• גאוגרפיה

    מידע כללי:

    הגאוגרפיה היא תחום הדעת המדעי המתאר, חוקר ומסביר את מכלול הגורמים והתופעות, טבעיות ומעשי ידי אדם, המעצבים את המרחב.

    מטרת הלימודים היא לחשוף את הסטודנטים למגוון נרחב של תחומי חקירה העוסקים בתופעות שונות מבין אלה המעצבות את המרחב ולהעניק לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי בתחומים אלה. הלימודים משלבים גישות חקירה מתחומי מדעי החברה, הרוח והטבע. הלימודים משלבים תחומי עיון מסורתיים של הגאוגרפיה הרגיונאלית והיישובית, עם תחומי המחקר החדשים כדוגמת בעיות איכות הסביבה, העיור המודרני, תחבורה, שימוש במערכות מידע גיאוגרפיות, חישה מרחק וטכנולוגיות מעקב מחשב לניתוח מרחבי ועוד.

    בלימודי המוסמך מציע החוג תחומי התמחות ספציפיים ומתמקדים בתחומי התכנון והפיתוח העירוני, המדיניות העירונית ושימור עירוני, היבטים שונים של תחבורה והתנהגות נוסעים, איכות הסביבה ומשאבי טבע, יישומי ממ"ג בהקשרים עירוניים, סביבתיים ותחבורתיים ומגוון קורסים שבו מלמדים שימוש בכלי ניתוח אנליטיים לצורכי מחקר מתקדם. המחלקה לגאוגרפיה תעניק תואר מוסמך ב"גאוגרפיה" לסטודנטים אשר יסיימו בהצלחה את לימודי המוסמך. 

    הלימודים יתאפשרו במסגרת שני השילובים הבאים (אשר יצוינו בתעודות הסיום): גאוגרפיה- ללא מגמה וללא התמחות או גאוגרפיה בהתמחות בניהול תכנון ומדיניות הסביבה.

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל בתאריך  02.02.2025 ותסתיים בתאריך 15.10.2025. 

    תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה

    • סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים.
    • פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית. 
    • למסלול המחקרי נדרש ציון של 85 לפחות בלימודי הבוגר בגאוגרפיה ובממוצע הכללי לתואר. למסלול העיוני ציון של 80 לפחות בלימודי הבוגר בגאוגרפיה ובממוצע הכללי לתואר. בוגרי חוגים אחרים ידרשו לממוצע 80 – 85 ויחויבו בקורסי השלמה בהתאם לרקע שלהם. 

     

    פרטי קשר:

    מזכירות המחלקה לגאוגרפיה: גב' מעיין מויאל: 02-5883017, maayanm@savion.huji.ac.il

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • גאולוגיה

       

    מידע כללי:

    החוג לגיאולוגיה עוסק בהתפתחות כדור הארץ ובאופן פעולתו, בתהליכים המתרחשים במעמקיו, בתהליכי פני שטח ובהשפעת הגומלין בין האטמוספרה, האוקייאנוסים והליתוספירה.

    הלימודים לתואר שני כוללים: קורסים, מעבדות וסיורים ועבודת גמר מחקרית, פרי התמחותו של הסטודנט בנושא מסוים מתוך מגוון התחומים במדע הגאולוגיה. סטודנטים לתואר השני זוכים בד"כ למלגת קיום וחלקם מועסקים כעוזרי הוראה. ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.

    לימודי המוסמך מקנים לסטודנט את הכלים הדרושים לביצוע מחקר עצמאי בסיסי או יישומי בתחום התמחותו. סטודנטים לתואר השני מודרכים באופן אישי על ידי מורי המכון ועם סיום לימודיהם, ובהתאם להתמחויותיהם השונות, מוכנים לעיסוק במגוון של נושאים בסיסיים ותשתיתיים כמו אקספלורציה של משאבי טבע, חקר ים המלח, בעיות הקשורות למשאבי המים של ישראל, מיפוי סיכונים סביבתיים כמו גלישות, סחף ורעידות אדמה, אגני השקעה לגז ונפט, תסקירי איכות סביבה וכו'. המכון למדעי כדה"א מקיים שיתוף פעולה הדוק עם המכון הגיאולוגי וחלק מהסטודנטים לתואר שני מבצעים את מחקרם במסגרת שיתוף זה.

