יום פתוח לשנת תשפ"ו יתקיים ביום שישי, 28.2.2025
להשארת פרטים ויצירת קשר
לימודי אסיה
-
124
-
מדעי הרוח
-
הר הצופים
-
מתעניינים במזרח הרחוק? מחפשים לעשות מזה תואר?
אזור מזרח אסיה, דרום מזרח אסיה ודרום אסיה הוא בעל אוכלוסייה אדירה בגודלה, תרבויות עתיקות ומפוארות, וחשיבות הולכת וגוברת בכלכלה ובפוליטיקה העולמית במאה ה-21. במסגרת הלימודים בחוג תוכלו לרכוש את שפות אסיה ולחקור את ההיסטוריה, התרבות, החברה, הכלכלה והפוליטיקה של המדינות סין, יפן, קוריאה, הודו ואינדונזיה.
קצת לעומק:
אזור אסיה מהווה אתגר אינטלקטואלי לכל אדם משכיל הודות לייחודיות התרבותית והלשונית וכן לחשיבות הפוליטית והכלכלית של מדינות האזור בעבר ובהווה. תכנית הלימודים לתואר הראשון כוללת לימוד של מגוון השפות והתרבויות של האזור. הסטודנטים בתכנית יעסקו בניתוח הציוויליזציות באסיה, ירכשו הבנה מעמיקה של ההיסטוריה של עמי האזור ויזכו בכלים לשוניים ומקצועיים אשר יסייעו בהשתלבות עתידית בתחום העסקי, המדיני, החברתי והתרבותי.
♦ קורסי הסינית והיפנית נלמדים במסגרת היחידה ללימודי שפות ב פקולטה למדעי הרוח, הפועלת על-פי מסגרת ההתייחסות האירופית המשותפת לשפות CEFR. הסטודנטים מתקשרים בשפת היעד כבר מהשיעור הראשון, ובכל מפגש מתנסים בקריאה, כתיבה, הבנת הנשמע ודיבור. כך בונים ביטחון לפעול בשפה ולהשתמש בה באופן טבעי. מכיוון שתוצרי הלמידה מותאמים לתקן בינ"ל, את השפה ניתן להמשיך ולרכוש גם במסגרת תוכניות לחילופי סטודנטים.
לפרטים נוספים אודות קורסי השפה: אתר היחידה
ליצירת קשר ולקביעת פגישת ייעוץ אישית: languagehu@savion.huji.ac.il -
ההיכרות עם ההגות, הדת, האמנות, הספרות והשירה של סין, הודו, אינדונזיה, יפן וקוריאה מאירה באור חדש את האמיתות המקובלות ומעשירה את הלומדים מן הבחינה הרעיונית והתרבותית. יתרה מכך, אזור מזרח, דרום-מזרח ודרום אסיה ניצב בשנים האחרונות במרכז הזירה הכלכלית והפוליטית בעולם כולו. סין, הודו, יפן, קוריאה ואינדונזיה מהוות כיום גורם רב-השפעה בזירה הבינלאומית, והקשרים הפוליטיים והכלכליים של ישראל עם מדינות אסיה הולכים ומעמיקים משנה לשנה. על רקע זה, גדל בהתמדה גם הביקוש לאנשים הבקיאים בשפות ותרבויות האזור.
הקורסים העיוניים וקורסי השפה בחוג ללימודי אסיה יחשפו את הלומדים לתרבותם ועולמם של תושבי מדינות אסיה ויאפשרו לרכוש ניסיון מעשי בשפות אסיה למגוון צרכים. החוג מציע אפשרויות לתלמידים מצטיינים להשתתף בקורסים "מטיילים" ובקורסי שפה המתקיימים במדינות אסיה ומקיים שפע של פעילויות תרבותיות וחברתיות ב קמפוס ובקהילה. מורי החוג הם המובילים בתחומם בארץ ובעלי שם עולמי בחקר אסיה. בוגרי החוג השתלבו בהצלחה במגזר הממשלתי, העסקי והאקדמי או לומדים לתארים מתקדמים באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטאות יוקרתיות בעולם.
