היחידה ללימודי שפות - הפקולטה למדעי הרוח

אודות

מדברים כבר מהשיעור הראשון, רק באוניברסיטה העברית

ה פקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית ייסדה בשנת 2017 יחידה חדשה ללימודי שפות, הראשונה והיחידה מסוגה בארץ.

התפיסה הרווחת כיום ברחבי העולם, גם במוסדות להשכלה גבוהה, היא שחיוני לרכוש את היכולת לתקשר בשפות זרות באופן פעיל כולל כושר ביטוי בכתב ובעל-פה. למידה על אודות השפה, כפי שהיה מקובל בעבר, היא אכן חשובה, אולם יש ערך רב לרכישת השפה "מבפנים", כולל הבנה בין השורות. שיטת לימוד זו תורמת להכשרה האקדמית בתחומי דעת הנשענים על השפה, ופותחת בפני תלמידי האוניברסיטה מגוון רחב של הזדמנויות ללמידה, למחקר ולתעסוקה.

קורסי היחידה ללימודי שפות באוניברסיטה העברית נבנים בהתאם למסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות (CEFR), שהיא תוצר של מחקר וניסיון רב. כל קורס שפה במתכונת החדשה מתנהל בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון. בכל מפגש מבססים מיומנויות הבנה, הפקה ואינטראקציה, ובונים ביטחון לפעול בשפה. לומדים להתאים את השימוש בשפה להקשר התרבותי ורוכשים מיומנויות תיווך (mediation) בסביבה רב-תרבותית.

לאתר היחידה

 

מתכונת הלימודים                                                                                 

באילו מסגרות לומדים שפה?

מגוון תארים במדעי הרוח מתבססים על לימודי שפה, ומרבית תלמידי תואר מוסמך  ב פקולטה רוכשים שפה זרה. בחוגים שבהם השפה היא בלב התואר, כשליש מנקודות הזיכוי לתואר הן קורסי שפה; בחוגים להלן תוכלו לרכוש שפה זרה כחלק בלתי נפרד מהתואר:

» אמירים – תוכנית מצטיינים                                  

» לימודים רומאניים

» בלשנות                                                   

» לימודים רוסיים וסלאווים

» לימודי אסיה

» ספרות כללית והשוואתית

» לימודי האסלאם והמזרח התיכון

» שפה וספרות גרמנית

» לימודים ספרדיים ולטינו אמריקניים

» תולדות האומנות

 

למה ללמוד

בעולם הגלובלי, אנגלית לא מספיקה?

שליטה באנגלית חיונית כמובן להצלחה באקדמיה ובשוק העבודה. אולם רכישת שפה זרה נוספת מעניקה לתלמידי ולבוגרי האוניברסיטה העברית יתרון תחרותי הן בעולם האקדמי והן בשוק העבודה במגזר הציבורי, במגזר הפרטי ובמגזר השלישי. בנוסף, נסיעה לחילופי סטודנטים באירופה או באסיה כדוברי שפת המקום מאפשרת לסטודנטים להפיק הרבה יותר מהחוויה ומהלימודים. לשם כך כדאי להתחיל ללמוד שפה כבר בשנת הלימודים הראשונה.

 

לפרטים נוספים בנוגע ללימודי שפות:

לאתר היחידה

לעמוד הפייסבוק