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה. 

     

    למידע נוסף על המלגות 

    טופס הגשת בקשה למלגה

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב-31.08.2025

     

    מבנה התכנית:

    לימודי המוסמך נמשכים כשנתיים ובמהלכם לומדים הסטודנטים קורסים בהיקף של 32 נ"ז ומבצעים עבודת מחקר למוסמך בהנחיית מורי החוג (אפשרות גם בשיתוף חוקרים ממכונים ומוסדות מחקר אחרים).

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    • לקבלה לתואר מוסמך דרוש ציון ממוצע 85 לפחות בלימודי הבוגר.
    • מועמדים שממוצע ציוני הבוגר שלהם הוא בין 80-85 יתקבלו רק באישור ועדת הלימודים של המכון למדעי כדור הארץ.
    • מועמדים למוסמך שלהם תואר בוגר שלא באחת מהמגמות של מדעי כדור-הארץ ידרשו לקורסי השלמה בהתאם לקביעת המדריכים וראש החוג.
    • נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    יועץ החוג לגיאולוגיה - מוסמך: פרופ' רון שער, 02-65584248  ron.shaar@mail.huji.ac.il

    בניין המכון למדעי כדור-הארץ, אגף דרום, חדר 18. 

    מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין: 02-6584923 magip@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • גידולי שדה וירקות

    מסלולי הרשמה:
    713-1340 גידולי שדה וירקות, מחקרי
    713-1341 גידולי שדה וירקות, עיוני


    מידע כללי:

    ענפי גידולי השדה והירקות הם ספקי המזון העיקריים של אוכלוסיית העולם הגדלה במהירות. ענפים אלה נדרשים כיום להגדיל את תפוקתם תוך שימוש במשאבים ההולכים ומצטמצמים, שיפור איכות היבול ושמירה על איכות הסביבה. ענפי גידולי השדה והירקות הם מן המרכזיים בחקלאות ישראל מבחינת היקף השטחים וחשיבותם הכלכלית. הם מאופיינים בדינאמיות רבה ונחשבים למובילים יחסית למקביליהם בעולם בזכות תשתית מדעית מתקדמת, יעילות וחדשנות. כיום חלק נכבד מייצור הירקות והתבלינים נעשה בבתי צמיחה מסוגים שונים, גידולי השדה מאמצים שיטות מתקדמות כמו חקלאות מדייקת, במרבית הגידולים קיימת תחלופה מרובה של זנים, והיצוא של תוצרת חקלאית עתירת ידע כמו זרעים וחומר ריבוי הולך ומתרחב.

    מטרת ההוראה בחוג היא להכין את הסטודנטים ב"מוסמך" וב"דוקטור" - להיות גורמים מפעילים ויוזמים במערכת הדינמית של הענף. כדי להשיג מטרה זאת, מכוונת ההוראה להקנות לסטודנטים הבנה מעמיקה של עקרונות ותהליכים הקשורים בייצור גידולי השדה והירקות תוך שמירה על הסביבה ואיכותה, לפתח את כושרם לנתח את בעיות הענף, וללמדם לחפש דרכי פתרון על יסוד קריאת ספרות מקצועית ובדרך ניסויית.

    נושאי המחקר של הסטודנטים ב"מוסמך" וב"דוקטור" בחוג עוסקים במחקר ביולוגי, ביוכימי, אקולוגי, גנטי ומולקולרי בסיסי של גידולי שדה וירקות, מחקר יישומי של נושאי ממשק, גידול  וטיפוח, ושילוב של מחקר בסיסי עם מחקר יישומי.

