יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
התכנית לתואר ראשון באדריכלות נוף היא התכנית היחידה מסוגה בישראל המשלבת לימודי אדריכלות נוף עם בסיס אדריכלי, תכנוני ותרבותי הנלמד בבית הספר לארכיטקטורה בבצלאל, יחד עם לימוד מעמיק של מדעי הצמח, אקולוגיה וסביבה בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית.
פרטים נוספים
מתעניינים בארכאולוגיה? מחפשים חוויה לימודית מרתקת?
במסגרת הלימודים נשלב בין לימודי הארכאולוגיה ללימודי המזרח הקרוב והקדום בתכנית לימודים עשירה ומגוונת המשלבת תכנית לימודים עיוניים יחד עם חווית שטח ייחודית.
הלימודים מתקיימים במכון לארכאולוגיה באוניברסיטה העברית אשר הוקם בשנת 1934.
בלימודי הארכאולוגיה ניחשף לעולם המחקר הארכאולוגי ולימוד מושגיו הבסיסיים, נרחיב בלימוד תרבויות העולם העתיק ונעסוק לעומק בתרבויות הקדומות בארץ.
בלימודי המזרח הקרוב והקדום נעסוק בלימוד מעמיק של תרבויות ולשונות המזרח והקרוב.
קצת לעומק:
תכנית הלימודים משלבת לימודים משני תחומים: החוג לארכאולוגיה וללימודי המזרח הקרוב והקדום.
לימודי הארכאולוגיה מציעים התמחות ב-שלושה מדורים: ארכאולוגיה פרה-היסטורית, ארכאולוגיה מקראית וארכאולוגיה קלאסית-ביזאנטית שבמסגרתה ניתן להעמיק בארכאולוגיה מוסלמית.
לימודי המזרח הקרוב והקדום מציעים גם כן התמחות ב- 2 נושאים:
לימוד בהדגש אגיפטולוגי – לימודי התרבות המצרית ותולדותיה מסוף האלף הרביעי לפנה"ס ועד לתקופה הנוצרית
אשורולוגיה – לימודי התרבות וההיסטוריה של עמי הסהר הפורה, למן ראשית הערים השומריות ועד סוף האלף הראשון לפני הספירה.
פרטים נוספים
מהי גאוגרפיה?
הגאוגרפיה היא תחום דעת העוסק בתהליכים ובגורמים המעצבים ומייצרים את המרחב, ובקשרי הגומלין בין תהליכים וגורמים אלה. הגאוגרפיה במהותה היא מדע אינטגרטיבי המשלב תפיסות וגישות מחקר מתחומי דעת שונים. בהתאם לכך, תכנית הלימודים במחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים משלבת בין מספר תחומי דעת גאוגרפים כדוגמת: גאוגרפיה עירונית, כלכלית, פוליטית, התנהגותית, פיזית, סביבתית, תרבותית והיסטורית, כמו גם תחומי הכרטוגרפיה, חישה מרחוק והגאואינפורמטיקה. התחומים הללו אינם נפרדים, אלא משולבים וניזונים זה מזה.
הלימודים במחלקה לגאוגרפיה באוניברסיטה העברית בירושלים
חברי הסגל במחלקה לגאוגרפיה מעורבים במחקרים רבים העוסקים בתחומים שונים המצויים בחזיתות הידע השונות בתחומי מדעי החברה, הטבע והרוח. לצד העיסוק המחקרי מעורבים חברי המחלקה בעבודות תכנון ובסוגיות מדיניות מרחבית בישראל כגון מדיניות דיור, גבולות מוניציפליים, התמודדות עירונית עם אירוע קיצון, התנהגות של תיירים במרחבים עירוניים , שימור, תחבורה ועוד. לימודי הגאוגרפיה עוסקים במספר תחומים מרכזיים: גאוגרפיה היסטורית, גאוגרפיה אנושית, סביבה, גיאואינפורמטיקה וגאוגרפיה פיזית. במסגרת הלימודים נבחנות סוגיות מרכזיות כגון: תהליכי גידול עירוני מואץ, אי-שוויון ופערים בין-אזוריים, תהליכי גלובליזציה המתנגשים עם תרבויות וזהויות מקומיות, תחבורה, תיירות, מדיניות תכנון, התמודדות עם היבטים סביבתיים, התחממות כדה"א והתמורות האקלימיות הנובעות מכך, הלחץ הגובר על משאבי הטבע, הכוחות המעצבים את פני כדה"א, ונופי ארץ ישראל בעבר ובהווה.
פרטים נוספים
"ההיסטוריה נכתבת בידי המנצחים"...
קצת לעומק:
ההיסטוריה לא התרחשה רק באירופה. תכנית הלימודים שלנו משקפת את הדיון המתמשך לגבי אופן חלוקת ההיסטוריה והאזורים בהם התרחשה. אנו נתמקד במגוון רב של אזורים ותרבויות – התרבות האירופית ומעבר לה. רק כך, נוכל לחקור יחד את העושר והרבגוניות שבהוויה האנושית.
לימודי החוג לתואר הראשון בנויים על החלוקה למדור קדם-מודרני (הכולל בתוכו את העת העתיקה ואת ימי הביניים) ומדור מודרני (הכולל בתוכו את העת החדשה המוקדמת ואת העת החדשה המאוחרת).
פרטים נוספים
"כתיבת היסטוריה היא חשבון הנפש של עם על עברו".
אז מי אנחנו בעצם?
בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו שואלים בדיוק את השאלה הזו. לפי אירועי כל תקופה ותקופה ולאורכה של ההיסטוריה, אנו מנסים לגלות כיצד הפכו בני ישראל הקדומים מתרבות שבמרכזה מקדש ל"עם הספר"? מה טיבו של היחס המורכב בין היהדות לנצרות ולאסלאם? מה מסביר את העדתיות המגוונת בקרב עם ישראל? מתי וכיצד הפכה היהדות מגורם מלכד לגורם מפלג בקרב יהודי העולם? מה גרם ליהודים להיות מעורבים בכל כך הרבה הגירות, מהפכות, ומחלוקות שעדיין לא פסקו? כיצד מעוצב ומשפיע זיכרון השואה בישראל ובעולם? ואיך חוקרים את ההיסטוריה היהודית מפרספקטיבה פמיניסטית?
