• אגרו-אינפורמטיקה (חטיבת לימודים)

     

    מחקרים רבים בתחום החקלאות, המזון והסביבה עוסקים באיסוף, ניתוח והבנה של מידע כמותי. בעידן המודרני נדרשים כלים חישוביים הן לניהול ועיבוד המידע והן להפקת תובנות.  על כך בדיוק אמונה האגרו-אינפורמטיקה, שהינה תחום דעת אינטרדיסציפלינרי חדש המשלב בין עולם החקלאות, המזון והסביבה לעולם המתמטיקה, מדעי המחשב, הפיזיקה וההנדסה.

     

    פרטים נוספים
  • אגרואקולוגיה ובריאות הצמח

     

    החוג לאגרואקולוגיה ובריאות הצמח מקנה לבוגריו ידע מעמיק וראיה רחבה בנושאי חקלאות וסביבה וגישות חדשניות בחקלאות מודרנית בת-קיימא. הייחודיות של החוג היא הגישה הרב-תחומית בהבנת יחסי הגומלין שבין השטחים החקלאיים לבין המערכות האקולוגיות הסובבות.

    בתכנית הלימודים ניתן דגש לאתגרים הסביבתיים בניהול החקלאות כיום, ולאמצעים המתקדמים להתמודדות עימם. בהתאם, הלימודים בחוג משלבים תחומי ידע מגוונים כולל אגרונומיה ומדעי הצמח, אקולוגיה ושמירת טבע, אנטומולוגיה (מדע החרקים), מיקרוביולוגיה ומדע מחלות צמחים. בכל אחד מתחומים אלה נלמדים קורסי יסוד וקורסים מתקדמים בדגש יישומי, ביניהם אקולוגיה, פיסיולוגיה והתנהגות של חרקים, מיקרוביולוגיה חקלאית וסביבתית, אבחון וחקר היבטים בסיסיים של יחסי צמח-גורם מחלה, והדברה ביולוגית של מזיקים וגורמי מחלות בצמחים. 

     

    פרטים נוספים
  • אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי אגרואקולוגיה ובריאות הצמח להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • אדריכלות נוף (תכנית לימודים משותפת לבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב והפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה)

    התכנית לתואר ראשון באדריכלות נוף היא התכנית היחידה מסוגה בישראל המשלבת לימודי אדריכלות נוף עם בסיס אדריכלי, תכנוני ותרבותי הנלמד בבית הספר לארכיטקטורה בבצלאל, יחד עם לימוד מעמיק של מדעי הצמח, אקולוגיה וסביבה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית.

    פרטים נוספים
  • אמירים - תכנית מצטיינים למדעי החקלאות

    תכנית ייחודית המשלבת לימודים בחוג אליו נרשמ/ה התלמיד/ה עם מחקר ומיועדת לסטודנטים מצטיינים. התוכנית מבוססת על השתתפות הסטודנטים בתרגיל מחקר רחב-היקף אשר יתבצע במעבדות המחקר בפקולטה כבר במהלך התואר הראשון. אנו מציעים לסטודנטים להרכיב מערכת לימודים אישית בהתאם לפרויקט שלהם, ואף להשתלב בלימודי קורסים מתארים מתקדמים.

    כל סטודנט בתוכנית יזכה לחונך מבין המרצים בפקולטה בהתאם לתחומי העניין שלו, יצטרף לקבוצת מחקר פעילה ויבצע מחקר. מבנה הלימודים יהיה בהתאם לתכנית האישית שתיקבע בתיאום עם ראש החוג, מרכזת התכנית והחונך האישי.

    עם תום הלימודים יצוין על גבי תעודת הבוגר כי הסטודנט/ית סיים/ה לימודיו/ה במסגרת תכנית "אמירים" למצטיינים וירשם שם החוג בו למד/ה.

    לאתר התכנית

    פרטים נוספים
  • ביוכימיה ומדעי המזון

    מתעניינים בביוכימיה? מחפשים לעסוק בתעשיית המזון?

    תכנית הלימודים שלנו מציעה מגוון קורסים ברמה ובאיכות המקבילה למוסדות ההוראה המובילים בעולם.

    ביוכימיה היא תחום המחקר של תהליכים ביולוגיים ואורגניזמים חיים שמפוענחים על ידי כלים מתחומי הכימיה והביולוגיה. במסגרת הלימודים גם נעסוק בטיפול בתוצרת החקלאית מהיצרן ועד לצרכן - שלבים קריטיים המהווים חלק משמעותי מכלל התשומות בייצור המזון.