    ענפי התעסוקה העיקריים של מסיימי החוג הם: ניהול ענפים של גידולי השדה והירקות במשקים, הוראה והדרכה חקלאית, ועבודה בחברות לעיבוד מוצרי מזון, זרעים, כימיקלים וביוטכנולוגיה. המוסמכים, ובמיוחד בעלי תואר דוקטור, פונים בעיקר לעבודת מחקר במכונים ובתחנות הניסויים של המוסדות השונים בארץ. לאחרונה גוברת הדרישה של מוסדות מחקר, חברות כימיקלים וחברות זרעים למוסמכים ודוקטורים בתחום טיפוח גידולי שדה וירקות.

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל בתאריך 02.02.2025 ותסתיים ב-30.10.2025

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. בוגר במדעי החקלאות, או בוגר במדעי התזונה וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    2. בוגר במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.
       

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' יהושע סרנגה, 08-9489040   shuki.saranga@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' איריס אייזנשטדט - 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il

    שעות קבלה: ימים א'-ה' 8:30-12:00

     

    פרטים נוספים
  • גלוקל פיתוח בין-לאומי

    מידע כללי:

    תכנית ייחודית ללימודי מוסמך המתמקדת בארגונים בינלאומיים ובעבודה עם קהילות מקומיות ברחבי תבל.
    על רקע תהליכי הגלובליזציה הכלל עולמיים, ארגוני פיתוח בינלאומיים הופכים לבעלי תפקיד מרכזי בשיפור איכות החיים של יחידים וקהילות באזורים מתפתחים ברחבי העולם. תהליך זה מעמיק את הקשר בין חברות שונות וחושף את אנשי המקצוע לאתגרים שונים הנובעים מעבודה בסביבה החברתית החדשה. במסגרת תכנית זו, יילמדו הכוחות הבינלאומיים המעצבים את הפיתוח של קהילות וחברות במדינות בעלות אפיונים סוציו-אקונומיים נמוכים. התכנית מספקת לימודי מבוא עם דגש על לימוד תיאורטי של תחומי המחקר יחד עם ידע מעשי משטח דרך בחינת עבודתם של ארגוני פיתוח בינלאומיים לא-מדינתיים. כהשלמה לידע האקדמי, הלימודים בתכנית יקנו כלים שיאפשרו התאמה של הידע הנלמד לעבודה בשטח. המפגש בין הידע למעשה יושלם על-ידי התמחות בת סמסטר אחד, בשנה השניה ללימודים, בפרויקט המנוהל על-ידי ארגון פיתוח בישראל או בחו"ל. בנוסף, מספר מצומצם של סטודנטים יוכל להעשיר את ידיעתו בתחום דרך פניה למסלול מחקרי. במסלול זה ינתן דגש לקשר בין התיאוריה למעשה דרך בחינת מקרים ספציפיים מרחבי העולם. 


    «  בתוכנית גלוקאל לפיתוח בינלאומי ניתן לבחור במסלול לימוד "פיתוח ומגדר" בו סטודנטים וסטודנטיות מקבלים ידע תאורטי, כלים פרקטיים ונסיון שטח הנוגעים לעבודה ומחקר בתחום מגדר ופיתוח. באופן ספציפי, במסלול נלמדים בנוסף לקורסי הליבה של תוכנית גלוקאל, קורסי תאוריה הנוגעים למגדר ופיתוח, פמיניזם, מנהיגות נשית וכדומה. העבודה בקורסים הפרקטים וההתמחות יתמקדו במגדר ופיתוח, והסטודנטים הלומדים במסלול יכתבו את עבודת הסמינר בתחום.


