-
מדעי האטמוספירה
מידע כללי:
הלימודים בחוג למדעי האטמוספירה מתמקדים בתהליכים פיסיקליים וכימיים הקשורים בהרכבו של האוויר באטמוספירה ובתנועתו.
מטרת התכנית היא להקנות לסטודנטים כלים להבנת התהליכים האטמוספיריים הקובעים את מערכות מזג האוויר והאקלים והשינויים החלים בהן מסיבות טבעיות וכתוצאה ממעשה ידי האדם. הלימודים בחוג נותנים את הכלים להבנה מעמיקה של תופעות חשובות כגון: ההתחממות העולמית והקשר בינה לבין עליית ריכוז גזי החממה באטמוספירה; השפעת זיהום האוויר על תהליכי יצירת הגשם והאופן שבו ניתן להגביר גשם ע"י זריעת עננים; החור באוזון באטמוספירה הגבוהה והקשר בין זיהום אוויר לאוזון בשכבות הנמוכות. בנוסף, עוסקת תכנית הלימודים בעקרונות תנועת האוויר באטמוספירה וחיזוי מזג האוויר, בגורמים לתכונות הכאוטיות של תנועת האוויר והאופן שבו הם מגבילים את יכולת החיזוי. הרכב הקורסים של כל סטודנט מוסמך נקבע בהתייעצות עם המנחה ועם הוועדה המלווה ובאישור ראש החוג, בהתאם לרקע של הסטודנט ונושא מחקרו. ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.
ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב-31.08.2025
- על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
- סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע.
- לקבלה לתואר מוסמך במדעי האטמוספירה דרוש ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי הבוגר.
- מועמדים שציוני הבוגר שלהם הם בין 80-85 יתקבלו רק באישור וועדת הלימודים של החוג למדעי האטמוספירה.
- מועמד למוסמך עם תואר בוגר שלא באחת מהמגמות של מדעי כדור הארץ יידרש לקורסי השלמה בהתאם לרקע שלו ונושא מחקרו ובאישור ראש החוג.
- תלמידים שלא סיימו תואר בוגר בהתמחות אקלים אטמוספרה ואוקיאנוגרפיה או בתחום דומה גם מוזמנים להגיש מועמדות.
תלמידים אלה יחוייבו בקורסי בוגר מהרשימה הבאה (שיחולקו בין קורסי השלמה לבין קורסים שכן נספרים לתואר המוסמך) לפי החלטת הוועדה המלווה ובאישור ראש החוג:
82301 דינמיקה של אטמוספרה,
82304 מערכות מזג אוויר ברחבים הבינוניים,
82309 מעברי קרינה באטמוספירה,
82314 תרומדינמיקה של האטמוספירה והאוקיאנוסים,
82510 פיסיקה של שכבת הגבול,
82657 כימיה אטמוספירית,
82814 פיסיקת העננים והגשם.
נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
פרטי קשר:
ראש החוג: פרופ' חיים גרפינקל, 02-6584688 chaim.garfinkel@mail.huji.ac.il
מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין, 02-6584923 magip@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים -
מדעי המוח וההתנהגות
מידע כללי:
החוג עוסק בנושאים הקשורים למערכת העצבים מהרמה המולקולרית והתאית דרך רשתות נוירונים ואנטומיה של מערכת העצבים ועד הרמת ההתנהגותית.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב-31.08.2025
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
- ללימודים לקראת התואר מוסמך בחוג למדעי המוח וההתנהגות, יוכלו להתקבל בעלי תואר בוגר בציון 85 לפחות במדעי החיים וסטודנטים בעלי רקע מקביל מהאוניברסיטה העברית או ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל, ובכל מקרה יתקבלו עפ"י שיקול דעתו של החוג.
- החוג מעודד הצטרפותם של בוגרים מתחומים אחרים כגון: פיסיקה, כימיה, מתמטיקה ומדעי המחשב ופסיכולוגיה. סטודנטים אלו יחויבו בקורסים משלימים בהתאם לרקע הקודם שלהם ונושא המחקר לתואר המוסמך
- סטודנטים שאין להם תואר ראשון מדעי BSc. יחויבו בשנת השלמה הכולל כ -40 נ"ז.
- הקבלה ללימודים, כולל לשנת השלמה, מותנית במציאת מנחה מתאים מבין אנשי הסגל של האוניברסיטה, אך לא בהכרח חברי המכון למדעי החיים.
