כימיה והנדסת חומרים - תואר כפול בשיתוף מכללת עזריאלי
-
560-5013
-
מתמטיקה ומדעי הטבע
-
אדמונד י' ספרא בגבעת רם
-
מצטיינים? יש לנו תכנית מצוינת עבורכם!
חדש! "תכנית ל תואר בוגר כפול בכימיה והנדסת חומרים מתקדמים, בשיתוף עם עזריאלי – מכללה אקדמית להנדסה"
החל משנת תשע"ז החוג לכימיה מציע תכנית ל תואר בוגר כפול בכימיה והנדסת חומרים מתקדמים, בשיתוף עם עזריאלי - מכללה אקדמית להנדסה ירושלים.
כימיה היא תחום מרתק להפליא של המחקר המדעי. למעשה, כימיה מהווה את בסיסו של עולמנו וממלאת תפקיד מרכזי בחייו של כל אחד מאתנו כי היא נוגעת כמעט בכל היבט של קיומנו בדרך כלשהי: מזון, ביגוד, בניה, תרופות, איכות הסביבה, ואפילו רגשות אנושיים בסיסיים. טכנולוגיות כימיות מעשירות את איכות חיינו בדרכים רבות על-ידי מתן פתרונות חדשים לבעיות בריאות, חומרים או שימוש באנרגיה. המסלול מיועד להללו המבקשים לקבל הכשרה מעמיקה ואיכותית הן בתחום ההנדסי והן בתחום המדעי. ההכשרה המעמיקה בשני התחומים: כימיה מחד, ומדע החומרים מאידך, תאפשר ללומדים להשתלב במחקר ובפיתוח בתעשיות ההייטק המתקדמות באותם תחומים בהם יש צורך בידע מעמיק בכימיה או במחקר לתארים מתקדמים בתחומי הכימיה והנדסת החומרים.התכנית מקנה תואר כפול: תואר בכימיה בהיקף חד חוגי באוניברסיטה העברית ותואר בהנדסת חומרים מתקדמים בעזריאלי מכללה להנדסה.
-
החוג לכימיה באוניברסיטה העברית:
פרופ' ליעוז אתגר - ראש החוג: lioz.etgar@mail.huji.ac.il
גב' אילונה גז'ילייבה - מזכירה לענייני הוראה: 02-6585273, ilonag@savion.huji.ac.il
מחלקה להנדסת חומרים "עזריאלי" מכללה אקדמית להנדסה:
ד"ר רקפת אלמוג, ראש המחלקה להנדסת חומרים, דוא"ל: rakefetof@jce.ac.il
שרון מויאל, מנהלת מרכז יעוץ ורישום, דוא"ל: leads@jce.ac.il 9087*
רכזת מחלקה חומרים מתקדמים, דוא"ל: materials@jce.ac.il
-
מסלול ההרשמה בתכנית:
560-5013- כימיה עם תואר כפול במכללת עזריאלי- הנדסת חומרים
הלימודים בחוג לכימיה ובזאת במסלול המוצע מבוססים על לימודי יסוד, כולל במתמטיקה, פיסיקה ומחשבים, לימודי מבוא לתחומי הכימיה השונים ולימודים מתקדמים בכל תחומי הכימיה כגון כימיה אנליטית, כימיה אורגנית, כימיה ביולוגית ,כימיה פיסיקלית, כימיה חישובית, כימיה של חומרים וננוטכנולוגיה וכימיה יישומית. כמו כן, יאפשרו ללומדים להתנסות במגוון רחב של מעבדות בתחומי כימיה רבים. הלימודים במכללה ירחיבו את היריעה למקצועות מדע וטכנולוגיה בתחומי הנדסת החומרים, כגון, מדע והנדסת חומרים, תהליכים וטכנולוגיות ייצור ועיבוד חומרים בשיטות מתקדמות, ואקום זרימה ופלסמה, חומרים קרמיים, חומרים פולימריים, חומרים מרוכבים.כמו כן, תכנית הלימודים במחלקה להנדסת חומרים מתקדמים כוללת התמחות בתחומי החומרים לתעשיית המיקרואלקטרוניקה, כגון, פיסיקה של מוליכים למחצה, התקנים של מוליכים למחצה, חומרים ותהליכים במיקרואלקטרוניקה והתקנים אלקטרואופטיים. הכשרה מעשית ניתנת במעבדות מתקדמות במכללה ובמעבדות מחקר בעלות ציוד אנליטי מתקדם בחברות היי-טק בתעשייה.
פרויקט הגמר, "פרויקט המהנדס", המתבצע בשנה הרביעית ללימודים, יאפשר ללומדים לנצל באופן אינטגראלי את הידע המדעי, ההנדסי והטכנולוגי שרכשתם במהלך לימודיכם על מנת לפתור או לחקור בעיה מסוימת בתנאים דומים ככל האפשר לתנאי עבודתו של מהנדס חומרים בתעשייה או במחקר, ולדווח על ממצאיו באמות הדרישה ההנדסיות.
מסלול לימודים:
תכנית לימודים נמשכת ארבע וחצי שנים והינה בהיקף של 220.5 נ"ז סה"כ, כאשר השנתיים הראשונות תתקיימנה בעיקר באוניברסיטה, ויכסו את כל החומר הנלמד במסגרת המסלול הדו-חוגי בכימיה. הלימודים בשנתיים וחצי האחרונות יתקיימו בעיקר בעזריאלי מכללה להנדסה ויכסו את החומר הנדרש בהנדסה.
לעיון בתכנית הלימודים במסלול החד חוגי (כימיה) לחצו כאן
לעיון בתכנית הלימודים המלאה בכימיה והנדסת חומרים מתקדמים לחצו כאן
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
התכנית מבקשת לפנות למועמדים מצטיינים שעמדו בתנאי קבלה של החוג לכימיה באוניברסיטה העברית.
שימו לב: רישום לתכנית יש לבצע בשני המוסדות במקביל: האוניברסיטה העברית ו"עזריאלי" - מכללת אקדמית להנדסה ירושלים (יש לשלם דמי רישום פעם אחת דרך האוניברסיטה העברית).
יש לעמוד בתנאי הקבלה לשתי התוכניות בשני המוסדות. בעמוד זה מפורסמים תנאי הקבלה לחוג לכימיה באוניברסיטה העברית.
-
-
ציון פסיכומטרי בדגש כמותי
-
50%/50%
-
-
קבלה ישירה 10.75 (ראויים לקידום 10.4)
-
קבלה ישירה 675 (ראויים לקידום 640)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור מסלולי טבע בלבד במכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
650 בדגש כמותי
-
-
-
-
- קודם כל נהנים מתואר מרתק ומגוון!
- ההכשרה המעמיקה בשני התחומים תאפשר ללומדים בו להשתלב במחקר ובפיתוח בתעשיות ההייטק המתקדמות באותם תחומים בהם יש צורך בידע מעמיק בכימיה או במחקר לתארים מתקדמים בתחומי הכימיה והנדסת החומרים.