    «  בנוסף, בתוכנית גלוקאל לפיתוח בינלאומי ניתן לבחור במסלול לימוד "הגירה בינלאומית ופיתוח" בו סטודנטים וסטודנטיות מקבלים ידע תאורטי, כלים פרקטיים ונסיון שטח הנוגעים לעבודה ומחקר בתחום ההגירה הבינלאומית, עבודה עם פליטים ומהגרים ופיתוח. באופן ספציפי, במסלול נלמדים בנוסף לקורסי הליבה של תוכנית גלוקאל, קורסי תאוריה הנוגעים לסוציולוגיה של הגירה, היבטים בינלאומיים של הגירה, היבטים כלכליים ודמוגרפיים של מהגרים, קליטת הגירה בקונטקסט של פיתוח בינלאומי וכדומה. העבודה בקורסים הפרקטים וההתמחות יתמקדו בהגירה בינלאומית ופיתוח, והסטודנטים הלומדים במסלול יכתבו את עבודת הסמינר בתחום.

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל בתאריך  02.02.2025 ותסתיים בתאריך 15.10.2025.
    תתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים נפרשת על פני שלושה סמסטרים רצופים וכוללת 36 נ"ז הנלמדים באנגלית. בסמסטר השלישי, הסטודנטים נדרשים לקיים 4 חודשי התמחות בחו"ל בארגון מקומי או בינ"ל העובד עם קהילה מתפתחת. התכנית תפתח מדי שנה בחודש אוקטובר ותסתיים כעבור 17 חודשים, קרי בחודש מרץ. 

     

    תנאי קבלה:

    1. תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למדעי החברה
    2. סיום כל החובות לתואר "בוגר" לפני תחילת שנת הלימודים
    3. נדרשפטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית
    4. תואר בוגר בציון 80 לפחות מכל התחומים, קורות חיים, 2 מכתבי המלצה (אחד מקצועי ואחד אקדמי ), רקע מקצועי או נסיון קודם בעבודה או בהתנדבות בתחום הרלוונטי יתרון.
    5. משימת כתיבה באנגלית 
    6. ראיון אישי

     

    פרטי קשר:

    טלפון 02-5882267 או בדוא"ל: glocal@savion.huji.ac.il

    לאתר החוג

    פרטים נוספים
  • גנטיקה

     

    מידע כללי :

    חברי הסגל בחוג לגנטיקה באוניבסיטה העברית עוסקים בגנטיקה, גנומיקה ואפיגנטיקה.בין השאלות אחריהן הם מתחקים:כיצד מועברים גנים, כרומוזומים וגנומים שלמים מדור לדור? כיצד נארז הגנום בגרעין, מוגן ע"י טלומרים, ומתוקן בעקבות נזק ? כיצד מתבטא ומבוקר הגנום, וכיצד מאפשרת בקרה כזו את התפתחותם של סוגי תאים שונים? מהם הגנים המשפיעים על תכונות השונות או מחלות ? ואיך האבולוציה משפיעה על שונות גנטית ואפיגנטית? בנוסף למחקר עם תאים ורקמות של שני-אדם, החוקרים משתמשים ביצורי מודל שונים מכל שלוש המערכות-פטריות, צמחים ובעלי חיים- הן ברמת האורגניזם השלם והן ברמת ברמת התא הבודד. המחקר וההוראה בחוג נערכים בקהילה מדעית תוססת ופעילה. במהלך הלימודים לתואר מוסמך תפתחו את כישרוריכם בפתרון בעיות, תכנון ניסויים, ניתוח נתונים, כתיבה והצגה מדעית.בוגרינו מוצאים תעסוקה באקדמיה, במעבדות מחקר, ביעוץ וטיפול גנטי,בתעשייה הביוטכנולוגית בתחומי הרפואה וחקלאות,ועוד.

    אתר החוג

     

    לימודים:

    היקף הלימודים למוסמך הוא 36 נ"ז, מתוכם חובה לקחת בשנה א' את הקורס סמינריון בגנטיקה לתלמידי מוסמך- שנה א' (88890) ובשנה ב' את הקורס סמינריון בגנטיקה לתלמידי מוסמך- שנה ב' (88899).

