• אגרואקולוגיה ובריאות הצמח

    מידע כללי:

    החוג "אגרואקולוגיה ובריאות הצמח" מקנה לבוגריו את הידע הדרוש על מנת להתמודד עם סוגיות חקלאיות וסביבתיות בגישה רב-תחומית המתבססת על עקרונות אקולוגיים. המחקר וההוראה בחוג מתרכזים בלימוד יחסי הגומלין בין הגורמים הביוטיים והא-ביוטיים במערכות חקלאיות, ובהיבטים סביבתיים של העשייה החקלאית המודרנית.

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג 

     

    תחומי ההוראה בחוג כוללים:

    1. לימודים כלליים בביולוגיה.
    2. דינאמיקה של מחלות צמחים במערכות אגרואקולוגיות.
    3. חרקים מזיקים ומועילים במערכות אגרואקולוגיות.
    4. יחסי גומלין בין מערכות אגרואקולוגיות ומערכות טבעיות.
    5. אורגניזמים מועילים בקרקע.
    6. התמודדות עם מזיקים בראייה סביבתית.
    7. חקלאות אורגנית.
    8. יחסים בין צמחים במערכות חקלאיות.

     

    מורי החוג:

    החוג מאחד תחת קורת גג אחת מורים העוסקים בתחומי מחקר שונים, החל במיקרוביולוגיה סביבתית, ביוטכנולוגיה והנדסה גנטית, דרך אקולוגיה, פיסיולוגיה והתנהגות של חרקים וכלה באפידמיולוגיה של נגעים בבתי גידול חקלאים, והדברתם באמצעים ידידותיים לסביבה.

    הקו המאחד את המורים בחוג הוא זיקתם לאורגניזמים המועילים או מזיקים לאדם, לפועלו או לסביבתו.

    מורי החוג עובדים בחמש רמות מיקוד שונות- הרמה המולקולרית, התאית, רמת האורגניזם השלם, חקר אוכלוסיות ולמידת יחסי הגומלין בין אורגניזמים שונים המאכלסים את אותו בית גידול. גישה רחבת אופקים זו מתבטאת בתכנית הלימודים של החוג.
     

    בשלב הלימודים לתואר מוסמך מושם הדגש על העמקת ההתמחות במקצועות האנטומולוגיה, המיקרוביולוגיה, הפיטופתולוגיה (מחלות צמחים), הנמטולוגיה והוירולוגיה, וכן לימוד ופיתוח גישות חדישות להגנת הצומח והסביבה. כמובן ששלב לימודי זה כולל מחקר בסיסי בתחומי המחקר של מורי החוג .

    אם הינכם מעוניינים בלמידה והבנה של מערכות טבעיות וחקלאיות מורכבות בהן קיימים יחסי גומלין בין אורגניזמים שונים, מקומכם איתנו!

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.24

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות הפקולטה.

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי 

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג. חובה על הסטודנט לכלול לפחות 1/3 מלימודיו מבין הקורסים השייכים לחוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: ד"ר יעל חפץ - טל' 08-9489313, מייל: Agroecology@mail.huji.ac.il

     
    פרטים נוספים
  • אוקיינוגרפיה

    מידע כללי:

    לאוקיינוסים תפקיד מכריע במערכת האקלים ובתהליכים חשובים אחרים בכדור הארץ. הם מהווים מקור למשאבים שונים (כגון אנרגיה, מזון, מים מותפלים) וכאמצעי תחבורה, וחשיבותם רבה לרווחת וכלכלת האנושות. בשל מורכבותם וחשיבותם הרבה, חקר האוקיינוסים מהווה אתגר מדעי מרתק עם השלכות מעשיות.

    החוג לאוקיינוגרפיה מציע לסטודנטים מצטיינים בפיזיקה, בכימיה, במדעי החיים, במדעי כדור-הארץ ובהנדסה הזדמנויות מחקר לתארים מתקדמים באוקיינוגרפיה פיזיקלית, כימית, ביולוגית, וגיאופיזית, תוך שימוש בשיטות תיאורטיות, נסיוניות ועבודת שדה. הזדמנויות המחקר כוללות מחקר תחומי ורב-תחומי. 

    תכנית הלימודים באוקיינוגרפיה משותפת למכונים למדעי כדור הארץ ולמדעי החיים, וכוללת קורסים בין-אוניברסיטאיים המתקיימים במכון הבין-אוניברסיטאי באילת. לקורסים אלו יש להירשם ישירות במכון הבין-אוניברסיטאי באמצעות אתר האינטרנט

    ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.

    מוסמכי החוג עוסקים במגוון תפקידים הקשורים לחקר הסביבה (מחקר, ניטור, פיקוח והוראה) באוניברסיטאות ומכוני מחקר, גופים ממשלתיים, מוסדות ציבוריים ובחברות תעשייתיות ועסקיות.

    סטודנטים מצטיינים מוזמנים בתום השנה הראשונה ובמהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט.

     

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה. 

     

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מבנה התכנית:

    משך הלימודים הרגיל הוא ארבעה סמסטרים והוא כולל השתתפות בלימודים הסדירים, ביצוע עבודת גמר ובחינה סופית. היקף הלימודים יהיה לפחות 32 נ"ז.

    הלימודים מורכבים מהרצאות, עבודות מעבדה, עבודות שדה, סיורים וסמינריון. חובה על הסטודנט להתקשר עם המדריך לעבודת המחקר שהוא מורה מהחוג המסכים להנחות את הסטודנט. נושא עבודת הגמר יקבע על ידי הסטודנט ומדריכו. הסטודנט יגיש תכנית מפורטת לעבודת הגמר, באמצעות מדריכו, וייבחן עליה. במסגרת הבחינה על הצעת המחקר ייבדקו גם ידיעותיו הכלליות של הסטודנט במקצוע לימודיו בהקשרים הרחבים של נושא המוסמך. מועד הגשת תכנית המחקר והבחינה יהיה תוך שנה מתחילת הלימודים לתואר.

    תכנית לימודיו של הסטודנט תכלול קורסים מתקדמים במסלול לימודיו וקורסים מחוגים אחרים הקשורים לתכנית המחקר. היא תקבע בעזרת ועדת מלווה שתמונה על ידי ראש החוג ותאושר על ידו. ועדה זו תקבע אלו קורסי בוגר יוכלו להיכלל במסגרת תכנית המוסמך של הסטודנט. 

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    מועמדים לתואר מוסמך מוזמנים להגיש את מועמדותם על ידי משלוח הטפסים שנמצאים באתר הפקולטה למזכירות לתלמידי מוסמך בפקולטה למדעי הטבע.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודי המוסמך יוכל להגיש מועמדותו בעל תואר בוגר במדעי הטבע, מתמטיקה, מדעי הים, או הנדסה, שציונו הכללי "טוב" (80) לפחות. סטודנט שציונו הסופי הוא 85 ומעלה - קבלה ישירה.

    סטודנטים שממוצע הבוגר שלהם 80-84 יתקבלו רק באישור ועדת הלימודים. מועמדותם של בעלי ממוצע בוגר של 75-79 תישקל רק במקרים חריגים.

    דרישת קדם: קורס 66140 "מבוא למדעי הים" או קורס מקביל. ניתן להשלים קורס זה במהלך השנה הראשונה.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עדי טורפשטיין, 02-6584246 או  08-6360139, adi.torf@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה: מגי פרקין, 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • איכות הסביבה ומשאבי טבע בחקלאות

    מידע כללי:

    במסגרת החוג נלמדים ונחקרים נושאים המתמקדים ביחסי הגומלין שבין חקלאות וסביבה לצורך ייעול חקלאי תוך הגנה מרבית על הסביבה. נושאי לימוד ומחקר מרכזיים נוגעים במעבר דו-כיווני של זיהומים אל הסביבה החקלאית וממנה, חקלאות מדייקת וניצול נכון של משאבי טבע. לימודי הליבה נשענים על היבטים כימיים, פיזיקליים, ביולוגיים  ואקולוגיים, כאשר תכנית הלימוד של כל תלמיד תכלול אחד או יותר ממרכיבים אלו, בכדי שתענה על צרכי המחקר הספציפיים. בין נושאי המחקר והלימוד נכללים מיקרוביולוגיה סביבתית, זיהומים בקרקע-מים-צמח והטיפול בהם, טיפול במים, אקולוגיה של יערות ושימור טבע, יחסי הגומלין של צמחייה עם זיהום אוויר ושינויי אקלים והתנהגות של נגעים חקלאיים והדברתם באמצעים ידידותיים לסביבה.

    החוג לאיכות הסביבה ומשאבי הטבע בחקלאות משויך אקדמית גם לבית הספר המתקדם ללימודי הסביבה של האוניברסיטה העברית, לפיכך רשומים תלמידי החוג גם בביה"ס ולומדים קורסים מטעמו. בית הספר המתקדם ללימודי סביבה פועל להכשיר את מיטב החוקרים ואנשי המעש בתחומי הסביבה אשר יתמודדו עם סוגיות רחבות היקף במבט על תחומי ובין לאומי. במסגרת בית הספר מתקיימים 4 מסלולים עם קורסי ליבה משותפים לתלמידים בעלי רקע אקדמי שונה. קורסי הליבה יאפשרו לתלמידים מפגש בין-תחומי הכולל רכישת ידע והבנה של הסוגיות והגישות המכוונות את המחקר הסביבתי מנקודת ראות מדעית, כלכלית, משפטית, תכנונית ואתית.

    החוג מיועד לתלמידים העומדים בדרישות הקבלה למוסמך בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה, ושהינם בעלי רקע מתאים בתחום (מסלול לימודי הסביבה בלימודי הבוגר בתחומים השונים של החקלאות, מדעי הטבע וההנדסה וכן כלכלה ומנהל). עבור תלמידים מרקע שונה תיקבע ועדת הלימודים של החוג תכנית ללימודי השלמה.

    תכנית הלימודים בחוג כוללת לימודי חובה ובחירה, נקבעת ע"י המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג, והינה בהיקף של 24 נ"ז במסלול המחקרי ו-40 נ"ז במסלול העיוני. על נושא עבודת הגמר להיות בעל זיקה ברורה לתחומי איכות והגנת הסביבה והוא יאושר על ידי ועדת הלימודים של החוג.
    כל אחד מחברי החוג יכול לשמש כמנחה מטעם החוג - ראה/י רשימת חברי החוג המתפרסמת באתר בית הספר המתקדם ללימודי סביבה של האוניברסיטה העברית - כאן
    כמו-כן, כל חוקר שמחקרו מתקשר באופן מובהק לאחד או יותר מהתכנים אשר נלמדים ונחקרים במסגרת החוג  יוכל לשמש כמנחה מטעם החוג.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.24

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    במזכירות הפקולטה

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    הלימודים מתקיימים במסלול המחקרי ובמסלול העיוני. תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג. נושא עבודת הגמר יהיה קשור באופן מובהק לתחומי איכות ושמירת הסביבה ויאושר על ידי ועדת הלימודים של החוג

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עדו קן, טל' 08-9489233, דוא"ל iddo.kan@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' גילה שוהם, טל' 08-9489086, דוא"ל gilas@savion.huji.ac.il

    פרטים נוספים
  • אקולוגיה, אבולוציה והתנהגות

    מידע כללי:

    מטרת הלימודים היא להכשיר סטודנטים לעבודה ולמחקר באקולוגיה בסיסית ויישומית, בהבנת תהליכים אבולוציוניים ובחקר התנהגות בעלי חיים, על ידי לימוד והבנה של התהליכים האבולוציוניים והאקולוגיים ברמות שונות, אשר עיצבו ומעצבים את החיים בכדור הארץ.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    מבנה התכנית:

    המחקר וההוראה בחוג מתמקדים בהבנת התהליכים והדגמים האבולוציוניים, האקולוגיים וההתנהגותיים הפועלים באורגניזמים, באוכלוסיות, בחברות ובמערכות אקולוגיות ביבשה, בים ובמים מתוקים. בפרט, עוסק החוג ביחסי הגומלין שבין אורגניזמים לבין סביבתם, ובהיסטוריה האבולוציונית של יחסים אלו. המחקר מתבצע החל מן הרמה הגנטית-פיסיולוגית, דרך אבולוציה של מנגנונים מולקולריים המשפיעים על התנהגות, קביעת דגם הגוף או אינטראקציה עם הסביבה, ועד תהליכים המשפיעים על התנהגות האורגניזם בהקשר האקולוגי ודגמים הקובעים את מגוון המינים והתפרסותם במרחב. חברי החוג חוקרים מגוון רחב של מיני בעלי חיים וצמחים מקבוצות שונות במגוון בתי גידול. המחקרים כוללים עבודות מעשיות בשדה ובמעבדה תוך שימוש בשיטות תצפיתיות, אנליטיות ומולקולריות, עבודות תיאורטיות הכוללות שימוש בכלים מתמטיים וסטטיסטיים, ושילוב גישות רב תחומי. 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים לפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    תנאי הקבלה ללימודי מוסמך בחוג הינו ממוצע של 85 לפחות ומציאת מנחה מבין מורי החוג.