נגלה יחד שהחברה והתרבות הישראלית מחוברות לתהליכים היסטוריים רחבים בתולדות האנושות כולה. מיטב אנשי הסגל בתחום הזה בעולם מלמדים באוניברסיטה העברית, וכצוות מעניקים לשאלות היסוד של העבר משמעות עכשווית ורלבנטית לחיינו בהווה. החוג מהווה בית חם וקהילה אינטלקטואלית נעימה, מפרה ומאתגרת.
מידע בסיסי על תכנית הלימודים:
הלימודים בחוג מקיפים את כל תולדות בני ישראל והעם היהודי מתקופת המקרא ועד למאה ה-21, בארץ ובעולם. ההרצאות נועדו לפתח בקרב הלומדים תובנות וגישות אינטלקטואליות מעודכנות, מתוחכמות ומעוררות מחשבה. האופי המגוון של השיעורים מגובה בשיטת למידה העוברת משלב של היכרות כללית עם הנושא ועד להתמחות בקורסים מתקדמים. התכנים כוללים הצצה לתחומי ידע שונים, בין היתר חקר החיים המדיניים, הכלכליים, החברתיים, התרבותיים והרוחניים של היהודים לדורותיהם, בהקשר הכללי של ההיסטוריה האנושית.
בחוג מוצעים חמישה מדורים להתמחות, מתוכם יש לבחור שניים:
1. תקופת המקרא
2. תקופת הבית השני, המשנה והתלמוד
3. תקופת ימי-הביניים
4. תקופת העת החדשה המוקדמת - 1500- 1750
5. תקופת העת החדשה - 1750-זמננו
בקרו אותנו בדף הפייסבוק ובאתר האינטרנט
פרטים נוספים
הלימודים בנויים בכדי לתת מענה מלא לכל הצרכים העולים במסגרת תפקידו של רואה החשבון בפירמות רואי החשבון הגדולות ובארגונים גדולים. תכנית הלימודים נבנתה במיוחד בכדי להעניק לסטודנטים ידע נרחב בכלכלה ובמנהל עסקים. בין היתר, עוסקת התכנית בתחומים הבאים:
» חשבונאות פיננסית
» ביקורת חשבונות
» מיסים
» מחקרי מעשי בחשבונאות
» תמחור מוצרים
» משפט ועסקים
» מיקרו ומקרו כלכלה
הלימודים מתבצעים במסלול דו חוגי, כאשר החוג השני יכול להיות כל חוג למעט תכנית הלימודים הרב תחומית (BA כללי).
קצת לעומק:
לאחרונה התגבשה ההבנה במוסדות האקדמיים ובמועצת רואי חשבון כי מסלול ההכשרה בתחום החשבונאות דורש תהליך של רפורמה משמעותית ומקיפה. תהליך הרפורמה הנדרש מבקש לענות על הצורך בבנייה מחדש של תכנית לימודים לתואר בוגר בחשבונאות, אשר תקיף בצורה מאוזנת ועדכנית את כל תחומי הידע הרלוונטיים ותייתר את הצורך בשנת ההשלמה הנהוגה כיום. כל זאת, תוך שמירת הרמה האקדמית הנאותה באופן רוחבי במוסדות להשכלה גבוהה והתאמתה לדרישות ההסמכה של מועצת רואי חשבון. במקביל, נדרש גם עדכון משמעותי בדרישות ההסמכה לקראת קבלת רישיון רואה חשבון וגיבוש מתכונת היבחנות חדשה של מועצת רואי חשבון המבוססת על בחינות רישוי קצרות, אשר אינן מוטות שינון כבעבר אלא מדגישות את החשיבה וההבנה של החומר הרלוונטי. זאת, בין היתר, מתוך כוונה לאפשר לנבחנים לגשת לבחינות הרישוי לאחר סיום לימודי התואר הראשון בחשבונאות ולעקר את הצורך בתקופת ההערכות הממושכת לבחינות אלו הנהוגה כיום.
בתהליך האפיון מחדש של דרישות המקצוע , ניתן דגש לחשיבות הרבה של יכולת השימוש בכלי מחשוב וטכנולוגיה חדשניים בעבודת רואי חשבון. בפרט, רואה חשבון נדרש ליכולות ניתוח גבוהות של נתוני עתק ((BIG DATA הן לצורך עבודת הביקורת והן למתן שירותים נוספים.
כמו כן, תהליך האפיון מחדש של דרישות המקצוע נעשה תוך מאמץ לשקף בצורה מקיפה, הוליסטית ומאוזנת את כל עולמות הידע המסורתיים שבבסיס מקצוע ראיית החשבון, תוך מיקוד בתפקידו העיקרי של רואה החשבון כשומר סף. רואה חשבון המצטרף לשורות המקצוע נדרש למכלול כישורים מגוון ולבסיס ידע רחב המשלב בין תחומים רבים - חשבונאות פיננסית, חשבונאות ניהולית, ביקורת חיצונית, ביקורת פנימית, אתיקה, נושאי מס וציות לחקיקה. עוד עולה הצורך בהקניית ידע אינטגרטיבי המשלב את מכלול תחומי הידע המסורתיים שבבסיס מקצוע ראיית החשבון.
התוכנית החדשה אושרה בחודש מאי 2020 והתואר הראשון ילמד במשך 3.5 שנים תוך ביטול שנת ההשלמה הפרטית שהייתה עד היום.
תוכנית הלימודים לתואר ראשון בחשבונאות היא סלקטיבית ודרישות הקבלה אליה הן מהגבוהות באוניברסיטה. הלימודים מוצעים במסלול דו חוגי, כאשר החוג השני יכול להיות כל חוג למעט תוכנית הלימודית הרב תחומית (BA כללי).
פרטים נוספים
ההרשמה לשנת הלימודים תשפ"ד (2023/24) הסתיימה.
