• מדעי הרוח

• הר הצופים

• אוהבים את התרבות הרוסית? רוצים לעשות מזה תואר?

תכנית הלימודים מציעה מגוון רחב של קורסים בכל תחומי הספרות והתרבות הרוסית. החוג מספק את צרכיהם של הסטודנטים בכל הרמות: לבעלי ידיעה טובה ברוסית, לאלה המכירים את השפה אך גדלו וחונכו בשפה העברית, ולצברים המתחילים את לימודי השפה מא"ב ומעקרונות הדקדוק, ומסיימים את התכנית עם מיומנות בכל אלה.

התכנית רשמה לזכותה הישגים אקדמיים ברמה גבוהה ביותר והכרה בארץ ובעולם.

קצת לעומק:

אנו מציעים לסטודנטים להתמחות באחת מהמגמות הבאות:

1. הדגש בשפה ולספרות רוסית

תכנית הלימודים עוסקת בלימוד ידיעות יסוד בספרות ובתרבות של רוסיה והמרחב הסלאווי. בתכנית מוצעים קורסים בנושאים בין-תחומיים כגון היחסים בין בלשנות לספרות, ספרות ופילוסופיה, ספרות וקולנוע, התרבות הרוסית ותרבויות אחרות, ביניהן התרבות היהודית והישראלית.

2. הדגש בהיסטוריה ובתרבות של רוסיה

תכנית הלימודים עוסקת בלימוד ההיסטוריה של רוסיה, מבחינת ההתפתחות בזמן ומבחינה תרבותית, חברתית ומדינית של תולדותיה.

בשתי המגמות סטודנטים שאינם דוברי רוסית ירכשו ידיעה בשפה הרוסית.

קורסי השפה נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות, הפועלת בארץ ברוח ה-CEFR- המסגרת האירופית המשותפת לשפות. שיטת הלימוד ברוסית, היא בשפת המקור כבר מהשיעור הראשון. תוצרי הלמידה מותאמים למקובל באוניברסיטאות בחו"ל, וכך יתאפשר לסטודנטים להשתלב בלימודים, במחקר ובתעסוקה בזירה הבין-לאומית.

לפרטים נוספים

אתר החוג

לעמוד הפייסבוק

• למה לימודים רוסיים ומזרח אירופיים? השפה הרוסית אינה זרה ל- 20% מכלל הישראלים, ול- 40%% יש שורשים ברוסיה ובמזרח אירופה. לימודי ההיסטוריה, התרבות והשפה הרוסית אהודים על ישראלים רבים אף שאינם דוברי השפה, בשל התפקיד של רוסיה ויהודיה בעיצוב התרבות היהודית והישראלית המודרנית.

הצטרפו אלינו לתכנית היחידה בארץ בלימודים רוסיים ומזרח אירופיים.

• התכנית ללימודים רוסיים יוסדה ע"י לאה גולדברג. בין בוגרי החוג ניתן למנות דיפלומטים רבים כמו יולי יואל אדלשטיין, יושב ראש הכנסת וחבר כנסת ואביגדור ליברמן. החוג מציע מלגות נדיבות למצטיינים כבר בתואר ראשון ותומך בנסיעות לימודי שפה לרוסיה.

• ד"ר נינה רודניק: ninarudnik@gmail.com

מזכירות החוג: גב' מיטל ביטון : טל. 02-5883851, meitalb@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: יום א' 14:00-11:00, ימים ב'-ה': 13:00-10:00.

• מסלול  דו חוגי  המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוךטבלת הצירופים

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי רב תחומי

• 50%/50%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• 550 רב תחומי

• קבלה 'על תנאי'

מועמדים שחסרה להם בחינת בגרות במקצוע אחד בלבד, יוכלו להתקבל כ'תלמידים על תנאי' אם יעמדו בתנאים הבאים:

1. המקצוע החסר אינו אנגלית

2. אם הציון המשוקלל (של ממוצע תעודת הבגרות עם הבחינה הפסיכומטרית) יעמוד בסף הקבלה כאשר מציבים במקצוע החסר ציון 40

על מועמדים אלו להפנות בקשה לדיון בוועדת ערעורים. במעמד 'על תנאי' ניתן ללמוד במשך שנה אחת בלבד. על הסטודנטים להשלים את תעודת הבגרות על מנת להמשיך בלימודיהם.

עמוד ה פקולטה

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• 600 רב תחומי

• 32 נ״ז לכל הפחות

• התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

• 1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.

2. נדרש ציון ממוצע 75 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.

יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג ובאישור ועדת ההוראה של ה פקולטה . ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים. כל המועמדים חייבים למסור גיליון ציונים, שכולל את הממוצע המשוקלל למזכירות לענייני תלמידים ב פקולטה , חדר 4319 במדעי הרוח.

לתשומת לב:

• בעלי לימודים אקדמיים שאינם עומדים בדרישות הנ"ל יוכלו להתקבל ללימודי שנה א' אם יעמדו בתנאי הקבלה. לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי המלצת יועצי החוגים, ובאישור ועדת הוראה.
    • תואר בוגר האוניברסיטה העברית יינתן רק לסטודנטים שלמדו באוניברסיטה העברית תכנית מלאה של שנה ג' לפחות בכל חוג בהיקף של שליש לפחות מלימודי התואר. לימודים אלה יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.