אתר שמרכז את המלגות לסטודנטים של העברית האוניברסיטה העברית מציעה מגוון רחב של מלגות, פרסים ותמיכות שמקורן באוניברסיטה או מחוצה לה. מהרו להבטיח לעצמכם מלגה!
רפואת שיניים - בינה
-
637
-
רפואת שיניים
-
עין כרם
-
ההרשמה לרפואת שיניים-בינה לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
כחזון משותף להכשיר מנהיגות רפואית איכותית, אשר תהפוך לעמוד התווך של מערך רפואת שיניים הצבאי, יזם משרד הביטחון בשיתוף עם ה פקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה העברית, מסלול ייחודי המיועד לתלמידים מצטיינים לפני גיוס או בזמן שירות צבאי.
הסטודנטים אשר יצטרפו למסלול יזכו לדחיית שירות מרשויות הצבא עד לסיום לימודיהם, וייהנו ממלגת שכר לימוד מלאה ומימון חלקי של מגורים.המועד האחרון להרשמה לשנת תשפ"ה (2024 - 2025) - 30.04.2024
בקשות לדיון חוזר (הגשת ערעור) לקראת שנת הלימודים תשפ"ה, יתקבלו וידונו בהתאם למצב ההרשמה בחוג, נסיבות הבקשה ושיקולי האוניברסיטה.
אישורים להמשך מיונים יתקבלו על בסיס מקום פנוי.
-
מקצועות הרפואה הם מקצועות חיוניים שהביקוש להם תמיד גבוה, בכל העולם, וכך גם רפואת השיניים. לימודי רפואת השיניים מקנים מיומנויות הקשורות בטיפול באנשים, עזרה לאנשים במצוקות שונות, מציאת פתרונות רפואיים והפגת כאבים. הלימודים משלבים לימודים עיוניים ומעשיים. הסטודנטים מיישמים את החומר התיאורטי, בפעילות מעשית ורוכשים ניסיון יקר ערך לקראת חייהם המקצועיים.
רפואת השיניים התקדמה רבות בשנים האחרונות, וניתן למצוא כיום יותר אמצעים טכנולוגיים חדישים, תרכובות כימיות חדשות ואמצעי טיפול נוספים, כך נוח יותר לרופא לאבחן בעיות ולייצר תוצאות טובות יותר.
ה פקולטה לרפואת שיניים מציעה:
- סגל הוראה מדעי וקליני משותף לאוניברסיטה העברית והמרכז הרפואי "הדסה" - המובילים בישראל ובעלי מוניטין בין לאומי רב.
- מיקום פיסי במרכז רפואי ייחודי בארץ – משותף לבית חולים ואוניברסיטה.
- תשתית מדעית ברפואת שיניים הגדולה בישראל.
- ציוד מחקרי וקליני מהמתקדמים בעולם.
- שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות בחו"ל – אירופה, אמריקה, ואסיה.
- המרכז להכשרת מומחים ברפואת שיניים הגדול בישראל.
- ה פקולטה הוגדרה על ידי צוות בלתי תלוי – "יכולה להימנות בין עשרת הפקולטות המובילות בארה"ב".
- ציוד מתקדם- המרפאות והמעבדות ב פקולטה הן הגדולות ביותר בישראל. הן בעלות הציוד החדיש, המגוון, האיכותי והמתקדם טכנולוגית ביותר בישראל. בעקבות העלייה בביקוש לתכנית פתחנו מרפאה חדשה וחדישה נוספת למתן הוראה בתנאים הטובים ביותר לכלל הסטודנטים הלומדים ב פקולטה .
הצטרפו אלינו! לבית הספר היוקרתי ביותר ללימודי הרפואה בישראל.
-
מועד יולי 2024 של הבחינה הפסיכומטרית - הינו המועד האחרון התקף לצורך קבלה לשנת הלימודים תשפ"ה.
לתשומת לב!
תהליך המיון לשנה א' ללימודי רפואת שיניים ב פקולטה לרפואת שיניים כולל מספר שלבים. פרטים על התהליך ועל תאריכי המיון הרלוונטיים ל שנה"ל תשפ"ה ניתן למצוא בלשונית "תנאי קבלה לשנה א'".
