• בית הספר להנדסה ולמדעי המחשב

• אדמונד י' ספרא בגבעת רם

אוהבים ביולוגיה ומחשבים? מחפשים להתמחות בשניהם?

בשנים האחרונות גוברת המודעות לצורך בביולוגיה חישובית, בעיקר בזכות פרויקט מיפוי הגנום האנושי וקביעת הקשרים בין תאי המוח. פרויקטים אלו מציבים אתגרים רבים עבור חוקרים ברחבי העולם. הביואינפורמטיקה היא ענף אינטר-דיסציפלינרי שעוסק בניתוח והבנה של מידע ביולוגי כמותי באמצעות אלגוריתמים ממוחשבים, בינה מלאכותית וכלים סטטיסטיים.

תכנית הלימודים מספקת בסיס עיוני מוצק במדעי המחשב ובמדעי החיים. הסטודנטים בתכנית ילמדו חטיבת לימודים במתמטיקה ולימודים משלימים במדעי הטבע. במסגרת תכנית הלימודים נעניק לכל סטודנט כלים להתמודדות עם מודלים מתמטיים מורכבים, תוכנות מחשב ואלגוריתמים המאפיינים מאגרי מידע גדולים תוך חיפוש אחר תבניות. מיומנויות אלה יתגלו כשימושיות בכל תחומי המחקר והחיים.

אתר החוג

• חזית המחקר הביו-רפואי מחייבת את השילוב של שני החוגים. תכנית הלימודים שלנו מכשירה את הסטודנטים להיות הטובים ביותר בתחום ולהוביל את המחקר בנושא. אנו מציעים לימודים שיעניקו לבוגרים שלנו כלים להבנה, ניתוח, ארגון וקיטלוג של נתונים ביולוגיים שונים.

הביואינפורמטיקה חדרה לכל תחום של הביולוגיה הקלאסית. חברות רבות בתחומי הפארמה והביוטכנולוגיה זקוקות למומחיות זו ועל כן הביקוש הגבוה לבוגרי החוג, שהם בעלי הבנה מעמיקה ורחבה. תחום זה אף משיק לתחומים מעשיים אחרים כדוגמת: פיתוח תרופות, תעשיות ביו-טכנולוגיות ומחקר חקלאי, סביבתי ורפואי.

הצטרפו אלינו לתכנית אינטימית ומלהיבה, שמציעה יחס וליווי אישי ע"י המרצים בתכנית ונתמכת ע"י תלמידנו הבוגרים.

• זהו תואר ישיר למוסמך, משמע סטודנטים הבוחרים במסלול זה בלבד יכולים להמשיך לתואר המוסמך במדעי המחשב וביולוגיה חישובית. זאת בתנאי שסיימו תואר בוגר ועמדו בתנאי הקבלה לתואר המוסמך. התכנית מפתחת מיומנויות מחקר משמעותיות שמשמשות מקפצה לחוקרים של העתיד. החוג הינו מהראשונים בעולם, ובוגרי החוג משובצים בתפקידי מפתח בתעשיה ובאקדמיה בישראל. אנו מציעים לסטודנטים הכשרה רב תחומית המשלבת כישורים אנליטיים וחישוביים עם העולם הביולוגי המורכב.

תכנית הלימודים ידידותית מאד כלפי הסטודנטים, אנו מקיימים מדיניות של "אח בוגר" ומעניקים חונכות אישית ע"י המרצים וראשי החוג. יעוץ וסיוע במהלך הלימודים ניתן הן מצד ראשי התכנית, דרך רכזת החוג, וכלה בבוגרים אשר כולם יחד עומדים לרשות הסטודנטים.

במהלך כל שנה בתכנית, הסטודנטים יצטרפו למפגש מחקרי שיערך במשך יומיים ויחשפו למשמעות של עבודת מחקר בביולוגיה חישובית. סטודנטים מצטיינים יוכלו להשתלב בעבודת מחקר במעבדות ובקבוצות מחקר כבר במהלך הקיץ.

מלגות מקרן סלים ורחל בנין

המלגה מיועדת למתקבלים לאוניברסיטה העברית לשנה ראשונה, ל תואר בוגר בתחומי המדע, הטכנולוגיה והרפואה (עדיפות למדעים ביו-רפואיים). עדיפות תינתן לסטודנטים מהפריפריה הכלכלית-חברתית, לאלו שהם דור ראשון להשכלה גבוהה ולנשים. המלגה תוענק למשך השנתיים הראשונות לתואר ותכסה באופן חלקי את עלויות הלימודים והמחיה. בנוסף לסיוע הכלכלי יזכו מלגאי קרן בנין להשתייך לקבוצת תמיכה שתנוהל על ידי רכז בדיקנט הסטודנטים. הקבוצה תסייע למלגאי קרן בנין במכלול האתגרים הלימודיים שלהם. המלגות במימון הקרן ע"ש רחל וסלים בנין ובניהול של - UJA Federation of New York. מתוך אוכלוסיית הסטודנטים שהגישו בקשה למלגות סיוע תינתן תשובה רק לתלמידים שיהיו זכאים למלגה. כלל התלמידים יטופלו במסגרת יחידת הסיוע.
    לפרטים נוספים נוספים על המלגה לחצו כאן