- מנחים פוטנציאלים העובדים בקמפוס אדמונד י' ספרא בגבעת רם רשומים באתר. רשימת קורסי השלמה, אם יידרשו, תיבנה ע"י המנחה וראש החוג בהתייעצות עם הסטודנט.
- נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
- סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.
- לסטודנטים שהתקבלו ללימודי מוסמך בחוג קיים מסלול ישיר לתואר שלישי (לדוקטורט)
פרטי קשר:
יו"ר החוג: ד"ר מיקי לונדון 02-6586337 mickey.london@mail.huji.ac.il
מזכירות: הגב' שרון ברגר 02-6585337 sharonb@savion.huji.ac.il
-
מדעי הסביבה
מידע כללי:
כדור הארץ חווה שינויים רחבים כתוצאה מפעילות האדם. זיהום אוויר, השמדת בתי גידול וניצול יתר של משאבי טבע מהווים אתגרים רבים החברה צריכה להתמודד איתם. תוכנית המוסמך במדעי הסביבה באוניברסיטה העברית הוקמה כדי להכשיר את דור העתיד של מדענים שיחקרו ויפתרו את הבעיות הסביבתיות המשפיעות על החיים בכדור הארץ. סטודנטים בתוכנית לומדים וחוקרים מגוון נושאים במדעי הסביבה הכוללים: כימיה סביבתית, אקולוגיה, שינויי אקלים, ומדיניות וניהול סביבתי.
לימודים לתואר שני במדעי הסביבה נערכים בפקולטה למדעי הטבע. הלימודים מכוונים להתמחות ספציפית במדעי הסביבה. במהלך הלימודים מבצעים עבודת מחקר (תזה) בהנחיית אחד מאנשי הסגל האקדמי של החוג.
בשל חשיבותה של עבודת המחקר, מומלץ להתחיל עם יצירת קשר עם מנחה אקדמי אשר יסכים לקלוט את הסטודנט בקבוצת המחקר שלו.
סטודנטים בהתמחות יכולים להגיש מועמדות למלגות הצטיינות מהבית הספר לסביבה באוניברסיטה העברית.
מבנה התוכנית:
לימודי המוסמך נמשכים כשנתיים ובמהלכם לומדים הסטודנטים בהיקך של 32 נ"ז ומבצעים עבודת מחקר למוסמך בהנחיית מורי החוג (אפשרות גם בשיתופ חוקירם ממכונים ומוסדות אחרים).
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב- 31.08.25.
תנאי קבלה:
- ציון של 85 לפחות בתואר בוגר בתחומים של מדעי הסביבה, מדעי כדור הארץ או מדעי הטבע אחרים. במידת הצורך לימודי השלמה ייקבעו על ידי וועדת ההוראה של המכון למדעי כדור הארץ.
- על כל מועמד למצוא מדריך לעבודת המחקר מתוך רשימת חברי התוכנית, כחלק מתהליך ההרשמה ללימודים.
- יש להביא אישור מהמנחה על הסכמתו להדריך את הסטודנט בעבודת המחקר.
- נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
יש לשים לב שאיתור מנחה הינו דרישה מוקדמת לשלב ההרשמה, אך אינו מבטיח קבלה לתוכנית.
לימודי השלמה לתואר מוסמך בחוג מדעי הסביבה, בפקולטה למדעי הטבע:
הרשימה מטה מציגה את דרישות ההשלמה הכלליות לסטודנטים שלא למדו תואר בוגר במדעי הטבע ו/או במדעי הסביבה. בכל מקרה, לימודי ההשלמה יקבעו באופן פרטני לכל סטודנט על ידי ראש החוג ו/או המנחה (במידה ונקבע כבר) בהתאם ללימודי הבוגר, ובמקרים מסוימים יתכנו שינויים מהרשימה מטה.
סטודנטים שתואר הבוגר שלהם אינו במדעי הטבע יחויבו להשלים את קורסי היסוד הבאים:
מתמטיקה 1 ו-2 (לפחות 8 נ"ז)
פיזיקה-מכניקה (לפחות 5 נ"ז)
כימיה (לפחות 6 נ"ז)
תכנות (לפחות 2 נ"ז)
מבוא לסטטיסטיקה (לפחות 3 נ"ז).
סטודנטים שתואר הבוגר שלהם אינו במדעי הסביבה יחויבו להשלים את הקורסים הבאים:
מבוא לביולוגיה לתלמידי מדעים (72160)
כדור הארץ הדינמי (68127)
מבוא למדעי הסביבה מצומצם (89309)
מבוא לתורת האקלים (68105).