    רשאים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר במדעי הטבע באוניברסיטה העברית או אוניברסיטה אחרת שעומדים בתנאי הקבלה למוסמך וכן בעלי תואר בוגר בגאוגרפיה, חקלאות, סטטיסטיקה, מדעי המחשב וכלכלה. סטודנט בעל תואר בוגר שאינו ממדעי החיים יחויב בלימודי השלמה כפי שייקבע על ידי ראש החוג או על ידי ועדת קבלה חוגית, אשר תמונה על ידי ראש החוג. ועדה זו תדון גם בבקשות קבלה של סטודנטים בעלי תואר בוגר ממוסדות אחרים (מכללה, האוניברסיטה הפתוחה וכד'). במקרים מיוחדים תידרש שנת השלמה מלאה אשר במהלכה יחויב הסטודנט ללמוד קורסי השלמה, ולהשיג בהם ציון ממוצע מינימלי של 85, כתנאי מקדים לקבלה לחוג. בכל מקרה קורסי ההשלמה לא ייכללו במניין הנקודות הדרושות לתואר מוסמך.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' מעוז פיין - maoz.fine@mail.huji.ac.il

     

    זכירות: גב' שרון ברגר - טל' 02-6585337 sharonb@savion.huji.ac.il  

     

    פרטים נוספים
  • ביוכימיה מבנית ומולקולרית

    מידע כללי:

    תחומי המחקר בחוג משלבים דיסציפלינות ביוכימיות ומולקולריות חדשניות, תוך שימוש במערכות מודל של תאי-שמר, תאים אנימליים, אורגניזם שלם וחיות טרנסגניות.

    בעלי תארים בתחומים אלו יוכלו להמשיך ולעסוק במחקר במוסדות מדעיים, להשתלב בתעשייה הביוטכנולוגית המתפתחת בארץ, להשתלב במעבדות מחקר הצמודות למחלקות קליניות בבתי-חולים או לפנות להוראת המדעים בבתי הספר התיכוניים.

    אתר החוג
     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024
     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    מבנה התכנית:

    נושאי המחקר בחוג הם מגוונים ביותר, חלקם ברמת התא הבודד וחלקם עוסקים באורגניזם השלם. מאפיין מרכזי של נושאי המחקר הוא שהם מכוונים בכדי לענות על שאלות מרכזיות בביולוגיה תוך כדי מתן דגש על תהליכים שפגיעה בהם גורמת להיווצרות מחלות מסוגים שונים, כגון סרטן, מחלת המלריה, מחלות נגיפיות, מחלות המופיעות לעת זקנה, כגון אלצהיימר ופרקינסון, אוטם שריר הלב, אנמיה ועוד. כיוון מחקרי נוסף עליו ישנו דגש הוא ביולוגיה מבנית העוסקת בקשר שבין מבנה החלבון ותיפקודו תוך כדי שימוש בכלי פיענוח מבנה מתקדמים ובביואינפורמטיקה. בחוג נחקרים גם תהליכים תוך-תאיים של העברת אותות ומעבר חומרים דרך ממברנות כמו גם תהליכי יצירה ופירוק של חלבונים ומנגנונים לשמירה על מבנה החלבון.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודים לקראת התואר מוסמך במכון למדעי החיים, יוכלו להתקבל בעלי תואר בוגר של האוניברסיטה העברית בציון 85 לפחות אשר למדו ביולוגיה בהיקף מלא (מסלול 4010). גם סטודנטים אשר למדו ביולוגיה בהיקף מצומצם (מסלול 4011), או בעלי תואר בוגר בחוג אחר, או בעלי תואר דומה ממוסדות השכלה גבוהה אחרים בארץ או בחו"ל, יוכלו להתקבל ללימודים, אך במידת הצורך יוטלו עליהם לימודי השלמה.

    הקבלה ללימודים מותנית במציאת מנחה מבין מורי החוג.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: ד"ר ניר קליסמן - טל: 02-6584487, אימייל: NirKa@mail.huji.ac.il

    מזכירות: גב' סיון אמיגה  - טל: 02-6585445, אימייל: sivanam@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • ביוכימיה, מדעי המזון והתזונה

     

    מידע כללי:

       החוג לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה מקיים לימודים לתואר "מוסמך", למסיימים תוענק תעודת "מוסמך במדעי 

       התזונה".

    תכנית הלימודים ל"מוסמך" היא אישית, מורכבת סביב נושא המחקר של הסטודנט.  

    הערה: תואר "מוסמך בביוכימיה, מדעי המזון והתזונה" אינו מאפשר להצטרף להכשרה מקצועית בתזונה מטעם משרד הבריאות.

    החוג מאשר לעשות עבודת גמר בתחום ביוכימיה מדעי המזון והתזונה. חובה על הלומדים לתואר מוסמך להשלים 24 נקודות זכות לתואר מחקרי ו-40 נקודות זכות לתואר עיוני מתוכם לפחות 10  ו-18 נקודות בהתאמה, מבין אלו המוצעות על-ידי החוג בלימודי "מוסמך", למעט סמינרים.

    ייתכנו שינויים בדרישות עבור חיילי מילואים ששירתו זמן ממושך, בהתאם לנהלי האוניברסיטה שיתפרסמו. 

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.24

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    אנשי קשר:

    ראש החוג: פרופ' חגי אבליוביץ - 08-9489060 msc.hug723@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' אסתר צגאי - 08-9489265 estertz@savion.huji.ac.il

    פרטים נוספים
  • ביולוגיה תאית והתפתחותית בהתמחות בביו-הנדסה

     

    מידע כללי:

    מסגרת החוג אנו עוסקים במגוון רמות ארגון ובקרה ביולוגיות, החל מן המולקולה, הגרעין, התא, האיבר והמערכת ועד לרמת היצור השלם. אנו חוקרים כיצד מנגנונים מולקולריים ותאיים משרתים פונקציות עילאיות, כגון התפתחות ופיסיולוגיה של רקמות ומערכות מתפקדות, חישה והתנהגות. כמו כן, אנו עוסקים בפענוח מנגנונים המעורבים במחלות כגון סרטן, כאב כרוני, פרקינסון ואלצהיימר, מטבוליזם של ליפידים, וזיהומים של מערכת העכול. בנוסף, חלק ממחקרינו עוסקים בנושאים יישומיים, כגון פיתוח תרופות אלחוש והרדמה, גורמי התמיינות, חומרים ביולוגים חדשנים (כסיבי עכביש), איברים מלאכותיים, טיפולי הפרייה, וטיפול במחלות מטאבוליות (כסוכרת, השמנה, צהבת נגיפית וטרשת עורקים.

    החל מתשפ"ג מתקבלים ללימודים בחוג זה רק תלמידים בהתמחות בביוהנדסה. תלמידים אחרים מוזמנים להגיש מועמדות לחוגים רלוונטיים אחרים במדעי החיים הקרובים לתחום העניין, ובכלל זה החוגים לגנטיקה וביוכימיה וביולוגיה מבנית

    התמחות בביו-הנדסה 

    במסגרת התואר, ילמדו התלמידים 12 נ"ז במסגרת התמחות בביו הנדסה. מטרת התוכנית לביו-הנדסה היא להכשיר תלמידים ליישום ידע הנדסי ומדעי לפתרון בעיות בתחומי הביולוגיה והרפואה. התוכנית תקנה לתלמיד כלים תיאורטיים וכלים ניסויים בתחומים בסיסיים בביו-הנדסה כדוגמה: אנליזה הנדסית של מערכות ביולוגיות ורפואיות, פיתוח ופתרון מודלים מתמטיים בביולוגיה ורפואה, פיתוח מכשור רפואי, פיתוח חיישנים ביולוגיים, דימות רפואי, הנדסת רקמות, ביו-חומרים, ביו-מכניקה, ביו-אלקטרוניקה,  מעבר חום מסה ותרמודינמיקה. בוגרים של התכנית הזו צפויים להיות בעלי ערך גבוה כמהנדסי פיתוח וייצור ומובילי פרויקטים בתעשיית הביוטק המתפתחת בקצב מרשים בישראל. התחום כולל גם את תעשיית המכשור הרפואי, הפודטק, ועוד. בוגרי התכנית צפויים להמשיך לתואר שלישי בביו-הנדסה.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של ה פקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    תנאי הקבלה הם ציון גמר 85  לפחות בתואר בוגר. הסטודנטים נבחרים על סמך מיון מוקדם וראיון אישי, באישור ועדת הקבלה של התכנית ובאישורו של ראש החוג. חתך הקבלה הנוכחי של התוכנית הוא 91. הרישום לתכנית מוגבל לעשרה תלמידים בשנה.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    מסלול ישיר לדוקטורט בביו הנדסה: 

    החוג מאפשר לתלמידיו המצטיינים לעבור למסלול הישיר לתואר דוקטור.המעבר למסלול הישיר מיועד לתלמידים שסיימו את חובותיהם בתואר מוסמך בממוצע של 85 לפחות ובתוך שנתיים (ארבעה סמסטרים) מתחילת לימודיהם. המעבר מותנה בהמלצת המנחה/ים וראש החוג ובהצלחה בבחינת הסינון.

     

    פרטי קשר:

    ראש התכנית: פרופ' אמנון בוקסבויםטלפון: 02-6584194, amnon.buxboim@mail.huji.ac.il

    רכזת התכנית: גב' לירון יונה, טלפון: 02-5886315lironyo@savion.huji.ac.il 

    רכזת לימודי מוסמך של הפקולטה: גב' שולי כהןטלפון: 02-6586722shulic@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • גאולוגיה

        מידע כללי:

    החוג לגיאולוגיה עוסק בהתפתחות כדור הארץ ובאופן פעולתו, בתהליכים המתרחשים במעמקיו, בתהליכי פני שטח ובהשפעת הגומלין בין האטמוספרה, האוקייאנוסים והליתוספירה.

    הלימודים לתואר שני כוללים: קורסים, מעבדות וסיורים ועבודת גמר מחקרית, פרי התמחותו של הסטודנט בנושא מסוים מתוך מגוון התחומים במדע הגאולוגיה. סטודנטים לתואר השני זוכים בד"כ למלגת קיום וחלקם מועסקים כעוזרי הוראה. ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.

    לימודי המוסמך מקנים לסטודנט את הכלים הדרושים לביצוע מחקר עצמאי בסיסי או יישומי בתחום התמחותו. סטודנטים לתואר השני מודרכים באופן אישי על ידי מורי המכון ועם סיום לימודיהם, ובהתאם להתמחויותיהם השונות, מוכנים לעיסוק במגוון של נושאים בסיסיים ותשתיתיים כמו אקספלורציה של משאבי טבע, חקר ים המלח, בעיות הקשורות למשאבי המים של ישראל, מיפוי סיכונים סביבתיים כמו גלישות, סחף ורעידות אדמה, אגני השקעה לגז ונפט, תסקירי איכות סביבה וכו'. המכון למדעי כדה"א מקיים שיתוף פעולה הדוק עם המכון הגיאולוגי וחלק מהסטודנטים לתואר שני מבצעים את מחקרם במסגרת שיתוף זה.

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה. 

     

    למידע נוסף על המלגות 

    טופס הגשת בקשה למלגה

     

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    מועמדים לתואר מוסמך מוזמנים להגיש את מועמדותם על ידי משלוח הטפסים שנמצאים באתר הפקולטה, למזכירות לתלמידי מוסמך בפקולטה למדעי הטבע.

     

    מבנה התכנית:

    לימודי המוסמך נמשכים כשנתיים ובמהלכם לומדים הסטודנטים קורסים בהיקף של 32 נ"ז ומבצעים עבודת מחקר למוסמך בהנחיית מורי החוג (אפשרות גם בשיתוף חוקרים ממכונים ומוסדות מחקר אחרים).

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    לקבלה לתואר מוסמך דרוש ציון ממוצע 85 לפחות בלימודי הבוגר. מועמדים שממוצע ציוני הבוגר שלהם הוא בין 80-85 יתקבלו רק באישור ועדת הלימודים של המכון למדעי כדור הארץ.

    מועמדים למוסמך שלהם תואר בוגר שלא באחת מהמגמות של מדעי כדור-הארץ ידרשו לקורסי השלמה בהתאם לקביעת המדריכים וראש החוג.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    יועץ החוג לגיאולוגיה -מוסמךפרופ' רון שער, 02-65584248,  ron.shaar@mail.huji.ac.il

    בניין המכון למדעי כדור-הארץ, אגף דרום, חדר 18. 

    מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין: 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • גידולי שדה וירקות

    מידע כללי:

    ענפי גידולי השדה והירקות הם ספקי המזון העיקריים של אוכלוסיית העולם הגדלה במהירות. ענפים אלה נדרשים כיום להגדיל את תפוקתם תוך שימוש במשאבים ההולכים ומצטמצמים, שיפור איכות היבול ושמירה על איכות הסביבה. ענפי גידולי השדה והירקות הם מן המרכזיים בחקלאות ישראל מבחינת היקף השטחים וחשיבותם הכלכלית. הם מאופיינים בדינאמיות רבה ונחשבים למובילים יחסית למקביליהם בעולם בזכות תשתית מדעית מתקדמת, יעילות וחדשנות. כיום חלק נכבד מייצור הירקות והתבלינים נעשה בבתי צמיחה מסוגים שונים, גידולי השדה מאמצים שיטות מתקדמות כמו חקלאות מדייקת, במרבית הגידולים קיימת תחלופה מרובה של זנים, והיצוא של תוצרת חקלאית עתירת ידע כמו זרעים וחומר ריבוי הולך ומתרחב.

    מטרת ההוראה בחוג היא להכין את הסטודנטים ב"מוסמך" וב"דוקטור" - להיות גורמים מפעילים ויוזמים במערכת הדינמית של הענף. כדי להשיג מטרה זאת, מכוונת ההוראה להקנות לסטודנטים הבנה מעמיקה של עקרונות ותהליכים הקשורים בייצור גידולי השדה והירקות תוך שמירה על הסביבה ואיכותה, לפתח את כושרם לנתח את בעיות הענף, וללמדם לחפש דרכי פתרון על יסוד קריאת ספרות מקצועית ובדרך ניסויית.