תכנית הלימודים במחלקה מיועדת להקנות ידע בסיסי וכלים לניתוח ההיבטים המדיניים, הכלכליים, הביטחוניים והמוסדיים של היחסים בין מדינות ושחקנים נוספים במערכת העולמית. תכנית הלימודים מקיפה שישה תחומים עיקריים: מדיניות חוץ ודיפלומטיה, היסטוריה ופוליטיקה בין-לאומית, ביטחון לאומי ובין-לאומי, משפט בין-לאומי ומוסדות בין-לאומיים, כלכלה פוליטית בין-לאומית ולימודים אזוריים וגלובאליים. סטודנטים לתואר בוגר ירכשו ידע תיאורטי, היסטורי ומשפטי ומיומנות להשתמש בכלים מחקריים להבנת המציאות המשתנה והמורכבת של היחסים הבין-לאומיים.
המחלקה ליחב"ל היא המסגרת האקדמית המובילה בארץ, המציעה התמחות ברמת לימודי הב.א בתחום היחסים הבין-לאומיים. במחלקה מלמדים טובי המרצים והחוקרים בתחום בארץ, והמחקר המתבצע בה הוא ברמה בין הגבוהות ביותר בעולם. חברי הסגל של המחלקה עוסקים בנושאים מגוונים ומרתקים: הגירה ויחסים בינ"ל, פוליטיקה ורגשות, ארגונים אלימים לא-מדינתיים, אתיקה בינ"ל, האדם הפשוט בפוליטיקה הבינ"ל, צבאות וצבאיוּת, האיחוד האירופי, מוסדות כלכליים בינ"ל, משפט בינ"ל, היחב"ל של תחום האנרגיה, אחריות חברתית של תאגידים בינ"ל, תרבות פופולרית ופוליטיקה בינ"ל, איכות הסביבה ויחב"ל, ועוד סוגיות ותחומים רבים מאד. הלימודים מקנים הבנה מעמיקה ורחבה של הפוליטיקה הבינ"ל, ומאפשרים הקשרים מעניינים לתחומי ידע אחרים, כמו למשל היסטוריה, סוציולוגיה, משפטים, תקשורת, כלכלה, מדע המדינה, לימודי אסיה ועוד.
פרטים נוספים
מדע הכלכלה עוסק בדרך בה החברה האנושית משתמשת במשאבים מוגבלים על מנת לייצר מוצרים ושירותים הנדרשים לקיומם ולרווחתם של בני האדם ובדרך בה המוצרים מחולקים ביניהם. לימודי הכלכלה מעניקים לסטודנטים מגוון של כלים תיאורטיים ואמפיריים ומכשירים אותם לחשוב באופן אנליטי.
פרטים נוספים
איכות הסביבה חשובה לכם? מחפשים אופק ניהולי?
לאור תשומת הלב הגדלה והולכת לתופעות של התחממות גלובלית ושינויי אקלים, הכלכלה של משאבי טבע ואיכות הסביבה הוא אחד הנושאים החמים המעסיקים אנשי מקצוע מתחומים שונים. החוג לכלכלת סביבה וניהול של האוניברסיטה העברית מציע תכנית לימודים איכותית, מגוונת, ובעלת אוריינטציה יישומית בתחומי הכלכלה והמנהל, עם דגש על כלכלת משאבי הטבע, איכות הסביבה, החקלאות והמזון. הלימודים מתקיימים ברמות בוגר, מוסמך ודוקטור, כל זאת באווירה הביתית בקמפוס הירוק של הפקולטה לחקלאות ברחובות, מרחק חמש דקות הליכה מתחנת הרכבת. החוג הוא בעל היסטוריה ומורשת של מצוינות ונחשב בין המובילים בתחומו בעולם.
לימודי הבוגר בחוג משלבים קורסים בכלכלה תיאורטית ויישומית, כלכלת משאבי הטבע ואיכות הסביבה, החקלאות והכפר, המזון, מימון, שיווק וחשבונאות. קורסי הבסיס מקנים ידע חיוני במחשבים, מתמטיקה וסטטיסטיקה. מטרת החוג להכשיר חוקרים ואנשי מעשה בתחומי הכלכלה והמנהל המתמחים בתחום הסביבה, משאבי הטבע והמגזר החקלאי. בוגרי החוג מועסקים במגוון רחב של משרות, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי, ורבים מהם הגיעו לעמדות בכירות. הבוגרים המצטיינים יכולים להמשיך בלימודים לתואר מוסמך בחוג או באוניברסיטאות אחרות בארץ או בחו"ל.
פרטים נוספים
מתעניינים במזרח הרחוק? מחפשים לעשות מזה תואר?
אזור מזרח אסיה, דרום מזרח אסיה ודרום אסיה הוא בעל אוכלוסייה אדירה בגודלה, תרבויות עתיקות ומפוארות, וחשיבות הולכת וגוברת בכלכלה ובפוליטיקה העולמית במאה ה-21. במסגרת הלימודים בחוג תוכלו לרכוש את שפות אסיה ולחקור את ההיסטוריה, התרבות, החברה, הכלכלה והפוליטיקה של המדינות סין, יפן, קוריאה, הודו ואינדונזיה.
קצת לעומק:
אזור אסיה מהווה אתגר אינטלקטואלי לכל אדם משכיל הודות לייחודיות התרבותית והלשונית וכן לחשיבות הפוליטית והכלכלית של מדינות האזור בעבר ובהווה. תכנית הלימודים לתואר הראשון כוללת לימוד של מגוון השפות והתרבויות של האזור. הסטודנטים בתכנית יעסקו בניתוח הציוויליזציות באסיה, ירכשו הבנה מעמיקה של ההיסטוריה של עמי האזור ויזכו בכלים לשוניים ומקצועיים אשר יסייעו בהשתלבות עתידית בתחום העסקי, המדיני, החברתי והתרבותי.
♦ קורסי הסינית והיפנית נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות בפקולטה למדעי הרוח, הפועלת על-פי מסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות CEFR. הסטודנטים מתקשרים בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון, ובכל מפגש מתנסים בקריאה, כתיבה, הבנת הנשמע ודיבור. כך בונים ביטחון לפעול בשפה ולהשתמש בה באופן טבעי. מכיוון שתוצרי הלמידה מותאמים לתקן בינ"ל, את השפה ניתן להמשיך ולרכוש גם במסגרת תוכניות לחילופי סטודנטים.