    המסלול מיועד למי שרוצה לעסוק במחקר ביוכימי ולאלו הרוצים להשתלב בתעשיית המזון כאחד.

     

    קצת לעומק:

    במהלך הלימודים נלמד מספר נושאים מדעיים כלליים (ביולוגיה של התא, עקרונות הכימיה וכימיה אורגנית, פיסיקה, ביוכימיה ומיקרוביולוגיה) ובנוסף נתעמק באספקטים המדעיים של תעשיית המזון (אנליזה, אריזה, אחסון וטכנולוגיה של מזון). במהלך המסלול, יש אפשרות גם להרחיב כיוונים מתקדמים יותר, כגון: ביוטכנולוגיה, ביואינפורמטיקה וביוכימיה מבנית, כימיה של נוגדי חימצון, טכנולוגיה של חלב, הרחבה בנושא חקיקה ותקינה במזון, תפיסה חושית של מזון והערכתו, טכנולוגיה של אפייה, טיפולי מים והרחבה בנושא פולימרים טבעיים ושימושם במזון ובביוטכנולוגיה, איכות הסביבה ושימוש בחומרים ממקור טבעי לשימור מזון.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • ביוכימיה, מדעי המזון וביוטכנולוגיה

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים - תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי ביוכימיה ומדעי המזון להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • התמחויות בביוטכנולוגיה בחקלאות

    ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"ד (2023/24) הסתיימה.

     

    תכנית מתאפשרת בשילוב תחומים:

    מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה סמל חוג 791

    אגרואקולוגיה, בריאות הצמח וביוטכנולוגיה סמל חוג 792

    ביוכימיה,מדעי המזון וביוטכנולוגיה סמל חוג 793

    מדעי בעלי החיים וביוטכנולוגיה סמל חוג 794

    כלכלת סביבה וניהול וביוטכנולוגיה סמל חוג 795


    • מסלול לימודים חד חוגי בלבד

     

    החקלאות היא הצורה העתיקה ביותר של הביוטכנולוגיה. הביוטכנולוגיה הינה מקצוע המשלב קשת רחבה של נושאים שונים ממדעי החיים ועד למדעי המחשב והפיסיקה. פיתוח כלים ביוטכנולוגיים והרחבת השימוש בהם הביאו למהפכה בתחומי התעשייה החקלאית, הביו-רפואית, הכימית פרמצויטית, הדיאגנוסטית, תעשיית המזון והסביבה.

    למרות שהפופולריות לה זוכה הביוטכנולוגיה בתחום הרפואה ממסכת במידה רבה על חשיבותה של הביוטכנולוגיה החקלאית, הרי עובדה היא שיותר בני אדם מתים מרעב ומתת תזונה מאשר ממחלות. תחזית גידול אוכלוסיית העולם טוענת ל 10 מיליארד נפש בשנת 2050 ומעמידה אתגרים אדירים בפני החקלאות כגורם ראשוני ליצירת מקורות מזון איכותי. אין ספק שאחת הדרכים העיקריות להתמודדות עם אתגרים אלה היא על ידי שימוש בכלים ביוטכנולוגיים.

    מדעני הפקולטה עוסקים במחקרים ביוטכנולוגיים מגוונים בתחומים שונים, כולל הנדסה גנטית של צמחים להגברת תנובה, איכות היבול, ייצור מטבוליטים, עמידות למזיקים, מחלות ועקות סביבתיות, גנומיקה וביואינפורמטיקה, צמיחה חד-שיבטית ושימור חומר גנטי. בנוסף, חוקרים מתחום האגרו-ביוטכנולוגיה משתמשים בהנדסה גנטית ושיטות אחרות לפיתוח אמצעים חדשים ללוחמה במזיקים, לשימוש בחרקים כמקור למזון, לייעול שיטות המבקרות אוכלוסיות חרקים ומיקרואורגניזמים לביו-דישון, לתעשיית המזון ולאיכות הסביבה. תחום נוסף עוסק בפיתוח של חיות משק מהונדסות במטרה לשיפור פוריות בבקר, גדילה, שיפור איכות החלב, ייצור ביצים, ניטור מחלות ותרפיה גנטית. מספר חוקרים עוסקים גם בביוטכנולוגיה ימית להשבחת דגים ואצות למטרות מזון ושימור הסביבה. כמו כן, חוקרים מתחום הביוכימיה ומזון עוסקים בנושאים ביוטכנולוגיים הכוללים הנדסת מזון ופיתוח טכנולוגיות בתחומים כגון ייצור יין, ייצור בתעשיית השמנים, טיפול במים, ושימוש בפולימרים בתעשיית המזון. 

