים מתקיימים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית הממוקמת ברחובות וידועה באופייה הירוק, הביתי והנעים.
תכנית הלימודים בחוג מורכבת מלימודי ליבה שנועדו לבסס את הידע בנושאי כימיה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, ביולוגיה של התא, מיקרוביולוגיה ועוד. הסטודנטים בתכנית יזכו לרכוש ידע רב בהבנת חיות משק, מרמת התא ועד לרמת החיה השלמה וניהול ממשק תקין של גידול בעלי החיים. לימודי התואר בחוג מדגישים את חשיבות רווחת בעלי החיים בחקלאות לכן, לימוד ממשק בריא ליד ניהול תקין וכלכלי הנו הדגל של החוג. החוג מציע לכם מגוון רחב של קורסי בחירה המאפשרים לכם להתמקד בנושאים שמעניינים אתכם. לדוגמא: התמחות בעקרונות גידול חיות משק, ייצור וממשק של ענפי החי בחקלאות ישראל (כגון בקר לבשר וחלב, צאן, עופות ודגים), גנטיקה והשבחה, פיתוח תנאי מחיה טובים ובריאים לבעלי החיים וסביבתם ורבים אחרים.
פרטים נוספים
התכנית מציעה מסלול דו-חוגי בתחומי מדעי הטבע והחקלאות (מדעי בעלי החיים) ובמדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. הלימודים משלבים ידע וכלים משני התחומים במטרה להכין אתכם באופן הטוב ביותר למחקר ועבודה הרלוונטיים לחקלאות בעלי החיים מדייקת וסביבתית כמו גם ניהול משקים וחברות חקלאיות ומיזמים ביוטכנולוגיים הקשורים במשק החי.
יתרונות המקנים ערך מוסף משמעותי וייחודי לבוגרי התכנית:
תזכו ביתרון ברור בשוק העבודה כבוגרי שתי הדיסציפלינות משום שתוכלו לפנות למגוון רחב יותר של משרות מתחומי מדעי הטבע, החקלאות והחברה.
תוכלו להמשיך ללימודי מוסמך הן במדעי בעלי החיים והן בכלכלה, וכמו כן תוכלו להמשיך ללימודי וטרינריה.
פרטים נוספים
מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?
במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים - תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי מדעי בעלי חיים להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.
פרטים נוספים
תכנית הלימודים שלנו מציעה לסטודנטים לימוד מעמיק של מדעי הצמח והכנה מקיפה לקראת אתגרי האגרוטכנולוגיה וחקלאות במאה ה-21. התכנית מסתמכת על פיתוחים חדשניים מתחומי הביוטכנולוגיה, הגנטיקה והביולוגיה המולקולרית, תוך מודעות לשמירת איכות הסביבה וטיפוח ערכי טבע ונוף.
הסטודנטים בחוג זוכים ללימודים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר ונהנים מלימודים באווירה נעימה מהנה ומאתגרת ועם סיום הלימודים מוענק להם תואר בוגר במדעי החקלאות.
פרטים נוספים
מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?
במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי מדעי הצמח להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.
פרטים נוספים
התכנית מציעה מסלול דו-חוגי בתחומי מדעי הטבע והחקלאות (מדעי הצמח בחקלאות) ובמדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. הלימודים משלבים ידע וכלים משני התחומים במטרה להכין אתכם באופן הטוב ביותר למחקר ועבודה הרלוונטיים לחקלאות יצרנית - אינטנסיבית. בעידן של שינויי אקלים כאשר האתגר הגדול הוא להאכיל את אוכלוסיית העולם הגדלה, התוכנית מייצרת בסיס ידע המשלב היבטים חשובים בחקלאות מדייקת וסביבתית וניהול משקים וחברות חקלאיות ומיזמים ביוטכנולוגיים בהקשרים צמחיים.
יתרונות המקנים ערך מוסף משמעותי וייחודי לבוגרי התכנית:
- תזכו ביתרון ברור בשוק העבודה כבוגרי שתי הדיסציפלינות משום שתוכלו לפנות למגוון רחב יותר של משרות מתחומי מדעי הטבע, החקלאות והחברה.
- תוכלו להמשיך ללימודי מוסמך הן במדעי החיים והן בכלכלה.
בוגרי התכנית זכאים לתואר B.Sc.Agr. במדעי הצמח בחקלאות, במתכונת דו-חוגית. ותואר בוגר נוסף, B.Sc בכלכלת סביבה וניהול, במתכונת דו-חוגית.
לפרטים נוספים על החוג למדעי הצמח בחקלאות
לפרטים נוספים על החוג לכלכלת סביבה וניהול
קצת לעומק
התכנית מכשירה את בוגריה להתמודדות מדעית, ניהולית וכלכלית עם מגוון היבטים עכשוויים רלוונטיים הקשורים בחקלאות מדייקת וסביבתית. התכנית מבוססת על הקניית הידע והכלים משני עולמות הידע של חוגי האב – "מדעי הצמח בחקלאות" ו"כלכלת סביבה וניהול" תוך שימת דגש גם על אינטגרציה שלהם. מסלול דו-חוגי זה בין דיסציפלינה במדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) ומדעי הטבע (מדעי הצמח בחקלאות) יילמד באופן מלא ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. תכני התכנית יאפשרו לבוגריה להמשיך ל לימודי מוסמך , ללא דרישה להשלמות, הן במדעי הצמח והן בכלכלת סביבה וניהול. בנוסף, בוגרי התכנית יזכו ליתרון מובנה בשוק העבודה כבוגרי שתי הדיסציפלינות מפני שיוכלו ליישם יידע מעמיק ומשלים הן בפן המדעי והן בפן הכלכלי/ניהולי במגוון תפקידים (משרדים ממשלתיים, חברות אגריטק, סקטור פרטי ועוד) העוסקים בהיבטים שונים של "ניהול הסביבה החקלאית". יתרונות אלו מקנים ערך מוסף משמעותי וייחודי לתלמידי התכנית ובוגריה.