• ראשי חוגים:

פרופ' תומי קפלן tommy@cs.huji.ac.il

פרופ' מיכל ליניאל michall@mail.huji.ac.il

רכזת החוג:

גב' ליאור רחמני, 02-5494502 ece-cscb@savion.huji.ac.il

• אנו מציעים תכנית לימודים במסלול ישיר למוסמך. במסגרת הלימודים בתכנית, אנו מכשירים בוגרים בעלי הבנה אמיתית ומעמיקה בשני התחומים ומעניקים לכל סטודנט כלים רעיוניים ומעשיים שיקדמו אותם לקראת קריירה מובילה בתחום. הסטודנטים בתכנית יזכו לבחור מבין מגוון עשיר של קורסי בחירה ולהעשיר את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם. תכנית הלימודים למוסמך נמשכת על פני תשעה סמסטר ים, במסלול ישיר ל תואר מוסמך בביולוגיה חישובית. המסלול כולל ביצוע מחקר וכתיבת עבודת גמר.

• • ניתן לשלב את התכנית במסגרת דו חוגי ת עם אמירים - תכנית מצטיינים - מחשבים בלבד

• מצטיינים? יש לנו תכנית בשבילכם:

מתואר ראשון לדוקטורט -
    אנו מציעים לסטודנטים מצטיינים בתכנית להמשיך לימודיהם במסלול ישיר לדוקטורט. לימודים אלו יוכלו להתממש דרך מדעי המחשב או מדעי החיים.

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

ה פקולטה תקבל גם מועמדים עם רמת מתקדמים ב' ותאפשר להם להשלים את הפטור במהלך ה סמסטר הראשון של שנה ב'

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• הקבלה לשנה ב' תיעשה ע"ס אפיקי מעבר מוכרים לאוניברסיטה העברית (מהחוג למדעי החיים באוניברסיטה העברית והאוניברסיטה הפתוחה).

יש ללמוד בצירופים קורסים הזהים ללימודי שנה א' בחוג לביולוגיה חישובית. סטודנטים בעלי הישגים גבוהים בלימודי הצירוף יוכלו להתקבל ללימודי שנה ב' בביולוגיה חישובית בתנאי שסיימו את הקורסים בשנה א' ללימודיהם והשלימו את קורסי החובה בשנה א' בממוצע 90 לפחות. סטודנט יוכל לעבור רק בסיום שנת הלימודים הראשונה שלו באוניברסיטה ובתנאי שהשלים את כל קורסי שנה א' של התכנית. מספר המקומות מוגבל, ולפיכך המעבר ייעשה על סמך ממוצע ציונים משוקלל של קורסי החובה של שנה א'. מומלץ לפנות לרכזת הבוגר.

לא קיים אפיק מעבר מלא מהאוניברסיטה הפתוחה לחוג לביולוגיה חישובית. אולם ניתן ללמוד קורסים מטבלת ההקבלות של החוג למדעי המחשב והחוג למדעי החיים בהתאם לקורסים המופיעים בתוכנית הלימודים של ביולוגיה חישובית.

יש לפנות לרכזת בוגר ביולוגיה חישובית לקבלת פרטים נוספים.

• נדרשת עמידה בדרישות המעבר משנה א' לשנה ב' במוסד שבו למדו.

הדיון בבקשות של מועמדים ממוסדות להשכלה גבוהה, הנרשמים לשנה ב' ומעלה ל תואר בוגר , ייערך סמוך לתחילת שנת הלימודים. קבלתם תידון לפי גיליון ציונים שיגישו למזכירות לענייני הוראה של ה פקולטה , ובהתאם למספר המקומות הפנויים בתחום.

• תכנית הלימודים שלנו מכשירה את הסטודנטים להיות הטובים ביותר בתחום ולהוביל את המחקר בנושא. אנו מציעים לימודים שיעניקו לבוגרים שלנו כלים להבנה, ניתוח, ארגון וקיטלוג של נתונים ביולוגיים שונים.

בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:

1. השתלבות בתפקידי מפתח בפיתוח, מחקר ותכנון של מכשור טכנולוגי בתעשייה, בארגונים פרטיים וארגונים ציבוריים.
    2. תעסוקה במחלקות המחקר באוניברסיטאות השונות בארץ ובעולם, בתעשיית ההיי-טק, הביוטכנולוגיה ועוד.
    3. לימודי המשך לתארים מתקדמים בתחום והשתלבות בעולם האקדמי במגוון מסלולים כגון: חישוביות עצבית, מדעי המחשב, מדעי החיים והנדסה ביו-רפואית.