• מדעי הרוח

• הר הצופים

• מטרת הלימודים הקניית שליטה בשפה הגרמנית וכן הענקת היכרות מעמיקה עם הספרות של העולם דובר הגרמנית ותרבותו. המדור לשפה וספרות גרמנית הוא המקום היחיד בארץ, שבו ניתן לקבל תואר אקדמי בלימודי השפה הגרמנית ותרבותה.

תכנית הלימודים

לא נדרשת ידיעה מוקדמת של השפה הגרמנית. הלימודים בנויים כך שכבר בסוף לימודי התואר הראשון הסטודנטים מסוגלים לקרוא ולדבר באופן שוטף בגרמנית, וזאת במקביל לבניית תשתית דקדוקית וסגנונית לכתיבה בשפה הגרמנית.

קורסי השפה נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות, הפועלת בארץ ברוח ה-CEFR- המסגרת האירופית המשותפת לשפות. שיטת הלימוד ברוסית ובגרמנית, היא בשפת המקור כבר מהשיעור הראשון. תוצרי הלמידה מותאמים למקובל באוניברסיטאות בחו"ל, וכך יתאפשר לסטודנטים להשתלב בלימודים, במחקר ובתעסוקה בזירה הבין-לאומית.

לפרטים נוספים

אתר החוג

לעמוד הפייסבוק

• מתעניינים בשפה הגרמנית? או בספרות הגרמנית? המדור ללימודים גרמניים נמצא בקשר הדוק עם אוניברסיטאות וחוקרים מובילים בעולם בתחום הגרמניסטיקה: במדור מלמד באופן קבוע מרצה בכיר מגרמניה שמציע קורסים בספרות הגרמנית ובתרבותה, וזאת בנוסף לביקורים של מרצים אורחים מחו"ל במסגרת סמינרים מרוכזים וכנסים אקדמיים.

לסטודנטים המעוניינים להמשיך לימודיהם לתואר שני ושלישי באוניברסיטה מוצעות מסגרות להעשרת המחקר, הן בתוך האוניברסיטה והן מחוצה לה, במסגרת שיתופי פעולה בין-אוניברסיטאיים. המדור מציע שורה של מלגות לקורסי קיץ בארצות דוברות גרמנית לתקופות זמן שונות (החל ממספר שבועות וכלה בחודשיים) כדי לשפר את מיומנויות הלמידה של השפה הגרמנית והשליטה בה. בנוסף למלגות ללימודי השפה, ובמסגרת הקשרים האקדמיים שבין האוניברסיטה העברית ל"אוניברסיטה החופשית" בברלין, יוצעו לסטודנטים מצטיינים של המדור מלגות לימודים בברלין למשך כל ה סמסטר   האחרון של התואר הראשון.

• פרופ' כריסטוף שמידט, ראש החוג וראש המדור: Christoph.Schmidt@mail.huji.ac.il

מזכירות החוג - גב' מיטל ביטון : טל' 02-5883851, meitalb@savion.huji.ac.il

שעות קבלת קהל: יום א' 14:00-11:00, ימים ב'-ה': 13:00-10:00.

• מסלול  דו חוגי  המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוךטבלת הצירופים

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי רב תחומי

• 50%/50%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• 550 רב תחומי

• קבלה 'על תנאי'

מועמדים שחסרה להם בחינת בגרות במקצוע אחד בלבד, יוכלו להתקבל כ'תלמידים על תנאי' אם יעמדו בתנאים הבאים:

1. המקצוע החסר אינו אנגלית

2. אם הציון המשוקלל (של ממוצע תעודת הבגרות עם הבחינה הפסיכומטרית) יעמוד בסף הקבלה כאשר מציבים במקצוע החסר ציון 40

על מועמדים אלו להפנות בקשה לדיון בוועדת ערעורים. במעמד 'על תנאי' ניתן ללמוד במשך שנה אחת בלבד. על הסטודנטים להשלים את תעודת הבגרות על מנת להמשיך בלימודיהם.

עמוד ה פקולטה

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• 600 רב תחומי

• 32 נ״ז לכל הפחות

• התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג

• 1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.

2. נדרש ציון ממוצע 75 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.

יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג ובאישור ועדת ההוראה של ה פקולטה . ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים. כל המועמדים חייבים למסור גיליון ציונים, שכולל את הממוצע המשוקלל למזכירות לענייני תלמידים ב פקולטה , חדר 4319 במדעי הרוח.

לתשומת לב:

• בעלי לימודים אקדמיים שאינם עומדים בדרישות הנ"ל יוכלו להתקבל ללימודי שנה א' אם יעמדו בתנאי הקבלה. לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי המלצת יועצי החוגים, ובאישור ועדת הוראה.
    • תואר בוגר האוניברסיטה העברית יינתן רק לסטודנטים שלמדו באוניברסיטה העברית תכנית מלאה של שנה ג' לפחות בכל חוג בהיקף של שליש לפחות מלימודי התואר. לימודים אלה יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.