- מועמדים שלמדו בחמש השנים האחרונות רפואה או רפואת שיניים בארץ, חייבים להציג את גיליון הציונים המלא (כולל ממוצע) עד תום תקופת ההרשמה (30.04.2024). הישגיהם בלימודים אלה יילקחו בחשבון במהלך הליך הקבלה.
- האוניברסיטה רשאית להפסיק את הטיפול בבקשתו של מועמד שלא הצהיר או לא הציג נתונים אלה במועד, ואף לבטל את קבלתו.
- הצהרת בריאות - ויתור על סודיות רפואית - המועמדים יתחייבו לחתום על טופס הצהרת בריאות וכתב ויתור על סודיות רפואית. אם הינך סובל/ת מבעיה בריאותית, אנא הצטייד/י באישורים מתאימים.
- על פי הנחיית משרד הבריאות: כל תלמיד במקצועות הרפואה חייב לקבל את המנות הנדרשות של החיסון נגד קורונה.
- תלמיד חדש במקצועות הבריאות לא יוכל להתקבל ללימודים או להמשיך בלימודיו אם הוא מסרב להתחסן.
- ועדת הקבלה רשאית לזמן כל מועמד לבדיקות רפואיות אצל רופא שייקבע על ידה. אי הופעה לבדיקות רפואיות תתפרש כביטול המועמדות ל פקולטה .
- בשנת הלימודים תשפ"ה לא יפתח מסלול רישום לשנים מתקדמות ברפואת שיניים.
קבלה למועמדים שנכשלו בלימודים בעבר:
לפי מדיניות ה פקולטה , סטודנט שלמד אחד ממקצועות הרפואה (רפואת שיניים, רפואה, רוקחות) במוסד להשכלה גבוהה בישראל ושלימודיו הופסקו עקב כישלונות אקדמיים או משמעתיים, קבלתו ל פקולטה לרפואת שיניים תישקל על ידי ועדת הקבלה של ה פקולטה רק לאחר חלוף שלוש שנים ממועד הפסקת הלימודים.
לאחר חלוף שלוש שנים ממועד הפסקת הלימודים, רשאי המועמד להציג מועמדותו ללימודים ב פקולטה . מועמדותו תובא לדיון בפני ועדת הקבלה של ה פקולטה , שתחליט אם לקבלו או לא. במקרים חריגים וועדת הקבלה יכולה לדון במועמד כאמור גם לפני חלוף שלוש שנים.
-
צוות המזכירות לענייני תלמידים
ראש תחום הוראה ותלמידים
טל: 02-6758594
רכזת תארים מתקדמים
טל:02-6758841
עוזרת לענייני הוראה ותלמידים
טל: 02-6758591
רכזת קבלת סטודנטים
טל: 02-6758590
-
תכנית הלימודים לרפואת שיניים נמשכת שש שנים ומורכבת מהשלבים הבאים:
- לימודים פרה–קליניים, טרום–רפואיים - בשנה ראשונה ושניה, במסגרת הפקולטות לרפואה ולרפואת שיניים הכוללים את המקצועות: אנגלית, ביולוגיה, פיסיקה, כימיה סטטיסטיקה ועוד.
- שנה שלישית – קורסים ייעודיים רק לתלמידי ה פקולטה לרפואת שיניים הכוללים את המקצועות: אימונולוגיה, מחלות זיהומיות, פרמקולוגיה, פריודונטיה, אנדודונטיה דימות וכו'.
- שנים קליניות – לימודי השנים הרביעית, החמישית והשישית. בתקופה זו הלימודים מבוססים בעיקר על עבודה מעשית במחלקות השונות ב פקולטה . נקדיש תשומת לב רבה לטיפול במתרפאים ולהרצאות וסמינרים בנושאי הלימוד השונים. כל סטודנט יגיש עבודת גמר כחלק מתכנית הלימודים לקבלת התואר דוקטור לרפואת שיניים (D.M.D).