לפרטים נוספים אודות קורסי השפה: אתר היחידה
ליצירת קשר ולקביעת פגישת ייעוץ אישית: languagehu@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
המזרח התיכון מעסיק אתכם/ן? מחפשות ומחפשים להתמחות בתחום?
עם עליית האסלאם בחצי האי ערב במאה ה-7 לספירה, השתנו פניו של המזרח התיכון. הכוח העולה מדרום כבש את המזרח התיכון מידי הביזנטים והפרסים ובתהליך אטי אך מתמשך המירה רוב האוכלוסיה את דתה לאסלאם. כך נוצרה ציוויליזציה דתית-תרבותית חדשה, שהבדילה עצמה הן מאירופה הנוצרית והן מדתות מזרח אסיה. במשך המאות הרבות שחלפו מאז, ידעה ציוויליזציה זו תמורות ופילוגים, תקופות של פריחה ותקופות של שפל. תכנית הלימודים בחוג מקיפה את ההיסטוריה של ארצות האסלאם עד ימינו אנו. היא מציעה קורסים העוסקים, בין השאר, בהתפתחויות החברתיות בארצות אלו, בדת האסלאם על כיתותיה ומוסדותיה, בתנועות הפוליטיות שצמחו מתוך דת זו, ובמסורות התרבותיות, הרעיוניות והחומריות שהתהוו במרחב המסולמי דובר הערבית, הפרסית והתורכית.
בלימודים ניתן ביטוי למגוון נושאים בפריסה כרונולוגית וגאוגרפית רחבה - מצפון אפריקה עד רפובליקות מרכז אסיה של היום בדגש על לימוד השפות המרכזיות של האיזור - ערבית, פרסית ותורכית. בפני התלמידים עומדת אפשרות להתמחות בלימודים איראניים, לימודים תורכיים או לימודים בהאאיים החל משנה ב' של תואר בוגר.
כחלק ממדעי הרוח, לימודי החוג מכוונים לפיתוח מחשבה עצמאית וביקורתית, הקניית שיטות לימוד ומחקר והרחבת האופקים לתחומים החורגים מתחום המקצוע
פרטים נוספים
בואו לגלות עולמות חדשים! רוצים ללמוד ולעסוק באמריקה הלטינית, ספרד ופורטוגל? אם כן, זה המקום בשבילכם! החוג ללימודי ספרד, פורטוגל ואמריקה הלטינית הוא החוג היחיד בארץ המעניק תואר בלימודים איבריים ולטינו-אמריקניים.
הלימודים בחוג משלבים לימודי שפה וקורסים מתחומי דעת שונים, המעניקים יחד היכרות אינטימית עם העולם דובר הספרדית והפורטוגזית, בסיס להתמחות מחקרית במגוון דיספלינות אקדמיות, ומיומנויות תרבותיות חיונית לאינטראקציה ועבודה עם למעלה מ-20 מדינות בעולם.
הצטרפו אלינו למסע מרתק בשבילי ההיסטוריה, הספרות, הלשונות והתרבויות שחולקים יותר מ-800 מיליוני אנשים! תחת קורת גג אחת, תלמדו איתנו על קולוניאליזם, פופוליזם, מהפכות ודיקטטורות, על כוחן של הספרדית והפורטוגלית בעולם גלובלי, על בני האינקה והמאיה. תתוודעו ליצירות המופת של הספרות הספרדית הקלאסית ולאלה של הספרות הלטינו-אמריקנית העכשווית - סרוונטס, בורחס, גרסייה מארקס, ותוכלו להכיר את שפת הלאדינו וסיפורה. תוכלו גם להתנסות בתכנית התמחות להשתלב בחברות, ארגונים ומשרדים ממשלתיים ולהשתלב בפעילויות של יזמות וחדשנות באמריקה הלטינית.
החוג מציע מלגות למצטיינים, סיורים לימודיים בחצי האי האיברי ואמריקה הלטינית, תוכניות לחילופי סטודנטים עם אוניברסיטאות מכל העולם, מפגשים עם סטודנטים מחו"ל וכנסים בינלאומיים.
קצת לעומק:
תכנית הלימודים מציעה לכל סטודנט/ית להתמחות בהיסטוריה, בספרות, בשפות, בחברה ובתרבות של חצי האי האיברי ואמריקה הלטינית.
הסטודנטים ירכשו ידע רב-תחומי אודות העולם דובר הספרדית, הפורטוגלית והלאדינו.
♦ קורסי הספרדית נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות בפקולטה למדעי הרוח, הפועלת על-פי מסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות CEFR. הסטודנטים מתקשרים בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון, ובכל מפגש מתנסים בקריאה, כתיבה, הבנת הנשמע ודיבור. כך בונים ביטחון לפעול בשפה ולהשתמש בה באופן טבעי. מכיוון שתוצרי הלמידה מותאמים לתקן בינ"ל, את השפה ניתן להמשיך ולרכוש גם במסגרת תוכניות לחילופי סטודנטים.
לפרטים נוספים אודות קורסי השפה: אתר היחידה
ליצירת קשר ולקביעת פגישת ייעוץ אישית: languagehu@savion.huji.ac.il
פרטים נוספים
טיילתם באיטליה ובצרפת? ביקרתם באפריקה, באסיה ובצפון אמריקה? אתם רוצים לקרוא את אומברטו אקו ומרסל פרוסט בשפת המקור? אתם רוצים להבין מהם לאומיות מודרנית, פשיזם, פופוליזם, ואת העולם שאנו חיים בו כיום? מעוניינים ללמוד על הנאו-ריאליזם האיטלקי ועל הגל הצרפתי החדש בקולנוע? אתם מחפשים להתמחות בתחומים הללו?
הלימודים בחוג מציעים ידע רב-תחומי על ההיסטוריה, הספרות, השפות, החברה והתרבות של
העולם דובר הלשונות הרומאניות: איטלקית וצרפתית בעבר ובהווה.
קצת לעומק:
תכנית הלמודים מציעה לתלמידי שנה א' שנת לימודים משותפת לכלל תלמידי השנה, מלבד בקורסי השפה הנבחרת, ולכל סטודנט/ית בשנה ב' ו-ג' להתמחות באחד משני המרחבים הספרותיים, היסטוריים ותרבותיים של השפות הרומאניות: איטליה וצרפת.