-
החוג ללימודי אסיה הינו אחד משלושת החוגים הגדולים ב פקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית. החוג זכה בפרס הרקטור לשנת תש"ע (2010) ליחידה המצטיינת באוניברסיטה כולה. בשנת 2014 החוג זכה בפרס משרד החוץ היפני, החוג היחיד בארץ שזכה בפרס זה.
מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה תומך בחוג ותורם רבות להרחבת הפעולות התרבותיות והאקדמיות השונות: החל מהקרנת סרטים וארגון סדנאות חווייתיות ומופעי תרבות מיפן, קוריאה וסין, וכלה בארגון כנסים אקדמיים בינלאומיים. משאבי מרכז פריברג וכן משאבים נוספים מאפשרים להעניק מלגות לימודים מלאות לתלמידי מחקר מצטיינים במסלולי המוסמך והדוקטורט.
קרן קיינטסה וקרן גלוריסאן תומכות שתיהן בלימודי בודהיזם בחוג ובאוניברסיטה, מציעות מגוון של מלגות לתלמידי תואר שני ושלישי העוסקים בבודהיזם, ומאפשרות מגוון של פעילויות בנושאי לימודים בודהיסטים, כגון סדנאות מדיטציה, קורסים של מרצים אורחים מחו"ל, כנסים בינלאומיים, ועוד. קרן קיינטסה תומכת גם בפעילויות של מדור הודו ואינדונזיה.
♦ פטור משכר לימוד למועמדים שהשתתפו או זכו בהיותם תלמידי תיכון באולימפיאדות בינלאומיות בתחומים מדעיים ופטור משכר לימוד למשתתפי או זוכי חידון התנ"ך העולמי לפרטים נוספים לחצו כאן
-
ראש החוג: פרופ' יגאל ברונר yigal.bronner@mail.huji.ac.il
מזכירות החוג: גב' כנרת לוי, טלפון: 02-5883648, kinneretl@savion.huji.ac.il
שעות קבלת קהל: יום א'-ה' 13:00-10:00, חדר 44405.
-
הלימודים בחוג ללימודי אסיה מתנהלים במסגרת מדורים שונים: מדור סין; מדור יפן; מדור קוריאה; מדור הודו-אינדונזיה או מדור פנורמי.
על התלמידים לבחור במדור בו יתמחו החל משנה א' לתואר הראשון.
- תכנית הלימודים במדורי סין, יפן, קוריאה, והודו-אינדונזיה מבוססת על לימודי שפה ועל לימודים עיוניים.
הלימודים העיוניים במדורי סין, יפן, קוריאה והודו-אינדונזיה מבוססים על קורסי ליבה היסטוריים הסוקרים את תולדותיהן של ארצות אלה מראשית ההיסטוריה ועד לתקופה העכשווית. לצד זאת, כל סטודנט ייהנה ממגוון רחב של קורסי בחירה הן במדור והן מחוץ למדור בנושאים מגוונים כגון כלכלה, פוליטיקה, יחסי חוץ, חברה, תרבות ואמנות, ספרות וארכיאולוגיה של מדינות מזרח-אסיה, דרום אסיה ודרום-מזרח אסיה. - במדורים סין, יפן וקוריאה, כל סטודנט בתכנית הלימודים יבחר שפה להתמחות מבין: סינית, יפנית וקוריאנית.
- במדור הודו-אינדונזיה, כל סטודנט/ית ת/יבחר שפה להתמחות בתכנית הלימודים מאחת השפות הבאות: הינדי, אינדונזית, סנסקריט. לעיתים מוצעים שפות נוספות, כולל: פאלי, טמילית ומליאלם.