בתום הלימודים ייגשו הבוגרים למבחני הרישוי של משרד הבריאות לקבלת רישיון לעסוק ברפואת שיניים בישראל.
-
שנים הפרה קליניות (1-3) 174.5 נ"ז , שנים קליניות (4-6) 286 נ"ז , סה"כ: 460.5 נ"ז
-
• מסלול לימודים חד חוגי בלבד
-
-
תכנית למצטיינים משותפת ברפואת שיניים ובמנהל עסקים
תכנית משולבת ל תואר בוגר במדעי רפואת השיניים - עם לימודי הכנה לתואר שני במנהל עסקים.
• הסטודנט שייך ל פקולטה לרפואת שיניים עד לסיום תואר הבוגר.
• מידע על הלימודים בחוגים של תואר הבוגר ניתן למצוא בשנתון לימודי הבוגר של הסטודנט.
• כל סטודנט בתכנית משולבת יחויב בכל הדרישות והכללים המופיעים בשנתון המוסמך של בית הספר למנהל עסקים.
• חובה ללמוד לפחות קורס אחד מקורסי מנהל עסקים בכל שנה בה לומד הסטודנט בתכנית. סטודנט שלא ילמד לפחות קורס אחד ממנהל עסקים בשנה - קבלתו לתכנית תבוטל והוא יצטרך לעמוד מחדש בתנאי הקבלה לתכנית.
• יש לסיים את לימודי ההשלמה - התשתית והיסודות - במהלך לימודי הבוגר או בשנת הפסקה שתילקח בתום לימודי הבוגר.
• הסטודנטים המעוניינים בתכנית ידרשו לשנת הפסקה בלימודי רפואת השיניים בין השנים השלישית והרביעית על מנת לסיים את כל לימודי ההשלמה וכן חלק ניכר מלימודי התואר השני במנהל עסקים.
• סטודנט חייב בכל לימודי ההשלמה וקורסי החובה הכללים מהם לא קיבל פטור רשימת הקורסים המעניקים פטור לקורסי ההשלמה כמו גם לקורסי החובה הכלליים נמצאת באתר בית הספר תחת תכניות לימודים- לימודי מוסמך רשימת פטורים.
• סך נקודות הזכות ל תואר מוסמך הוא 48.
• סטודנט יוכל לסיים את לימודי המוסמך במנהל עסקים בתום שנה לפחות מסיום לימודי הבוגר.בדיקת סיכויי קבלה באתר
פרטים על התכנית ניתן למצוא במזכירות ביה"ס למנהל עסקים:
גב' פנינה סונגו, 02-5881094 pninas@savion.huji.ac.ilמרכיבי התכנית
- כל דרישות ה פקולטה לרפואת שיניים
- לימודי השלמה במנהל עסקים – תשתית ויסודות. 3 נקודות זכות מקורסי היסודות, ישתקללו ל תואר מוסמך במנהל עסקים, אם יבחר הסטודנט בשתי התמחויות ועד 6 נ"ז מלימודי היסודות אם יבחר הסטודנט בהתמחות אחת מורחבת. קורסי התשתית לא ייספרו במניין נקודות הזכות ל תואר מוסמך במנהל עסקים.
- לימודי מוסמך במנע"ס
למידע נוסף ב פקולטה למנהל עסקים ניתן לפנות
לגב' פנינה סונגו, 02-5881094 pninas@savion.huji.ac.il
-
-
ציון 120 בפרק האנגלית בפסיכומטרי/אמי״ר/אמיר״ם
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
המועד האחרון להרשמה לשנת תשפ"ה (2024-2025) – 30.4.2024
המועד האחרון להמצאת כל נתוני המועמד/ת וכל המסמכים הדרושים - 30.4.2024
- כל המועמדים לרפואת שיניים נדרשים לציון פסיכומטרי רב תחומי 640 לפחות.
מועד הבחינה הפסיכומטרית האחרון התקף לצורך קבלה לתשפ"ה הוא מועד אפריל 2024. - בגרות במתמטיקה בהיקף 3 יח"ל בציון 60 ומעלה
- לתלמידים במכינת האוניברסיטה העברית ולעתודאים, מועד הבחינה הפסיכומטרית האחרון התקף לצורך קבלה הוא מועד יולי 2024.