הסטודנטים ייהנו מרכישת ידע רב-תחומי אודות העולם דובר הלשונות הרומאניות - צרפתית ואיטלקית - בעבר ובהווה.
♦ קורסי השפה נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות בפקולטה למדעי הרוח, הפועלת על-פי מסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות CEFR. הסטודנטים מתקשרים בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון, ובכל מפגש מתנסים בקריאה, כתיבה, הבנת הנשמע ודיבור. כך בונים ביטחון לפעול בשפה ולהשתמש בה באופן טבעי. מכיוון שתוצרי הלמידה מותאמים לתקן בינ"ל, את השפה ניתן להמשיך ולרכוש גם במסגרת תוכניות לחילופי סטודנטים.
לפרטים נוספים אודות קורסי השפה: אתר היחידה
ליצירת קשר ולקביעת פגישת ייעוץ אישית: languagehu@savion.huji.ac.il
מתעניינים בפוליטיקה? מחפשים להתפתח בתחום?
תכנית הלימודים של המחלקה למדע המדינה מציעה לסטודנטים ידע, הבנה ויכולת ניתוח של תופעות, מוסדות והתנהגות פוליטית בישראל ובעולם.
במהלך הלימודים נעסוק במגוון רחב של נושאים כמו התנהגות פוליטית, פוליטיקה השוואתית, מחשבה מדינית, תקשורת פוליטית, מדיניות ציבורית, פסיכולוגיה פוליטית, כלכלה פוליטית, מודלים של משטרים, בחירות, מפלגות, קבלת החלטות, מחאה, אלימות פוליטית וטרור, אתניות ולאומיות, יחסי דת ומדינה ועוד.
פרטים נוספים
במהלך העשורים האחרונים, הפכו טכנולוגיות רשת דיגיטליות לשחקניות מרכזיות בתהליכים חברתיים, כלכליים ופוליטיים חובקי עולם. אין ספור פעילויות יום יומיות (החל בהיכרויות וכלה במסחר בין לאומי) עברו ועוברות שינויים מרחיקי לכת בעקבות התמורות הטכנולוגיות. שינויים אלו משפיעים על החברה שאנו חיים בה באופן מהותי, ואחד האתגרים המשמעותיים הניצבים בפנינו הוא שליטה ועיצוב של התפתחות זו. בפרט, אנו שואפים לכך שהטכנולוגיות והמדיה החדשים יתפתחו באופן שלא רק יענה על צרכי המשתמשים אלא גם יסייע לתהליכי שינוי וצמיחה חברתית.
מטרת תכנית המצטיינים מט"ר היא להכשיר את המנהיגים אשר ישפיעו על תצורתה העתידית של המדיה הדיגיטלית והפעולה החברתית שהיא מאפשרת. במהלך הלימודים, ירכשו הסטודנטים ידע נרחב במגוון נושאים – טכנולוגיים, אנליטיים, חברתיים, כלכליים, משפטיים ואתיים. ידע זה יבסס הבנה מעמיקה וכוללת של התמורות בעולם הטכנולוגיה, התקשורת, והרשתות של השנים האחרונות. לצד הידע התאורטי, יושם בתכנית דגש על פיתוח כלים וחיבור לעולם המעשה.
• תכנית מט"ר הייתה מוכרת בשם "אינטרנט וחברה" עד לשנת 2021.
בשנת 2022, השם הוחלף למט"ר כדי לשקף בצורה טובה יותר את מהות התוכנית.
ההרשמה לתכנית מכפיל במשפטים לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
תואר ראשון במשפטים בהיקף חד חוגי + חוג נוסף לתואר לבחירה: כלכלה או פילוסופיה (בהיקף דו-חוגי) ולימודים נוספים שלא לתואר בחוג השלישי
העולם המודרני מאופיין במורכבות הבעיות אשר עומדות לפתחם של מעצבי המדיניות בתחומים השונים. לימודי המשפט, הפילוסופיה והכלכלה נותנים כל אחד נקודת מבט וניתוח שונות על הבעיות הללו. התוכנית במשפטים, כלכלה ופילוסופיה נשענת על התפיסה כי בעיות מורכבות מחייבות לרוב תשובות מורכבות, וכי שילוב של שלושת הדיסציפלינות ייתן לבוגריה את הכלים לדון בהיבטים התאורטיים, הערכיים והמעשיים של פתרונות אלו.
התוכנית המוצעת, המשלבת לימודים בשלושה חוגים- משפטים , כלכלה ופילוסופיה תעניק לבוגריה יתרון ייחודי. כל אחד מתחומי הידע מספק כלים אנליטיים חשובים ומשלימים. תלמידי התכנית ייחשפו למגוון רחב של תכנים הקשורים בסוגיות חברתיות עכשוויות, וילמדו לשלב ביניהם. בזכות הכלים שיקבלו, בוגרי התוכנית צפויים להשתלב בעמדות מפתח במגזרים הציבורי והעסקי, בארגונים חברתיים, וכמובן בסקטור האקדמי במדינת ישראל; ולהשתמש בידע הבינתחומי שרכשו על מנת להטביע את חותמם על החברה הישראלית.
התוכנית מציעה לסטודנטים מצטיינים תואר במסלול ייחודי אשר משלב שלושה תחומי דעת קשורים, מובחנים ומשלימים- משפטים, כלכלה ופילוסופיה. בכל אחד מהחוגים הללו יש לאוניברסיטה העברית יתרון איכותי על פני מוסדות אחרים, והשאיפה היא למנף את נקודת החוזק הללו כדי ליצור תכנית יוקרתית שמעניקה לבוגריה שלם הגדול מכלל חלקיו.
פרטים נוספים
מטרות התכנית:
» הקניית ידע בסיסי ונרחב במושגים, תאוריות, כלי ניתוח ושיטות לקבלת החלטות.
» פיתוח יכולת לנתח בעיות והתרחשויות בארגון העסקי וסביבתו.
» טיפוח יכולות ליישם את חומר הלימוד בפועל בתחום העסקי והמוסדי.