בתום הלימודים בכל אחד מן המדורים, התלמיד ישלוט בשפות ברמת קריאת טקסטים וניהול שיחה יומיומית. - תכנית הלימודים במדור הפנורמי, נועדה לתת מבט פנורמי על אסיה. הלימודים במדור זה יתמקדו בהיסטוריה, בחברה ובפוליטיקה של מדינות אסיה בהתאם לשתי תקופות: מדינות אסיה בתקופה העכשווית ומדינות אסיה בתקופה הטרום מודרנית. במדור זה ניתן יהיה ללמוד שפה אסיאתית ברמת מתחילים במסגרת לימודי הבחירה. למדור הפנורמי ניתן יהיה לעבור רק משנה ב' ואילך.
תכנית משותפת של לימודי אסיה עם מנהל-עסקיםלימודי הדגש אסיה בזירה הבין-לאומית - פוליטיקה, כלכלה ומוסדות
לימודי שפה ו"סמינרים מטיילים" באסיה
- תכנית הלימודים במדורי סין, יפן, קוריאה, והודו-אינדונזיה מבוססת על לימודי שפה ועל לימודים עיוניים.
-
60-68 נ"ז , בהתאם למדור הנלמד בחוג (כולל קורסי " אבני פינה ")
-
• מסלול דו חוגי המשלב לימודים עם חוג נוסף מתוך טבלת הצירופים
-
- פרופ' אורנה נפתלי: מתמחה באנתרופולוגיה של סין, בדגש על משפחה וחינוך; תרבות ילדים ונוער; מגדר ומיניות; ריבוד חברתי, לאומיות ויחסי מדינה וחברה בסין העכשווית.
- ד"ר אירה ליאן: סוציולוגית העוסקת בחברה, תרבות וכלכלה של חצי האי הקוריאני. מתמחה במעמדה הבינלאומי של קוריאה הדרומית וניסיונות מיתוג באמצעות חדשנות טכנולוגית ותרבות פופולרית.
- פרופ' יורי פינס: מתמחה בהגות פוליטית סינית קדומה ותרבות פוליטית סינית מסורתית. עיקר עניינו בתקופת "100 האסכולות", מאות 6-3 לפני הספירה: עידן של גיבוש התרבות וההגות הסינית כפי שהיא מוכרת לנו כיום.
- פרופ' גדעון שלח: ארכיאולוג המתמחה בסין. עוסק בארכיאולוגיה ובתרבות חומרית של התקופה הניאוליתית ותקופת הברונזה בסין, תוך התמקדות בתהליכי ראשית החקלאות ויישובי-הקבע בצפון סין.
- פרופ' מיכל בירן: עוסקת בהיסטוריה של נוודי מרכז אסיה, בדגש על האימפריה המונגולית (מאות 13-14) ועל הקשרים בין סין, מרכז אסיה ועולם האסלאם בתקופה הפרה-מודרנית.
- פרופ' רונית ריצ'י: ראשת החוג. מומחית לאסלאם בדרום מזרח אסיה ולתרבות, היסטוריה ושפה באינדונזיה. עוסקת בתיאוריות ופרקטיקות של תרגום ומסורות ספרות אסלאמית בדרום ודרום-מזרח אסיה, ובנושא של הגליה ותפוצה באסיה הקולוניאלית.
- פרופ' יגאל ברונר: חוקר את עולם הספרות וההגות של הסנסקריט, ובפרט השירה ותורת השירה בהודו, תוך דגש על מגעיה של הסנסקריט עם שפות ותרבויות אחרות ועיסוק בשאלה מה איפשר לתרבות ההודית להמציא את עצמה מחדש בכל צומת היסטורית.
- פרופ' אביתר שולמן: עוסק בדת ופילוסופיה בודהיסטית. מתמחה בקשר בין פילוסופיה למדיטציה בבודהיזם, וכן בשאלות עקרוניות לגבי הבנת הדת הבודהיסטית, כגון אופיים ואופן חיבורם של כתבי הקודש הבודהיסטים וטבעו הייחודי של הבודהא כפי שהוא מובן באסיה.
- ד"ר רותם גבע: היסטוריונית של הודו המודרנית. מתמחה בנושאים של קולוניאליזם, לאומיות, זיכרון היסטורי, היסטוריה אורבנית, חלוקות טריטוריאליות ואלימות המונית בהודו המודרנית.