- אזרחות ישראלית - בעלי תעודת זהות ישראלית או תושבות קבע.
שלבי המיון:
תהליך מיון וקבלה לרפואת שיניים מתקיים במספר שלבים, מועמדים נדרשים לעמוד בכל השלבים על מנת להתקבל ללימודים באוניברסיטה העברית:
שלב א' - עמידה בתנאי הסף
המיון הראשוני מתבסס על ידע בשפות עברית ואנגלית, הציון הפסיכומטרי הרב-תחומי ועל הישגים לימודיים (תעודת בגרות, מכינה, לימודים אקדמיים קודמים).
למועמדים מחושב ציון משוקלל קוגניטיבי המתבסס על הבחינה הפסיכומטרית והישגים לימודיים.טרם נקבע סף המעבר הסופי לשלבים הבאים והוא עשוי להשתנות מעת לעת עד לקביעת הסף הסופי.
שלב ב' - מבחן תפיסה מרחבית
כל המועמדים שעברו את שלב א', וציוניהם ימצאו מעל סף המעבר, יוזמנו למבחן תפיסה מרחבית.
מבחן תפיסה מרחבית יתקיים ביום שישי, 21.06.2024
ב פקולטה לרפואת שיניים ב קמפוס עין כרם.
מועמדים שירשמו לאוניברסיטה העברית ולאוניברסיטת תל-אביב:
מבחן התפיסה המרחבית מתקיים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל-אביב באותו היום, ונבחנים בו פעם אחת בלבד בשנה.
מועמדים שנרשמו רק לאוניברסיטה העברית, יבחנו באוניברסיטה העברית ומועמדים שנרשמו לשתי האוניברסיטאות, ייבחנו במבחן תפיסה מרחבית באוניברסיטת תל-אביב במסגרת יום המיונים שם, וישתמשו בציון של מבחן התפיסה המרחבית שנבחנו בתל-אביב כקבלה לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית.
מועמד המעוניין שהאוניברסיטה העברית תתחשב בציון מבחן התפיסה המרחבית שנבחן באוניברסיטת תל-אביב, יצטרך לחתום כי הוא מאשר לאוניברסיטה העברית בירושלים לקבל מאוניברסיטת תל-אביב את ציון הבחינה, וכי הוא מאשר לאוניברסיטת תל-אביב להעביר לאוניברסיטה העברית כל מידע לגבי בחינת התפיסה המרחבית שיעבור, לרבות הציון שיקבל בה.
למועמד שירשם לאוניברסיטה העברית בלבד, עלות שלב מבחן התפיסה המרחבית: 600 ש"ח. מועמד שנרשם לשני המוסדות וציון מבחן התפיסה המרחבית שלו מועבר מאוניברסית תל-אביב לאוניברסיטה העברית, ישלם לאוניברסיטה העברית 200 ש"ח עבור העברת הציון ממוסד למוסד (בנוסף לעלות ששילם לאוניברסיטת תל-אביב על המבחן).
מועמדים שיוזמנו למבחן תפיסה מרחבית, ידרשו להסדיר את התשלום מיד עם קבלת הזימון למבחן. מועמד שלא יסדיר תשלום, יחשב כמי שוויתר על מועמדותו ולא יורשה לגשת למבחן.
**מבחן תפיסה מרחבית תקף רק לשנה בו בוצע והציון המתקבל בו אינו מועבר משנה לשנה.
תנאי מעבר לשלב הבא: בין 85%-95% מכלל המועמדים שציונים במבחן התפיסה המרחבית הוא הגבוה ביותר, יעברו לשלב הבא (בהתאם להתפלגות הציונים).
שימו לב!
- מבחן תפיסה מרחבית יתקיים במועד אחד בלבד!
- הודעות זימון למבחן תפיסה מרחבית ישלחו למועמדים שעברו לשלב זה באמצעות כתובת המייל של המועמד שנמסרה בעת ההרשמה לאוניברסיטה.