    נושאים אלה ונושאים אחרים הקשורים במדע בסיסי המאפשר פיתוח תרופות ועוד מודגשים בקורסים השונים הנכללים בתכנית הלימודים המשולבת לביוטכנולוגיה.

    הסטונדטים בתכנית ילמדו את הרקע התיאורטי הדרוש לתחום, יתנסו בעבודת מעבדה תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות וייחשפו לסוגיות הכרוכות ביזמות ובתהליך ההפיכה של רעיון לעסק וכן לבעיות המשפטיות והאתיות הכרוכות בנושא.

    תכנית הלימודים תכלול לימודי יסוד, למודים סגוליים של החוג הראשי ולימודי התמחות בביוטכנולוגיה.

    לבוגרי התכנית יוענק תואר בוגר במדעי החקלאות, בהתמחות בביוטכנולוגיה חקלאית ובחוג שבחרו.


    בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בתעשיות הביו-טק והיי-טק כולל חברות העוסקות בפיתוח מוצרים בתחום החקלאות, המזון והרפואה, בביואינפורמטיקה ובגנומיקה. נוסף בוגרי התכנית מקבלים כלים טובים להמשיך לימודים לתארים מתקדמים במוסדות מחקר בארץ ובעולם.

     

    ניתן להצטרף לתכנית ההתמחות בשנה ב' על בסיס מקום פנוי וממוצע ציונים. השארות בתכנית ומעבר משנה לשנה מותנית בציון ממוצע של 87 לפחות בכלל השילובים למעט בכלכלה, שם נדרש ממוצע 80 ומעלה. 


    ראש התכנית: פרופ' מרגנית (מגי) לוי,  maggie.levy@mail.huji.ac.il, 8-49891620

    מזכירת התכנית:  גב' מור זהבי08-9489223 morze@savion.huji.ac.il

    אתר החוג

    פרטים נוספים
  • כלכלת סביבה וניהול

     

    איכות הסביבה חשובה לכם? מחפשים אופק ניהולי?

    לאור תשומת הלב הגדלה והולכת לתופעות של התחממות גלובלית ושינויי אקלים, הכלכלה של משאבי טבע ואיכות הסביבה הוא אחד הנושאים החמים המעסיקים אנשי מקצוע מתחומים שונים. החוג לכלכלת סביבה וניהול של האוניברסיטה העברית מציע תכנית לימודים איכותית, מגוונת, ובעלת אוריינטציה יישומית בתחומי הכלכלה והמנהל, עם דגש על כלכלת משאבי הטבע, איכות הסביבה, החקלאות והמזון. הלימודים מתקיימים ברמות בוגר, מוסמך ודוקטור, כל זאת באווירה הביתית בקמפוס הירוק של הפקולטה לחקלאות ברחובות, מרחק חמש דקות הליכה מתחנת הרכבת. החוג הוא בעל היסטוריה ומורשת של מצוינות ונחשב בין המובילים בתחומו בעולם.

    לימודי הבוגר בחוג משלבים קורסים בכלכלה תיאורטית ויישומית, כלכלת משאבי הטבע ואיכות הסביבה, החקלאות והכפר, המזון, מימון, שיווק וחשבונאות. קורסי הבסיס מקנים ידע חיוני במחשבים, מתמטיקה וסטטיסטיקה. מטרת החוג להכשיר חוקרים ואנשי מעשה בתחומי הכלכלה והמנהל המתמחים בתחום הסביבה, משאבי הטבע והמגזר החקלאי. בוגרי החוג מועסקים במגוון רחב של משרות, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי, ורבים מהם הגיעו לעמדות בכירות. הבוגרים המצטיינים יכולים להמשיך בלימודים לתואר מוסמך בחוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ או בחו"ל.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • כלכלת סביבה וניהול וביוטכנולוגיה בחקלאות

     

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין כלכלה ומינהל להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג
     

     

    פרטים נוספים
  • מדעי בעלי החיים

     

    אוהבים את מדעי בעלי החיים? רוצים לבנות עתיד בתחום?