באופן יותר פרטני, בתחום מדעי הצמח והחקלאות יינתן דגש על לימוד מעמיק וחקר ההיבטים הצמחיים הקשורים בניצול בר-קיימא של משאבי הטבע העומדים לרשות החברה האנושית בהתמודדות עם ייצור המזון לצורך האכלת אוכלוסיית העולם ופתרון בעיות סביבתיות חמורות. בתחום כלכלת סביבה וניהול יינתן דגש על הכשרת חוקרים ואנשי מעשה בתחומי הכלכלה והמנהל המתמחים בתחום הסביבה, משאבי הטבע והמגזר החקלאי, דרך שילוב של קורסים בכלכלה תיאורטית ויישומית, כלכלת משאבי הטבע ואיכות הסביבה, החקלאות והכפר, המזון, מימון, שיווק וחשבונאות.
פרטים נוספים
הסביבה חשובה לכם? רוצים לדעת מה ואיך נותנת הקרקע לכל צמח הגדל בה? מחפשים להתמחות בתחום?
טיפול במשאבי הקרקע והמים הוא תנאי הכרחי לקיום ופיתוח חקלאות מודרנית במדינה המסווגת כאזור צחיח-למחצה עד צחיח. הניצול האינטנסיבי של משאבי הטבע בישראל, ובמיוחד של הקרקע ושל מקורות המים, הובילו לדלדול חמור במשאבי המים והקרקע ובאיכותם.
במסגרת הלימודים נעסוק בהיבטים הכימיים והפיזיקליים של הקרקע, המים והאטמוספרה וניגע בנושאים הקשורים במחקר ובחקלאות. תכנית הלימודים כוללת קורסים מיוחדים שיסייעו בהעמקת הידע של הסטודנטים בנושאים המדעיים והטכנולוגיים השונים שבתחום החוג.
הסטודנטים בתכנית יזכו להכשרה רב-גונית שתסייע להם בהמשך דרכם המקצועית ובהשתלבותם בשטחים שונים ורבים של המשק הישראלי.
קצת לעומק:
לימוד מעמיק ומחקר מיוחד המתייחס להיבטים הקשורים בניצול בר-קיימא של משאבי הקרקע והמים ומשאבי טבע אחרים, הוא הכלי המרכזי העומד לרשות החברה האנושית בהתמודדות עם ייצור המזון להאכלת אוכלוסיית העולם ולפתרון בעיות סביבתיות חמורות הקשורות בזיהום קרקע, מים עיליים, מי-תהום והאטמוספרה. המחקר מסייע לזיהוי תהליכים ובעיות, חקלאיות וסביבתיות, ולהצעת פתרונות, כדוגמת התאמת ממשקי קרקע ומים לגידולים שונים, להשאת היבול ולמזעור הפגיעה בסביבה, מחזור מים וחומרי פסולת שמקורם בחקלאות, בסקטור התעשייתי ובישוב העירוני.
פרטים נוספים
התכנית האינטר-דיסציפלינרית בין מדעי הקרקע והמים וכלכלת סביבה וניהול מספקת רקע עשיר הן במדעי הטבע והן במדעי החברה.
תכנית זו נועדה לענות על הצורך המחקרי והתעסוקתי של שילוב ידע וכלים מתחום כלכלת סביבה וניהול ומתחום מדעי הקרקע והמים לטובת התמודדות אינטגרטיבית עם מגוון היבטים עכשוויים רלוונטיים הקשורים בחקלאות מדייקת וסביבתית. התכנית כאמור מציעה מסלול דו-חוגי בין דיסציפלינה במדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) ומדעי הטבע (מדעי קרקע מים) בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. התכנית, ייחודית באוניברסיטה העברית ומחוצה לה, משלבת בין התכניות החד-חוגיות של החוג למדעי קרקע ומים והחוג לכלכלת סביבה וניהול באופן שמאפשר לבוגריה לקבל את ההכשרה הבסיסית המלאה הניתנת בשני החוגים.
שני החוגים ממוקמים בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ברחובות, ועל כן תכנית הלימודים תינתן במלואה באותו הקמפוס, ברחובות.
לפרטים נוספים על החוג למדעי הקרקע והמים
לפרטים לגבי החוג לכלכלת סביבה וניהול
"אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" (ז'אן אנתלם ברייה-סברין)
כל חיינו מתנהלים במידה רבה סביב אוכל. השמחות, השגרה, היחסים, האהבות והבחירות המקצועיות. אוכל מתקשר לכל פן בחיינו, ומבחינה מקצועית הוא קשור למחקר להוראה, לסוגיות בתחום החינוך התזונתי ולהגדרת מקצוע התזונה בעולם.
מהו בעצם מקצוע התזונה? "מדע העוסק במזון בהקשר לתהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתו והשימוש בו על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב). התזונה עוסקת גם במחלות חסר ובדיאטות". זהו מקצוע מדעי קודם כל, כלומר הוא מבוסס על ידע שמושג ע"י מדענים, באמצעים מדעיים מקובלים, במחקרים הנערכים במיטב האוניברסיטאות בעולם.
פרטים נוספים