- ביצוע מבחן תפיסה מרחבית הוא תנאי הכרחי לקבלה, וכרוך בתשלום באמצעות כרטיס אשראי בלבד. הסברים על התשלום ופרטים נוספים יופיעו בזימון שישלח בסמוך למועד המבחן. אין אפשרות לשלם עבור מבחן תפיסה מרחבית לפני קבלת הזימון.
אי הגעה של מועמד שהוזמן לשלב מבחן תפיסה מרחבית, תתפרש כוויתור על המועמדות ל פקולטה לרפואת שיניים.
שלב ג' - יום ראיונות ושאלון שאו"ל
מועמדים שעברו את שלב ב' (מבחן תפיסה מרחבית) וציונם במבחן נכלל בטווח של 85%-95% מהציונים הגבוהים ביותר, יזומנו ליום ראיונות ושאלון שאו"ל (שאלון אישיות ממוחשב).
יום הראיונות ושאלון שאו"ל יתקיים ביום רביעי, 10.7.2024 ב פקולטה לרפואת שיניים ב קמפוס עין כרם.
עלות יום הראיונות ושאלון שאו"ל: 850 ₪
מועמדים שיוזמנו לשלב זה, ידרשו להסדיר את התשלום מיד עם קבלת הזימון ליום הראיונות ושאלון שאו"ל.
מועמד שלא יסדיר תשלום, יחשב כמי שוויתר על מועמדותו ולא יורשה להתראיין או להיבחן.
הציון המשוקלל של שלב זה מורכב מ- 80% ראיונות ו-20% שאלון שאו"ל.
מועמד שביצע שאלון שאו"ל בשנה האחרונה (במהלך שנת 2024), יהיה פטור מביצוע שאלון פעם נוספת – השאלון הממוחשב לא יפתח בפניו– אך חובה עליו להשתתף בשלב הראיונות של יום זה.
שימו לב!
- יום הראיונות ושאלון שאו"ל יתקיימו במועד אחד בלבד!
- הודעות זימון ליום הראיונות ושאלון שאו"ל ישלחו למועמדים שעברו לשלב זה באמצעות כתובת המייל של המועמד שנמסרה בעת ההרשמה לאוניברסיטה.
- ההשתתפות ביום הראיונות וביצוע שאלון שאו"ל הינם תנאי הכרחי לקבלה וכרוכים בתשלום באמצעות כרטיס אשראי. הסברים על התשלום ופרטים נוספים יופיעו בזימון שישלח בסמוך ליום הראיונות ושאלון שאו"ל. אין אפשרות לשלם עבור יום זה לפני קבלת הזימון.
אי הגעה של מועמד שהוזמן לשלב יום ראיונות ושאלון שאו"ל, תתפרש כוויתור על המועמדות ל פקולטה לרפואת שיניים.
מועמדים שאין בידם את כל הנתונים בזמן (ציוני סף): מועמדים לתכנית "בינה" של צה"ל ותלמידי המכינה האוניברסיטאית (בירושלים בלבד) יזומנו אף הם לשלבי תהליך הקבלה ויוכלו להיבחן "על תנאי".
המועמד יקבל הודעת קבלה אך ורק אם הנתונים החסרים (בגרות/מכינה או פסיכומטרי) שיתקבלו בהמשך, יעמדו בדרישות הקבלה של ה פקולטה .
בחירת המועמדים
עם קבלת הציון המשוקלל של יום הראיונות ושאלון שאו"ל, יחושב לכל מועמד ציון סופי לקבלה המבוסס על: 75% ציון שלב ג' ( ציון משוקלל של יום הראיונות ושאלון שאו"ל) ו-25% ציון שלב א' ( ציון משוקלל קוגניטיבי).
המועמדים מדורגים לפי הציון הסופי. מתקבלים המועמדים הגבוהים במדרג זה בהתאם למכסת הלומדים בכל שנה.
** ייתכנו שינויים באופי ובמועדי שלבי המיון. ה פקולטה שומרת לעצמה את הזכות לבצע שינויים אלה. בכל מקרה של שינוי כזה תינתן הודעה מוקדמת והוא יפורסם כאן ובערוצי התקשורת הנוספים עם המועמדים.