    במסגרת הלימודים נעסוק בכל ההיבטים של ביולוגיית בעל החיים השלם בדגש על יצרנות חיות משק בענפי החקלאות השונים.

    הלימודים מתקיימים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית הממוקמת ברחובות וידועה באופייה הירוק, הביתי והנעים.

    תכנית הלימודים בחוג מורכבת מלימודי ליבה שנועדו לבסס את הידע בנושאי כימיה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, ביולוגיה של התא, מיקרוביולוגיה ועוד. הסטודנטים בתכנית יזכו לרכוש ידע רב בהבנת חיות משק, מרמת התא ועד לרמת החיה השלמה וניהול ממשק תקין של גידול בעלי החיים. לימודי התואר בחוג מדגישים את חשיבות רווחת בעלי החיים בחקלאות לכן, לימוד ממשק בריא ליד ניהול תקין וכלכלי הנו הדגל של החוג. החוג מציע לכם מגוון רחב של קורסי בחירה המאפשרים לכם להתמקד בנושאים שמעניינים אתכם. לדוגמא: התמחות בעקרונות גידול חיות משק, ייצור וממשק של ענפי החי בחקלאות ישראל (כגון בקר לבשר וחלב, צאן, עופות ודגים), גנטיקה והשבחה, פיתוח תנאי מחיה טובים ובריאים לבעלי החיים וסביבתם ורבים אחרים.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • מדעי בעלי חיים וביוטכנולוגיה

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים - תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי מדעי בעלי חיים להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג
     

    פרטים נוספים
  • מדעי הצמח בחקלאות

     

    תכנית הלימודים שלנו מציעה לסטודנטים לימוד מעמיק של מדעי הצמח והכנה מקיפה לקראת אתגרי האגרוטכנולוגיה וחקלאות במאה ה-21. התכנית מסתמכת על פיתוחים חדשניים מתחומי הביוטכנולוגיה, הגנטיקה והביולוגיה המולקולרית, תוך מודעות לשמירת איכות הסביבה וטיפוח ערכי טבע ונוף.

    הסטודנטים בחוג זוכים ללימודים ברמה האקדמית הגבוהה ביותר ונהנים מלימודים באווירה נעימה מהנה ומאתגרת ועם סיום הלימודים מוענק  להם תואר בוגר במדעי החקלאות.

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הצמח בחקלאות וביוטכנולוגיה

     

    מתעניינים בביוטכנולוגיה? מחפשים התמחות שתקדם אתכם?

    במסגרת ההתמחות אנו מעניקים לסטודנטים את הבסיס הדרוש לעיסוק בביוטכנולוגיה בתעשייה, בפיתוח המדעי, בניהול ושיווק והכנה מצוינת ללימודים מתקדמים – תואר שני (מוסמך) ודוקטורט. הסטודנטים בהתמחות משלבים בין לימודי מדעי הצמח להתמחות בביוטכנולוגיה וכך רוכשים כלים וראייה רחבה של תחום הביוטכנולוגיה.

    אתר החוג
     

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הצמח בחקלאות וכלכלת סביבה וניהול

     

    התכנית מציעה מסלול דו-חוגי בתחומי מדעי הטבע והחקלאות (מדעי הצמח בחקלאות) ובמדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. הלימודים משלבים ידע וכלים משני התחומים במטרה להכין אתכם באופן הטוב ביותר למחקר ועבודה הרלוונטיים לחקלאות יצרנית - אינטנסיבית. בעידן של שינויי אקלים כאשר האתגר הגדול הוא להאכיל את אוכלוסיית העולם הגדלה, התוכנית מייצרת בסיס ידע המשלב היבטים חשובים בחקלאות מדייקת וסביבתית וניהול משקים וחברות חקלאיות ומיזמים ביוטכנולוגיים בהקשרים צמחיים.  

    יתרונות המקנים ערך מוסף משמעותי וייחודי לבוגרי התכנית:

    • תזכו ביתרון ברור בשוק העבודה כבוגרי שתי הדיסציפלינות משום שתוכלו לפנות למגוון רחב יותר של משרות מתחומי מדעי הטבע, החקלאות והחברה.
    • תוכלו להמשיך ללימודי מוסמך הן במדעי החיים והן בכלכלה.

