קרימינולוגיה
-
411-4920
-
משפטים
-
הר הצופים
-
מה אומרת לכם המילה "פשיעה"?
תכנית הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה נותנת מענה לשאלות רבות העוסקות בפשיעה, הבנת הגורמים לפשיעה, ודרכי ההתמודדות עם פשיעה.
התכנית, המציגה את ההתפתחויות החדשניות ביותר בתחום הקרימינולוגיה, כוללת עיסוק בקשת רחבה של תחומים קרימינולוגיים כגון: עבריינים, קורבנות, פשעי מדינה, נשים ופשיעה, תגובת המערכות החברתיות לעבריינות, משפט וחברה, קרימינולוגיה ניסויית, יעילות תכניות לשיקום עבריינים, פשעי צווארון לבן, פשיעה ומקום ושיטור ב"נקודות חמות", שיטור טרור, יחסי משטרה-קהילה, לגיטימיות המשטרה, מערכות כליאה, מדע פורנזי, זיהויי פלילי ועוד.
מטרת התכנית היא לחשוף סטודנטים/ות למגוון נושאים תיאורטיים, מחקריים ומעשיים הקשורים לפשיעה. מטרה נוספת היא לקרב את העובדים/ות בתחום הרחב של מערכת אכיפת החוק לעשייה האקדמית בתחום הקרימינולוגיה ולהעשיר אותם בידע וביכולת לתרגם ממצאי מחקרים לעשייה יעילה והוגנת יותר בשטח, כזו שמפיקה את המרב מהמשאבים הציבוריים שעומדים לרשות מערכת אכיפת החוק. התכנית שואפת לבנות בסיס לחוקרים קרימינולוגים מצטיינים ולספק להם ידע וכלים לפיתוח מחקר קרימינולוגי בסטנדרטים בין-לאומיים.
-
ייחודו של תחום הקרימינולוגיה הוא בממשק הטבעי שלו עם תחומי ידע רבים ומגוונים כדוגמת: משפטים- משפט פלילי, פרוצדורה פלילית ומחקר משפטי אמפירי; פסיכולוגיה וסוציולוגיה - המסייעים בזיהוי הגורמים לעבריינות והתגובות החברתיות לה; גיאוגרפיה - למשל, הקשר שבין פשיעה למקום; עבודה סוציאלית - העוסקת בתשתית העלולה להוליד התנהגות עבריינית ובטיפול בה; מדעי המחשב - למשל, פשיעה ופיקוח חברתי באינטרנט; מדעים מדויקים כגון כימיה - טיפול בזירת עבירה והשפעת כלים פורנזיים על עבודת השיטור; וכן מדעי הרוח - בבחינת אספקטים מוסריים של ההתנהגות העבריינית כמו האחריות למעשים והעונש הראוי. האוניברסיטה העברית מציעה מגוון רחב של צרופים במסלול דו-חוגי של קרימינולוגיה עם חוג נוסף המאפשרים שילובים מעניינים ועיצוב תכנית אישית ייחודית להמשך הקריירה האקדמית והמקצועית. המכון לקרימינולוגיה נמנה עם טובי המוסדות לקרימינולוגיה בעולם. חוקריו נמצאים בקדמת המחקר המקומי והבין-לאומי, והוא נושא את דגל המצוינות האקדמית של האוניברסיטה העברית.
אז אם אתם מעוניינים בלמידה איכותית המדגישה את הקשר בין העולם התיאורטי לעולם המעשי, אם אתם מעוניינים לדעת מה נעשה גם בארץ וגם בעולם בתחום זה, ואם אתם מעוניינים ללמוד עם טובי המרצים בתחום – מקומכם אתנו!
-
- התנסויות מעשיות: המכון מציע אפשרויות להתנסויות מעשיות בשדה בתחום התיקון ואכיפת החוק.