תכנית הלימודים בבית הספר היא דו-חוגית, מתוך הכרה בחשיבותה של השכלה מעמיקה בתחומים משלימים למנהל עסקים ובנחיצותם של אופקים רחבים להמשך הקריירה של הבוגרים. המסלול הדו חוגי מאפשר לסטודנטים ליהנות מהיתרונות הגדולים שמציעים הלימודים בחוגים מובילים אחרים של האוניברסיטה העברית.
במהלך הלימודים, נחשפים הסטודנטים למרצים מהשורה הראשונה בעולם ולומדים בסביבה המדגישה מצוינות אקדמית. העובדה, שהמרצים בחוג נמצאים בחזית הידע העולמי מבטיחה את איכות ההוראה וחושפת את התלמידים למגמות העדכניות והמתקדמות ביותר.
פרטים נוספים
ההרשמה למשפטים לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
"רק יחידי סגולה מבקשים את הצדק. האנושות כולה משתוקקת לרחמים"
אוסקר ויילד
מידע כללי:
מראשית ההיסטוריה, חברות אנושיות גיבשו לעצמן מערכות של "קודים להתנהגות" מתוך כוונה להסדיר את האינטראקציה החברתית ולבטא את ערכי המוסר של החברה. עניין זה התקיים בכל סוגי החברות, קטנות כגדולות והוא הולך ומתרחב. כיום אנו עדים לניסיונות לייצר מערכת חקיקה ואכיפה בינלאומיות כד להתמודד עם המציאות של גלובליזציה. כל אלה הם מופעים של משפט.
הלימודים בפקולטה מזמינים את התלמידים לחשוב על שאלות כגון מה ראוי שהמשפט יסדיר, מתי ואיך. הם מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי במשפט הישראלי, ההשוואתי והבינלאומי. הם גם בוחנים את הקשר שבין המשפט ובין ענפי ידע אחרים כגון כלכלה, פילוסופיה, היסטוריה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה.
הלימודים מקיפים את תחומי המשפט השונים ובהם: תורת המשפט, משפט משווה ושיטות משפט, משפט חוקתי ומנהלי, דיני חוזים, נזיקין וקניין, דיני תאגידים ומיסים, משפט פלילי, משפט דיוני, דיני משפחה ועבודה ומשפט בין לאומי פרטי ופומבי.
סטודנטים בתכנית יזכו להרחיב את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם בבחירה מבין מגוון רחב של עשרות קורסי בחירה וסמינרים מתמחים המוצעים בפקולטה על ידי חברי סגל מהפקולטה ומהאוניברסיטאות הטובות בעולם וכן מאנשי פרקטיקה מובילים.
פרטים נוספים באתר הפקולטה
פרטים נוספים
ההרשמה למשפטים עם חוג נוסף לתואר לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
תמיד התעניינתם בלימודי משפטים? רוצים ללמוד את זה עם תחום לימוד נוסף?
אנו עדים למגמה של הפיכת המחקר המשפטי והוראת המשפטים לרב-תחומיים יותר מאשר בעבר. כך, בצד הלימוד המשפטי "הקלאסי", הבוחן את מקורותיה ההיסטוריים של שיטת המשפט ואת מבנה מוסדותיה, הממפה את כללי השיטה והמנתח את עקרונותיה, בבסיס מגמות אלה מצויה התובנה כי מחקר ועיסוק משפטי אינו מנותק מתחומי ידע אחרים המשיקים לעולם המשפט, מעצבים את תכניו ומושפעים על ידו. הלימודים בפקולטה מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי במשפט הישראלי, ההשוואתי והבינלאומי, בין היתר תוך בחינת הקשר שבין המשפט ובין ענפי ידע אחרים כגון כלכלה, פילוסופיה, היסטוריה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה.
לימוד תחום ידע נוסף במסגרת התכנית המשותפת מקנה כלים ופרספקטיבה רחבים יותר המעצימים את הכישורים המקצועיים בעתיד.
עם סיום הלימודים וסיום חובות הלימוד בשני החוגים, יוענק לסטודנטים תואר בוגר במשפטים LL.B ותואר בוגר בחוג הרלוונטי הנוסף במתכונת דו חוגית.
בפני המתקבלים המצטיינים למשפטים ניצבת אפשרות ייחודית ללמוד חוג נוסף במתכונת דו חוגית מהמגוון העשיר של תחומי הלימוד המעולים שמציעה האוניברסיטה העברית:
- כל החוגים בפקולטה למדעי הרוח למשל, אמירים למצטיינים, פילוסופיה, לימודי מזרח אסיה, לימודי מדעי היהדות, לימודי האסלאם, ועוד.
- כל החוגים בפקולטה למדעי החברה, וביניהם, כלכלה, מדע המדינה, פסיכולוגיה, יחסים בינלאומיים, ועוד.
- לימודי הסביבה, מתמטיקה ומדעי החיים בפקולטה למדעי הטבע, יחד עם זאת תאום מערכת השעות ומילוי חובות תכנית הלימודים באחריות התלמיד/ה ( למעט בתכנית לתואר בוגר במשפטים עם חוג נוסף במדעי הסביבה).
- תואר בוגר במשפטים עם חוג נוסף במנהל עסקים במתכונת דו חוגית.
- תואר בוגר במשפטים עם חשבונאות כחוג נוסף במתכונת דו חוגית.
- תואר בוגר במשפטים ותואר בוגר בעבודה סוציאלית.
גם הקריירה המשפטית עצמה נתרמת מלימודי תחום ידע נוסף, וכך, תלמידים הלומדים משפטים ובחוג נוסף כגון, מנהל עסקים או כלכלה ירכשו כלים להתמחות בתחום המשפט הכלכלי והעסקי; תלמידים הלומדים משפטים ויבחרו כחוג נוסף, את גיאוגרפיה או את לימודי מדעי הסביבה ייהנו מיתרון בתחום איכות הסביבה והתכנון; תלמידים הלומדים משפטים, שיבחרו כחוג נוסף ללמוד למשל, פילוסופיה או פסיכולוגיה או סוציולוגיה או יחסים בינלאומיים או בחוג לאנגלית ירכשו כלים בתחום מדעי החברה והרוח, שהם משמעותיים להיבטים חשובים ומרתקים של עולם המשפט.