    נושאי המחקר של הסטודנטים ב"מוסמך" וב"דוקטור" בחוג עוסקים במחקר ביולוגי, ביוכימי, אקולוגי, גנטי ומולקולרי בסיסי של גידולי שדה וירקות, מחקר יישומי של נושאי ממשק, גידול  וטיפוח, ושילוב של מחקר בסיסי עם מחקר יישומי.

    ענפי התעסוקה העיקריים של מסיימי החוג הם: ניהול ענפים של גידולי השדה והירקות במשקים, הוראה והדרכה חקלאית, ועבודה בחברות לעיבוד מוצרי מזון, זרעים, כימיקלים וביוטכנולוגיה. המוסמכים, ובמיוחד בעלי תואר דוקטור, פונים בעיקר לעבודת מחקר במכונים ובתחנות הניסויים של המוסדות השונים בארץ. לאחרונה גוברת הדרישה של מוסדות מחקר, חברות כימיקלים וחברות זרעים למוסמכים ודוקטורים בתחום טיפוח גידולי שדה וירקות.

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות הפקולטה.

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי 

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' יהושע סרנגה, 08-9489040,   shuki.saranga@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' איריס אייזנשטדט - 08-9489333, iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il

    שעות קבלה: ימים א'-ה' 8:30-12:00

     

    פרטים נוספים
  • גנטיקה

     

     

    מידע כללי :

    חברי הסגל בחוג לגנטיקה באוניבסיטה העברית עוסקים בגנטיקה, גנומיקה ואפיגנטיקה.בין השאלות אחריהן הם מתחקים:כיצד מועברים גנים, כרומוזומים וגנומים שלמים מדור לדור? כיצד נארז הגנום בגרעין, מוגן ע"י טלומרים, ומתוקן בעקבות נזק ? כיצד מתבטא ומבוקר הגנום, וכיצד מאפשרת בקרה כזו את התפתחותם של סוגי תאים שונים? מהם הגנים המשפיעים על תכונות השונות או מחלות ? ואיך האבולוציה משפיעה על שונות גנטית ואפיגנטית? בנוסף למחקר עם תאים ורקמות של שני-אדם, החוקרים משתמשים ביצורי מודל שונים מכל שלוש המערכות-פטריות, צמחים ובעלי חיים- הן ברמת האורגניזם השלם והן ברמת ברמת התא הבודד. המחקר וההוראה בחוג נערכים בקהילה מדעית תוססת ופעילה. במהלך הלימודים לתואר מוסמך תפתחו את כישרוריכם בפתרון בעיות, תכנון ניסויים, ניתוח נתונים, כתיבה והצגה מדעית.בוגרינו מוצאים תעסוקה באקדמיה, במעבדות מחקר, ביעוץ וטיפול גנטי,בתעשייה הביוטכנולוגית בתחומי הרפואה וחקלאות,ועוד.

    אתר החוג

     

    לימודים:

    היקף הלימודים למוסמך הוא 30 נ"ז, מתוכם חובה לקחת בשנה א' את הקורס סמינריון בגנטיקה לתלמידי מוסמך- שנה א' (88890) ובשנה ב' את הקורס סמינריון בגנטיקה לתלמידי מוסמך- שנה ב' (88899). פרט לקורסים אלה, על כל סטודנט להרכיב תכנית לימודים אישית מתוך מבחר של גדול של קורסים (לרשימת הקורסים המעודכנת יש ללחוץ על הלינק "גנטיקה - מוסמך מחקרי (4043)" המופיע בראשית העמוד מצד שמאל ומתחת לכותרת "מסלולי לימוד" או כאן ולהתאים לשנת הלימודים הנוכחית). תכנית הלימודים צריכה לקבל אישור של ראש החוג. ניתן גם לקחת קורסים שאינם ברשימה, באישור של ראש החוג. תלמידים שמחקריהם נוגעים לעבודה עם בעלי חיים חייבים להשתתף בקורס שימוש בחיות מעבדה (94810). ניתן ללמוד את כל קורסי המוסמך בשפה האנגלית. פרטים נוספים לגבי הכללים לקורסי המוסמך ניתן למצוא כאן.

     

    מחקר :

    הרכיב החשוב ביותר בלימודי המוסמך הוא עבודת המחקר. נושא העבודה נקבע בתיאום בין המנחה לסטודנט. משך הלימודים לתואר הינו שנתיים. במקרים חריגים תיתכן הארכה, באישור ראש החוג. בסוף תקופת הלימודים התלמידים צריכים להגיש עבודת גמר לתואר מוסמך כפי שמפורט בהנחיות הפקולטה. העבודה תימסר על ידי ראש החוג לשיפוט למדריך ולמורה אחד נוסף לפחות, שימונה על ידי ראש החוג. תלמידים שהשלימו את כלל הקורסים וסיימו לכתוב את עבודת הגמר, ייבחנו בבחינת המוסמך שתתקיים בעל-פה, כאשר בבחינה יהיו לפחות שלושה בוחנים: המדריך, השופט הנוסף של עבודת הגמר ובוחן נוסף קבוע שנמצא בכל בחינות המוסמך בחוג לגנטיקה. מטרת הבחינה היא לבדוק את ההבנה המעמיקה של התלמידים בנושא המחקר שלהם ואת ידיעותיהם הכלליות בתחום הגנטיקה. לפני המבחן, שני הבוחנים הלא קבועים ישלחו לתלמיד שאלה ומאמר לקריאה. התלמידים הנבחנים יציגו לבוחנים את המחקר שלהם ולאחר מכן יישאלו שאלות לגבי המאמרים שקיבלו. במהלך המבחן, הבוחנים צפויים לשאול שאלות הן על המחקר והן על ידע כללי בגנטיקה, בהתאם לנושאים שיעלו לדיון.  הנחיות נוספות של הפקולטה לגבי בחינת המוסמך ניתן למצוא כאן.

     

    ציון המוסמך:

    הציון הסופי לתואר יקבע לאחר שיפוט עבודת גמר ובסיום בחינת המוסמך.מרכיבי הציון הכללי הם הציון המשוקלל בקורסים (40%),ציון עבודת הגמר (30%) וציון בחינת המוסמך (30%).

     

    מסלול ישיר לתואר דוקטור:

    החוג לגנטיקה מאפשר לתלמידיו המצטיינים לעבור למסלול הישיר לתואר דוקטור. המעבר מבטל את הצורך בכתיבת עבודת גמר. המעבר למסלול הישיר מיועד לתלמידי מוסמך שסיימו את מכסת הקורסים, ואשר תחילת מחקרם במסגרת המוסמך מעידה על סיכוי גבוה להתפתחות העבודה והגעתה לרמה הנדרשת מעבודת דוקטור. המעבר מותנה בהמלצת המנחה/ים וראש החוג ובהצלחה בבחינת הסינוןבחינת הסינון תעשה במתכונת דומה למבחן מוסמך. לקראת המבחן למסלול הישיר התלמידים יכתבו מסמך קצר של עד 10 עמודים שמסכם את עבודתם המחקרית ואת התוכניות שלהם לעתיד. כללים נוספים לגבי המבחן למסלול הישיר נמצאים כאן.

    ההיקף הכולל של תואר מוסמך מחקרי כולל קורסים ותזה הנו 36 נ"ז לפחות.

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

     

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

    תנאי קבלה:

    הקבלה למוסמך בחוג לגנטיקה פתוחה לתלמידים בעלי תואר בוגר במדעי הטבע (B.Sc)   עם ציון ממוצע של 85 ומעלה. הקבלה ללימודים מותנית במציאת מנחה מבין מורי החוגתלמידים עם תואר בוגר במדעי הטבע ללא רקע מתאים יידרשו ללימודי השלמה. תלמידים עם תואר בוגר במדעי הטבע עם ציונים בין 80 ל-85 מוזמנים גם הם להגיש בקשה להתקבל למוסמך בגנטיקה, לאחר מציאת מנחה מבין מורי החוג, והיא תידון בוועדת הלימודים של החוג. כתנאי לקבלה, תלמידים אלה יצטרכו להשלים 10 נ"ז בממוצע של 85 ומעלה בקורסים שיבחרו ע"י ראש החוג בתאום עם המנחה. לתלמידים שאינם בעלי תואר בוגר במדעי הטבע (B.Sc) ייקבע היקף השלמות מינימלי של 40 נ"ז. את כללי הפקולטה לגבי תנאי הקבלה ניתן לראות כאן.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1.
    ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.


     

    • מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).
    • למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.
    • למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

     

    פרטי קשר:

    מזכירות החוג (בנין המכון למדעי החיים ): גב' סיון אמיגה, 02-6585445 sivanam@savion.huji.ac.il

    ראש החוג ( בנין המכון למדעי החיים 2-342): פרופ' לירן כרמן, 02-6585103 liran.carmel@carmelab.com

    מזכירות תלמידי מוסמך (בנין לוי): גב' שולי כהן ,02-6586722, shulic@savion.huji.ac.il  

               

     

    פרטים נוספים
  • גנטיקה והשבחה

    מידע כללי:

    מטרות החוג הן:

    1. הוראת הגנטיקה וההשבחה לכלל הסטודנטים בפקולטה לחקלאות, במסגרת התואר הראשון, וברמה המתקדמת, לסטודנטים הלומדים לתואר "מוסמך" בחוג לגנטיקה והשבחה.
    2. להכשיר את הסטודנטים להיות חוקרים בגנטיקה והשבחה ומטפחי צמחים ובעלי-חיים עצמאיים בבוא העת, על יסוד הבסיס הגנטי המעמיק שרכשו.
    3. העמקת הידע התאורטי בגנטיקה קלאסית ובגישות המולקולריות החדישות. לימוד הגישות והשיטות במחקר גנטי ובהשבחת צמחים ובעלי-חיים מתוך מבט כולל.
    4. הקניית המוטיבציה לישם את הידע הגנטי, על תחומיו השונים, למטרות תכליתיות בחקלאות.
    5. הרחבת הרקע הגנטי וההשבחתי של מתמחים במגמות אחרות  .

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות הפקולטה.

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

    הלימודים מבוססים על ידע קודם הנרכש בקורסים: 71964+71092+71034+71045/71091 או מקבילים להם ממוסדות אחרים.
    מי שחסר רקע זה, יוכל שידרש להשתתף בכל או בחלק מהקורסים הנ"ל, בהתאם לחסר. 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עידן עפרוני - 08-9489252 idan.efroni@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' איריס אייזנשטדט - 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il 

    שעות קבלה: ימים א'-ה' בשעות 08:30- 12:00

     

    פרטים נוספים
  • הידרולוגיה ומשאבי המים

     

    מידע כללי:

    התכנית להידרולוגיה ומשאבי המים מכשירה מדענים לטפל באתגרים הקשורים למחזור המים בעולם. ההכשרה המדעית והמקצועית היא אינטגרטיבית, ועוסקת במגוון תחומי ההידרולוגיה ומשאבי המים, תוך מתן ידע וכלים במקצועות היסוד של מדעי הטבע, ובתחומי המחקר המשיקים: גיאולוגיה, קרקע ומים, גיאוגרפיה, חקלאות, מטאורולוגיה ומדעי הסביבה. 

    הפוטנציאל התעסוקתי של בוגרי התוכנית הוא רחב ביותר. הם יעסקו במחקר ובפיתוח בארץ ובחו"ל, בבעיות של הפקת מים, אספקת מים, טיפול בזיהומי מים, תכנון אזורי, פיתוח טכנולוגי והגנת הסביבה. הבוגרים ישתלבו במערכת האקדמית, ברשויות המים, בחברות ייעוץ, ובחברות הזנק חדשות בתחום המים.

     

    מבנה התוכנית:

    הלימודים נמשכים שנתיים וכוללים קורסים, מעבדות וסיורים בהיקף 32 נ"ז. חלק מרכזי בתוכנית הינו ביצוע מחקר עצמאי בתחום מסויים וסיכומו לעבודת גמר בהידרולוגיה. 

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה.

     

    לרשימת תחומי המחקר והמנחים

    אתר החוג

    לתכניות הלימודים בחוג

    אתר הפקולטה

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    תנאי קבלה:

    ציון של 85 לפחות בתואר בוגר בתחומים של מדעי הסביבה, מדעי כדור הארץ או מדעי הטבע אחרים.

    במידת הצורך לימודי השלמה ייקבעו על ידי וועדת ההוראה של המכון למדעי כדור הארץ.

    על כל מועמד למצוא מדברים לעבודת המחקר מתוך רשימת חברי התוכנית, כחלק מתהליך ההרשמה ללימודים. יש להביא אישור מהמנחה על הסכמתו להדריך את הסטודנט בעבודת המחקר. איתור מנחה הינו דרישה מוקדמת לשלב ההרשמה, אך אינו מבטיח קבלה לתוכנית.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    טפסים למילוי:

    טופס הרשמה ללימודי מוסמך

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עמנואל סיימון, simon.emmanuel@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין, 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il 

     

    פרטים נוספים
  • התמחות בגנומיקה וביו אינפורמטיקה

    מידע כללי:

    התפתחויות טכנולוגיות בעשור האחרון מאפשרות לרצף מולקולות ביולוגיות בהקף רחב. יכולת זו הובילה למהפכה בדרכי החשיבה והמחקר במדעי החיים מדעי הרפואה והחקלאות. למהפכה הגנומית השלכות על כל תחומי המחקר הללו, החל במדע בסיסי בו המחקר עבר מהסתכלות על גנים בודדים לניסיון להבין את כלל הפעילות התאית (ביולוגיה מערכתית) וכלה ברפואה, בה הידע הגנומי והכלים הגנומיים מנוצלים להתאמת תרופה לרקע הגנטי הספציפי של כל חולה וחולה (רפואה מותאמת אישית). כדי לעבד כמויות גדולות אלה של מידע נדרש ידע בשיטות חישוביות וסטטיסטיות,  ולכן תכנית הלימודים בגנומיקה וביואינפורמטיקה כוללת קורסים בתחומים אלו שיקנו לתלמיד כלים בסיסיים הנדרשים למחקר מתקדם בגנומיקה.
     