- סטודנטים שלמדו קורסים שקולים לאלו הרשומים מעלה יקבלו פטור עם הצגת הסילבוס של הקורס.
פרטי קשר:
ראש החוג ויועץ לתלמידי מוסמך: פרופ' עמנואל סיימון simon.emmanuel@mail.huji.ac.il
מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין, 02-6584923 magip@savion.huji.ac.il
-
מדעי הצמח
מידע כללי:
החוג למדעי הצמח והסביבה מתמקד בנושאי מחקר גנטיים, ביוכימיים ופיסיולוגים הייחודיים לאורגניזמים ולמיקרואורגניזמים בהתאם לסביבתם הטבעית. מדעי הצמח והחיידקים הם בסיס חיוני וחשוב ביותר בביוטכנולוגיה, במזון, בשימור סביבתי ובהבנת האקולוגיה.
תחומי המחקר במחלקה הינם מגוונים וכוללים סיסטמטיקה של מיקרואוגניזמים, מיקרוביולוגיה, גנטיקה מולקולרית, מנגנוני התמודדות עם עקה, ממשקים אנרגטיים (ובהם מערכות הנשימה והפוטוסינתיזה), ביופיזיקה של תהליכים אנרגטיים, מחקר פיסיולוגי של תהליכי הנביטה והתפתחות בצמחים, מנגנוני עקה, שעונים ביולוגיים, מטבולומיקה של תהליכים פיסיולוגיים בצמחים, אקולוגיה ואיכות הסביבה.
מרבית מהמחקרים הללו מוגדרים כמחקר בסיסי אך חלקם נוגעים בהיבטים יישומיים. בין הנושאים היישומיים הנחקרים במחלקה כלולים פיתוחים ביוטכנולוגיים הנוגעים לשיפור צמחי תועלת בטכניקות של הנדסה גנטית, פיתוח של הרביצידים ידידותיים לסביבה, תחומי הקנית והגברת עמידות לעקות שונות או להדברת עשבים, אנליזות של חומרים פעילים בצמחים (ובהם צמחי מודל וכן צמחים המשמשים ברפואה כגון קנאביס), ופיתוח יישומים ביוטכנולוגיים בחיידקים. כמו כן, נלמדים מנגנונים שונים הקשורים להתפתחות והתאמתם של אורגניזמים פוטוסינתטיים (פרוקריוטיים ואאוקריוטיים) לנישות גידול שונות, תוך מתן דגש לחקר הצומח והמיקרוביום של ארץ ישראל והארצות השכנות, בלימוד האקופיסיולוגיה של צמחים ומיקרואורגניזמים במדבר.
לימודי המוסמך מהווים בסיס למחקרים עיוניים ומעשיים ובמגוון רחב של נושאים, תוך שימת דגש על הבנת האקופיסלוגיה, שימור סביבתי, ביוטכנולוגיה. חשוב לציין, מספר חוקרי במחלקה משמשים כאוצרים המעורבים בשמירת האוספים הלאומיים של צמחית ישראל.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב-31.08.2025
סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.
מבנה התכנית:
לימודי החוג ממוקדים בנושאים ייחודיים לאורגניזמים פוטוסינטטיים ומיקרואורגניזמים ולסביבתם הטבעית – גנטיקה וביולוגיה מולקולרית של אורגניזמים בנישות גידול שונות; הצמח והאורגניזם כאובייקט מחקר ביולוגי 'בסיסי' ו'שימושי' (בצמח הבודד ועד למחקר הסביבה בה גדלים צמחים); חיי הצמח ומיקרואורגניזמים בסביבתם והתאמותיהם אליה; התמודדות עם מצבי עקה; הצמח במארג האנרגטי והמגוון בעולם הצמחים.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
ללימודים לקראת התואר מוסמך במכון למדעי החיים, יוכלו להתקבל בעלי תואר בוגר בציון 85 לפחות של האוניברסיטה העברית אשר למדו ביולוגיה בהיקף מלא (מסלול 4010).
בנוסף, אנו מעודדים סטודנטים בעלי רקע שונה (מסלולים מדעיים שונים) המתעניינים בתחומי המחקר הנ"ל להצטרף אלינו. לסטודנטים אלו תותאם תכנית לימודי השלמה פרטנית ומותאמת אישית בתאום עם ראש החוג.
דרישות קדם:
1. מבוא למדעי הצמח (72334).