תכנית ייחודית עם תחום ידע נוסף היא משפטים עם לימודי עבודה סוציאלית. תכנית זו מקנה תואר כפול. תואר בוגר במשפטים LL.B ותואר בוגר בעבודה סוציאלית BSW.
הלימודים מקיפים את תחומי המשפט השונים ובהם: משפט חוקתי ומנהלי, דיני חוזים, נזיקין וקניין, משפט פלילי, משפט מסחרי ועסקי, משפט דיוני, דיני משפחה ומשפט בין לאומי.
סטודנטים בתכנית יזכו להרחיב את ידיעותיהם בתחומי העניין שלהם בבחירה מבין מגוון רחב של עשרות קורסי בחירה המוצעים בפקולטה על ידי חברי סגל ואנשי פרקטיקה מן הארץ ומן האוניברסיטאות המובילות בעולם.
פרטים נוספים באתר הפקולטה
פרטים נוספים
ההרשמה למשפטים עם חשבונאות כחוג נוסף לתואר לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
התכנית ל תואר בוגר במשפטים עם חשבונאות כחוג נוסף לתואר, נועדה למועמדים מצטיינים במיוחד. התכנית מקנה השכלה אקדמית מעמיקה בשני מקצועות יוקרתיים, בשילוב בין השכלה משפטית וחשבונאות באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרי התכנית רוכשים כלים ייחודיים המעניקים להם יתרונות תעסוקתיים במגוון רחב של תפקידים בכירים בעולם העסקי אבל גם בשוק התעסוקה הציבורי. ההשכלה המשותפת בשני התחומים מעצימה את כישוריהם בכל אחד מהתחומים בנפרד.
עם סיום הלימודים וסיום חובות הלימוד בשני החוגים, יוענק לסטודנטים תואר בוגר במשפטים LL.B ותואר בוגר בחוג הנוסף חשבונאות במסגרת תואר דו חוגי.
על הלימודים במשפטים עם לימודי חוג נוסף בתואר דו חוגי
על לימודי החשבונאות
יעוץ לימודים -
רכזת המועמדים והמתקבלים בפקולטה:
גב' דניאלה אמוייב, טלפון 053-5537989, law.admissions@mail.huji.ac.il
שעות קבלת קהל במזכירות החוג: ימי א'-ה' בין השעות 09:00- 12:30 ובין 14:00- 16:00.
ניתן ליצור עימנו קשר באמצעות אתר הפקולטה > מועמדים > יעוץ ורישום
אתם אנשים של אנשים? מחפשים להבין את החברה שסביבכם?
מדעי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה מציעים התבוננות בתופעות חברתיות, שינויים חברתיים, וניתוח חברות, ארגונים, תנועות חברתיות והיחסים בהם וביניהם.
תכנית הלימודים בסוציולוגיה מתמקדת בחקר ההתנהגות האנושית ובבחינת תהליכים חברתיים.
לימודי האנתרופולוגיה מתמקדים בפן התרבותי של חקר החברה.
תכנית הלימודים כוללת היכרות עם תיאוריות ושיטות מחקר ואלו מיושמות בהקשרים מגוונים: קפיטליזם, חינוך, ארגונים, סטייה, בריאות הנפש, דת, לימודי ישראל, מגדר, פוליטיקה, צבא וביטחון, אהבה ואושר, יצירתיות וחדשנות, זכרון קולקטיבי, קהילה ושפה ועוד.
לימודי היסוד ויישומם בתחומים שונים בונים תשתית של חשיבה סוציולוגית ואנתרופולוגית. אנו מחוייבים להענקת לימודים מעמיקים וחוויה אינטלקטואלית, באמצעות לימוד מעודד חשיבה יצירתית וביקורתית.
לא רק תיאוריות. אנו נעסוק בנושאים אלה בהקשרים ייחודיים לחברה הישראלית ונתמודד גם עם מאפייני חברות אחרות, שונות ודומות.
פרטים נוספים
פילוסופיה היא עיסוק שיטתי, מעמיק, מדויק ואינטלקטואלי בשאלות גדולות וכלליות. פילוסופים/ות עוסקים/ות בחקר הקיום, ההכרה האנושית, ההיגיון, המוסר והמדינה, ותחומים רבים אחרים. הפילוסופיה חותרת לחשיבה שיטתית וביקורתית הנשענת על טיעונים רציונליים; היא צומחת מתוך סוגיות יומיומית, ומבקשת לחשוב עליהן לעומק במסגרת דיון מובנה.
במסגרת הלימודים נעסוק בשאלות רבות, "השאלות הגדולות" שאחת לזמן מה צצות לנו בחיים כדילמות של צדק, מוסר, מציאות ועוד. ההתמודדות עם השאלות האלו תהיה בדרך שיטתית יותר, מדויקת יותר, אחראית יותר אינטלקטואלית, ולעתים גם יותר עשירה היסטורית, מהדרכים בהן דנים בהן בהקשרים אחרים.
הדרך הטובה ביותר להבין מהי פילוסופיה (או אהבה, או מוסיקה או שחייה צורנית) היא פשוט להתחיל לקרוא, לכתוב, לדבר, לשמוע, לחשוב או בקיצור לעשות פילוסופיה (או אהבה, או מוסיקה, או שחייה צורנית). הסטודנטים/יות בחוג יזכו לרכוש ידע והבנה בפילוסופיה על תקופותיה השונות ותחומיה השונים ויפתחו כישורים הדרושים לעיון בספרות הפילוסופית ולעיסוק עצמאי בבעיות פילוסופיות, כמו חשיבה מופשטת, ביקורתיות, יצירתיות - כישורים שהם בעלי ערך גם בתחומים רבים אחרים.
פילוסופיה נלמדה באוניברסיטה העברית מיום הקמתה ב-1925.
פרטים נוספים
ההרשמה לפכ"מ לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
מרבית השיקולים וההחלטות הכלכליות יש היבט פוליטי, ולכל מדיניות יש היבט כלכלי של הקצאת משאבים וחלוקתם. הפילוסופיה מספקת כלים להתבוננות ערכית בשני התחומים כאחד ומקשרת ביניהם מבחינה מושגית. השילוב של פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה מאפשר בחינה מקיפה של תופעות חברתיות שונות.