- תוכנית מצטיינים: תלמידים מצטיינים במכון יכולים להירשם לתוכנית המצטיינים. בתוכנית זו, תלמידים בשנה השלישית ללימודי הבוגר, יכולים ללמוד במקביל את קורסי שנה א' למוסמך (מחקרי או עיוני). קורסים אלה יאוחסנו ל תואר מוסמך ולאחר סיום לימודי הבוגר (שלוש שנים לפחות) והקבלה למוסמך, יוצאו הקורסים מאחסון ויועברו ללימודי המוסמך. תלמידים שיעמדו בהצלחה בדרישות המכון יסיימו את לימודי המוסמך במהלך שנת לימודים נוספת במסלול העיוני, ובמסלול המחקרי לאחר קבלת הציון בעבודת התזה.
- תלמידי המכון לקרימינולוגיה יכולים להירשם כחברים ב"אגודה הישראלית לקרימינולוגיה", להתעדכן בכל החדש בתחום ולקחת חלק בפעילויות אותן יוזמת האגודה.
- המחקר במכון לקרימינולוגיה זכה בשנים האחרונות להכרתם של מספר רב של מוסדות ממשלתיים וציבוריים בארץ ולתמיכה כספית במימון מחקרים. גופים אלו כוללים בין היתר את המשרד לביטחון פנים, משטרת ישראל, הרשות למלחמה בסמים, הרשות לשיקום האסיר, שירות בתי הסוהר, רשות שדות התעופה והקרן הלאומית למדע.
- סגל המכון מקיים קשרי גומלין ומחקר עם אוניברסיטאות וחוקרים מובילים מחו"ל. מוסדות אכיפה בארץ ובעולם עושים שימוש בפירותיהם של שיתופי פעולה אלו.
-
מזכירות: אפרת ברוכים, 02-5494960 efratbru@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: בימים א'-ה' בשעות 9:00 - 15:00
-
בחוג לקרימינולוגיה קיים מסלול הרשמה אחד:
411-4920- קרימינולוגיה דו-חוגי -
• מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
כל סטודנט יוכל לבחור חוג לימודים נוסף, מרשימת החוגים המוצעים בפקולטות השונות באוניברסיטה בתנאי שעמד בתנאי הקבלה של אותו החוג
בנוסף מוצעות שתי תכניות משותפות עליהן ניתן לקבל מידע בקישורים הבאים:
לימודי המשך למוסמך בקרימינולוגיה
בפני בוגרי התואר הראשון בקרימינולוגיה תפתח האפשרות להשתלב בלימודי המוסמך בקרימינולוגיה באחת מתכניות הלימודים המוצעות, ב מסלול מחקרי או עיוני. ניתן יהיה לאחסן קורסים למוסמך החל מהשנה השלישית ללימודי הבוגר. (בכפוף לכללים).
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי , ציון פסיכומטרי בדגש מילולי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.00 (ראויים לקידום 9.65)
-
קבלה ישירה 600 (ראויים לקידום 565)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
נדרש
-
-
לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית
-
-
600 רב תחומי
-
32 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
מועמדים שהחלו לימודי קרימינולוגיה במוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ, יוכלו להגיש מועמדות להמשך לימודים בחוג לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית. מספר המקומות המתפנים מוגבל. יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג. ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשויה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים.
על המועמדים לעמוד בתנאים שפורטו מעלה וכן בתנאים הבאים:1. סיום לימודים אקדמיים של שנה אחת או יותר, בציון ממוצע 80 ומעלה בלימודי הקרימינולוגיה.
2. עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.
-
-
• בוגרי קרימינולוגיה עוסקים בתפקידים רבים בתחומי מערכת אכיפת החוק, כגון משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר והמשרד לביטחון פנים; ובתחומים מגוונים המתמקדים בנוער בסיכון, טיפול ושיקום, אלימות במשפחה ועוד. בנוסף, הבוגרים שלנו עובדים כחוקרים במחלקות ומכוני מחקר בגופים ציבוריים ופרטיים.
• עם תום הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה, חלק מהסטודנטים שלנו ממשיכים אצלנו ללימודי תואר שני בהתמחויות השונות במכון לקרימינולוגיה. חלקם עושים זאת באמצעות התוכנית המואצת ל לימודי מוסמך , אשר מתחילה תוך כדי הלימודים לתואר ראשון. לפרטים