    מטרת התוכנית להקנות לתלמידים לתואר מוסמך כלים חישוביים וניסויים לחקר תהליכים בתא מתוך הסתכלות מערכתית, תוך הכשרתם בתחומי הגנומיקה, הפרוטאומיקה והביולוגיה החישובית.

    תכנית הלימודים בגנומיקה וביואינפורמטיקה כוללת היבטים מתחומי מדעי החיים, רפואה וחקלאות.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-15.09.2024

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה וקורסי התמחות שיותאמו לתכנית המחקר של כל סטודנט בתיאום עם יועצי התכנית. הסטודנטים יידרשו ללמוד גם לימודי השלמה מסוימים על פי הכשרתם הקודמת ועל פי כיוון התמחותם.

     

    תנאי קבלה:

    רשאים להציג את מועמדותם תלמידים שסיימו לימודי "בוגר" בציון ממוצע 85 לפחות באחד מהתחומים הבאים: מדעי הטבע, סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מדעי הרפואה וחקלאות. לתכנית יתקבלו תלמידים שיבחרו על סמך מיון מוקדם. התכנית מחייבת קבלה ללימודים באחד מחוגי הפקולטות למדעי הטבע, החקלאות או הרפואה. במהלך השנה הראשונה על התלמיד/ה להתקבל לעבודת מחקר בהנחיית חבר סגל אקדמי.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראשי התכנית: פרופ' אורה פורמן: ora.furman-schueler@mail.huji.ac.il, 02-6757094

    פרופ' איתמר סימון: itamar.simon1@mail.huji.ac.il2-67585440

    מזכירות התכנית: גב' ליאת אוחנה liato@savion.huji.ac.il, 02-6758186

     

    פרטים נוספים
  • התמחות בחקר הרציונאליות

    מידע כללי:

    תהליכי קבלת החלטות והסברים רציונליים לתופעות טבע ותופעות חברתיות נחקרים במגוון רחב של כלים בתחומי מחקר רבים. כלים ומושגים מתמטיים של תורת המשחקים משמשים להבנה בסיסית של תהליכים בכלכלה, אבולוציה ביולוגית וגם בתכנון ובהבנת חקיקה משפטית. פסיכולוגים חוקרים תהליכי קבלת החלטות רציונליים וכן טעויות בשיפוט, וסטטיסטיקאים חוקרים שיטות לקבלת החלטות על סמך נתונים סטטיסטיים.

    מרכז פדרמן לחקר הרציונליות הוא מרכז בין תחומי שחוקריו עוסקים בנושאים אלה. חוקרי המרכז משתייכים למחלקה למשפטים, מתמטיקה, סטטיסטיקה, כלכלה, מדעי המחשב, פסיכולוגיה, מדעי החיים, פילוסופיה, קוגניציה, מנהל עסקים, מדעי המדינה וחינוך. המרכז לחקר הרציונליות מציע תכנית לימודים לתלמידי תואר מוסמך במסלול המחקרי ולדוקטורט בשיתוף עם החוגים מהם באים חברי המרכז.

     

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.24

    למידע נוסף על החוג וסדרי ההרשמה 

    טפסים למילוי:

    בנוסף ובמקביל לרישום באתר האוניברסיטה, יש למלא את טופס ההרשמה

    מבנה התכנית:

    10 נ"ז בנוסף לחובות חוג האם.

     

    תנאי קבלה:

    התכנית לחקר הרציונליות מיועדת לתלמידים מצטיינים. הקבלה מותנית בהרשמה ובקבלה ללימודים מתקדמים באחד מהחוגים הרלוונטיים באוניברסיטה ובעמידה בתנאי התכנית.

    מרכז פדרמן לחקר הרציונליות יקלוט תלמידי דוקטורט. כמו כן יתקבלו סטודנטים לתואר מוסמך במסלול המחקרי, שבכוונתם להמשיך לדוקטורט.

    הרקע הנדרש כולל מתמטיקה ברמה הנדרשת במחלקה לסטטיסטיקה (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ואלגברה ליניארית), רצוי גם רקע בסיסי בסטטיסטיקה והסתברות ובתורת המשחקים. ניתן להשלים חלק מחומר הרקע במהלך הלימודים בהסכמת יועץ התכנית.

    עבודת הדוקטורט תבוצע בהדרכת חבר המרכז. במידה ואושרה עבודת דוקטורט שלא בהנחיית חבר מרכז, יהיה אחד מחברי הוועדה המלווה חבר מרכז.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה האוניברסיטאית.

    המרכז יעניק מלגות לסטודנטים על פי קריטריונים שיפורסמו

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    פרטי קשר:

    יועץ אקדמי:  פרופ' אורי חפץ: ori.heffetz@mail.huji.ac.il

    רכזת הלימודים: קרן גולדברג: kerengoldb@savion.huji.ac.il

     

    לפרטים נוספים קול קורא- התכנית לחקר רציונליות 2022-2023

    פרטים נוספים
  • כימיה

    מידע כללי:

    תואר שני בכימיה הוא נקודת המעבר בין התואר הראשון, המבוסס כולו על קורסים פרונטאליים, לבין דוקטורט המבוסס רובו ככולו על מחקר. בתואר השני, בנוסף ללימוד קורסים מגוונים ומתקדמים, מתנסה הסטודנט בפעם הראשונה בתכנון וביצוע של מחקר מדעי בתחומי הכימיה.

    בוגרי תואר שני בכימיה נמצאים בעמדת יתרון בבחירת דרכם המקצועית מפני שהם מסוגלים לאייש כל משרה רלוונטית בתעשייה, בחינוך או בשירות הציבורי. רשימת אפשרויות קריירה לאנשים בעלי תואר שני בכימיה הינה ארוכה ומגוונת: הם יכולים להמשיך ללימודי דוקטורט ולבחור בקריירה אקדמית או להשתלב בתעשייה הכימית המסורתית שמהווה את הליבה של הכלכלה הלאומית. כמו-כן, בוגרינו יכולים לבחור בחברות שעוסקות בפיתוח רכיבים ומיקרואלקטרוניקה, בתעשיית התרופות או בביוטכנולוגיה, בתעשיית החומרים המתקדמים (כגון פולימרים, חומרים מרוכבים וננוטכנולוגיה), כמו גם בחזית ההגנה על הסביבה. ביקוש לכימאים בעלי תארים מתקדמים קיים גם בכל ענפי המשק והממשל. מטרת הלימודים המתקדמים הינה להכשיר מדענים, אשר כבר בשלב הלימודים למוסמך יוכלו לעבוד באופן עצמאי בתחום ההתמחות עם יכולת ליזום, לבצע ולהעריך תכניות מחקר.
     

    לרשימת תחומי המחקר והמנחים באתר החוג

    לתכניות הלימודים בחוג

    אתר הפקולטה
     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תיפתח ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    תואר בוגר מהאוניברסיטה העברית או ממוסד אחר להשכלה גבוהה בציון 80 לפחות בכימיה או תחומים קרובים במדעי הטבע.
     

    לפני הגשת המועמדות על כל המועמדים למצוא מנחה שמסכים להדריך בכתיבת תזה באחת המעבדות במכון לכימיה. לשם כך יש לפנות לחוקרים במכון ישירות. מידע על תחומי המחקר ודרכי התקשרות עם החוקרים ניתן למצוא באתר המכון.

    תלמידים בעלי ממוצע נמוך מ-80 או מתחום הכימיה רשאים להגיש מועמדות לתואר מוסמך ומועמדותם תידון בחוג, כמו כך יתכן וידרשו בלימודי השלמה.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית. 

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    • מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).
    • למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל  shulic@savion.huji.ac.il

     

    טפסים למילוי:

    טופס הרשמה ללימודי מוסמך

     

    מבנה התכנית:

    קיימות 5 מגמות לתואר מוסמך בכימיה:

    1. כימיה אורגנית, אי אורגנית, ביולוגית ואנליטית
    2. מגמה בכימיה של חומרים וננו-טכנולוגיה יישומית
    3. מגמה בכימיה פיסיקלית ותאורטית
    4. כימיה בהתמחות ננו מדע וננו טכנולוגיה.
    5. כימיה בהתמחות באנרגיה ( מותנה גם בראיון קבלה).

    לכל אחת מהמגמות השונות מוקצה יועץ שהוא אחד ממורי החוג לכימיה. בחירת הקורסים תעשה בהתייעצות עם יועץ המוסמך והמנחה ובהתאמה לתכנית המחקר.

    התזה המחקרית היא מרכז לימודי המוסמך. הסטודנט חייב לבצע מחקר מודרך באחד מתחומי הכימיה בהנחייתו של אחד ממורי החוג.

     

    פרטי קשר:  

    ראש החוג - פרופ' אלעד גרוס  elad.gross@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה - גב' אילונה גז'ילייבה: 02-6585273, ilonag@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • מדעי בעלי חיים והווטרינריה

    מידע כללי:

    הלימודים למוסמך מיועדים לסטודנטים שסיימו תואר בוגר בתחום הביולוגיה ומדעי החיים.

    הלימודים כוללים קורסים שנועדו להרחיב ולהעמיק את רמת הידע וההבנה שהושגה בלימודי הבוגר ולאפשר לסטודנט לעשות את צעדיו הראשונים כחוקר מדעי. הסטודנטים מבצעים עבודת מחקר בהנחיה של מורים מן החוג למדעי בעלי חיים ומבית ספר לרפואה וטרינרית ונושאי המחקר הם בעלי אופי יישומי ובסיסי כאחד. הם עוסקים בשיפור וייעול היצרנות, רווחת בעלי חיים, ובחקר מחלות ותרופות, של חיות משק, חיות מחמד ובעלי כנף וכן בתחום בריאות הציבור, פיתוח מודלים לחקר מחלות בבני אדם, וחקר אופן הפעולה והבקרה של מנגנונים בסיסיים ברמת התא, הרקמה או בעל-החיים השלם.

    שפת ההוראה בתכנית הינה אנגלית.

    אתר החוג

    אתר המחלקה למדעי בע"ח 

    אתר המחקר בבית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    כפי שמקובל בשאר החוגים בפקולטה

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    א. "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב. בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראשת החוג: פרופ' יובל גוטליב - 08-9489633 gottlieb.yuval@mail.huji.ac.il חדר 225, בניין בי"ס לרפואה וטרינרית

    רכזת החוג: יעל לויטוס - 08-9489119 yaellew@savion.huji.ac.il חדר 03 בניין בע"ח

    פרטים נוספים
  • מדעי האטמוספירה

    מידע כללי:

    הלימודים בחוג למדעי האטמוספירה מתמקדים בתהליכים פיסיקליים וכימיים הקשורים בהרכבו של האוויר באטמוספירה ובתנועתו.

    מטרת התכנית היא להקנות לסטודנטים כלים להבנת התהליכים האטמוספיריים הקובעים את מערכות מזג האוויר והאקלים והשינויים החלים בהן מסיבות טבעיות וכתוצאה ממעשה ידי האדם. הלימודים בחוג נותנים את הכלים להבנה מעמיקה של תופעות חשובות כגון: ההתחממות העולמית והקשר בינה לבין עליית ריכוז גזי החממה באטמוספירה; השפעת זיהום האוויר על תהליכי יצירת הגשם והאופן שבו ניתן להגביר גשם ע"י זריעת עננים; החור באוזון באטמוספירה הגבוהה והקשר בין זיהום אוויר לאוזון בשכבות הנמוכות. בנוסף, עוסקת תכנית הלימודים בעקרונות תנועת האוויר באטמוספירה וחיזוי מזג האוויר, בגורמים לתכונות הכאוטיות של תנועת האוויר והאופן שבו הם מגבילים את יכולת החיזוי. הרכב הקורסים של כל סטודנט מוסמך נקבע בהתייעצות עם המנחה ועם הוועדה המלווה ובאישור ראש החוג, בהתאם לרקע של הסטודנט ונושא מחקרו. ניתן גם להירשם למסלול להתמחות במדעי הסביבה עם אפשרות לקבלת מלגת הצטיינות מביה"ס ללימודי הסביבה באוניברסיטה העברית.

     

    ניתן גם לשלב את המסלול עם התמחות במדעי הסביבה, המאפשרת ללמוד מגוון קורסים נוספים בתחום הסביבה. 

     

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

    מועמדים לתואר מוסמך מוזמנים להגיש את מועמדותם על ידי משלוח הטפסים שנמצאים באתר הפקולטה למזכירות לתלמידי מוסמך בפקולטה למדעי הטבע. אנחנו ממליצים לכל מועמד ליצור קשר עם מנחים פוטנציאליים בחוג לפני או בעת ההרשמה.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע.

    לקבלה לתואר מוסמך במדעי האטמוספירה דרוש ציון ממוצע של 85 לפחות בלימודי הבוגר. מועמדים שציוני הבוגר שלהם הם בין 80-85 יתקבלו רק באישור וועדת הלימודים של החוג למדעי האטמוספירה. מועמד למוסמך עם תואר בוגר שלא באחת מהמגמות של מדעי כדור הארץ יידרש לקורסי השלמה בהתאם לרקע שלו ונושא מחקרו ובאישור ראש החוג. 