- ד"ר תמר גרוסוולד עוזרי: משפטנית של סין המודרנית. תחומי ההתמחות: חוק ומשפט, כלכלה פוליטית, התפתחות משפט מסחרי בסין (ובפרט תאגידים, שוק ההון, השקעות זרות). המחקרים הם אינטרדיסיפלינריים ועוסקים בהיבטים הפוליטיים והמשפטיים המתווים תהליכי פיתוח כלכלי בסין העכשווית (יחסי פוליטיקה בסין, לבין מערכות החוק והמשפט ופיתוח כלכלי).
- פרופ' ניסים אוטמזגין: עוסק בפוליטיקה ותרבות ביפן המודרנית והעכשווית. מחקרו מתמקד ביצירה ובתפוצה של התרבות הפופולארית היפנית במזרח אסיה ובהפיכתה של יפן ממדינה המזוהה עם כלכלה ותעשייה מפותחת למדינה בעלת עוצמה תרבותית חוצת-גבולות.
- פרופ' דני אורבך: היסטוריון של יפן המודרנית. מתמחה בהיסטוריה צבאית יפנית ועולמית, בדגש על חקר הפיכות, התנקשויות פוליטיות ואי-ציות צבאי. מחקרו מתמקד בהרפתקנים צבאיים במרחב הסיני, היפני והרוסי מאמצע המאה ה-19 ועד למלחמת העולם השנייה.
- ד"ר דן שרר: היסטוריון שחוקר את יפן הקדם-מודרנית, בפרט בתקופת הסנגוקו (המאה ה-15 וה-16). מחקרו מתמקד במערכות פוליטיות קטנות יחסית וכיצד פעלו, וכן את יחסיהן עם משטרי הלוחמים ששלטו ביפן במאות ה-15- 16. פרויקט המחקר של ד"ר שרר מתמקד במקדשים הבודהיסטיים של זרם הניצ'ירן בקיוטו. ד"ר שרר חוקר אף את ההיסטוריה של פשע ודין ביפן.
- ד"ר איאן מקורמק: מתמחה בבודהיזם, בדגש על בודהיזם טיבטי, וכן בהיסטוריה ובתרבות של טיבט.
- פרופ' סיימון פוקס: חוקר האיסלאם המודרני. תחומי התמחות: האסלאם העולמי וקשרים בין דרום אסיה למזרח התיכון. בעל עניין מיוחד בשיעה, בפקיסטן ובמהפכה האיראנית ומתמקד באופן רחב יותר בשאלות של סמכות דתית, פרשנויות מחודשות של המסורת האסלאמית המדעית במסגרות מודרניות והגות פוליטית אסלאמית.
-
תכנית משותפת של לימודי אסיה עם מנהל-עסקים
התכנית מיועדת לתלמידי תואר ראשון המעוניינים בשילוב לימודי מנהל עסקים עם לימודי אסיה. מטרת התכנית הינה להעניק ללומדים כלים אקדמיים ומעשיים להבין את עולם הכלכלה והעסקים של אסיה ולהשתלב בהצלחה בפעילות העסקית של חברות ישראליות במדינות אסיה השונות. התכנית מבוססת על המסלול הדו-חוגי הקיים של לימודי מנהל-עסקים ולימודים בחוג ללימודי אסיה ומציעה מעבר ללימודים הרגילים מבחר של קורסים ייעודיים ופעילויות ייחודיות למשתתפי התכנית, כולל אפשרות להתמחויות בחברות עסקיות המקיימות קשרים עם אסיה.
