תולדות האמנות
-
197-1950
-
מדעי הרוח
-
הר הצופים
-
אוהבים אמנות והיסטוריה? מוקפות בתרבות חזותית ורוצות להבין את שפתה? בחוג לתולדות האמנות תקבלו מגוון כלים להתבונן, להעריך, לנתח ולפרש אמנות, עיצוב ואדריכלות, תוך הקניית ידע היסטורי ותרבותי רחב הנחוצים להבנת האמנויות השונות לאורך התקופות, החל בתקופה הפרה-היסטורית ועד היום, בארץ ובעולם. החוג מציע אווירת לימודים מיוחדת המשלבת מצוינות אקדמית לצד יחס אישי.
-
התרבות החזותית המקיפה אותנו מכל עבר משחקת תפקיד חשוב חשוב בחיי היום יום שלנו. גם אם איננו מודעים לכך, חקר השפה החזותית ומקורותיה מאפשרים לנו לראות אחרת את העולם בו אנו חיים ולפתח חיישנים שבזכותם העולם הופך למעניין ויפה יותר. אנו צוברים אסוציאציות חזותיות, מזהים ציטוטים אמנותיים מן העבר הקרוב והרחוק, במוזיאונים, בגלריות, אך גם בקולנוע, במדיה הפופולרית וברשתות החברתיות. לימודי תולדות האמנות מאפשרים לנו לבקר בתערוכות במוזיאונים בארץ ובחו"ל מתוך ידיעה, עניין והכרות עמוקה עם אמנות, תרבות חזותית ותרבות חומרית, ומעניקה לנו פרספקטיבה ייחודית שמעצימה ומעשירה את עולמנו.
-
- החוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית הוא החוג הוותיק בארץ בתחומו. על בוגריו נמנים אלו שהקימו את החוגים האחרים לתולדות האמנות בכל האוניברסיטאות האחרות בארץ.
- החוג לתולדות האמנות גאה בשני חתני פרס ישראל וכלה אחת: פרופ' משה ברש ז"ל, פרופ' בצלאל נרקיס ז"ל ופרופ' זיוה עמישי – מייזלש שתיבדל לחיים ארוכים.
- בוגרנו משתלבים בעמדות מפתח במוזיאונים בכל רחבי הארץ ומלמדים באוניברסיטאות, במכללות, באקדמיות לאמנות ולעיצוב, ובתיכונים ברחבי הארץ.
- החוג מנהל קשר ישיר והדוק עם מוזיאון ישראל, החשוב שבמוזיאוני הארץ. לצד שיעורים מיוחדים וקורסים שלמים שנלמדים בהדרכת סגל החוג ואוצרי המוזיאון, תלמידי המוסמך שלנו אף מתמחים במחלקות השונות של המוזיאון.
- זהו החוג לתולדות האמנות היחיד בארץ שממוקם בעיר בעלת היסטוריה מפוארת וארוכת שנים המאפשרת לא רק ללמוד תולדות האמנות בכיתה, אלא ללמוד באופן ישיר ובלתי אמצעי מול היצירות עצמן ולצד (ולעיתים קרובות גם בתוך) המבנים ההיסטוריים שברחבי העיר.
- סיורים לימודיים: אנחנו מאמינות שסיורים הם חלק אינטגרטיבי וחשוב מתכנית הלימודים ומזמינות את הסטודנטים והסטודנטיות להצטרף לסיורים בירושלים, ברחבי הארץ ובחו"ל.
♦ האוניברסיטה מעניקה פרסי הצטיינות לסטודנטים בעלי הישגים גבוהים. לפרטים נוספים
-
ראשת החוג ויועצת לימודים ל תואר מוסמך : פרופ' גל ונטורה gal.ventura@mail.huji.ac.il
יועצת לימודים ל תואר בוגר : פרופ' גלית נגה-בנאי galit.nogabanai@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' מירב פישר, טלפון: 02-5880287 meiravfi@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: יום א' - 14:30-11:30 , ימים ב'-ה' - 13:00-10:00, חדר 4605
-
בחוג לתולדות האמנות קיים מסלול הרשמה אחד:
197-1950- תולדות האמנות דו-חוגיהלימודים מתקיימים במתכונת תלת שנתית הדרגתית, במהלכה לומדים הסטודנטים את יסודות הדיסציפלינה, מפתחים חשיבה ביקורתית ומגבשים את צעדיהם הראשונים כ"היסטוריונים של אמנות".
בשנה הראשונה נלמדים קורסים בעלי אופי מבואי המספקים מבט-על פנורמי על תולדות האמנות, לתקופותיה, תוך התעמקות בסוגיות מרכזיות, הצגת שיטות מחקר ומודלים לניתוח.
בשנים ב' וג' הסטודנטים לומדים קורסי בחירה מתקדמים המחזקים ומעמיקים את הידע ויכולת הניתוח. קורסי הבחירה מגוונים וכוללים קשת רחבה של תחומים, תוך דגש מיוחד על אמנות המערב והאמנות המקומית. חשוב לציין, שניתן לקחת קורסי בחירה מחוגים אחרים המציעים קורסים בתולדות האמנות כמו למשל אמנות מצרית (בחוג לארכאולוגיה), אמנות מוסלמית (בחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון) ואמנות במזרח הרחוק (החוג ללימודי אסיה).
-
64 נ"ז (כולל קורסי " אבני פינה " ועבודה סמינריונית)
-
• מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
-
המורים בחוג הם חוקרים מעולים, מובילים בתחומים ומחוייבים להוראה.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי , ציון פסיכומטרי בדגש מילולי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 9.75 (ראויים לקידום 9.4)
-
קבלה ישירה 550 (ראויים לקידום 515)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית
-
-
32 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
קיים
-
-
1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.
2. נדרש ציון ממוצע 75 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.
יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג ובאישור ועדת ההוראה של ה פקולטה . ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים.
לתשומת לב:
- בעלי לימודים אקדמיים שאינם עומדים בדרישות הנ"ל יוכלו להתקבל ללימודי שנה א' אם יעמדו בתנאי הקבלה. לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי המלצת יועצי החוגים, ובאישור ועדת הוראה.
- תואר בוגר האוניברסיטה העברית יינתן רק לסטודנטים שלמדו באוניברסיטה העברית תכנית מלאה של שנה ג' לפחות בכל חוג בהיקף של שליש לפחות מלימודי התואר. לימודים אלה יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.
-
-
ידע על דימויים ותרבות חזותית חשוב מתמיד ויישומו נדרש בפיתוח יצירתי של תחומים שונים: עיתונאות, שימוש חכם ברשתות חברתיות, שיווק, פרסומת, בניית מאגרי מידע, תיירות, אוצרות והוראה.
הלימודים בחוג יכשירו אותך לקראת:- המשך ללימודים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטאות מובילות אחרות בעולם.
- אוצרות בגלריות.
- ייעוץ לאספנים ולחברות.
- כתיבה ועריכת תוכן בגופי תקשורת שונים.
- הדרכה במוזיאונים, בגלריות, בתי תרבות ועוד.
- הוראה בבתיה"ס ובמסגרות בלתי פורמליות.