    תלמידים שלא סיימו תואר בוגר בהתמחות אקלים אטמוספרה ואוקיאנוגרפיה או בתחום דומה גם מוזמנים להגיש מועמדות. תלמידים אלה יחוייבו בקורסי בוגר מהרשימה הבאה (שיחולקו בין קורסי השלמה לבין קורסים שכן נספרים לתואר המוסמך) לפי החלטת הוועדה המלווה ובאישור ראש החוג: 82301 דינמיקה של אטמוספרה, 82304 מערכות מזג אוויר ברחבים הבינוניים, 82309 מעברי קרינה באטמוספירה, 82314 תרומדינמיקה של האטמוספירה והאוקיאנוסים, 82510 פיסיקה של שכבת הגבול, 82657 כימיה אטמוספירית, 82814 פיסיקת העננים והגשם.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' חיים גרפינקל: 02-6584688, chaim.garfinkel@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין: 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il

    פרטים נוספים
  • מדעי המוח וההתנהגות

    מידע כללי:

    החוג עוסק בנושאים הקשורים למערכת העצבים מהרמה המולקולרית והתאית דרך רשתות נוירונים ואנטומיה של מערכת העצבים ועד הרמת ההתנהגותית.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודים לקראת התואר מוסמך בחוג למדעי המוח וההתנהגות, יוכלו להתקבל בעלי תואר בוגר בציון 85 לפחות במדעי החיים וסטודנטים בעלי רקע מקביל מהאוניברסיטה העברית או ממוסד אקדמי מוכר בארץ או בחו"ל, ובכל מקרה יתקבלו עפ"י שיקול דעתו של החוג.

    החוג מעודד הצטרפותם של בוגרים מתחומים אחרים כגון: פיסיקה, כימיה, מתמטיקה ומדעי המחשב ופסיכולוגיה. סטודנטים אלו יחויבו בקורסים משלימים בהתאם לרקע הקודם שלהם ונושא המחקר לתואר המוסמך. סטודנטים שאין להם תואר ראשון מדעי BSc. יחויבו בשנת השלמה הכולל כ -40 נ"ז.

    הקבלה ללימודים, כולל לשנת השלמה, מותנית במציאת מנחה מתאים מבין אנשי הסגל של האוניברסיטה, אך לא בהכרח חברי המכון למדעי החיים. מנחים פוטנציאלים העובדים בקמפוס אדמונד י' ספרא בגבעת רם רשומים  באתר.  רשימת קורסי השלמה, אם יידרשו, תיבנה ע"י המנחה וראש החוג בהתייעצות עם הסטודנט. 

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

    לסטודנטים שהתקבלו ללימודי מוסמך בחוג קיים מסלול ישיר לתואר שלישי (לדוקטורט)

     

    פרטי קשר:

    יו"ר החוג: ד"ר מיקי לונדון 02-6586337 mickey.london@mail.huji.ac.il

    מזכירות: הגב' שרון ברגר 02-6585337 sharonb@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הסביבה

    מידע כללי:

    כדור הארץ חווה שינויים רחבים כתוצאה מפעילות האדם. זיהום אוויר, השמדת בתי גידול וניצול יתר של משאבי טבע מהווים אתגרים רבים החברה צריכה להתמודד איתם. תוכנית המוסמך במדעי הסביבה באוניברסיטה העברית הוקמה כדי להכשיר את דור העתיד של מדענים שיחקרו ויפתרו את הבעיות הסביבתיות המשפיעות על החיים בכדור הארץ. סטודנטים בתוכנית לומדים וחוקרים מגוון נושאים במדעי הסביבה הכוללים: כימיה סביבתית, אקולוגיה, שינויי אקלים, ומדיניות וניהול סביבתי.

    לימודים לתואר שני במדעי הסביבה נערכים בפקולטה למדעי הטבע. הלימודים מכוונים להתמחות ספציפית במדעי הסביבה. במהלך הלימודים מבצעים עבודת מחקר (תזה) בהנחיית אחד מאנשי הסגל האקדמי של החוג

    בשל חשיבותה של עבודת המחקר, מומלץ להתחיל עם יצירת קשר עם מנחה אקדמי אשר יסכים לקלוט את הסטודנט בקבוצת המחקר שלו. 

    סטודנטים בהתמחות יכולים להגיש מועמדות למלגות הצטיינות מהבית הספר לסביבה באוניברסיטה העברית. 

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מבנה התוכנית:

    לימודי המוסמך נמשכים כשנתיים ובמהלכם לומדים הסטודנטים בהיקך של 32 נ"ז ומבצעים עבודת מחקר למוסמך בהנחיית מורי החוג (אפשרות גם בשיתופ חוקירם ממכונים ומוסדות אחרים). 

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב- 13.10.2024.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    תנאי קבלה:

     

    ציון של 85 לפחות בתואר בוגר בתחומים של מדעי הסביבה, מדעי כדור הארץ או מדעי הטבע אחרים.

    במידת הצורך לימודי השלמה ייקבעו על ידי וועדת ההוראה של המכון למדעי כדור הארץ.

    על כל מועמד למצוא מדריך לעבודת המחקר מתוך רשימת חברי התוכנית, כחלק מתהליך ההרשמה ללימודים. יש להביא אישור מהמנחה על הסכמתו להדריך את הסטודנט בעבודת המחקר. איתור מנחה הינו דרישה מוקדמת לשלב ההרשמה, אך אינו מבטיח קבלה לתוכנית.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית

     

    לימודי השלמה לתואר מוסמך בחוג מדעי הסביבה, בפקולטה למדעי הטבע:

    הרשימה מטה מציגה את דרישות ההשלמה הכלליות לסטודנטים שלא למדו תואר בוגר במדעי הטבע ו/או במדעי הסביבה. בכל מקרה, לימודי ההשלמה יקבעו באופן פרטני לכל סטודנט על ידי ראש החוג ו/או המנחה (במידה ונקבע כבר) בהתאם ללימודי הבוגר, ובמקרים מסוימים יתכנו שינויים מהרשימה מטה.

     

    סטודנטים שתואר הבוגר שלהם אינו במדעי הטבע יחויבו להשלים את קורסי היסוד הבאים:

    מתמטיקה 1 ו-2 (לפחות 8 נ"ז), פיזיקה-מכניקה (לפחות 5 נ"ז), כימיה (לפחות 6 נ"ז), תכנות (לפחות 2 נ"ז), מבוא לסטטיסטיקה (לפחות 3 נ"ז).

     

    סטודנטים שתואר הבוגר שלהם אינו במדעי הסביבה יחויבו להשלים את הקורסים הבאים:

    מבוא לביולוגיה לתלמידי מדעים (72160), כדור הארץ הדינמי (68127), מבוא למדעי הסביבה מצומצם (89309), מבוא לתורת האקלים (68105).

     

    סטודנטים שלמדו קורסים שקולים לאלו הרשומים מעלה יקבלו פטור עם הצגת הסילבוס של הקורס.

     

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג ויועץ לתלמידי מוסמך: פרופ' עמנואל סיימוןsimon.emmanuel@mail.huji.ac.il

    מזכירה לענייני הוראה: גב' מגי פרקין, 02-6584923, magip@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הצמח

    מידע כללי:

    החוג למדעי הצמח והסביבה מתמקד בנושאי מחקר גנטיים, ביוכימיים ופיסיולוגים הייחודיים לאורגניזמים ולמיקרואורגניזמים בהתאם לסביבתם הטבעית. מדעי הצמח והחיידקים הם בסיס חיוני וחשוב ביותר בביוטכנולוגיה, במזון, בשימור סביבתי ובהבנת האקולוגיה.

    תחומי המחקר במחלקה הינם מגוונים וכוללים סיסטמטיקה של מיקרואוגניזמים, מיקרוביולוגיה, גנטיקה מולקולרית, מנגנוני התמודדות עם עקה, ממשקים אנרגטיים (ובהם מערכות הנשימה והפוטוסינתיזה), ביופיזיקה של תהליכים אנרגטיים, מחקר פיסיולוגי של תהליכי הנביטה והתפתחות בצמחים, מנגנוני עקה, שעונים ביולוגיים, מטבולומיקה של תהליכים פיסיולוגיים בצמחים, אקולוגיה ואיכות הסביבה. 
    מרבית מהמחקרים הללו מוגדרים כמחקר בסיסי אך חלקם נוגעים בהיבטים יישומיים. בין הנושאים היישומיים הנחקרים במחלקה כלולים פיתוחים ביוטכנולוגיים הנוגעים לשיפור צמחי תועלת בטכניקות של הנדסה גנטית, פיתוח של הרביצידים ידידותיים לסביבה, תחומי הקנית והגברת עמידות לעקות שונות או להדברת עשבים, אנליזות של חומרים פעילים בצמחים (ובהם צמחי מודל וכן צמחים המשמשים ברפואה כגון קנאביס), ופיתוח יישומים ביוטכנולוגיים בחיידקים. כמו כן, נלמדים מנגנונים שונים הקשורים להתפתחות והתאמתם של אורגניזמים פוטוסינתטיים (פרוקריוטיים ואאוקריוטיים) לנישות גידול שונות, תוך מתן דגש לחקר הצומח והמיקרוביום של ארץ ישראל והארצות השכנות, בלימוד האקופיסיולוגיה של צמחים ומיקרואורגניזמים במדבר. 

    לימודי המוסמך מהווים בסיס למחקרים עיוניים ומעשיים ובמגוון רחב של נושאים, תוך שימת דגש על הבנת האקופיסלוגיה, שימור סביבתי, ביוטכנולוגיה. חשוב לציין, מספר חוקרי במחלקה משמשים כאוצרים המעורבים בשמירת האוספים הלאומיים של צמחית ישראל.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1. ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    *מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    *למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל   shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. במידה וקיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט שהגיש מועמדותו ללימודי מוסמך, מתבקש לפנות לחוג אליו נרשם ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    מבנה התכנית:

    לימודי החוג ממוקדים בנושאים ייחודיים לאורגניזמים פוטוסינטטיים ומיקרואורגניזמים ולסביבתם הטבעית – גנטיקה וביולוגיה מולקולרית של אורגניזמים בנישות גידול שונות; הצמח והאורגניזם כאובייקט מחקר ביולוגי 'בסיסי' ו'שימושי' (בצמח הבודד ועד למחקר הסביבה בה גדלים צמחים); חיי הצמח ומיקרואורגניזמים בסביבתם והתאמותיהם אליה; התמודדות עם מצבי עקה; הצמח במארג האנרגטי והמגוון בעולם הצמחים

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודים לקראת התואר מוסמך במכון למדעי החיים, יוכלו להתקבל בעלי תואר בוגר בציון 85 לפחות של האוניברסיטה העברית אשר למדו ביולוגיה בהיקף מלא (מסלול 4010).

    בנוסף, אנו מעודדים סטודנטים בעלי רקע שונה (מסלולים מדעיים שונים) המתעניינים בתחומי המחקר הנ"ל להצטרף אלינו. לסטודנטים אלו תותאם תכנית לימודי השלמה פרטנית ומותאמת אישית בתאום עם ראש החוג. 

    ראו דרישות קדם:

    1. מבוא למדעי הצמח (72334).

    2. מדעי הצמח מורחב (72346).

    3. פטור מקורסים אלו ינתן לסטודנטים אשר למדו קורסים מקבילים במוסדות השכלה גבוהה אחרים בארץ או בחו"ל.

    4. במידת הצורך, ידרשו הסטודנטים לבצע לימודי השלמה בחוג.

    5. הקבלה ללימודים מותנית במציאת מנחה מבין מורי החוג (סטודנטים המעוניינים מוזמנים לפנות לראש החוג לסיוע ולעזרה במציאת מנחה)

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' רחל גרין,  rgreen@mail.huji.ac.il

    מזכירות: גב' שרון ברגר - טלפון: 02-6585337, מייל:  sharonb@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הצמח בחקלאות

    מידע כללי:

    החוג עוסק בלימוד וחקר של מדעי הצמח, וביישומם בחקלאות המודרנית. החוג מיועד לסטודנטים המעונינים בהרחבה ובהעמקה של הידע הבסיסי במבנה ובתפקיד מערכות הצמח בכל רמות האירגון הביולוגי, החל מיחסי צמח-סביבה ועד לרמה התת-תאית. מוצעים מגוון קורסים העוסקים בתהליכים הפיסיולוגיים הביוכימיים, המורפוגנטיים והאקולוגיים המעורבים בבקרת התפתחות הצמחים והסתגלותם לתנאי סביבה. החוג עוסק גם בתחומים מרכזיים של ביוטכנולוגיה של צמחים.

    שפת ההוראה משתנה, עברית או אנגלית- תלוי קורס.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    במזכירות הפקולטה

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

     

    תנאי קבלה:

     

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: דר' ליאור אשד- וויליאמס, טלפון 08-9489964 leor.williams@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' איריס אייזנשטדט, , טל' 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il

    שעות קבלה: ימים א'-ה' בשעות 08:30- 12:00

    פרטים נוספים
  • מדעי הקוגניציה

    מידע כללי:

    מדעי הקוגניציה עוסקים בהסבר כשרים מנטליים כרכישת שפה, תפיסה, קבלת החלטות, יצירתיות ומודעות. חקר הקוגניציה מעוגן בתחומים שונים בהם: פסיכולוגיה, בלשנות, פילוסופיה, לוגיקה וחישוביות ומדעי המוח. הייחוד בתכנית הלימודים של מדעי הקוגניציה הוא השילוב בין התחומים השונים, שילוב שמטרתו לחשוף את התהליכים העומדים בבסיס התופעות המנטליות. דוגמאות מובהקות לשילובים מוצלחים כאלה ניתן למצוא בתורות של רכישת שפה ויצירתה: הבלשנות והלוגיקה מנסחות אילוצים פורמאליים מתוך ניתוח השפה, הפסיכולוגיה מאפיינת את התהליכים המקיימים אילוצים אלה, הנוירולוגיה מאתרת את המבנים המוחיים המממשים את אותם תהליכים, ומודלים חישוביים מספקים מסגרת תאורטית ומושגית לתיאור התהליכים.  