     

    בוגרי התכנית זכאים לתואר B.Sc.Agr. במדעי הצמח בחקלאות, במתכונת דו-חוגית. ותואר בוגר נוסף, B.Sc בכלכלת סביבה וניהול, במתכונת דו-חוגית.

     

    לפרטים נוספים על החוג למדעי הצמח בחקלאות

    לפרטים נוספים על החוג לכלכלת סביבה וניהול

     

    קצת לעומק 

    התכנית מכשירה את בוגריה להתמודדות מדעית, ניהולית וכלכלית עם מגוון היבטים עכשוויים רלוונטיים הקשורים בחקלאות מדייקת וסביבתית. התכנית מבוססת על הקניית הידע והכלים משני עולמות הידע של חוגי האב – "מדעי הצמח בחקלאות" ו"כלכלת סביבה וניהול" תוך שימת דגש גם על אינטגרציה שלהם. מסלול דו-חוגי זה בין דיסציפלינה במדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) ומדעי הטבע (מדעי הצמח בחקלאות) יילמד באופן מלא ב פקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. תכני התכנית יאפשרו לבוגריה להמשיך ל לימודי מוסמך , ללא דרישה להשלמות, הן במדעי הצמח והן בכלכלת סביבה וניהול. בנוסף, בוגרי התכנית יזכו ליתרון מובנה בשוק העבודה כבוגרי שתי הדיסציפלינות מפני שיוכלו ליישם יידע מעמיק ומשלים הן בפן המדעי והן בפן הכלכלי/ניהולי במגוון תפקידים (משרדים ממשלתיים, חברות אגריטק, סקטור פרטי ועוד) העוסקים בהיבטים שונים של "ניהול הסביבה החקלאית". יתרונות אלו מקנים ערך מוסף משמעותי וייחודי לתלמידי התכנית ובוגריה.

    באופן יותר פרטני, בתחום מדעי הצמח והחקלאות יינתן דגש על לימוד מעמיק וחקר ההיבטים הצמחיים הקשורים בניצול בר-קיימא של משאבי הטבע העומדים לרשות החברה האנושית בהתמודדות עם ייצור המזון לצורך האכלת אוכלוסיית העולם ופתרון בעיות סביבתיות חמורות. בתחום כלכלת סביבה וניהול יינתן דגש על הכשרת חוקרים ואנשי מעשה בתחומי הכלכלה והמנהל המתמחים בתחום הסביבה, משאבי הטבע והמגזר החקלאי, דרך שילוב של קורסים בכלכלה תיאורטית ויישומית, כלכלת משאבי הטבע ואיכות הסביבה, החקלאות והכפר, המזון, מימון, שיווק וחשבונאות.

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הקרקע והמים

     

    הסביבה חשובה לכם? רוצים לדעת מה ואיך נותנת הקרקע לכל צמח הגדל בה? מחפשים להתמחות בתחום?

    טיפול במשאבי הקרקע והמים הוא תנאי הכרחי לקיום ופיתוח חקלאות מודרנית במדינה המסווגת כאזור צחיח-למחצה עד צחיח. הניצול האינטנסיבי של משאבי הטבע בישראל, ובמיוחד של הקרקע ושל מקורות המים, הובילו לדלדול חמור במשאבי המים והקרקע ובאיכותם.

    במסגרת הלימודים נעסוק בהיבטים הכימיים והפיזיקליים של הקרקע, המים והאטמוספרה וניגע בנושאים הקשורים במחקר ובחקלאות. תכנית הלימודים כוללת קורסים מיוחדים שיסייעו בהעמקת הידע של הסטודנטים בנושאים המדעיים והטכנולוגיים השונים שבתחום החוג.

    הסטודנטים בתכנית יזכו להכשרה רב-גונית שתסייע להם בהמשך דרכם המקצועית ובהשתלבותם בשטחים שונים ורבים של המשק הישראלי.

