פילוסופיה,כלכלה,מדע המדינה - פכ"מ

• מדעי החברה

• הר הצופים

• ההרשמה לפכ"מ לשנת תשפ"ה (2024/2025) נסגרה.
    החוג פתוח לרשימת המתנה.

מרבית השיקולים וההחלטות הכלכליות יש היבט פוליטי, ולכל מדיניות יש היבט כלכלי של הקצאת משאבים וחלוקתם. הפילוסופיה מספקת כלים להתבוננות ערכית בשני התחומים כאחד ומקשרת ביניהם מבחינה מושגית. השילוב של פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה מאפשר בחינה מקיפה של תופעות חברתיות שונות.
    התכנית מציעה זווית ראיה ייחודית, המדגישה את הקשר המושגי והענייני שבין כלכלה ופוליטיקה, ומאירה, באמצעות לימודי הפילוסופיה, את ההשלכות הערכיות של ההתנהגות הכלכלית והפוליטית. הלימודים בתכנית בוחנים באופן ביקורתי את הנחות היסוד המתודולוגיות הן בכלכלה והן במדע המדינה, ומקנים כלי חשיבה וניתוח בתחומים אלו.

חזון התכנית

התכנית שואפת להיות פרקטית אבל אינטלקטואלית, היא מיועדת לפתח כושר לפתרון בעיות רציונאלי עם רגישות הומאנית, לחנך לנקיטת עמדה ביקורתית תוך הכרה במגבלות המציאות. בוגריה של התכנית יהיו פילוסופים שחשים בנוח עם ניתוח נתונים אמפיריים, כלכלנים המודעים להקשר הפוליטי של ניתוחיהם, או חוקרי ומעצבי מדיניות המבינים את ההשלכות הכלכליות של מרשמיהם, וכולם ערים לסוגיות האתיות הכרוכות במבנה המשטר והמשק ובהתנהגותם.

אתר המחלקה

• אנשי קשר

כתובת דוא"ל

טלפון

ראש התכנית: ד"ר איתי ניסן-רוזן

ittay.nissan@mail.huji.ac.il

יעוץ אקדמי: ד"ר שירי כהן

shiri.cohen2@mail.huji.ac.il

מזכירות התכנית:

חדר 27316 בניין מדעי החברה, הר הצופים

קבלת קהל: בימים א'-ה'
    בשעות 09:00- 15:00

דוא"ל:  inbalpe@savion.huji.ac.il, mayasc@savion.huji.ac.il

02-5883795

02-5880371

• משך הלימודים שלוש שנים ללא שילוב של חוג נוסף . הלימודים כוללים קורסי חובה וקורסי בחירה מכל אחד מתחומי הלימוד, וכן קורסים ייחודיים לתכנית.
    בשנה השלישית ללימודים כותבים הסטודנטים עבודה סמינריונית בנושא אינטגרטיבי בהנחיה אישית של מרצה מסגל האוניברסיטה. העבודה תוצג לקראת סוף השנה במסגרת סדנה.

למי מיועדת התכנית?

התכנית מהווה אתגר אינטלקטואלי ומיועדת לסטודנטים בעלי סקרנות, נכונות למאמץ ויכולת לעמוד בעומס לימודים רב.

• • ניתן לשלב את התכנית במסגרת דו חוגי ת עם אמירים תכנית מצטיינים (מדעי הרוח) בלבד

• ד"ר איתי ניסן רוזן (פילוסופיה ופכ"מ) - ראש התכנית

פרופ' דני אטאס (פילוסופיה ופכ"מ)

ד"ר שירי כהן (מדע המדינה ופכ"מ)

פרופ' שלומי סגל (מדע המדינה ופכ"מ)

ד"ר יניי שפיצר (כלכלה ופכ"מ)

ד"ר נעם גדרון (מדע המדינה ופכ"מ)

ד"ר צחי רז (כלכלה ופכ"מ)

ד"ר איב קולסון-סירא (כלכלה ופכ"מ)

ד"ר סאפי שאמס (סוציולוגיה ופכ"מ)

ד"ר רעות מרציאנו (פכ"מ ומדיניות ציבורית)

• ציון 85/רמה ׳בסיסי׳

• ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית

• ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי

• 50%/50%, 70%/30%

• 50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)

• 50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)

• קיימת עבור בעלי תואר דוקטור בלבד

• ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה

• ערוץ קבלה רלוונטי

לבדיקת סיכויי קבלה, תנאי קבלה לשנה א
  • נדרש

• לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית

• קיים

• סטודנטים המתקבלים לתכנית המשולבת באוניברסיטה העברית, חייבים בפטור מלימודי אנגלית כשפה זרה.

• אופק אקדמי

כל אחת מהמחלקות ב פקולטה מציעות גם לימודים מתקדמים ל תואר מוסמך ודוקטורט (למעט תכנית פכ"מ).
    כמו כן, בוגרי כל אחת ממחלקות ה פקולטה , יוכלו להשתלב בלימודים מתקדמים במסגרת תכניות ייחודיות למוסמך: לימודי מגדר ומגוון, לימודי תרבות, לימודי אירופה, לימודי גרמניה בת זמננו, מדיניות ציבורית, חקר סכסוכים, גלוקל – פיתוח בינלאומי, תכנון עירוני וניהול ומדיניות משאבי טבע וסביבה וכן תכנית המוסמך במדע המדינה, במגמת משפט, ממשל וחברה, בשיתוף ה פקולטה למשפטים.

אופק תעסוקתי

בוגרי תכנית פכ"מ בעברית מבוקשים על ידי משרדי הממשלה השונים כגון משרד האוצר, משרד הכלכלה (השיכון, החינוך הבריאות ועוד), המועצה הלאומית לכלכלה, בנק ישראל, גוף ההשקעות האחראיות של האו"ם, מכוני ייעוץ ואסטרטגיה, ארגוני החברה האזרחית ועוד חברות נוספות בארץ ובעולם.