יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
יחסים בין-לאומיים
-
312
-
מדעי החברה
-
הר הצופים
-
ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"ד (2023/24) הסתיימה.
תכנית הלימודים במחלקה מיועדת להקנות ידע בסיסי וכלים לניתוח ההיבטים המדיניים, הכלכליים, הביטחוניים והמוסדיים של היחסים בין מדינות ושחקנים נוספים במערכת העולמית. תכנית הלימודים מקיפה שישה תחומים עיקריים: מדיניות חוץ ודיפלומטיה, היסטוריה ופוליטיקה בין-לאומית, ביטחון לאומי ובין-לאומי, משפט בין-לאומי ומוסדות בין-לאומיים, כלכלה פוליטית בין-לאומית ולימודים אזוריים וגלובאליים. סטודנטים ל תואר בוגר ירכשו ידע תיאורטי, היסטורי ומשפטי ומיומנות להשתמש בכלים מחקריים להבנת המציאות המשתנה והמורכבת של היחסים הבין-לאומיים.
המחלקה ליחב"ל היא המסגרת האקדמית המובילה בארץ, המציעה התמחות ברמת לימודי הב.א בתחום היחסים הבין-לאומיים. במחלקה מלמדים טובי המרצים והחוקרים בתחום בארץ, והמחקר המתבצע בה הוא ברמה בין הגבוהות ביותר בעולם. חברי הסגל של המחלקה עוסקים בנושאים מגוונים ומרתקים: הגירה ויחסים בינ"ל, פוליטיקה ורגשות, ארגונים אלימים לא-מדינתיים, אתיקה בינ"ל, האדם הפשוט בפוליטיקה הבינ"ל, צבאות וצבאיוּת, האיחוד האירופי, מוסדות כלכליים בינ"ל, משפט בינ"ל, היחב"ל של תחום האנרגיה, אחריות חברתית של תאגידים בינ"ל, תרבות פופולרית ופוליטיקה בינ"ל, איכות הסביבה ויחב"ל, ועוד סוגיות ותחומים רבים מאד. הלימודים מקנים הבנה מעמיקה ורחבה של הפוליטיקה הבינ"ל, ומאפשרים הקשרים מעניינים לתחומי ידע אחרים, כמו למשל היסטוריה, סוציולוגיה, משפטים, תקשורת, כלכלה, מדע המדינה, לימודי אסיה ועוד. -
יועץ למתעניינים בלימודי תואר ראשון: מר גיא ניסנזון guy.nisenzon@mail.huji.ac.il
מזכירות המחלקה: גב' ורד אייס verede@savion.huji.ac.il
גב' כרמל חרמוני, carmelhe@savion.huji.ac.il
טלפונים: 02-5883061, 02-5883233, 02-5881330
-
לימודי השנה הראשונה מתמקדים בעיקר בקורסי המבוא. הקורסים העיקריים בשנה זו הם: מבוא לחקר היחסים הבינ"ל ויחב"ל במאה ה-20.
בשנתיים הבאות נלמדים קורסי יסוד בכלכלה פוליטית, משפט בינ"ל, ישראל במזה"ת, ושיטות מחקר ביחב"ל. בנוסף, יהנו הסטודנטים מהיצע מגוון של קורסי בחירה שיאפשרו לכל סטודנט להתמקד בתחום או באזור בעולם שמעניין אותו במיוחד. במסגרת זו ניתן לבחור קורסים המתמקדים בביטחון בין-לאומי, במשפט בין-לאומי או בכלכלה פוליטית בין-לאומית, למשל, לצד קורסים ספציפיים על מדיניות החוץ של מדינות נבחרות כמו ארה"ב או סין, וכן קורסים על אירופה או אמריקה הלטינית.
בשנים ב' ו-ג', המחלקה מציעה לחלק מהסטודנטים (בתלות במקום זמין ובציונים גבוהים) להירשם לקורסי התמחות בארגונים ומוסדות שונים. מעבר לכך, המחלקה מטפחת במסגרת פורום מצטיינים, תלמידים מצטיינים שעשויים להתאים לקריירה אקדמית.