     

    קצת לעומק:

    לימוד מעמיק ומחקר מיוחד המתייחס להיבטים הקשורים בניצול בר-קיימא של משאבי הקרקע והמים ומשאבי טבע אחרים, הוא הכלי המרכזי העומד לרשות החברה האנושית בהתמודדות עם ייצור המזון להאכלת אוכלוסיית העולם ולפתרון בעיות סביבתיות חמורות הקשורות בזיהום קרקע, מים עיליים, מי-תהום והאטמוספרה. המחקר מסייע לזיהוי תהליכים ובעיות, חקלאיות וסביבתיות, ולהצעת פתרונות, כדוגמת התאמת ממשקי קרקע ומים לגידולים שונים, להשאת היבול ולמזעור הפגיעה בסביבה, מחזור מים  וחומרי פסולת שמקורם בחקלאות, בסקטור התעשייתי ובישוב העירוני.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הקרקע והמים וכלכלת סביבה וניהול

    התכנית האינטר-דיסציפלינרית בין מדעי הקרקע והמים וכלכלת סביבה וניהול מספקת רקע עשיר הן במדעי הטבע והן במדעי החברה.

    תכנית זו נועדה לענות על הצורך המחקרי והתעסוקתי של שילוב ידע וכלים מתחום כלכלת סביבה וניהול ומתחום מדעי הקרקע והמים לטובת התמודדות אינטגרטיבית עם מגוון היבטים עכשוויים רלוונטיים הקשורים בחקלאות מדייקת וסביבתית. התכנית כאמור מציעה מסלול דו-חוגי בין דיסציפלינה במדעי החברה (כלכלת סביבה וניהול) ומדעי הטבע (מדעי קרקע מים) בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה. התכנית, ייחודית באוניברסיטה העברית ומחוצה לה, משלבת בין התכניות החד-חוגיות של החוג למדעי קרקע ומים והחוג לכלכלת סביבה וניהול באופן שמאפשר לבוגריה לקבל את ההכשרה הבסיסית המלאה הניתנת בשני החוגים.

    שני החוגים ממוקמים בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ברחובות, ועל כן תכנית הלימודים תינתן במלואה באותו הקמפוס, ברחובות.

    לפרטים נוספים על החוג למדעי הקרקע והמים

    לפרטים לגבי החוג לכלכלת סביבה וניהול
     

    פרטים נוספים
  • מדעי התזונה

     

    "אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" (ז'אן אנתלם ברייה-סברין)

    כל חיינו מתנהלים במידה רבה סביב אוכל. השמחות, השגרה, היחסים, האהבות והבחירות המקצועיות. אוכל מתקשר לכל פן בחיינו, ומבחינה מקצועית הוא קשור למחקר להוראה, לסוגיות בתחום החינוך התזונתי ולהגדרת מקצוע התזונה בעולם.

    מהו בעצם מקצוע התזונה? "מדע העוסק במזון בהקשר לתהליכים פיזיולוגיים התלויים בספיגתו והשימוש בו על-ידי הגוף (גדילה, יצירת אנרגיה, תיקון רקמות וכיו"ב). התזונה עוסקת גם במחלות חסר ובדיאטות". זהו מקצוע מדעי קודם כל, כלומר הוא מבוסס על ידע שמושג ע"י מדענים, באמצעים מדעיים מקובלים, במחקרים הנערכים במיטב האוניברסיטאות בעולם.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים
  • שמירת טבע ומנהל שטחים פתוחים

     

    אתם אנשי טבע? רוצים לפתח קריירה בתחום?

    השטחים הפתוחים הופכים חשובים יותר ויותר בעקבות ההתפתחות המהירה של תהליכי התיעוש והעיור בעולם באופן כללי ובישראל בפרט. שטחים אלו כוללים חורשים, בתות, שטחי מרעה טבעי, יערות נטועים וטבעיים, חולות, נחלים, שמורות טבע ופארקים. לשטחים אלו משמעות אקולוגית, כלכלית וחברתית רבה, בהיבטים של תפקוד המערכות האקולוגיות, שימור ערכי טבע ונוף, שמירה על איכות הסביבה וטיפוח מרחבים לנופש פעיל וטיולים.

    היום, תפקיד החקלאות חורג מעבר לייצור מזון והיא תופסת מקום מרכזי בשימור הנוף והטבע בשטחים פתוחים. במסגרת תכנית הלימודים נעמיק בלימודי אקולוגיה וביולוגיה, והסטודנטים ירכשו כלים להתמחות באקולוגיה יישומית ושיקומית, עם דגש על שמירת המגוון הביולוגי והנופי. אנו מציעים גם מסלול ייחודי להתמחות ביערנות.

    אתר החוג

     

    פרטים נוספים