2. מדעי הצמח מורחב (72346).
3. פטור מקורסים אלו ינתן לסטודנטים אשר למדו קורסים מקבילים במוסדות השכלה גבוהה אחרים בארץ או בחו"ל.
4. במידת הצורך, ידרשו הסטודנטים לבצע לימודי השלמה בחוג.
5. הקבלה ללימודים מותנית במציאת מנחה מבין מורי החוג (סטודנטים המעוניינים מוזמנים לפנות לראש החוג לסיוע ולעזרה במציאת מנחה)
6. נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
פרטי קשר:
ראש החוג: פרופ' רחל גרין rgreen@mail.huji.ac.il
מזכירות: גב' שרון ברגר - טלפון: 02-6585337 sharonb@savion.huji.ac.il
-
מדעי הקוגניציה
מידע כללי:
מדעי הקוגניציה עוסקים בהסבר כשרים מנטליים כרכישת שפה, תפיסה, קבלת החלטות, יצירתיות ומודעות. חקר הקוגניציה מעוגן בתחומים שונים בהם: פסיכולוגיה, בלשנות, פילוסופיה, לוגיקה וחישוביות ומדעי המוח. הייחוד בתכנית הלימודים של מדעי הקוגניציה הוא השילוב בין התחומים השונים, שילוב שמטרתו לחשוף את התהליכים העומדים בבסיס התופעות המנטליות. דוגמאות מובהקות לשילובים מוצלחים כאלה ניתן למצוא בתורות של רכישת שפה ויצירתה: הבלשנות והלוגיקה מנסחות אילוצים פורמאליים מתוך ניתוח השפה, הפסיכולוגיה מאפיינת את התהליכים המקיימים אילוצים אלה, הנוירולוגיה מאתרת את המבנים המוחיים המממשים את אותם תהליכים, ומודלים חישוביים מספקים מסגרת תאורטית ומושגית לתיאור התהליכים.
פתוחה לכל תלמידי המוסמך בפקולטה, על חשבון מכסת הנ"זים הדרושה לתואר.
מטרת התכנית:
לחשוף את הסטודנטים לתכנים, לשיטות המחקר ולסוגי החשיבה השונים המאפיינים את מדעי הקוגניציה, ובכך לפתח גמישות מחשבתית ומיומנות בין-תחומית שיפתחו בפני הבוגרים אפשרויות תעסוקה מגוונות.
הלימודים למוסמך הם במסגרת מחקרית בלבד. תכנית הלימודים תהיה סביב הנושא המרכזי בו בוחר הסטודנט להתמחות. מספר המקומות מוגבל.
תנאי קבלה:
הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ללימודי מוסמך. עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:
- עמידה בתנאי קבלה ייחודיים לפקולטה
- תנאי קבלה למסלול המחקרי:
- ציון סופי בתואר בוגר במדעי הקוגניציה של 90 ומעלה.
- המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר.
- תנאי קבלה להשלמה למוסמך:
לימודי ההשלמה מיועדים לתלמידים שמבקשים ללמוד תואר מוסמך בתחום אחר מן התחום בו למדו תואר ראשון.
בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.
הקבלה לשנת השלמה למוסמך מותנית בציון סופי ל תואר בוגר90 ומעלה, וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב-15.10.2025.
תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.פרטי קשר:
ראש החוג: פרופ' עמרי אבנד omri.abend@mail.huji.ac.il
מזכירת החוג: גב' זיוה רחמין טלפון 02-5883758, zivara@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: בימי א' בין השעות 11:30 - 14:30 ובימי ב'-ה' בין השעות 10:00- 13:00
חדר 205, מתחם אוסטרליה, הר-הצופים -
מתמטיקה
מסלולי הרשמה:
530-1041 מתמטיקה, עיוני
530-1040 מתמטיקה, מחקרימידע כללי:
הלימודים למוסמך מוצעים בשני מסלולים:המסלול המחקרי:
הלימודים במסלול זה מקנים לסטודנטים/יות ידע מקיף בתחומים מגוונים במתמטיקה, ומאפשרים להם/ן להתמודד עם תכנים מתקדמים ושיטות מחקר חדישות. הם מכשירים אותם/ן לתעסוקה אקדמית או תעשייתית במקצוע, וכן להמשך לימודים ומחקר לתואר דוקטור. הדרישות כוללות קורסים, בחינת גמר ועבודת גמר.