    פרט לקורסים אלה, על כל סטודנט להרכיב תכנית לימודים אישית מתוך מבחר של גדול של קורסים

    (לרשימת הקורסים המעודכנת יש ללחוץ על הלינק "גנטיקה - מוסמך מחקרי (4043)" המופיע בראשית העמוד מצד שמאל ומתחת לכותרת "מסלולי לימוד" או כאן ולהתאים לשנת הלימודים הנוכחית).

    • תכנית הלימודים צריכה לקבל אישור של ראש החוג.
    • ניתן גם לקחת קורסים שאינם ברשימה, באישור של ראש החוג.
    • תלמידים שמחקריהם נוגעים לעבודה עם בעלי חיים חייבים להשתתף בקורס שימוש בחיות מעבדה (94810).
    • ניתן ללמוד את כל קורסי המוסמך בשפה האנגלית. פרטים נוספים לגבי הכללים לקורסי המוסמך ניתן למצוא כאן.

     

    מחקר :

    הרכיב החשוב ביותר בלימודי המוסמך הוא עבודת המחקר. נושא העבודה נקבע בתיאום בין המנחה לסטודנט. משך הלימודים לתואר הינו שנתיים. במקרים חריגים תיתכן הארכה, באישור ראש החוג. בסוף תקופת הלימודים התלמידים צריכים להגיש עבודת גמר לתואר מוסמך כפי שמפורט בהנחיות הפקולטה. העבודה תימסר על ידי ראש החוג לשיפוט למדריך ולמורה אחד נוסף לפחות, שימונה על ידי ראש החוג. תלמידים שהשלימו את כלל הקורסים וסיימו לכתוב את עבודת הגמר, ייבחנו בבחינת המוסמך שתתקיים בעל-פה, כאשר בבחינה יהיו לפחות שלושה בוחנים: המדריך, השופט הנוסף של עבודת הגמר ובוחן נוסף קבוע שנמצא בכל בחינות המוסמך בחוג לגנטיקה. מטרת הבחינה היא לבדוק את ההבנה המעמיקה של התלמידים בנושא המחקר שלהם ואת ידיעותיהם הכלליות בתחום הגנטיקה. לפני המבחן, שני הבוחנים הלא קבועים ישלחו לתלמיד שאלה ומאמר לקריאה. התלמידים הנבחנים יציגו לבוחנים את המחקר שלהם ולאחר מכן יישאלו שאלות לגבי המאמרים שקיבלו. במהלך המבחן, הבוחנים צפויים לשאול שאלות הן על המחקר והן על ידע כללי בגנטיקה, בהתאם לנושאים שיעלו לדיון.  הנחיות נוספות של הפקולטה לגבי בחינת המוסמך ניתן למצוא כאן.

     

    ציון המוסמך:

    הציון הסופי לתואר יקבע לאחר שיפוט עבודת גמר ובסיום בחינת המוסמך.מרכיבי הציון הכללי הם הציון המשוקלל בקורסים (40%),ציון עבודת הגמר (30%) וציון בחינת המוסמך (30%).

     

    מסלול ישיר לתואר דוקטור:

    החוג לגנטיקה מאפשר לתלמידיו המצטיינים לעבור למסלול הישיר לתואר דוקטור. המעבר מבטל את הצורך בכתיבת עבודת גמר. המעבר למסלול הישיר מיועד לתלמידי מוסמך שסיימו את מכסת הקורסים, ואשר תחילת מחקרם במסגרת המוסמך מעידה על סיכוי גבוה להתפתחות העבודה והגעתה לרמה הנדרשת מעבודת דוקטור. המעבר מותנה בהמלצת המנחה/ים וראש החוג ובהצלחה בבחינת הסינוןבחינת הסינון תעשה במתכונת דומה למבחן מוסמך. לקראת המבחן למסלול הישיר התלמידים יכתבו מסמך קצר של עד 10 עמודים שמסכם את עבודתם המחקרית ואת התוכניות שלהם לעתיד.