    אתר החוג

     

    התמחות במדעי הרוח הדיגיטליים 

    פתוחה לכל תלמידי המוסמך בפקולטה, על חשבון מכסת הנ"זים הדרושה לתואר.

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    25.02.2024 - 08.10.2024

    תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

    • הרשמה לאוניברסיטה
    סטודנטים שלמדו בארץ, נרשמים במדור לרישום וקבלת תלמידים של האוניברסיטה העברית באמצעות מערכת הרישום לאוניברסיטה
    • הרשמה לפקולטה למדעי הרוח
    לאתר ההרשמה המקוונת לאוניברסיטה העברית, יישלח לנרשם דוא"ל עם פרטי חשבון (שם משתמש וסיסמה) וקישור ישיר לאתר ההרשמה לפקולטה למדעי הרוח.
    בטופס ההרשמה הפנימי של הפקולטה למדעי הרוח, ניתן להירשם לשלושה חוגים עפ"י סדר עדיפויות. הטיפול בבקשה מתבצע לפי סדר העדיפויות.
    יש למלא את כל הפרטים ולצרף מסמכים על פי הדרישות המופיעות במערכת ההרשמה.
    לתשומת לבכם: לא יטופלו בקשותיהם של מועמדים שלא השלימו את שני הליכי ההרשמה ולא צירפו את כל המסמכים הנדרשים.

    » מועמדים שלמדו את התואר בחו"ל צריכים להירשם באמצעות המדור לקבלת תלמידי מחו"ל - 02-5882607.

     

    מטרת התכנית:

    לחשוף את הסטודנטים לתכנים, לשיטות המחקר ולסוגי החשיבה השונים המאפיינים את מדעי הקוגניציה, ובכך לפתח גמישות מחשבתית ומיומנות בין-תחומית שיפתחו בפני הבוגרים אפשרויות תעסוקה מגוונות. 

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    על הפניה להרשמה לתואר שני בחוג למדעי הקוגניציה לכלול: טופס הרשמה, גיליון ציונים מהתואר הראשון. מכתב פנייה קצר (בין עמוד לשניים) המפרט את הרקע להתעניינותך בלימודי תואר שני בקוגניציה (אנא הימנע/י מהצהרות כגון "מדעי הקוגניציה הוא תחום מעניין"), תחומי עניין ספציפיים, מנחה/ים פוטנציאלי/ם. בנוסף, אנא תאר/י במכתב כל ניסיון מחקרי קודם שיש לך (עבודה כעוזר/ת מחקר, עבודות סמינריוניות וכו'). מומלץ להגיש מכתב המלצה של המנחה המיועד. צירוף מכתב זה לבקשה ישפר סיכויי קבלה בעת בחינת נתוני הקבלה. 

     

    מבנה התכנית:

    הלימודים למוסמך הם במסגרת מחקרית בלבד. תכנית הלימודים תהיה סביב הנושא המרכזי בו בוחר הסטודנט להתמחות. מספר המקומות מוגבל. 

     

    תנאי קבלה:

    הדרישות המפורטות להלן הן תנאי להגשת מועמדות ללימודי מוסמך. עמידה בתנאים אלה אינה מבטיחה קבלה ללימודים:

    א. עמידה בתנאי קבלה ייחודיים לפקולטה

    ב. תנאי קבלה למסלול המחקרי: 

    1. ציון סופי בחוג שבו מתכוונים להמשיך את לימודיהם למוסמך והציון הסופי לתואר 90 ומעלה.
    2. לתלמידי שנת השלמה למוסמך: ציון סופי לתואר בוגר 90 ומעלה וציון בקורסי השלמה בהיקף של 16 נ"ז לפחות בממוצע 90 ומעלה.
    המשך הלימודים במסלול המחקרי מחייב מציאת מנחה עד סוף סמסטר א' של השנה הראשונה לתואר. סטודנט ללא מנחה יעבור למסלול העיוני.

    ג. תלמידים המעוניינים להמשיך בלימודי המוסמך בחוג שונה מזה שלמדו לתואר בוגר, רשאים להגיש מועמדות אם עמדו בתנאי הקבלה ללימודי מוסמך בחוג שסיימו לבוגר. בקשתם תידון בוועדת הקבלה של החוג והם יחויבו בלימודי השלמה.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' עמרי אבנד   omri.abend@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' זיוה רחמין טלפון 02-5883758, zivara@savion.huji.ac.il

    שעות קבלת קהל: בימי א' בין השעות 11:30 - 14:30 ובימי ב'-ה' בין השעות 10:00- 13:00
    חדר 205, מתחם אוסטרליה, הר-הצופים

     

    פרטים נוספים
  • מדעי הקרקע והמים

    מידע כללי:

    בחוג למדעי הקרקע והמים נלמדים ונחקרים תחומים שעניינם – הקרקע, המים והאטמוספרה.

    בישראל, המסווגת כאזור צחיח-למחצה עד צחיח, מהווים ממשק הקרקע, תנועת מים ומומסים אל הצמח ומי התהום, ניקוז, פיתוח שיטות מתוחכמות של עיבוד קרקע, השקיה ודישון, איתור מקורות מים שוליים ופיתוח שיטות ניצול נכונות, תנאים הכרחיים לקיום חקלאות מודרנית ופיתוחה. כתוצאה מהניצול האינטנסיבי של משאבי הטבע בישראל, ובמיוחד של הקרקע ושל מקורות המים, חל דלדלול חמור במשאבים אלה והתהוו בעיות סביבתיות חמורות הקשורות בזיהום קרקע, מים עיליים, מי תהום ואטמוספרה. בעיות אלה מחייבות לימוד מעמיק והתייחסות מיוחדת לכל ההיבטים הקשורים בניצול בר קיימא של משאבי הטבע, כולל בחינת אפשרויות המיחזור של הפסולות שמקורן בחקלאות, בסקטור התעשייתי ובישוב העירוני.

    המחקר וההוראה בחוג לקרקע ומים נסמכים על שילוב ההיבטים הכימיים והפיזיקליים של הקרקע, המים והאטמוספרה. ההוראה קשורה קשר הדוק לנושאי המחקר, מחד, ולעשיה החקלאית, מאידך. מערכת ההוראה כוללת קורסים מיוחדים, שתפקידם להקנות ידע מעמיק בנושא מוגדר ומצומצם, וקורסים מגשרים, שתפקידם לקשר בין תחומי-הדעת המדעיים והטכנולוגיים השונים שבתחום החוג.

    בשלב הלימודים לתואר מוסמך מושם הדגש על העמקת הידע ורכישת כלי הבנה ומחקר במגוון היבטים מדעיים ומקצועיים. לימודים אלה מיועדים למתמחים בחוג, למתמחים במדעי איכות הסביבה, וכן למתמחים בענפי הייצור הצמחיים, גידולי שדה וירקות וגידולים הורטיקולטוריים.

    מתמחי החוג מקבלים הכשרה רב-גונית והם נקלטים לאחר סיום לימודיהם בשטחים שונים ורבים של המשק הישראלי: במחקר בסיסי ויישומי באקדמיה ובתעשייה, בהוראה, במערך ההדרכה החקלאית, בחברת "מקורות", בתה"ל, ביישום שיטות זיהוי זיהומי קרקע ומים וטיפול בהם, בעזרה לארצות מתפתחות, בתפקידי ייעוץ וניהול שונים, במשרד להגנת הסביבה ובריכוז משקים חקלאיים במגזר הקיבוצי והפרטי.

    אם רצונך ברכישת הבנה עמוקה בנושאים הללו, ואם רצונך להשתלב במאמץ הנעשה במסגרות רבות לדחוף הלאה את גבולות הידע וההבנה המדעית, ואיתם גם את האפשרויות לפיתוח ושימור סביבה בריאה וברת-קיימא, מרמת הגינה הביתית ועד למערכת הגלובלית, החוג לקרקע ומים הוא המקום עבורך.

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.2024

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות הפקולטה.

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה" וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ועדת ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: ד"ר נמרוד שוורץ, 08-9489288, nimrod.schwartz@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' גילה שוהם, 08-9489086, gilas@savion.huji.ac.il

     

     

    פרטים נוספים
  • מדעים ביורפואיים

    מידע כללי:

    הלימודים למוסמך במדעים ביו-רפואיים (M.Sc) כוללים מגוון רחב של תחומי התמחות המשלבים באופן ייחודי מחקר ולימודים במדעי הרפואה והחיים, תוך שימת דגש על הבנה של תפקוד מערכות גוף האדם במצבי בריאות וחולי. הלימודים מכשירים ומכינים את בוגרי תואר מוסמך ודוקטורט להיות בראש ובראשונה חוקרי העתיד בחוד החנית של מדינת ישראל. עם סיום התואר הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידי מחקר והוראה במוסדות אקדמיים, עבודה ומחקר בתעשיות עתירות ידע, עבודה במעבדות בבתי חולים ומערכות הבריאות.
    תחומי ההתמחות מתפרשים מהבנת הצופן הגנטי ותרגומו, לתהליכי התפתחות מהשלבים המולקולריים-תאיים ועד ליצירת הגוף השלם, וכלה בהבנת תפקוד התא הבודד ומערכות הגוף.

    אתר החוג

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה: 

    25.02.2024 - 15.09.2024

    תיתכן הרשמה גם לאחר תאריך זה על בסיס מקום פנוי, יש לבדוק בחוג.

     

     

    מועד אחרון להגשת מועמדות לתכנית מצטיינים "אביש פרנקל" - 31.5.2024

    (ראיונות יתקיימו במהלך חודש יוני -יולי )

     

     

    הרשמה נוספת בחוג:
    הרישום למגמות השונות יתקיים בחוג לפרטים
    חובה לבצע רישום פנימי לחוג דרך הפקולטה בנוסף לרישום באתר הכללי של האוניברסיטה



    מבנה התכנית:
    מגמות החוג למדעים ביו-רפואיים:

    1. מגמת נוירוביולוגיה
    2. מגמת גנטיקה של האדם
    3. המסלול לייעוץ גנטי -  מסלול עיוני בלבד, נפתח אחת לשנתיים, לא יפתח בשנה"ל תשפ"ה.
    4. מגמת מיקרוביולוגיה
    5. מגמת ביולוגיה של התא, אימונולוגיה וחקר הסרטן
    6. מגמת ביוכימיה, מטבוליזם ואנדוקרינולוגיה

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לרפואה

    נדרש תואר בוגר במדעים ביו רפואיים, ברפואת שיניים, ברוקחות, בחקלאות, או במדעי החיים בציון 80 כתנאי מינימום.

    תנאי הגשת מועמדות לייעוץ גנטי (לא יפתח  בשנה"ל תשפ"ה): רשאים להגיש מועמדות לייעוץ גנטי בוגרי תואר ראשון במדעי החיים או ביולוגיה או מדעי הרפואה/מדעים ביו-רפואיים- בעלי ציון בוגר של 85 לפחות. תישקל מועמדותם של בעלי תואר ראשון ממקצועות אחרים (כגון סיעוד, רוקחות, פסיכולוגיה), אך למועמדים אלה תיתכן דרישה לקורסי השלמה טרם אפשרות להירשם למסלול.

    השגת פטור באנגלית טרם התחלת הלימודים, הוא תנאי הכרחי לקבלה בכל בתי הספר בפקולטה לתואר מוסמך.

    תנאי הקבלה מפורטים בכל מגמה בנפרד.

    מספר המתקבלים מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג, לפיכך עמידה בתנאי הקבלה של כל מגמה אינה מבטיחה קבלה למוסמך.

    ועדת קבלה תחליט על קבלתם של המועמדים.

    הסטודנטים שיתקבלו יוכלו לבדוק  מול הפקולטה את זכאותם למלגת מחיה.

     גובה המלגה ייקבע בהתאם וכפוף לתקנון המלגות של הפקולטה.

     

    תכנית מצטיינים אביש-פרנקל למסלול ישיר לדוקטורט במדעים ביו-רפואיים

    תכנית חדשה (פועלת החל מתשפ"א) וייחודית שמטרתה להכשיר את דור המדענים הבא, שיעמוד בחזית המדע והתעשייה הרפואית בישראל ובעולם. התכנית מציעה לתלמידות ותלמידים מצטיינים מסלול הכשרה ייעודי בו יודרכו בעריכת מחקר בתחומי מחלות האדם, המנגנונים המולקולריים העומדים בבסיסן, ודרכי זיהוי וטיפול מתקדמות במחלות.

    במסלול יסיימו המשתתפים תואר דוקטורט במדעים ביו-רפואיים. המשתתפים יקבלו את הבסיס הטוב ביותר עבור המשך הצטיינות במחקר אקדמי או עבור השתלבות בתעשייה הרפואית.
    מוזמנים להגיש מועמדות בעלי תואר בוגר במדעים.​
    לתכנית היוקרתית יתקבלו 8 תלמידות ותלמידי מחקר חדשים בכל שנה. קבלה לתכנית הינה על בסיס מצוינות ויכולות לימודיות, וכן מוטיבציה גבוהה להשתלב בצמרת המחקר הביו-רפואי העולמית. למועמדים המתאימים יתקיים ראיון ומבחן קבלה.​
    התלמידים שיתקבלו לתכנית יסיימו בשנה הראשונה את קורסי המוסמך ולאחר מכן יעברו למסלול הישיר לדוקטוראט.
    ההרשמה לתכנית המצטיינים "אביש פרנקל" תסתיים ב-31.05.2024.