בשנה א' ילמדו כל תלמידי החוג במסלול הדו-חוגי, ויהיו רשאים לעבור למסלול החד-חוגי בשנת לימודיהם השנייה בהתאם לתנאי המעבר למסלול החד-חוגי.
-
מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
מסלול חד חוגי - ניתן ללמוד במסלול רק החל משנה ב' - לפרטים ניתן לפנות במהלך שנת הלימודים הראשונה למזכירות המחלקה או להתעדכן בשנתון.
-
לימודי הדגש אסיה בזירה הבין-לאומית - פוליטיקה, כלכלה ומוסדות
התוכנית מיועדת לתלמידי תואר ראשון מצטיינים המעוניינים בשילוב לימודי יחסים בינלאומיים עם לימודי אסיה. מטרת התכנית היא להעניק כלים אקדמיים ומעשיים להבין את צמיחתה הדרמטית של אסיה בעשורים האחרונים ולהשתלב בהצלחה במערך הקשרים הדיפלומטיים של ישראל עם מדינות אסיה. התכנית מבוססת על המסלול הדו-חוגי הקיים של לימודי יחסים בינלאומיים ולימודים בחוג ללימודי אסיה ומציעה מעבר ללימודים הרגילים קורסים ייעודיים ופעילות ייחודיות למשתתפי התכנית שנועדו לאפשר דיון ודיאלוג ממוסד בין שני תחומי הידע לצד מפגשים עם אנשי-מקצוע בתחום הדיפלומטיה.
רכז התכנית: ד"ר דרור קוכן
מייל התכנית: irasia@mail.huji.ac.ilסיום התואר בלימודי הדגש יצוין כהערה בגיליון הציונים של התלמיד.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי , ציון פסיכומטרי בדגש מילולי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 10.00 (ראויים לקידום 9.65)
-
קבלה ישירה 600 (ראויים לקידום 565)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית
-
-
600 רב תחומי
-
32 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.
2. נדרש ציון ממוצע 80 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.
מספר המקומות המתפנים מוגבל. יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג. ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים.
לתשומת לב:
- המתקבלים לחוג המבוקש יוכלו להפנות בקשה לזיכויים על סמך לימודים אקדמיים קודמים אל מזכירות ה פקולטה . לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי שיקול דעתם של יועצי החוג. הבקשה תוגש לאחר שהסטודנט מימש לימודיו על ידי הגשת תכנית לימודים.
- סטודנטים יהיו זכאים ל תואר בוגר של האוניברסיטה העברית, רק אם למדו בה תכנית מלאה של שנה ג' לפחות והיקף לימודיהם בה מהווה לפחות שליש מלימודי התואר. לימודים אלו יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.
-
-
אופק אקדמי
כל אחת מהמחלקות ב פקולטה מציעות גם לימודים מתקדמים ל תואר מוסמך ודוקטורט (למעט תכנית פכ"מ).
כמו כן, בוגרי כל אחת ממחלקות ה פקולטה , יוכלו להשתלב בלימודים מתקדמים במסגרת תכניות ייחודיות למוסמך: לימודי מגדר ומגוון, לימודי תרבות, לימודי אירופה, לימודי גרמניה בת זמננו, מדיניות ציבורית, חקר סכסוכים, גלוקל – פיתוח בינלאומי, תכנון עירוני וניהול ומדיניות משאבי טבע וסביבה וכן תכנית המוסמך במדע המדינה, במגמת משפט, ממשל וחברה, בשיתוף ה פקולטה למשפטים.אופק תעסוקתי
בוגרי החוג ליחסים בינלאומיים בעברית, מבוקשים על ידי שירות החוץ והדיפלומטיה של ישראל, משרד רוה"מ, משרד האוצר, משרד הכלכלה, לשכת המסחר, האו"ם, צ'ק פויינט וחברות נוספות בארץ ובעולם.