התכנית מציעה זווית ראיה ייחודית, המדגישה את הקשר המושגי והענייני שבין כלכלה ופוליטיקה, ומאירה, באמצעות לימודי הפילוסופיה, את ההשלכות הערכיות של ההתנהגות הכלכלית והפוליטית. הלימודים בתכנית בוחנים באופן ביקורתי את הנחות היסוד המתודולוגיות הן בכלכלה והן במדע המדינה, ומקנים כלי חשיבה וניתוח בתחומים אלו.
חזון התכנית
התכנית שואפת להיות פרקטית אבל אינטלקטואלית, היא מיועדת לפתח כושר לפתרון בעיות רציונאלי עם רגישות הומאנית, לחנך לנקיטת עמדה ביקורתית תוך הכרה במגבלות המציאות. בוגריה של התכנית יהיו פילוסופים שחשים בנוח עם ניתוח נתונים אמפיריים, כלכלנים המודעים להקשר הפוליטי של ניתוחיהם, או חוקרי ומעצבי מדיניות המבינים את ההשלכות הכלכליות של מרשמיהם, וכולם ערים לסוגיות האתיות הכרוכות במבנה המשטר והמשק ובהתנהגותם.
פרטים נוספים
ההרשמה לפסיכולוגיה לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
התואר הראשון בפסיכולוגיה מהווה חשיפה לעולם המורכב של הפסיכולוגיה האנושית.
מטרת לימודי הפסיכולוגיה לתואר ראשון באוניברסיטה העברית היא להציג בפני הסטודנטים את שאלות היסוד של הפסיכולוגיה כתחום מדעי ניסויי, להקנות להם ידע ומושגים בסיסיים בשטחיה השונים של הפסיכולוגיה, ללמד את מכשיריה המדעיים ולחשוף את היישומים השונים של הפסיכולוגיה. במהלך התואר, הסטודנטים ילמדו מגוון רחב של נושאים בפסיכולוגיה המועברים על ידי מורי המחלקה, כולם חוקרים בולטים בתחומם בעולם. נושאי הקורסים כוללים תורות האישיות ופסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קוגניטיבית ופסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה אבנורמלית, פסיכוביולוגיה ונוירופסיכולוגיה ונושאים רבים אחרים. כמו כן, הסטודנטים ייחשפו לשיטות המחקר ולמכשירים המדעיים המקובלים כיום בעולם, בסדרה של קורסים מתודולוגיים. מגוון רחב ומשתנה של קורסי בחירה יאפשר לסטודנטים להרחיב ולהעמיק את ידיעותיהם. התואר יאפשר לחלק מהסטודנטים התנסות מעשית בתחומים של מחקר וטיפול בצורה מודרכת.
פרטים נוספים
מה אומרת לכם המילה "פשיעה"?
תכנית הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה נותנת מענה לשאלות רבות העוסקות בפשיעה, הבנת הגורמים לפשיעה, ודרכי ההתמודדות עם פשיעה.
התכנית, המציגה את ההתפתחויות החדשניות ביותר בתחום הקרימינולוגיה, כוללת עיסוק בקשת רחבה של תחומים קרימינולוגיים כגון: עבריינים, קורבנות, פשעי מדינה, נשים ופשיעה, תגובת המערכות החברתיות לעבריינות, משפט וחברה, קרימינולוגיה ניסויית, יעילות תכניות לשיקום עבריינים, פשעי צווארון לבן, פשיעה ומקום ושיטור ב"נקודות חמות", שיטור טרור, יחסי משטרה-קהילה, לגיטימיות המשטרה, מערכות כליאה, מדע פורנזי, זיהויי פלילי ועוד.
מטרת התכנית היא לחשוף סטודנטים/ות למגוון נושאים תיאורטיים, מחקריים ומעשיים הקשורים לפשיעה. מטרה נוספת היא לקרב את העובדים/ות בתחום הרחב של מערכת אכיפת החוק לעשייה האקדמית בתחום הקרימינולוגיה ולהעשיר אותם בידע וביכולת לתרגם ממצאי מחקרים לעשייה יעילה והוגנת יותר בשטח, כזו שמפיקה את המרב מהמשאבים הציבוריים שעומדים לרשות מערכת אכיפת החוק. התכנית שואפת לבנות בסיס לחוקרים קרימינולוגים מצטיינים ולספק להם ידע וכלים לפיתוח מחקר קרימינולוגי בסטנדרטים בין-לאומיים.
פרטים נוספים
מחלקה לתקשורת ועיתונאות מזמינה אתכם ללמוד ולהבין את עולם התקשורת בו אנו חיים כיום, תוך הצצה אל עבר העתיד ואל התמורות הדרמטיות שאנו עומדים לפתחן. הלימודים מיועדים להעמיק את ההבנה בנושאים תיאורטיים, מחקרים ועיוניים הנוגעים בתחומים רבים כגון תקשורת והתנהגות פוליטית, פסיכולוגיה בתקשורת, השפעות תקשורת ודעת קהל, עיתונות ועיתונות דיגיטלית, תקשורת חזותית, שפה ותקשורת, היסטוריה ופילוסופיה של המדיה, מדיה חברתיים ותרבות דיגיטלית ועוד. תלמידי המחלקה יתנסו גם בסדנאות מעשיות בתחומים נרחבים כגון פרסום, דוברות, בניית קמפיין אינטרנטי, יצירת פודקאסטים, התנסות מול מצלמה באולפן טלוויזיה, כתיבה לתוכניות רדיו וטלוויזיה ותסריטאות.
תלמידים מצטיינים של שנה ב' וג' מוזמנים להגיש מועמדות למסלול מצטיינים מיוחד המעניק היכרות מעמיקה עם העבודה המחקרית של המחלקה. המסלול כולל קורסי ליבה ייחודיים ומעטפת של פעולות והטבות.
תלמידים עם ציונים גבוהים גם יוכלו להתמחות בתוכנית שנתית בתחום התקשורת בארגונים שונים כמו כנסת ישראל, ערוצי טלוויזיה מסחריים, תאגיד השידור הציבורי, בית הנשיא, עיריית ירושלים ועוד.
פרטים נוספים