     

     

    פרטי קשר:
    מזכירות החוג:
     ליאת אוחנה בטל': 02-6758186 או 02-6757526 liato@savion.huji.ac.il

     

    פרטים נוספים
  • מטעים וצמחי נוי

    מידע כללי:

    לימודי המוסמך מושתתים על הבנת הפיזיולוגיה, הביוכימיה, הביולוגיה המולקולרית והאקולוגיה של תהליכי היסוד בעצי הפרי, צמחי הנוי, פרחים ועצי היער. אלה מרוכזים סביב עבודת הגמר, שבמסגרתה מנצל הסטודנט את הכלים העיוניים שרכש, על מנת לחקור בעיה, ששורשיה בחיי המעשה של החקלאות והיערנות בישראל ובעולם.

    שפת ההוראה בחוג הינה אנגלית.

    אתר החוג

     

    מועדי הרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-29.10.24

     

    הרשמה נוספת בחוג:

    באתר האוניברסיטה ובמזכירות הפקולטה

    לסדרי הרשמה ולטופס הרשמה פנימי

     

    מבנה התכנית:

    תכנית הלימודים תהיה אישית, תכלול לימודי חובה ובחירה, ותיקבע על ידי המנחה באישור ועדת הלימודים של החוג.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה

    1. א)  "בוגר במדעי החקלאות", או "בוגר במדעי התזונה", וציונו הסופי הוא 80 לפחות ומצא מדריך לעבודת הגמר.
    ב) "בוגר" במגמת לימוד מתאימה אחרת (שהוכרה בתור שכזו ע"י ו' ההוראה), ועומד בתנאים הנ"ל להגשת מועמדות ללימודי מוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראשת החוג: ד"ר סמדר הרפז-סעד, 08-9489264, smadar.harpaz@mail.huji.ac.il

    מזכירת החוג: גב' איריס אייזנשטדט - 08-9489333 iris.izenshtadt@mail.huji.ac.il

    שעות קבלה: ימים א'-ה' בשעות 08:30- 12:00

     

    פרטים נוספים
  • מתמטיקה

    מידע כללי:

    הלימודים למוסמך מוצעים בשני מסלולים:

    המסלול המחקרי: הלימודים במסלול זה מקנים לסטודנטים/יות ידע מקיף בתחומים מגוונים במתמטיקה, ומאפשרים להם/ן להתמודד עם תכנים מתקדמים ושיטות מחקר חדישות. הם מכשירים אותם/ן לתעסוקה אקדמית או תעשייתית במקצוע, וכן להמשך לימודים ומחקר לתואר דוקטור. הדרישות כוללות קורסים, בחינת גמר ועבודת גמר.

    המסלול העיוני: מסלול זה מעניק לסטודנטים/יות השכלה מתמטית רחבה שתעמיק את הבנתם/ן במקצוע ותסייע להם/ן בעיסוקיהם/ן בהוראת המתמטיקה או בשימושיה בתעשייההדרישות כוללות קורסים ובחינת גמר.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

     

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים ב-13.10.2024. 

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1.
    ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר. לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    » מועמדים/ות אשר למדו/לומדים/לומדות תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים/ות לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).

    » על מועמדים/ות אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.

    » למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל shulic@savion.huji.ac.il

     

    על הנרשמים/ות לבדוק את דרישות החוג בנוגע למועד התקשרות עם המנחה. אם קיימת דרישה כזו, נדרשים הסטודנטים/ות להתקשר עם מנחה כבר בעת ההרשמה.
    סטודנט/ית שהגיש/ה מועמדותו/ה ללימודי מוסמך, מתבקש/ת לפנות לחוג אליו נרשם/ה ולבדוק את התנאים לקבלת משרה או מלגה.

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע

    ללימודי מוסמך במתמטיקה רשאים להגיש מועמדות תלמידים בעלי תואר בוגר במתמטיקה בהיקף של חוג (רחב או רגיל) באוניברסיטה העברית או אוניברסיטה מוכרת אחרת בארץ או בחו"ל, שסיימו את לימודיהם עם ציונים מספיק גבוהים. ככלל, החוג ידון רק במועמדים שציון הממוצע הכללי שלהם לתואר, והממוצע בקורסי חובה וחובת בחירה במתמטיקה של שנים ב-ג, הוא 85 לפחות (רשימת הקורסים מופיעה למטה). במקרים חריגים, ידון החוג גם במועמדים בעלי ממוצעים נמוכים מ- 85, אך גבוהים מ- 80. תלמידים בעלי תואר בוגר בתחום אחר רשאים להגיש מועמדות, ומועמדותם תשקל על בסיס פרטני.


    כדי להתקבל בקבלה ישירה (ללא השלמות), הלימודים לבוגר של המועמד\ת צריכים לכלול את קורסי החובה והחובה-בחירה של תואר בוגר, כלומר את הקורסים הבאים:

    אינפי מתקדם 1 (80315); אנליזה על יריעות (80416); אנליזה פונקציונלית (80417); מבנים אלגבריים 1 (80445); תורת הקבוצות (80200);  תורת ההסתברות 1 (80420); מבוא ללוגיקה (80423); מבנים אלגבריים (2) (80446); מבוא לטופולוגיה (80516); משוואות דיפרנציאליות (80320); תורת המידה (80517); פונקציות מרוכבות (80519)


    בכפוף לאישור של יועץ מוסמך או ראש החוג, יתקבלו בתנאים מסויימים גם תחליפים ראויים לחלק מקורסים אלו. בפרט, עבור תלמידים שסיימו לימודי פיזיקה בהיקף של חוג, יתקבלו בדרך כלל התחליפים הבאים:

    מתמטיקה שימושית 2 (80157) כתחליף למשוואות דיפרנציאליות (80320), פונקציות מרוכבות ושימושיהן (80314) כתחליף לפונקציות מרוכבות (80519), הסתברות ושימושיה (80312) כתחליף לתורת ההסתברות 1 (80420).

    למתעניינים להתקבל לתואר שני במתמטיקה-

    המרות כמפורט בהמשך  ל"עובר בינארי" עלולות לפגוע בסיכויי קבלתכם לחוג: 

    * מומלץ לא יותר מ"עובר אחד "  מבין  הקורסים הבאים : חשבון אינפיניטסימלי 1+2 ואלגברה ליניארית 1+2.

    ** מומלץ לא יותר מ"עובר אחד "  מבין  הקורסים הבאים:  חשבון אינפיניטסימלי 3 ומבנים אלגבריים 1.

     

    תישקל גם מועמדותם של תלמידים שלא למדו חלק מן הקורסים המצוינים לעיל. במקרה של קבלה, התלמידים יידרשו בדרך כלל להשלים את החסר בשנת הלימודים הראשונה למוסמך, בנוסף ללימודי המוסמך. יתכנו החרגות לתלמידים מצטיינים.

    נדרש בנוסף פטור באנגלית ברמה אוניברסיטאית.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' ערן נבו nevo.eran@gmail.com

    מזכירה לענייני הוראה: אורנה ברק ornaba@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-6584748.

    מזכירה לענייני תלמידים: אורלי אביטל orlyko@savion.huji.ac.il, טלפון: 02-6585137.

    יועצי מוסמך:פרופ' אורי גוראל-גורביץ:  ori.gurel-gurevich@mail.huji.ac.il

    פרופ' גנאדי לוין genady.levin@mail.huji.ac.il

    פרטים נוספים
  • פיסיקה

    מידע כללי:

    פיסיקה היא מדע הטבע הבסיסי ביותר, המנסה לפענח את חוקי הטבע היסודיים, החל מההרכב המיקרוסקופי של החומר וכלה במבנה היקום כולו. לימודי הפיסיקה מהווים אתגר אינטלקטואלי מרתק, ומכשירים אנשי הוראה, מחקר ופיתוח מבוקשים ביותר באקדמיה ובתעשיה. הפיסיקה, כמדע טבע, משלבת ניסויים במעבדות עם מחקר תיאורטי שבו כלי המחקר העיקריים הם המתמטיקה והמחשב. תלמידי המוסמך משתלבים בקבוצות המחקר המתקדמות של המכון לפיסיקה. סטודנטים מצטיינים מוזמנים בתום השנה הראשונה ובמהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט. 

    אתר החוג 

    אתר הפקולטה

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל ב-25.02.2024 ותסתיים ב-31.08.24 

    הודעות החלטה יישלחו למועמדים בתחילת חודש יולי.

     

    סדרי הרשמה: 

    ההרשמה לתואר מוסמך מתבצעת בשני שלבים:
    1.
    ברמה אוניברסיטאית באמצעות הרישום המקוון.
    2. ברמת הפקולטה באמצעות יצירת חשבון במערכת ההרשמה, מילוי פרטים וצירוף המסמכים הבאים:
    - גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בוגר ואישור זכאות לתואר בוגר.
    - קורות חיים. 
    עמוד המתאר פרויקט מחקר בו היית מעורב/ת או נושא בפיסיקה המעניין אותך במיוחד.
    - מכתבי המלצה.
    לסיום התהליך יש לגשת לדף 'סטטוס הגשה' ולפעול לפי ההנחיות.

     

    » מועמדים אשר למדו/לומדים תואר בוגר באוניברסיטה העברית יכולים לצרף גיליון ציונים לא רשמי (מהמידע האישי).
    » למועמדים אשר טרם קיבלו אישור זכאות לתואר בוגר, יש לצרף רק גיליון ציונים הכולל ממוצע לתואר בלבד.
    למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-6586722 או במייל shulic@savion.huji.ac.il

     

    מבנה התכנית:

    משך הלימודים: שנתיים

    לימודים בקורסים בהיקף 32 נ"ז (8 נ"ז חובה, 17 נ"ז חובת בחירה, 7 נ"ז בחירה).

    החל מסמסטר ב' של השנה הראשונה- תחילת המחקר עם מנחה וכתיבת עבודת הגמר. יש להתקשר עם מנחה לעבודת התזה עד תחילת סמסטר ב'.

    ניתן לשלב במוסמך לפיסיקה תוכניות המתמחות בטכנולוגיה ואינפורמציה קוונטית, מדעי המחשב או בננו מדע. תוכניות אלו דורשות תהליך קבלה נוסף. 

    לפרטים לגבי התמחות בננוטכנולוגיה לחצו כאן

    לפרטים לגבי התמחות בטכנולוגיה ואינפורמציה קוונטית לחצו כאן

    לפרטים לגבי התמחות במדעי המחשב לחצו כאן 

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע.

    ללימודים ל תואר מוסמך רשאי להגיש מועמדות סטודנט בעל תואר בוגר בפיסיקה מהאוניברסיטה העברית, שציונו הסופי המשוקלל הוא 85 לפחות. במקרים חריגים תישקל קבלתם של סטודנטים שציון הבוגר שלהם נמצא בתחום 80-85. כמו כן, סטודנט שהשלים לימודי תואר בוגר בפיסיקה במוסד אקדמי מוכר אחר בהישגים זהים, יוכל להגיש את מועמדותו ל לימודי מוסמך. מועמדים מתאימים יתבקשו להגיש חומר נלווה באתר ה פקולטה ולעיתים יזומנו לראיון. משרות הוראה ומלגות תוצענה למתאימים.
     

    תנאי קבלה נוסף לתואר מוסמך הוא השלמת קורסי החובה אם טרם נלמדו ובפרט הקורסים: מבוא לפיסיקה סטטיסטית, תורת הקוונטים 2, משוואות של פיסיקה מתמטית, חשמל אנליטי ומבוא למחקר.
     

    סיום לימודי המוסמך יאושר רק לאחר מילוי חובות לימודי ההשלמה בתנאים שייקבעו ובהתאם לתכנית הלימודים לבוגר.
     

    דרישת פטור באנגלית - בעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג יהיו פטורים מלימודי אנגלית כשפה זרה.

     

    הסדרי הוראה ומלגות מחיה בחוג לפיסיקה: 

    סטודנטים המתקבלים ללימודי המוסמך יקבלו לכל הפחות 5,500 ש"ח או יותר (בצירוף משרת הוראה). 

    להלן פירוט אפשרויות השילוב: 

    כ-7,000 ש"ח לתלמידים בעלי משרת הוראה. 

    כ- 8,000 ש"ח לתלמידים מצטיינים בעלי משרת הוראה. (הגדרת מצטיינים - כרבע עליון ממקבלי משרות ההוראה). 

    מספר המשרות בחוג משתנה משנה לשנה ומוערך בכ-67% מכלל תלמידי המוסמך אשר מתקבלים. 

    הטבות נוספות לבעלי משרות הוראה: קרן השתלמות וביטוח פנסיוני.

    חובת ההוראה בחוג לפיסיקה במסגרת התכנית:
    4 סמסטרים לפי שיבוץ החוג באפשרויות הבאות:
    כ-4 שעות תרגול בכיתה, כ-6 שעות הדרכה במעבדה או כ-12 שעות בדיקת תרגילים.

    קבלת משרה בחוג למי שנרשם אחרי 01.07.2024 הינה על בסיס מקום פנוי ולפי צרכי החוג.