דוא"ל התכנית: Asia.Business@mail.huji.ac.il
יועץ אקדמי ורכז התכנית: ד"ר דרור קוכן
לימודי הדגש אסיה בזירה הבין-לאומית - פוליטיקה, כלכלה ומוסדות
התכנית מיועדת לתלמידי תואר ראשון מצטיינים המעוניינים בשילוב לימודי יחסים בינלאומיים עם לימודי אסיה. מטרת התכנית היא להעניק כלים אקדמיים ומעשיים להבין את צמיחתה הדרמטית של אסיה בעשורים האחרונים ולהשתלב בהצלחה במערך הקשרים הדיפלומטיים של ישראל עם מדינות אסיה. התכנית מבוססת על המסלול הדו-חוגי הקיים של לימודי יחסים בינלאומיים ולימודים בחוג ללימודי אסיה ומציעה מעבר ללימודים הרגילים קורסים ייעודיים ופעילות ייחודיות למשתתפי התכנית שנועדו לאפשר דיון ודיאלוג ממוסד בין שני תחומי הידע לצד מפגשים עם אנשי-מקצוע בתחום הדיפלומטיה.דוא"ל התכנית: irasia@mail.huji.ac.il
יועץ אקדמי ורכז התכנית: ד"ר דרור קוכן
לימודי שפה ו"סמינרים מטיילים" באסיה
מדי שנה סטודנטים מצטיינים בחוג ללימודי אסיה יוצאים ל"קורסים מטיילים" ו/או קורסים בלימודי שפה המתקיימים בסין, יפן, קוריאה ו/או הודו. חלקם הגדול של קורסים אלה במימון מלא או חלקי.
-
-
ציון 85/רמה ׳בסיסי׳
-
-
ציון 105, נדרש במקרים בהם שפת ההוראה בתיכון אינה עברית
-
-
-
ציון פסיכומטרי רב תחומי , ציון פסיכומטרי בדגש כמותי , ציון פסיכומטרי בדגש מילולי
-
50%/50%, 70%/30%
-
-
קבלה ישירה 9.75 (ראויים לקידום 9.40)
-
קבלה ישירה 575 (ראויים לקידום 540)
-
-
50%/50% (רלוונטי עבור כל מסלולי המכינה)
-
-
50%/50% (לא רלוונטי כאשר יש קבלה ישירה לבעלי תואר)
-
-
קיימת
-
ערוץ קבלה רלוונטי. יש לפנות למדור רישום וקבלה בכדי לבדוק סיכויי קבלה
-
-
ערוץ קבלה רלוונטי
-
-
-
-
-
נדרש
-
-
לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית
-
-
32 נ״ז לכל הפחות
-
התאמה בין לימודים קודמים לדרישות החוג
-
-
קיים
-
-
1. נדרשת עמידה בתנאי המעבר לשנה ב' במוסד בו למדו.
2. נדרש ציון ממוצע 75 ומעלה בחוג בו הם מבקשים להמשיך לימודיהם.
יתקבלו המועמדים המתאימים ביותר לאחר דיון בוועדת הקבלה של החוג ובאישור ועדת ההוראה של ה פקולטה . ועדת הקבלה תקבע את תכנית הלימודים הסופית לתואר של אלה שיתקבלו, שעשוייה לכלול השלמת לימודים לפי הצורך. הדיון בבקשות נערך בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים.
לתשומת לב:
- בעלי לימודים אקדמיים שאינם עומדים בדרישות הנ"ל יוכלו להתקבל ללימודי שנה א' אם יעמדו בתנאי הקבלה. לימודיהם הקודמים ייזקפו לזכותם על פי המלצת יועצי החוגים, ובאישור ועדת הוראה.
- תואר בוגר האוניברסיטה העברית יינתן רק לסטודנטים שלמדו באוניברסיטה העברית תכנית מלאה של שנה ג' לפחות בכל חוג בהיקף של שליש לפחות מלימודי התואר. לימודים אלה יכללו את כל הסמינריונים שהסטודנטים חייבים בהם.
-
-
בוגרי החוג המשיכו את דרכם המקצועית במסלולים הבאים:
- השתלבות בחברות שמקיימות קשרי עסקים, תרבות ותיירות עם אסיה.
- תעסוקה במשרדי ממשלה שונים וביניהם: משרד החוץ, משרד האוצר, משרד התעשייה והמסחר ומשרד התיירות.
- תעסוקה בתחום התקשורת או בתחום ההוראה.
- לימודי המשך לתארים מתקדמים בתחום.