- כל המועמדים לרפואת שיניים נדרשים לציון פסיכומטרי רב תחומי 640 לפחות.
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי
-
70%/30%
-
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
לא קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ציון פסיכומטרי ל קבלה ישירה לבני 30 ומעלה (לבעלי זכאות לבגרות)
-
-
- המועד האחרון להרשמה הינו 30.04.2024.
- העדפה מתקנת לראויים לקידום - האוניברסיטה תתחשב בתוצאת הבדיקה שתגיע אליה עד לתאריך 30.04.2024.
- מועמדים שלמדו בחמש השנים האחרונות רפואה או רפואת שיניים בארץ חייבים להציג את גיליון הציונים המלא (כולל ממוצע) עד תום תקופת ההרשמה (30.04.2024). הישגיהם בלימודים אלה יילקחו בחשבון במהלך הליך הקבלה.
- האוניברסיטה רשאית להפסיק את הטיפול בבקשתו של מועמד שלא הצהיר או לא הציג נתונים אלה במועד, ואף לבטל את קבלתו.
- קבלה למועמדים שנכשלו בלימודים בעבר: לפי מדיניות ה פקולטה , סטודנט שלמד אחד ממקצועות הרפואה (רפואת שיניים, רפואה, רוקחות) במוסד להשכלה גבוהה בישראל ושלימודיו הופסקו עקב כישלונות אקדמיים או משמעתיים, קבלתו ל פקולטה לרפואת שיניים תישקל על ידי ועדת ההוראה של ה פקולטה רק לאחר חלוף שלוש שנים ממועד הפסקת הלימודים. במקרים חריגים וועדת ההוראה יכולה לדון במועמד כאמור גם לפני חלוף 3 שנים.
- ה פקולטה שומרת לעצמה את הזכות להכניס שינויים בשיטת המיון והקבלה, כולל מבדקים נוספים שיהיו כרוכים בתשלום.
-
-
בוגרי ה פקולטה שלנו עוסקים בראש ובראשונה כרופאי שיניים, אך בנוסף משתלבים הם ברפואת שיניים ציבורית ופרטית על תחומיה השונים, במחקר, בתעשייה ובעמדות מפתח בקופות החולים, בצבא ובמשרד הבריאות.
עם תום הלימודים לתואר ה-DMD, הסטודנטים משתלבים במרפאות השיניים הציבוריות והפרטיות ברחבי הארץ, חלקם ממשיכים ללימודי התמחות באחד ממרכזי ההתמחות בארץ, כאשר רובם המכריע של המתמחים עושים זאת ב פקולטה . תחומי ההתמחות הקיימים הם: אורתודונטיה, שיקום הפה, רפואת הפה, כירורגיית פנים ולסתות, רפואת שיניים לילדים (פדודונטיה), טיפולי שורש (אנדודונטיה), חניכיים (פריודונטיה) ורפואת שיניים ציבורית
חלק אחר של הבוגרים בוחרים לעסוק במחקר ועושים זאת במכון למדעי רפואת השיניים, במחקרים במדעי בסיס, מחקרים קליניים ומחקרים תרגומיים.
בוגרים המעוניינים להצטרף לתעשייה יכולים לעשות זאת דרך חברות מסחריות וזאת כחלק ממערך פיתוח מוצרים הקשורים לבריאות הפה והשניים, ייעוץ ותמיכה.
בוגרים יכולים אף להשתלב ביזמות טכנולוגית הקשורה לתחומים שונים הקשורים לתחום רפואת השיניים, כגון יזמות לאמצעים לשמירה על היגיינת הפה, יזמות הקשורה לאמצעם וחומרים טיפוליים ברפואת שיניים, יזמות לסקירה באמצעים מתוחכמים ועוד.
ישנם בוגרים המשתלבים בתפקידי מפתח במערך הציבורי ברפואת שיניים ועוסקים בניהול, בקרת איכות, ייעוץ וקביעת מדיניות.