המסלול העיוני:
מסלול זה מעניק לסטודנטים/יות השכלה מתמטית רחבה שתעמיק את הבנתם/ן במקצוע ותסייע להם/ן בעיסוקיהם/ן בהוראת המתמטיקה או בשימושיה בתעשייה. הדרישות כוללות קורסים ובחינת גמר.
מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ו:
ההרשמה תחל בתאריך 02.02.2025 ותסתיים ב-31.08.2025.
» מועמדים/ות אשר למדו/לומדים/לומדות תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים/ות לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).
» על מועמדים/ות אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.
» למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל shulic@savion.huji.ac.il
על הנרשמים/ות לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. אם קיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים/ות להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
סטודנט/ית שהגיש/ה מועמדותו/ה ללימודי מוסמך, מתבקש/ת לפנות לחוג אליו נרשם/ה ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.
תנאי קבלה:
תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
ללימודי מוסמך במתמטיקה רשאים להגיש מועמדות תלמידים בעלי תואר בוגר במתמטיקה בהיקף של חוג (רחב או רגיל) באוניברסיטה העברית או אוניברסיטה מוכרת אחרת בארץ או בחו"ל, שסיימו את לימודיהם עם ציונים מספיק גבוהים. ככלל, החוג ידון רק במועמדים שציון הממוצע הכללי שלהם לתואר, והממוצע בקורסי חובה וחובת בחירה במתמטיקה של שנים ב-ג, הוא 85 לפחות (רשימת הקורסים מופיעה למטה). במקרים חריגים, ידון החוג גם במועמדים בעלי ממוצעים נמוכים מ- 85, אך גבוהים מ- 80. תלמידים בעלי תואר בוגר בתחום אחר רשאים להגיש מועמדות, ומועמדותם תשקל על בסיס פרטני.
כדי להתקבל בקבלה ישירה (ללא השלמות), הלימודים לבוגר של המועמד\ת צריכים לכלול את קורסי החובה והחובה-בחירה של תואר בוגר, כלומר את הקורסים הבאים:אינפי 3 (80415);
אנליזה על יריעות (80416);
אנליזה פונקציונלית (80417);
מבנים אלגבריים 1 (80445);
תורת הקבוצות (80200);
תורת ההסתברות 1 (80420);
מבוא ללוגיקה (80423);
מבנים אלגבריים (2) (80446);
מבוא לטופולוגיה (80516);
משוואות דיפרנציאליות (80320);
תורת המידה (80517);
פונקציות מרוכבות (80519)
בכפוף לאישור של יועץ מוסמך או ראש החוג, יתקבלו בתנאים מסויימים גם תחליפים ראויים לחלק מקורסים אלו. בפרט, עבור תלמידים שסיימו לימודי פיזיקה בהיקף של חוג, יתקבלו בדרך כלל התחליפים הבאים:מתמטיקה שימושית 2 (80157) כתחליף למשוואות דיפרנציאליות (80320)
פונקציות מרוכבות ושימושיהן (80314) כתחליף לפונקציות מרוכבות (80519)
הסתברות ושימושיה (80312) כתחליף לתורת ההסתברות 1 (80420).
למתעניינים להתקבל לתואר שני במתמטיקה המרות כמפורט בהמשך ל"עובר בינארי" עלולות לפגוע בסיכויי קבלתכם לחוג:
- מומלץ לא יותר מ"עובר אחד" מבין הקורסים הבאים: חשבון אינפיניטסימלי 1+2 ואלגברה ליניארית 1+2.
- מומלץ לא יותר מ"עובר אחד" מבין הקורסים הבאים: חשבון אינפיניטסימלי 3 ומבנים אלגבריים 1.
תישקל גם מועמדותם של תלמידים שלא למדו חלק מן הקורסים המצוינים לעיל.
במקרה של קבלה, התלמידים יידרשו בדרך כלל להשלים את החסר בשנת הלימודים הראשונה למוסמך, בנוסף ללימודי המוסמך. יתכנו החרגות לתלמידים מצטיינים.
נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.
פרטי קשר:
ראש החוג: פרופ' ערן נבו nevo.eran@gmail.com
מזכירה לענייני הוראה: אורנה ברק ornaba@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-6584748.
מזכירה לענייני תלמידים: אורלי אביטל orlyko@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-6585137.
יועצי מוסמך:
פרופ' אורי גוראל-גורביץ: ori.gurel-gurevich@mail.huji.ac.il
פרופ' גנאדי לוין : genady.levin@mail.huji.ac.il
פרטים נוספים