    כללים נוספים לגבי המבחן למסלול הישיר נמצאים כאן.

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל ב-02.02.2025 ותסתיים ב-31.08.2025

    תנאי קבלה:

    הקבלה למוסמך בחוג לגנטיקה פתוחה לתלמידים בעלי תואר בוגר במדעי הטבע (B.Sc)   עם ציון ממוצע של 85 ומעלה. הקבלה ללימודים מותנית במציאת מנחה מבין מורי החוגתלמידים עם תואר בוגר במדעי הטבע ללא רקע מתאים יידרשו ללימודי השלמה. תלמידים עם תואר בוגר במדעי הטבע עם ציונים בין 80 ל-85 מוזמנים גם הם להגיש בקשה להתקבל למוסמך בגנטיקה, לאחר מציאת מנחה מבין מורי החוג, והיא תידון בוועדת הלימודים של החוג. כתנאי לקבלה, תלמידים אלה יצטרכו להשלים 10 נ"ז בממוצע של 85 ומעלה בקורסים שיבחרו ע"י ראש החוג בתאום עם המנחה. לתלמידים שאינם בעלי תואר בוגר במדעי הטבע (B.Sc) ייקבע היקף השלמות מינימלי של 40 נ"ז. את כללי הפקולטה לגבי תנאי הקבלה ניתן לראות כאן.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

     

    פרטי קשר:

    מזכירות החוג (בנין המכון למדעי החיים):  גב' סיון אמיגה, 02-6585445 sivanam@savion.huji.ac.il

    ראש החוג (בנין המכון למדעי החיים 2-342): פרופ' לירן כרמן 02-6585103 liran.carmel@carmelab.com

    מזכירות תלמידי מוסמך (בנין לוי): גב' שולי כהן, 02-6586722 shulic@savion.huji.ac.il  

               

     

    פרטים נוספים
  • גנטיקה והשבחה

    מסלולי הרשמה:
    721-2140 גנטיקה והשבחה, מחקרי
    721-2141 גנטיקה והשבחה, עיוני

     

    מידע כללי:

    מטרות החוג הן:

    1. הוראת הגנטיקה וההשבחה לכלל הסטודנטים בפקולטה לחקלאות, במסגרת התואר הראשון, וברמה המתקדמת, לסטודנטים הלומדים לתואר "מוסמך" בחוג לגנטיקה והשבחה.
    2. להכשיר את הסטודנטים להיות חוקרים בגנטיקה והשבחה ומטפחי צמחים ובעלי-חיים עצמאיים בבוא העת, על יסוד הבסיס הגנטי המעמיק שרכשו.
    3. העמקת הידע התאורטי בגנטיקה קלאסית ובגישות המולקולריות החדישות. לימוד הגישות והשיטות במחקר גנטי ובהשבחת צמחים ובעלי-חיים מתוך מבט כולל.
    4. הקניית המוטיבציה לישם את הידע הגנטי, על תחומיו השונים, למטרות תכליתיות בחקלאות.
    5. הרחבת הרקע הגנטי וההשבחתי של מתמחים במגמות אחרות  .

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ו:

    ההרשמה תחל בתאריך 02.02.2025 ותסתיים ב-19.10.2025

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

    הלימודים מבוססים על ידע קודם הנרכש בקורסים: 71964+71092+71034+71045/71091 או מקבילים להם ממוסדות אחרים.
    מי שחסר רקע זה, יוכל שידרש להשתתף בכל או בחלק מהקורסים הנ"ל, בהתאם לחסר. 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עידן עפרוני - 08-9489252 idan.efroni@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' איריס אייזנשטדט - 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il 

    שעות קבלה: ימים א'-ה' בשעות 08:30- 12:00

     

    פרטים נוספים