     

    מעבר למסלול ישיר לדוקטורט:

    סטודנטים חוקרים מצטיינים במוסמך, מוזמנים להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט במהלך השנה השנייה של לימודי המוסמך.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' אילון שרמן - טל': 02-6585226 Eilon.Sherman@mail.huji.ac.il

    יועץ לימודי מוסמך: פרופ' אלדד בטלהיים - טל':02-6585148, בתיאום במייל: eldadb@phys.huji.ac.il בניין דנציגר ב, חדר 204

    מזכירה לענייני הוראה: גב' טל בן שטרית - 02-6584541, talbs@savion.huji.ac.il   

    מזכירה לענייני תלמידים: גב' טלי קורן-קטן - 02-6585226talikk@savion.huji.ac.il

     

     

    קבלת קהל: ימים א'-ה' בין השעות 09:00- 12:00 ובין השעות 13:00- 15:00 בניין לוין, חדר 9

     

    פרטים נוספים
  • פיסיקה יישומית

     

    מידע כללי:

    תכנית הלימודים לתואר מוסמך בפיסיקה יישומית משלבת מחקר מדעי מהשורה הראשונה עם פיתוח טכנולוגי יישומי. זוהי תכנית ייחודית ויוקרתית הכוללת מחקר מתקדם ועכשווי בפיסיקה והנדסה. בוגרי התכנית מהווים כיום את עמוד השדרה של תעשיית ההיי-טק בישראל בתחומי הפיסיקה, האופטואלקטרוניקה והמיקרואלקטרוניקה. כמו כן, לימודי המוסמך מהווים קרש קפיצה מעולה ללימודי המשך לדוקטורט בפיסיקה יישומית או בפיסיקה. סטודנטים מצטיינים מוזמנים בתום השנה הראשונה ובמהלך השנה השניה של לימודי המוסמך להצטרף למסלול הישיר לדוקטורט.

    עבודות המחקר של בוגרי התכנית פרושות על פני קשת רחבה של תחומים. נושאי המחקר כוללים ננו-פוטוניקה, התקנים קוונטיים ננומטריים, רשתות ורכיבים לתקשורת אופטית, לייזרים ותהליכים אולטרה-מהירים, אופטואלקטרוניקה, אופטיקה קוונטית, מערכות קוונטיות במצב מוצק, מחשוב קוונטי וסימולציה קוונטית, ביופיסיקה וספקטרוסקופיה בתחום הטרה-הרץ, מיקרוסקופיה דרך שכבות עבות, אינטראקציה של אור ואקוסטיקה וספינטרוניקה.

    מלגות ומשרות הוראה: כל סטודנט אשר יתקבל לתכנית המוסמך בפיסיקה יישומית יהיה זכאי למלגת מחיה + משרת הוראה בסכום כולל של לפחות 6,500 ש"ח לחודש למשך שנתיים ופטור משכר לימוד.
    לסטודנטים מצטיינים מובטח סכום כולל של לפחות 7,500 ש"ח לחודש. משרת ההוראה כוללת בדיקת תרגילים, הדרכה במעבדות ולפעמים אף תירגול בכיתה, ע"פ צרכי החוג.

    אתר החוג

    אתר הפקולטה

    מועדי ההרשמה לשנת תשפ"ה:

    ההרשמה תחל בתאריך 25.02.2024 ותסתיים בתאריך 13.10.2024.
    להלן קישור לסדרי ההרשמה לאוניברסיטה ולפקולטה

     

    מבנה התכנית:

    לימודי המוסמך בפיזיקה יישומית מיועדים למעוניינים בהעמקת הידע ובחוויית מחקר ניסויי-עצמאי, או לשואפים למחקר רב-שנתי מתקדם ומעמיק שבסופו יוענק להם תואר דוקטור, בתחומי המדע הטכנולוגי והיישומי-הנדסי. בוגרינו הופכים למומחים עולמיים בתחומם. עם סיום התואר, פרוסות בפני הבוגרים מגוון רחב של אפשרויות, הן באקדמיה והן בתעשיה. רבים מהבוגרים משתלבים בחוד החנית של תעשיית ההיי-טק והמשק הטכנולוגי הישראלי כיזמים וכמובילים טכנולוגים בעמדות מפתח ויזמות וזאת הודות לכישורים הייחודיים והידע הרחב בו הם זוכים. אחרים מפתחים קריירה אקדמית והופכים למדענים בעלי שיעור קומה ומוניטין בינלאומי.  

    התואר מורכב משיעורים עיוניים, עבודת מחקר בנושאים פורצי דרך בהדרכת מנחה מהחוג לרבות הגשת תזה, ובחינת גמר בעל פה. תכנית הלימודים אורכת לרוב כשנתיים עד שנתיים וחצי. התכנית מכוונת להרחבה והעמקה של הידע המדעי וההנדסי של התלמיד בתחום התמחותו לרבות התנסות מחקרית ורכישת ניסיון (מעבדתי, חישובי, ו/או תיאורטי), והקניית ידע בסיסי רחב בענפים נלווים.

    תכנית הלימודים מתקיימת בשלוש מגמות התמחות: מיקרואלקטרוניקה ואופטואלקטרוניקה, ננו-מדע וננוטכנולוגיה, וטכנולוגיה ואינפורמציה קוונטית.

    ליבת תכנית הלימודים הינה ביצוע עבודת מחקר בהדרכת סגל החוג. מרבית עבודת המחקר מתבצעת בשנת הלימודים השניה, כאשר ההתקשרות לקבוצת המחקר ולמידת הרקע הבסיסי מתבצעת בשנה הראשונה. על תלמיד מוסמך בחוג לחבור ולהצהיר על שיוך לקבוצת מחקר עד תחילת הסמסטר השני ללימודים. על פי רוב יהיו נושאי עבודת המחקר קשורים לבעיות העומדות בחזית המחקר המדעי והפיתוח היישומי בתחומי המיקרואלקטרוניקה ומעגלים משולבים, האופטואלקטרוניקה ומערכות אופטיות לחישה הדמיה ותקשורת, התקנים אלקטרונים ואופטואלקטרונים המשלבים מדע מתקדם במגוון תחומים כגון ננוטכנולוגיה, חישוביות, וחומרים חדשים, טכנולוגיות הקוונטיות לניצול תכונות החומר ברמה הבסיסית ביותר, וטכנולוגיות-מדעיות בזכות היכולת לעצב את המרחב ברמה הננומטרית והזמן ברזולוציה של פמטו-שנייה ומטה.

    בתהליך סדור, לימודי המוסמך אורכים שנתיים. במקרים חריגים, אם יתברר שאין אפשרות להשלים את העבודה במהלך השנה השנייה והקיץ שלאחריה, תוגש בקשה להארכת משך הלימודים לשנה שלישית בהמלצת המדריך וראש החוג. הבקשה תטופל כמקובל במקרים אלו.

    הערה: קיימת אפשרות למציאת מדריך למחקר שלא מסגל החוג אלא מסגל הפקולטה. גם במקרה כזה, תכנית לימודיו של התלמיד תיקבע עפ"י הקריטריונים והדרישות של החוג. עבודת הגמר תישא אופי פיזיקלי יישומי ותכניתה תהיה טעונה אישור של ראש החוג.

    שקלול הציון הסופי לתואר יהיה כדלקמן: 40% ממוצע משוקלל של הקורסים; 30% בחינת הגמר; 30% עבודת הגמר.
     

    » מסלול מיקרואלקטרוניקה (Microelectronics track) ואופטואלקטרוניקה  (Optoelectronics track)
    מסלול מיקרואלקטרוניקה ואופטואלקטרוניקה הינו מסלול ההתמחות הראשי. תחום המיקרואלקטרוניקה מעמיק בעולם החומרה האלקטרונית, החל מעקרונות העבודה של התקנים מוליכים למחצה, מגמות מתפתחות בתחום (שימוש בחומרים דו-מימדיים כדוגמת גרפן, ספינטרוניקה), הנדסת מעגלים משולבים (VLSI), התקנים מתקדמים ועוד.
    תחום האופטואלקטרוניקה משלב בין אופטיקה קלאסית לעולם ההתקנים הפוטוניים, באמצעותם ניתן לייצר, לאפנן, להוליך, לדמות, ולגלות קרינת אור קוהרנטית ולא-קוהרנטית. קורסי המסלול בוחנים היבטים בתכן רכיבים ומערכות, ותופעות פיסיקליות באינטראקציית אור וחומר ונותנים את הרקע הדרוש להשתלבות באקדמיה ותעשיה כמומחים בתחום.

     

    »  מסלול ננו-מדע וננו-טכנולוגיה (Nanotechnology and Nanoscience track) בשיתוף עם מרכז הננו
    יכולות טכנולוגיות מתקדמות ורב-תחומיות לייצור ולמדידה בסקלות ננומטריות עד אטומיות עם מגוון חומרים, מאפשרות להנדס רכיבים השולטים בתכונות הפיסיקליות ברמות דיוק חסרות תקדים. קורסי המסלול בתכנית הננו משקפים את האופי הרב-תחומי המאפיין את המחקר הבין-תחומי בענפים השונים של מדעי הננו וננוטכנולוגיה, תוך שמירה על עומק הלימוד והתמקצעות בפיסיקה יישומית.
    הרישום לתכנית הננו מוגבל מספרית ומיועד למצטיינים במיוחד. למתעניינים במסלול זה ייערך ראיון קבלה נוסף לאחר הקבלה לתואר מוסמך בפיסיקה יישומית.

     

     » מסלול טכנולוגיה ואינפורמציה קוונטית (Applied Physics Research Master's Degree with specializing in quantum (Technologies and informatio
    תחום הטכנולוגיות והאינפורמציה הקוונטית מהווה היום חזית בין-תחומית רחבה ומרתקת במדע המודרני. אנו נמצאים היום בנקודת זמן ייחודית בה המחקר הטהור בתחום החישוביות והאינפורמציה הקוונטית מתחיל להשתלב בתוך פיתוחים טכנולוגיים ויישומיים.
    יותר ויותר חברות טכנולוגיות, חלקן מהגדולות בעולם, שמות משאבים רבים לפיתוח טכנולוגיות אלו. אנו מאמינים כי מחקר מדעי ופיתוח טכנולוגיות מצריכים שילוב של ידע פיסיקלי מעמיק עם יכולות הנדסיות. הרציונל הוא להכשיר סטודנטים הבקיאים בכלי הפיסיקה המסורתיים (מכניקה סטטיסטית ותורת הקוונטים) ו/או בעלי הכשרה כמהנדסי חשמל , אך גם מסוגלים באופן מובהק לעבוד על נושאי מחקר חזיתיים בנושאי האינפורמציה הקוונטית ובין-תחומיים מול מדעני מחשב, מהנדסים, מתמטיקאים, כימאים ועוד.
    מהצד התיאורטי ישנו מעגל של ידע בנושאי שזירה וקוהרנטיות קוונטית שנוגע גם בשאלות בסיסיות בתורת השדות וגם בנושאים ניסיוניים וכיום אין תוכנית הכשרה מסודרת לנושא זה בישראל. תכנית הכשרה מתקדמת בפיסיקה יישומית קוונטית מתכתבת גם עם פריחת התעשייה הקוונטית בישראל, הכוללת השקעה משמעותית של חברות וותיקות (רפא"ל, אלתא,
    IBM וכו') יחד עם חברות הזנק רבות (Quantum Machines, Qedma, ClassiQ וכו').
    תוכן אקדמי: נושאי הלימוד כוללים מגוון רחב של נושאים בכלל זה תיאוריה קוונטית מתקדמת, טכנולוגיות קוונטיות, מכניקה סטטיסטית, אופטיקה קוונטית, סיבוכיות וחישוביות קוונטית, ומגוון קורסי בחירה אפשריים שיכוון אליהם כולל תופעות קריטיות ומעברי פאזה, תיאורית בקרה כימית ופיסיקלית, תורת שדות, ספינטרוניקה, תופעות במוליכות על ואופטיקה של מוליכים למחצה. במסגרת הקורסים המוצעים יושם דגש על מימושים שונים של מערכות קוונטיות, כולל התנסות בעבודה עם מחשבים קוונטיים בענן (
    Amazon, IBM).


    מבנה התוכנית:

    קורסי חובה כלליים בתכנית הלימודים:

    תורת הקוונטים בפיסיקה יישומית – 83880 (5 נ"ז)

    אופטואלקטרוניקה מתקדמת 83910 – (5 נ"ז)

    קולוקוויום מחלקתי – 83899 (חובת נוכחות, ללא נ"ז), שימו לב: ניתן לקחת קורס זה או בשנה א' או בשנה ב'

    ובנוסף קורסי בחירה מכל מסלול נבחר עד להשלמת דרישות הנ"ז לתואר (ראו בפירוט המסלולים)

     

    תנאי קבלה:

    תנאי קבלה ייחודיים של הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע.

    מספר המקומות מוגבל על כן יתקבלו התלמידים בעלי הנתונים הטובים ביותר. נדרש ציון 85 ומעלה (80 במקרים חריגים).

    בנוסף, נדרש ראיון.

    הכנה לראיון: לעבור על החומר של התואר הראשון, עם דגש על הקורסים הבסיסיים: מצב מוצק, קוונטים, תרמודינמיקה, סטטיסטית ומעגלים, בנוסף יש להיות ערוכים לענות על שאלות הקשורות בהתנסויות השונות (פרויקט גמר מהלימודים או עבודה בתעשייה).
    כל המתקבלים לתוכנית (במידה ואינם עובדים בחוץ) יהיו זכאים למלגת מחקר החל מהיום הראשון ללימודי, יהיו פטורים משכ"ל וכן תוצענה משרות הוראה בחוג. בכל מחזור ייבחרו כ-10%-20% המצטיינים, אשר יזכו למלגת מחקר מוגדלת.

     

    פרטי קשר:

    ראש החוג: פרופ' אורי כץ orik@mail.huji.ac.il חדר 206, טל: 02-65864364

    יועץ לתואר מוסמך: ד"ר לירון שטרן,  חדר 211, 02-65-84364, liron.stern@mail.huji.ac.il

    מזכירות החוג: גב' אסתי ויטבסקי estii@savion.huji.ac.il 02-5494019 

    גב' טליה קליין  talyakle@savion.huji.ac.il, חדר 217, טל: 02-6584445.

     

    פרטים נוספים